rauschenberger / Pixabay

Het nieuwe “We the People: Take Our Border Back” truckerskonvooi is viraal gegaan op social media nu duizenden Amerikanen van plan zijn om de zuidelijke grens van de VS te verdedigen.

Het meerdaagse evenement begint in Virginia Beach, Virginia, en bereikt zijn hoogtepunt met drie rally’s in drie staten, Californië, Arizona en Texas op 3 februari 2024, schrijft Frank Bergman.

Het massale konvooi truckers zal zich een weg banen naar de hotspots voor illegale migranten in een poging om de regering van de Democratische president Joe Biden aan de schandpaal te nagelen zodat ze de steeds erger wordende crisis aanpakt.

Duizenden grote vrachtwagens gaan vanaf 29 januari naar Eagle Pass in Texas, Yuma in Arizona en San Ysidro in Californië voor het vierdaagse “Take Back Our Border” evenement

Ze hopen dat het in het oog springende, all-American protest meer aandacht zal vestigen op de recordaantallen migranten die de zuidelijke grens oversteken en de VS binnenkomen.

De stap komt nu meerdere steden bezwijken onder het gewicht van de zorg voor recordaantallen illegalen.

In een bericht op X zei Rep. Keith Self (R-TX): “Opnieuw staan de truckers voor Wij het Volk.”

“De tijd is NU om actie te ondernemen en onze grenzen te beveiligen!”

  Biden's populariteit onder links groeit: vrijlating bevolen voor meer dan 14.000 illegalen - waaronder 70% veroordeelde criminelen

De ontwikkeling is de laatste in een steeds meer verhitte en chaotische politieke strijd over de vraag of Texas de federale overheid kan negeren of vervangen.

Texas gouverneur Greg Abbott beschuldigt de regering Biden ervan niet genoeg te doen om de stroom illegale immigranten naar de Lone Star State in te dammen.

Ondanks de uitspraak van het Hooggerechtshof op maandag in het voordeel van de regering Biden dat agenten van de Border Patrol prikkeldraad mogen doorknippen als ze dat nodig vinden, gaat Texas nog een stap verder.

De staat heeft nog meer prikkeldraad toegevoegd en weigert de controle over een Eagle Pass park op te geven dat op 10 januari in beslag is genomen.

Federale agenten van de Border Patrol mogen het gebied niet in.

De FBI heeft de staat een deadline gegeven van 26 januari om agenten van de grenspatrouille toegang te geven tot Shelby Park.

Het is niet bekend wat er zal gebeuren als Texas weigert om vrijdag gehoor te geven aan de federale overheid, maar Rep. Joaquin Castro (D-TX) heeft de taal aangescherpt en gesuggereerd dat Biden geweld zal gebruiken.

“Gouverneur Greg Abbott gebruikt de Nationale Garde van Texas om chaos te creëren aan de grens,” postte Castro online.

“Als Abbott de uitspraak van het Hooggerechtshof van gisteren negeert, moet @POTUS nu de exclusieve federale controle over de Texas National Guard instellen.”

Maar Texas heeft veel steun, met 25 gouverneurs van Republikeinse staten die brieven vrijgeven waarin ze Abbott steunen.

  Ziek van en klaar mee

“Ik denk dat de grens nu een kookpunt heeft bereikt, dat je nu ziet dat gouverneurs zich ermee gaan bemoeien,” vertelde Self aan Fox Business News.

“Er komt een vrachtwagenkonvooi naar de grens. Het Amerikaanse volk zal zich ermee moeten gaan bemoeien.”

De groep achter het konvooi vraagt alle vreedzame Amerikanen om mee te doen vanaf maandag 29 januari.

De vrachtwagens zullen door het land rijden en onderweg halt houden.

“Deze mensen zetten zich in voor een vreedzame demonstratie, dat we er genoeg van hebben – het Amerikaanse volk heeft er genoeg van,” zei Self.

“We eisen dat de regering Biden haar werk doet, de bestaande wetten handhaaft en onze grens beveiligt.”

Voor het fiscale jaar 2022-2023 waren er een recordaantal van 2,48 miljoen onderscheppingen langs de zuidelijke grens – en nog veel meer grensoverschrijders die ongemerkt de Verenigde Staten binnenkwamen.

In september 2023 werd het recordaantal van 269.735 onderscheppingen bereikt.

Migranten die door agenten van de grenspatrouille zijn onderschept, kunnen asiel aanvragen.

Ze worden meestal vrijgelaten in de Verenigde Staten in afwachting van hun zaak voor de rechtbank.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De westerse wereld: RIPVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël verliest oorlog in Gaza, geven commandanten toe
Volgend artikelWaPo: VS veranderen strategie inzake Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. “‘We the People’ truckerskonvooi gaat viraal als duizenden van plan zijn de grens te verdedigen”

  Hoop niet dat deze spontane, patriottische uiting niet dezelfde afloop kent als het Canadese Truckerskonvooi dat door Fidelito de nek werd omgedraaid.

   • Zanger van de Small Faces (1969 – 1975), Sir Rod Stewart (1945) wilde op zijn kerstfeestje in 2021 alleen lieden ontvangen, die zich drie maal hadden laten ‘vaccin’eren.
    Om de ridderslag te ontvangen waarna hij zich Sir mocht noemen, ging hij in Buckingham palace voor prins William op de knieën op 11.10.2016.

   • Ik vermoed dat het deze keer niet zonder slag of stoot zal gaan en dat er wel kogels zullen vliegen. Dit leid naar texas een super rijke staat die zich los zal koppelen van de andere staten. Daar kun je donder op zeggen. Amerika die weer in twee of drie delen gesplitst is.noord zuid en ergens iets tussen in. Maar echt goed aflopen daar heb ik geen goed gevoel bij, biden moet winnen goedschiks of kwaadschiks. Aan de andere kant jaagd biden de kiezers weg recht naar trump toe. De komende maand word het spannend in texas.

    • Greet januari 28, 2024 Bij 23:10

     Misschien de bedoeling dat de kiezer massaal op Trump gaan stemmen, de verkiezingsfraude welke het Presidentschap van Trump kostte komt hoe dan ook volledig maar buiten n.m.m. ik weet niet of de Gouverneur het op een full blown oorlog aan laat komen, het zijn politici en die zijn niet te vertrouwen, van mij part wordt het een burgeroorlog zó kan het niet verder door etteren.

  • het canadese freedom convoy, en daarna het nederlande freedom convoy. beide hard aangepakt en met allerlei truuks beëindigd.
   niet vergeten de daaropvolgende boerenprotesten waar een jongeman van achteren beschoten werd, en de corona-maatregelenprotesten waar veel mensen met zwaar geweld verwelkomd werden. waardoor mensen niet meer mee wilden doen of bedachten niet mee te gaan doen. maar de noodzaak om iets te doen is gebleven.
   als de beweging groot genoeg is zullen ze niet in kunnen grijpen. als de beweging groot genoeg is zal het verstand het winnen van de tirannie.
   wij de bevolking. wij zijn met meer. veel meer. maar pas als de nood hoog genoeg is zullen we onszelf wegcijferen en dat is het moment dat we gaan winnen

 2. Ook daar het Coudenhoven Kalergi plan, dat ook daar op volle toeren loopt. Net als hier in Europa.
  Ook in usa moet er blijkbaar, net als in Europa chaos ontstaan, waarna de NWO als reddende engel naar voren geschoven wordt. Het plan van de de bende machtgeile psychopaten komt in een stroomversnelling. Het wordt hart tegen hart.
  Spannende tijden, waarvan de uitkomst nog onbekend is.

 3. Trumps onvoltooide border wall begon nu eenmaal aan de westelijke grens richting oost. Dus daar was de wall kennelijk nog niet klaar en komen de migranten des te massaler binnen.

 4. Verwijder de hele regering. Beëindig de macht die de Britten hebben over Washington DC en bevrijd de staten. De burgeroorlog is wel gewonnen, maar de Engelsen vermoorden Lincoln en installeerden Johnson (een Zelensky). The city of London is op haar beurt weer eigendom van het vaticaan. Ze zijn zo knetterdom. Ze hadden alles en ze hadden de standbeelden gekregen waar ze van dromen als ze ons een hemel op aarde hadden lafen bouwen. Haha… domme egoïstische hebberts, ze hadden zoveel meer kunnen hebben dan waar ze van dromen, maar ze kennen geen liefde… ze kunnen alleen nachtmerries maken. Beeld je in wat voor triest wezen je dan bent. Bodemvreters die zich voordoen als top-predators omdat ze met geld macht kopen. Ze weten dat ze nutteloos zijn en ze zijn doodsbang dat wij hun juist opruimen, daarom willen ze ons opruimen. Ik heb het al eerder gezegd… de kwade krachten die dit doen zijn een sub-soort… zwakke losers die echter heel glibberig en glad zijn waardoor ze ons al duizenden jaren misleiden en bespelen. Maar wij groeien en van daaruit is te zien dat ze een virus zijn dat onze bewustZIJN onderdrukt. Een virus dat afsterft in het zicht.

 5. Nieuwsberichten dat dit truckers konvooi en sympathisanten (uiteraard) rechts-extremisten en neo-nazi’s zijn , compleet met video’s van een of andere idioot (lees agent-provocateur) die met een hakenkruisvlag staat te zwaaien zullen wel spoedig (ook hier weer) opduiken.
  En vlak daarna berichten over ‘spontane’ demonstraties tegen extreem rechts en ‘fascisme’ , drukbezocht door useful idiots , in steden in de VS en de rest van de wereld.

 6. Ik zou voor de zekerheid alle trucks blauw spuiten en de mensen allemaal blauwe kleding aan laten doen. Voor je het weet zetten ze die akelige DEW weer in..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in