Op 15 oktober probeerden de Oekraïense strijdkrachten een grootschalige offensieve operatie uit te voeren in de regio Kherson. Te midden van de voortdurende gevechten langs alle frontlinies in de regio, was het belangrijkste gebied van de Oekraïense aanval de rechteroever van de rivier de Dnjepr. Een grote Oekraïense groep probeerde door de Russische verdediging te breken om de steden Novaja Kachovka en Berislav te bereiken, maar dat mislukte, bericht Southfront.org.

Het Oekraïense offensief begon in de vroege ochtend toen Oekraïense artillerie en MLRS de Russische militaire posities zwaar beschoten. Onder dekking van de artillerie probeerden kleine aanvalsgroepen van Oekraïense militairen op gepantserde voertuigen de weg Dudchany-Mylovoe af te snijden. Ze werden gevolgd door tientallen Oekraïense tanks en infanterievoertuigen die het bolwerk zouden moeten versterken en uitbreiden.

De aanval werd uitgevoerd door troepen van twee infanteriebataljons met ondersteuning van ongeveer 30 tanks en 50 infanteriegevechtsvoertuigen.

Op hun beurt detecteerden Russische troepen de Oekraïense manoeuvres met verkennings-UAV’s en reageerden met zwaar artillerievuur. Russische gevechtsvliegtuigen beschoten ook de oprukkende vijandelijke troepen in de steppe.

De mislukte offensieve operatie resulteerde in zware verliezen van de AFU. Het Russische leger verijdelde de Oekraïense pogingen om reserves in de strijd te brengen. Volgens voorlopige rapporten werden ten minste 15 Oekraïense tanks en 20 vijandelijke infanteriegevechtsvoertuigen vernietigd, de AFU verloor meer dan 100 militairen.

Britse Huskys en Oekraïense Kosak-5’s vernietigd in de buurt van Davidov Brod:

De missie is naar verwachting een van de komende pogingen van de AFU om de Russische groepering in de regio Kherson af te snijden. Tegelijkertijd gaan de zware gevechten door aan de westelijke frontlinies in de regio, ten zuiden van Davidov Brod. De AFU heeft naar verluidt tot 60 duizend militairen verzameld in de richting van Kherson.

Het Russische leger bereidt zich voor op nieuwe grootschalige aanvallen van de AFU in de regio. Gemobiliseerde militairen en militair materieel worden overgebracht naar de militaire posities in de regio. Ondertussen worden burgers geëvacueerd uit de nederzettingen die onder Russische controle staan. Vrouwen en kinderen uit Kherson werd voorgesteld de regio te verlaten tijdens de aanhoudende vijandelijkheden.

Het Russische leger blijft met succes Oekraïense aanvallen afslaan in de regio’s Kherson en Zaporozhie. De Oekraïense strijdkrachten slagen er niet in een offensief te ontwikkelen in de LPR en trekken zich opnieuw terug in de DPR. De Russische successen zijn de eerste resultaten van de veranderingen in de Russische militaire top en de eerste versterkingen van de groepering in Oekraïne met onlangs gemobiliseerde militairen.

MILITAIRE SITUATIE IN OEKRAÏNE OP 15 OKTOBER 2022

Klik voor groot

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video 18+: Oekraïense blogger eet stuk vlees van een vermeend bot van een Russische soldaatVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAchtergrond van de Iraanse rellen
Volgend artikelZe recyclen de Viagra-verkrachtingspropaganda die ze in Libië gebruikten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. De westerse media maakt hier geen melding van.
  Wanneer er iets wat negatief is voor nazi Ukraine dan is de verziekte, niet objectieve journalistiek niet thuis.
  Geweldig deze domme oogkleppen bestuurd door de Amerikaanse agressor

   • hitler had ook joodse origines net zoals op zijn minst een derde van de nazipartijtop..
    wat ook niet geweten is, is het feit dat 150.000 JODEN meevochten met de nazi’s in de wehrmacht (en neen, geen typo)…
    nog gezwegen over de moslimdivisies, de n¨gers in afrika die meevochten met de wehrmacht en zelfs in de ss zaten….
    wat de meeste mensen ‘leren’ over die periode is pure politiek correcte bullshit….

  • Simon,
   Peter Baars van de gulden middenweg is ook een openbaring met zijn podcast of Daan de Wit bij blackbox tv, luister maar eens, van Wolferen beluister ik ook regelmatig !

  • Karel van Wolferen heeft in 1990 de Bilderberg-conferentie in Glen Gove (New York) bezocht. We maken allemaal wel ‘ns een fout en maken gebruik van voortschrijdend inzicht, maar tot op de dag van vandaag weigert Van Wolferen opening van zaken te geven.

 2. Het kan mij niet groot genoeg zijn .ik geniet nog steeds van de clusterbommen op syrie . Dat wil ik hier ook wel zien gewoon een tapijt van een km of 5

 3. Prima artikel. Hopelijk publiceren jullie meer reportages uit SouthFront.
  Dat is al jaren lang een goede objectieve bron. Eerst over Syrië en omstreken en nu ook Oekraïne.
  Helaas blokkeert Twitter Tweets die naar hun website leiden.
  Maar van dit artikel maken we dus een Tweet aan onze 11.000 volgers 😉
  Oók in het Engels…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in