Foto ter illustratie, scene uit de dystopische film © Children of Men

Wanneer grote gebeurtenissen miljoenen, en zelfs miljarden mensen treffen, zal er onvermijdelijk een breed scala van meningen naar voren gebracht worden om de crisis te verklaren. Van politieke verklaringen tot religieuze getuigenissen, denkers van alle rangen en standen proberen die gebeurtenissen te deconstrueren die het leven van de massa’s veranderen, schrijft Derrick Broze.

Als het gaat om wat ik de “samenzweringsonderzoeksgemeenschap” zal noemen, is een theorie die vaak wordt voorgesteld als verklaring voor de chaos in onze wereld bekend als voorspellend programmeren. Bij het zoeken naar specifieke definities van deze theorie vindt men denigrerende analyses, ware aanhangers van voorspellende programmering, en nieuwsgierigen.

Volgens een onderzoeker van de Universiteit van Ohio:

“Predictive Programming is de theorie dat de regering of andere hoger geplaatsten fictieve films of boeken gebruiken als een massaal mind control instrument om de bevolking meer aanvaardbaar te maken voor geplande toekomstige gebeurtenissen. Dit werd beschreven door onderzoeker Alan Watt, die Predictive programming als volgt omschrijft: “Predictive programming is een subtiele vorm van psychologische conditionering die door de media gegeven wordt om het publiek vertrouwd te maken met geplande maatschappelijke veranderingen die door onze leiders doorgevoerd zullen worden. Als en wanneer deze veranderingen doorgevoerd worden, zal het publiek er al mee vertrouwd zijn en ze aanvaarden als natuurlijke progressies, waardoor eventuele weerstand en commotie bij het publiek verminderd wordt.”

In wezen is het idee dat operaties die door een verborgen elite worden uitgevoerd, vooraf aan het publiek worden getoond via populaire media zoals boeken en films. Deze aanwijzingen en verwijzingen zijn bedoeld om het publiek te “weken” voor de gepresenteerde ideeën. Door concepten te introduceren die fantastisch lijken en ze dan voortdurend opnieuw te introduceren, lijken ze waarschijnlijker, of op zijn minst, aanvaardbaar.

Men gelooft dat de “voorspellende programmering” in de media tot het onderbewustzijn kan spreken op een manier die het publiek ertoe brengt de gebeurtenissen passief te aanvaarden wanneer ze zich in het echte leven ontvouwen, in plaats van verzet of tegenstand te bieden.

De schrijver van de Ohio Universiteit stelt: “Ik ontdekte dat de mensen meestal geloven dat de regering een probleem creëert, zodat de bevolking naar de regering zal kijken voor een oplossing. Maar omdat de regering de crisis gepland heeft, zal de regering een oplossing bieden die al gepland is lang voordat de crisis ooit plaatsvond.” Wat zij beschrijven staat vaak bekend als “problem-reaction-solution”.

De tv-show The Simpsons is vaak een bron voor dergelijke voorspellende programmeringsbeweringen. In verschillende afleveringen zien we Donald Trump die zich verkiesbaar stelt voor het presidentschap, en verwijzingen naar 11 september 2001. In The Simpsons 1997 aflevering getiteld “The City of New York vs Homer Simpson” bezoekt de familie Simpson bijvoorbeeld Manhattan, waar het World Trade Center een grote rol speelt in het verhaal. In een vaak aangehaalde scène houdt Lisa een folder vast voor een bustarief van $9 met het World Trade Center op de achtergrond. Samen vormen de $9 en de tweelingtorens 9/11, een verwijzing naar de aanslagen van 9/11.

In 2010 vertelde Bill Oakley, destijds een uitvoerend producent van de show, aan The New York Observer: “$9 was gekozen als een komisch goedkoop tarief,” zei hij. “En ik zal toegeven dat het griezelig is, gezien het feit dat het in de enige aflevering van een serie ooit zit die een hele act had met grappen over het World Trade Center.”

Een ander voorbeeld van deze vermeende voorspellende programmering komt uit de pilotaflevering van “The Lone Gunmen,” een kortstondige spin-off van het populaire “The X-Files”. De proefaflevering voor The Lone Gunmen – die zes maanden vóór de aanslagen van 11 september werd uitgezonden – bevat een plot waarbij een gekaapt vliegtuig op het World Trade Center wordt gericht. De terroristische aanval wordt uiteindelijk afgewend en de torens worden niet geraakt.

Hier is een voorbeeld van de dialoog uit één scène van de piloot van The Lone Gunmen:

“U zegt dat onze regering van plan is een terreurdaad te plegen tegen een binnenlandse luchtvaartmaatschappij – “

“Daar gaat u weer, u klaagt zoals gewoonlijk de hele regering aan. Een factie, een kleine factie.”

“Voor welk mogelijk gewin?”

“De Koude Oorlog is voorbij, John, maar zonder een duidelijke vijand om voorraden tegen aan te leggen, ligt de wapenmarkt plat. Maar laat een volgeladen 727 neerstorten in het midden van New York City en je zult een dozijn dictators over de hele wereld vinden die staan te popelen om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en smeken om smart-gebombardeerd te worden.”

Het gemakzuchtige antwoord op beweringen van voorspellende programmering is ze af te doen als het werk van een paranoïde “samenzweringstheoreticus” met een aluminiumfoliehoedje op. Er zijn tal van theorieën voorgesteld om voorspellend programmeren te verklaren.

Sommige onderzoekers doen de beweringen af als eenvoudige toevalligheden. The Simpsons is nu al meer dan 30 jaar in de ether, en sommige van hun duizenden afleveringen moeten op een gegeven moment wel de werkelijkheid weerspiegelen, zeggen zij. Anderen beweren dat er griezelige voorbeelden zijn van kunst die de werkelijkheid “voorspelt”, maar zij geloven dat de theoretici lijden aan Pareidolia, het verschijnsel dat men patronen ziet in willekeurige stimuli. Wie naar patronen zoekt, ziet ze daardoor eerder, evenals een voorkeur voor bevestiging.

Openbaring van de Methode

Een andere theorie die is voorgesteld door de aanhangers van voorspellend programmeren is het idee dat deze zogenaamde elites om de een of andere reden hun plannen aan het publiek moeten laten zien. Deze theorie is bekend geworden onder de naam “Openbaring van de Methode”. De eerste die het gebruik van deze term gepopulariseerd schijnt te hebben was de onderzoeker James Shelby Downard.

Downard werd berucht doordat hij het controversiële essay King-Kill 33 schreef, waarin hij een netwerk van vrijmetselaars ervan beschuldigt betrokken te zijn geweest bij de moord op president John F. Kennedy. In latere geschriften heeft Downard zijn ideeën rond de openbaring van de methode verder uitgediept. In Sorcery, Sex, Assassination, and the Science of Symbolism, schrijft hij: “handelingen betreffende de
moord liggen in de ijskast en zullen in de toekomst geopenbaard worden in de zogenaamde “Openbaring van de Methode.”

Hij vervolgt, “deze methode en dit proces van vrijmetselaarsmachinaties wordt samengevat in het principe van het “Manifest maken van alles wat verborgen is”.

Michael A. Hoffman II, was een student en vriend van Downard en bleef over het concept schrijven. In het boek Apocalypse Culture schrijft Hoffman: “Wij komen tot de huidige ontplooiing in “Must Be,” een alchemistische term die de heer Downard vertaalt als “de Openbaring van de Methode.” Dit verwijst naar het proces waarin moorddadige daden en huiveringwekkende samenzweringen met oorlogen, revoluties, onthoofdingen en alle mogelijke gruwelspektakels eerst begraven worden onder een mantel van geheimhouding en de zwijgende vinger van Harpocrates, en dan, wanneer ze eindelijk volbracht en veilig gesteld zijn, langzaam onthuld worden aan de niets vermoedende bevolking, die in diepgevroren apathie toekijkt hoe de verborgen geschiedenis onthuld wordt.”

In een interview met het radioprogramma Guns and Butter verklaarde Hoffman:

“De Openbaring van de Methode komt eigenlijk van mijn mentor, James Shelby Downard. Ik ontmoette hem in Saint Petersburg, Florida in het midden van de jaren zeventig en hij was een heel ongewone man. Hij bewandelde het scheerrandje tussen genialiteit en excentriciteit, maar hij had een geest waarin hij patronen kon zien en ontdekken. En hij had ook de geest van een historicus wat betreft het onderzoek dat hij deed, en hij was degene die mij op dit pad van de Openbaring van de Methode zette. Hij noemde het ook wel “Moet Zijn” of “Het Manifest maken van Al wat verborgen is.”

Sommige onderzoekers van de zogenaamde “Openbaring van de Methode” geloven ook dat er een spiritueel of religieus element in de praktijk zit. Zij geloven dat door aanwijzingen of voorkennis van hun plannen te delen, de elitairen zichzelf op de een of andere manier vrijpleiten van verkeerd handelen in de ogen van hun Schepper.

COVID-19

Dit brengt ons bij COVID-19 en de beweringen over voorspellende programmering in verschillende media, die een voorbode waren van de beweringen over een wereldwijde pandemie, en de daaropvolgende autoritaire maatregelen.

In de roman “The Eyes of Darkness” van Dean Koontz uit 1981 wordt bijvoorbeeld gesproken over een dodelijk virus dat als biologisch wapen gebruikt wordt, Wuhan-400 genaamd. Er is ook de film Contagion uit 2011 met een verhaal over een dodelijke pandemie waarbij een virus betrokken is dat afkomstig is van een vleermuis en sociale afstand.

In een interview met The Washington Post zei scenarioschrijver Scott Z. Burns: “Het is triest, en het is frustrerend… Het is voor mij ook surrealistisch dat mensen van over de hele wereld me schrijven met de vraag hoe ik wist dat het om een vleermuis zou gaan of hoe ik de term “sociale afstand” kende. Ik had geen kristallen bol – ik had toegang tot grote deskundigheid. Dus als de mensen vinden dat de film accuraat is, zou dat hun vertrouwen moeten geven in de deskundigen op het gebied van de volksgezondheid die ons nu proberen te leiden.”

Misschien wel het meest treffende voorbeeld van een mogelijke voorspellende programmering, of een toeval, zo u wilt, is de film Songbird. In de IMDB-beschrijving van de film staat:

“In 2024 teistert een pandemie de wereld en haar steden. Centraal staat een handvol mensen terwijl zij de obstakels navigeren die de samenleving momenteel in de weg staan: ziekte, krijgswet, quarantaine, en burgerwachten.”

De wikipedia beschrijving schetst verder de gelijkenissen met wat zich in 2020 en 2021 zou ontvouwen:

“In 2024 is het COVID-19 Coronavirus gemuteerd in COVID-23 en bevindt de wereld zich in het vierde quarantainejaar. In de Verenigde Staten wordt de regering van de natie omgevormd tot een fascistische politiestaat en het volk wordt verplicht temperatuurcontroles op hun mobiele telefoons uit te voeren, terwijl degenen die met COVID-23 geïnfecteerd zijn tegen hun wil uit hun huizen worden gehaald en in quarantainekampen gedwongen worden, ook wel “Q-Zones” of concentratiekampen genoemd, waar sommigen tegen de meedogenloze beperkingen terugvechten. In deze kampen worden de geïnfecteerden overgelaten om te sterven of onder dwang beter te worden.”

Hoewel het al vreemd genoeg is dat er in 2020 een film uitkwam die “geïnspireerd” was op de COVID-19 gebeurtenis, is het nog verontrustender te weten dat de film scènes bevatte van “immuniteitspaspoorten” met behulp van mobiele telefoons, gedwongen quarantaines en lockdowns van de overgrote meerderheid van de bevolking, en zelfs een zwarte markt voor de digitale paspoorten.

De timing van de opnamen is ook een beetje moeilijk te begrijpen, gezien het feit dat het grootste deel van de wereld te maken had met lockdowns. De filmmakers beweren dat zij hun eerste telefoontje over het project kregen op 14 maart 2020, rond de tijd dat de wereld op de hoogte was van de COVID-19 situatie. Zij beweren dat tegen juni belangrijke acteurs zoals Demi Moore in hun rollen waren gecast, en dat de productie op 8 juli 2020 in Los Angeles begon.

Op 3 augustus 2020 was de film klaar, en daarmee was het de eerste film die in L.A. tijdens een lockdown opgenomen werd. Terwijl het publiek gedwongen werd binnen te blijven, en vanuit huis te werken, mochten de Hollywood-acteurs en een crew van 40 mensen aan hun film blijven werken. De film werd uiteindelijk op 11 december 2020 uitgebracht en heeft zeer slechte kritieken gekregen.

Als er al sprake is van voorspellende programmering in Songbird, dan zou die betrekking kunnen hebben op gebeurtenissen die nog moeten komen. De film speelt zich bijvoorbeeld af in 2024, met een virus dat bekend staat als COVID-23 dat de planeet teistert.

Wat betekent dit voor onze toekomst? Moeten wij in angst leven voor wat zou kunnen komen?

In de versie van de gebeurtenissen in de film loopt het niet goed af. Terwijl het verliefde jonge paar erin slaagt paspoorten voor de zwarte markt te bemachtigen en naar een meer vrije plaats te ontsnappen, blijven de rest van hun familie en vrienden gevangenen van hun regeringen. De rest van de mensen die in de film te zien zijn, blijven leven in de bio-fascistische tirannieke nachtmerrie.

Of de voorspellende programmering nu waar is, of gewoon een kwestie van toeval en bevestigende vooringenomenheid, wij moeten ons niet toestaan in angst te leven. Wij moeten echter wel alles doen wat in ons vermogen ligt om ervoor te zorgen dat deze fantasiewerelden niet onze werkelijkheid worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De race tegen de klok van de globalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHongarije koopt meer Russisch gas & Times bekend dat grote successen van Rusland in Oekraïne worden verzwegen in Westerse media
Volgend artikelDe elite staatsgreep om ons te doden of ons tot slaaf te maken: Waarom kunnen regeringen, rechtszaken en protesten hen niet tegenhouden?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. Mensen, jullie worden steeds vreemder. Vooral over songbird. Dit is geen voorspellende film. Dit scenario is geschreven NADAT covid-19 Is uitgekomen. Budget voor de film was nog geen miljoen..

  • Hoeft ook geen miljoen te kosten om de waarheid duidelijk te maken In de jaren 70 van de vorige eeuw zonden ze de film uit over het leven buiten deze aardkloot en iedereen dacht dat dit de toekomst werd van de mensheid Maar nu staat de mensheid weer met beide benen op deze aardkloot en weet hij dat hij nergens anders leven kan dan op deze aardkloot

 2. Ik wacht op The Day After Tomorrow, die zeker zal aanbreken, waarin Moeder Natuur aan de mens laat zien wie werkelijk de baas op aarde is en daarmee hopelijk de mens tot bezinnen brengt.

 3. Daarom spreekt Klaus Swab net als de slechterik uit een James Bond film en doet zijn clubje fururistische fantasten alles openbaar?
  En nu, zoals te verwachet en voorzien is, bereikt het nieuwe coronavirus zijn meest besmettelijke variant maar komt binnenkort terug, even besmettelijk maar weer even ziekmakend als de originele SARS-2 en blijken de gevaccineerden er extra vatbaar voor te zijn. De hele gezondheidszorg stort als een kaartenhuisje in elkaar zonder de allerstrengste en zeer langdurige lockdowns. Gewoon de natuur, niks complot, en na enkele nog veel engere jaren dan de laatste aanvaardt de medische sector eindelijk dat er grenzen zijn aan hun “vooruitgang”, dat veel van het werk van de laatste decennia tevergeefs was en tal van door dat werk kunstmatig in leven gehouden officieel “genezen” patiënten ten dode opgeschreven zijn.
  De dood hoort bij het leven. De dood aanvaarden en aanvaarden dat de natuur zelf een soort die een plaag wordt aanpakt door die soort sterker te maken. Zo werkt de natuur, soorten sterk houden door de zwakke exemplaren op te ruimen.
  Kan jaren duren vooraleer de natuurlijke gang van zaken aanvaard wordt omdat de zeer rijke, zeer machtige en zeer intelligente mensen die de wereld wensen te besturen dikwijls ook zeer oude mensen zijn die zonder medische kunstgrepen meestal allang dood waren. En in geval van covid zeer veel kans maken dood te gaan.

 4. Gut, gut. Geloven jullie nog steeds in 9/11? Wat onnozel!

  Dits wat is waar ervan:
  –Er waren twee vliegtuigen bij de aanslagen op twee torens;
  –terroristen hadden die onder controle.

  En dat was alles wat waar was.
  MAAR: wat ook waar was: er was een internationaal symposium op de Technische Universiteit Delft; de beste explosieven experts uit de hele wereld waren het eens over het volgende:
  “De vliegtuigen konden onder geen enkele omstandigheid die explosie met die hitte veroorzaken.
  Daar waren zeer speciale explosieven voor nodig die alleen de staat kan krijgen”

  Dan de derde toren.
  Schijnt dat mensen niet kunnen klokkijken.
  ’s Avonds 8 uur was het op CNN dattie opgeblazen was; maar pas om 9 uur werd die opgeblazen; volledig op video; een implosie, zoals bij sloop; iedere meter explosieven.
  GEEN vliegtuigje…

  Doel ervan was: USA wilde in Noord Afrika oorlog ontketenen.
  Voor het groter goed en zo….

 5. Jesus was born on September 11

  Een vrolijk kerstfeest voor jullie allemaal, vooral degenen die aan het einde van dit artikel geïrriteerd willen raken.

  Want terwijl we bezig zijn deze wereld (praktisch) op zijn kop te zetten vanwege 25 december Kerstdag, barsten sommige geleerden in lachen uit. De waarheid is dat Jezus NIET werd geboren op 25 december 0001 om middernacht.

  Eigenlijk zijn de tijd, datum en het jaar van Jezus’ geboorte onbekend en, op basis van het huidige bewijs, onkenbaar. Het vroegste evangelie, Markus, slaat het over.

  Latere evangeliën van Mattheüs en Lucas schreven er uitgebreid over, maar spreken elkaar op belangrijke punten tegen en bieden weinig om enig betrouwbaar argument op te baseren.

  Maar geleerden hebben hun tanden in deze kwestie gezet om met verschillende datums te komen die geen van allen zo absoluut zijn. Misschien is 11 september het dichtst bij de waarheid.

  Laten we eerst eens kijken waarom 25 december niet eens dichter bij Jezus’ verjaardag komt. Bijbelse bronnen in de winter zeggen:

  terwijl de herders in de velden waren en ’s nachts over hun kudde waakten… December is wintertijd in Israël en degenen die de winter kennen, zullen zich ervan vergewissen dat geen Jood (die dierenliefhebbende ondernomaden) een kudde zou toestaan ​​op een winternacht.

  Zelfs de telling die tijdens Jezus’ geboorte werd genoemd, zou in de winter onmogelijk zijn geweest: het zou een onvoorstelbare fout zijn geweest om een ​​hele bevolking in beweging te brengen.

  Volgens Sara Ruhin, de chef van de Israëlische weerdienst in 1990, ligt de temperatuur in de omgeving van Bethlehem in december gemiddeld rond de 7 graden Celsius (Oeganda is gemiddeld 28oC), maar kan deze tot ver onder het vriespunt dalen, vooral ’s nachts.

  Dat gebied kent drie maanden vorst: december met gemiddeld -1,6 C.; Januari met -1,1 C. en februari met 0 C. Sneeuw is normaal gedurende twee of drie dagen in Jeruzalem en het nabijgelegen Bethlehem in december en januari.

  Dit waren de wintermaanden waarin de wegen onbruikbaar waren en mensen meestal binnen bleven.

  Koning Herodes Alle evangeliën zijn het erover eens dat Jezus werd geboren tijdens de regering van Herodes de Grote. Maar uit Romeinse verslagen blijkt dat deze Herodes in 4 v.Chr. stierf, vier jaar vóór het vermeende geboortejaar van Christus.

  De volkstelling In het evangelie van Lucas wordt gesproken over het decreet van Caesar Augustus voor de volkstelling terwijl Quirinius gouverneur van Syrië was (Lc 2,1-3). Maar hoewel de allereerste volkstelling onder de Joden plaatsvond tijdens het gouverneurschap van Quirinius, kon dit niet eerder dan 6 na Christus zijn gebeurd, het eerste jaar dat Judea onder direct Romeins bestuur kwam.

  De ster Het evangelie van Mattheüs verwijst naar een ongewone ster die destijds boven Bethlehem hing. Op 17 december 1603 observeerde een Duitse astronoom, John Kepler een opvallende conjunctie van de planeten Saturnus en Jupiter in het sterrenbeeld Vissen en berekende dat een soortgelijke conjunctie in 7 v.Chr. moet hebben plaatsgevonden. Zou dit de ster kunnen zijn waar Matthew het over had?

  Negenenzeventig jaar later ontdekte de Engelse astronoom Edmund Halley de komeet (die nu zijn naam draagt) en noemde hem de ster van Bethlehem. Maar de meest toevallige van zijn periodieke luchtpassages die het dichtst bij de tijd van Jezus’ geboorte liggen, vond plaats in 12 v.Chr.!

  Meest recent boden Britse astronomen, David Clark van de Royal Greenwich Observatory, John Parkinson van Dorking’s Mullard Space Science Laboratory en Richard Stephenson van Newcastle University nog een andere theorie dat de ster van Bethlehem geen komeet was. Het was een exploderende ster, zichtbaar voor de Chinese astronomen van de Han-dynastie gedurende meer dan 70 dagen in 5 v.Chr. Zelfs als het verwarrend is, wijst niets naar 1AD. Dus, wanneer werd Hij geboren?

  Net als president Museveni wist Jezus zijn verjaardag niet. Ook de mensen om hem heen gaven er niet om. Maar, net als bij onze ouderen in Oeganda, gebruikten mensen gebeurtenissen rond de tijd om hun verjaardagsmogelijkheden te vinden.

  Wij moeten hetzelfde doen voor Jezus. Het evangelie van Lucas dateert de doop van Jezus en het begin van zijn missie tot het 15e jaar van de regering van keizer Tiberius, te berekenen in 29 na Chr. en zegt dat Jezus 30 was. Terugberekening brengt zijn geboorte op 2 na Chr.

  Bijbelgeleerden geven aan dat zijn bediening drie en een half jaar duurde. Aangezien hij stierf tijdens het Pascha (hun maand Nisan), hoeven we maar zes maanden terug te gaan om zijn verjaardag te ontdekken. Zes maanden brengt ons bij de maand Tishri, die valt tussen september en oktober.

  11 september 3BC om 19.00 uur Lucas 2 zegt dat Maria 40 dagen na de geboorte van Jezus naar de tempel kwam voor reiniging. Deze dag is de moderne Yom Kippur, de Grote Verzoendag, de 10e dag van de zevende maand van de Hebreeuwse kalender.

  Dus de 40e dag van Maria’s reiniging was begonnen aan het einde van Yom Kippur, het einde van de 10e dag van de 7e maand, omdat de reiniging zo snel mogelijk werd gedaan – aan het begin van de 40e dag na de geboorte.

  En aangezien de 6e maand normaal slechts 29 dagen had, moesten Maria’s 39 dagen van zuivering rond zonsondergang op de 1e dag van de 6e maand, Elul genaamd, zijn begonnen. In 3 v.Chr. was de 1e van Elul 11 ​​september.

  Dit was de nacht van de eerste waarneming van de nieuwe maan van Elul, die de wijzen in Babylon feitelijk op een kleitablet hebben vastgelegd.

  Deze spijkerschrifttablet die de Wijzen op dat uur, 2008 jaar geleden, maakten, is te vinden in het British Museum. Spijkerschriftgeleerden hebben de datum op dit tablet geïdentificeerd als gelijk aan 11 september 3 v.Chr.

  Lucas zegt dat de herders naar de stad gingen om de mensen te vertellen wat ze eerder die avond hadden gezien. De mensen hadden in die tijd geen elektriciteit en zouden om 19.00 of 20.00 uur in slaap zijn gevallen. Daarom vond de geboorte plaats binnen enkele minuten van 18.30-19.30 uur op de avond van 11 september 3 v.Chr.

  Historicus Ernest L. Martin raadpleegde NASA-maanfasetabellen en vond overeenstemming met het beeld van de hemel dat is vastgelegd in Openbaring 12. Tabellen toonden aan dat de zon en de maan, ten opzichte van Maagd, ten tijde van de geboorte van Jezus nauwkeurig naar de zonsondergang van 11 september van 3 v.Chr.

  Herfst van 2BC Niet iedereen is het daar mee eens. Sommige historici lijken de voorkeur te geven aan 2BC als het juiste moment. Tertullianus, (geboren omstreeks 160 na Christus) verklaarde dat Augustus 41 jaar voor de geboorte van Jezus begon te regeren en 15 jaar na die gebeurtenis stierf. Augustus stierf op 19 augustus 14 na Christus, wat de geboorte van Jezus vóór 2 v.Chr. plaatste.

  Tertullianus merkt ook op dat Jezus 28 jaar na de dood van Cleopatra in 30 v.Chr. werd geboren, wat een datum geeft van 2 v

  . van Augustus. Aangezien Augustus zijn regering begon in de herfst van 43 v. Chr., lijkt dit ook de geboorte in 2 v. Chr. te staven

  Eusebius (264-340 n.Chr.), de ‘Vader van de kerkgeschiedenis’, schrijft het toe aan het 42ste jaar van de regering van Augustus en het 28ste van de onderwerping van Egypte bij de dood van Antonius en Cleopatra.

  Het 42e jaar van Augustus liep van de herfst van 2 v.Chr. tot de herfst van 1 v.Chr.

  De onderwerping van Egypte aan het Romeinse Rijk vond plaats in de herfst van 30 v.Chr. Het 28e jaar liep van de herfst van 30 v. enige datum die aan beide beperkingen zou voldoen, zou de herfst van 2 v. Chr. zijn.

  Andere geleerden beweren dat aangezien Johannes de Doper in de lente tijdens het Pascha werd geboren en Jezus 6 maanden later werd geboren, de herfst als de maand geldt.

  1 maart 7 v.Chr., om 01.21 uur. Een eerwaarde Don Jacobs, auteur van Astrology’s Pew in Church, gebruikte de sterpositionering om de geboorte van Jezus te lokaliseren tot 1 maart 7 v.Chr., om 01.21 uur in Bethlehem .

  Hij schrijft: “De geboortehoroscoop voor dit moment bevat een cluster van zes planeten in Vissen: de zon, de maan, Venus, Jupiter, Saturnus en Uranus.

  (Het samenvoegen van al deze geeft een beeld van een vis – geen wonder dat de vis werd gebruikt als een symbool voor Jezus). Met al deze Vissen-energie was Jezus zeer spiritueel, medelevend en bereid om zichzelf op te offeren voor anderen†.

  Jacobs gebruikte deze kaart om de gebeurtenissen in het leven van Jezus te volgen en liet zien welke astrologische transits hij elke keer ervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in