Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne heeft een groot aantal westerse bedrijven plannen aangekondigd om Rusland te verlaten. Maar ondanks de geruchten over een “enorme uittocht” zijn veel westerse bedrijven nog steeds actief in Rusland, zo ontdekten Zwitserse onderzoekers, schrijft Freewestmedia.com.

Een groot aantal bedrijven met hoofdkantoor in de Europese Unie en de G7-landen heeft Rusland nog niet verlaten, zo blijkt uit onderzoek van de Zwitserse Universiteit van St. Gallen en het International Institute for Management Development.

De studie van Simon Evenett en Niccolò Pisani toonde “een zeer beperkte terugtrekking van EU- en G7-bedrijven.” Dit gaat in tegen het gangbare narratief van een “enorme uittocht” van westerse bedrijven die de Russische markt verlaten als gevolg van door de EU opgelegde sancties. “In feite hebben veel bedrijven met hoofdkantoor in deze landen weerstand geboden aan de druk van regeringen, de media en NGO’s om Rusland te verlaten sinds de invasie van Oekraïne,” aldus het onderzoeksinstituut in een verklaring.

Bij het begin van de militaire operatie op 24 februari 2022 waren in totaal 2.405 dochterondernemingen van 1.404 EU- en G7-bedrijven actief in Rusland, aldus de onderzoekers. Eind november 2022 stelden zij vast dat minder dan 9 procent van de bedrijven ten minste één dochteronderneming in Rusland had afgestoten en deze desinvesteringspercentages veranderden nauwelijks in het vierde kwartaal van 2022.

Bedrijven met een hoofdkantoor in de VS waren daarentegen meer geneigd om af te stoten dan bedrijven die in de EU of Japan zijn gevestigd. De resultaten houden echter in dat minder dan 18 procent van de Amerikaanse dochterondernemingen die in Rusland actief zijn, de sancties hebben opgevolgd. Van de Japanse bedrijven heeft 15 procent Rusland verlaten, terwijl dat bij EU-bedrijven 8,3 procent is.

  Poetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt Satan

“Deze bevindingen roepen twijfels op over de bereidheid van westerse bedrijven om zich los te koppelen van economieën die hun regeringen nu als geopolitieke rivalen beschouwen,” aldus de onderzoekers in een verklaring. “De bevindingen van de studie zijn een reality check op het narratief dat nationale veiligheidsoverwegingen en geopolitiek leiden tot een fundamentele afbouw van de globalisering.”

Zo hebben de Zwitserse levensmiddelengigant Nestlé, Microsoft en Ford Motors allemaal manieren gevonden om hun activiteiten voort te zetten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Terwijl Duitsland zelfmoord pleegt: Nederland trekt zich niets aan van gezamenlijke EU-sancties tegen RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLiberale euthanasiewetten maken Canada wereldleider in organen geoogst van slachtoffers van hulp bij zelfdoding
Volgend artikelOnze helden zijn communistische landverraders
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  • het zijn sancties tegen het volk… ons volk, wij Nederlanders (niet onze ambtenarij, die worden gekocht via ons geld via ‘onze’ SStaat.

 1. En die bedrijven betalen netjes hun belasting in Rusland, daar heeft Poetin wel voor gezorgd toen hij aan de macht kwam. De oligarchen die weigerden werden het land uit geflikkerd.
  Het is niet voor niets dat de Russische economie een van de weinigen is op de wereld die groeit.

 2. Waarom zouden ze ook het land verlaten? Bedrijven willen winst maken, terugtrekken uit een land is een enorme kostenpost. Daarbij komt nog dat niet iedereen gecharmeerd is van de EU tirannie. Je gaat niet voor niets naar Rusland. Als er geen vertrouwen zou zijn in de Russische economie , zullen bedrijven daar echt niet investeren.

 3. Deze dikkoppen zullen gewoon ook netjes aangeschoven hebben bij het WEF in Davos.
  Money rules.
  Het klootjesvolk moet ook aan de stekkerauto, maar zij niet.
  We weten het allen,maar nog niemand nam actie.

 4. Alleen de Europesche unie kwam bij Monde van Ursela van der Leyden METEEN met sancties.
  Het leek wel alsof ze het zelf verzonnen had, zo snel kwamen de sancties. ❗️Ik verdenk haar hiervan❗️
  En dat was: DE GASKRAAN DICHT.. Hoe stom kun je zijn.❗️
  Je brengt je eigen continent waarvan jij Ursela een hoge functie hebt , aan de bedelstaf.
  Wij de landen die jij zou moeten dienen ; zijn het daar NIET MEE EENS. URSELA. ONZE GAS REKENING IS VEEL TE HOOG EN JIJ DOET DAAR NIETS AAN….. ONZE BEDRIJVEN GAAN KAPOT DOOR JOU SANCTIE BELEID……

  Ursela, Straks is het klaar met je baantje.
  Of de landen vertrouwen jou niet meer, want je hebt al meer hele gekke dingen geflikt, het contract met Bourla over de vaccins via de Appjes die nu kwijt zijn, dat zijn we nog niet vergeten.
  En alle andere domme dingen die je met “ ons vreemde dikke Fransje “ op het terrein van klimaat bekokstoofd zijn we ook nogal kritisch over.
  Of er ontstaat een echte revolutie.
  De kruik gaat net zo lang te water tot hij barst…… en de Europesche bevolking is al aardig “ op stoom “
  In Duitsland kappen ze al bomen voor enige warmte…… hoe lang gaat deze kruik te water?
  Pas op je tellen Ursela….. Ik hoop nog steeds op gerechtigheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in