https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Korean_Peninsula_blank.png-

Bij de oorlog in Oekraïne zijn steeds meer landen rechtstreeks betrokken. Naast de VS zijn er nog zo’n 50 andere landen die Kiev in meer of mindere mate helpen met de levering van hun wapens, terwijl eerder achter de schermen Iran zijn militaire hulp naar Rusland zou sturen in de vorm van kamikaze-drones, maar misschien ook onlangs China, hoewel Peking officieel ontkent, omdat het zijn toch al zeer complexe betrekkingen met de VS niet nog ingewikkelder wil maken. De militair-technische samenwerking tussen China en Rusland gaat echter niet alleen door, maar groeit ook sinds het begin van de Oekraïense oorlog, bericht Geopolitika.

In het ‘spel’ lijkt een ander land uit het Verre Oosten en een hechte Amerikaanse bondgenoot – Zuid-Korea – steeds sneller betrokken te raken. Seoul tekende onlangs een overeenkomst met Washington over de “tijdelijke opslag” van zijn 155 mm artilleriemunitie in de VS, waarvan elke militaire analist weet dat het niets meer is dan munitie bestemd voor het Oekraïense leger – iets waar het Pentagon al lang om heeft gevraagd aan de regering in Seoul in zicht op gevaarlijke leegloop van zowel eigen magazijnen als magazijnen van NAVO-leden met dat soort munitie. Bovendien kwam Seoul met Warschau overeen om een ​​groot aantal van zijn tanks aan Polen te leveren, dus het is niet uitgesloten dat een deel daarvan in handen van het Oekraïense leger terechtkomt, gezien de hoge mate van alliantie tussen Kiev en Warschau.

Seoul is met tegenzin in dit “spel” gestapt. Bovendien verzette het zich lange tijd tegen anti-Russische sancties na de Russische inval in Oekraïne, en trok het zelfs zijn grote bedrijven, voornamelijk uit de sfeer van de auto-industrie, niet terug van het grondgebied van Rusland, ondanks het feit dat talrijke landen van het Westen dat wel deden, waaronder buurland Japan. Rusland, aan de andere kant, zorgde voor lucratieve zaken voor Zuid-Koreaanse scheepswerven met zijn grote bestellingen van koopvaardijschepen, waaronder zelfs ijsbrekers, terwijl Zuid-Koreaanse auto’s zeer populair waren in Rusland.

  Vernietiging VS M-777 houwitsers door Lancet kamikaze-drones (Video's)

De druk was echter te groot en Seoul kreeg niet veel kansen om zijn beleid van zekere neutraliteit ten opzichte van het conflict in Oekraïne voort te zetten, hoewel het de Russische invasie ook officieel veroordeelde. Dit blijkt het best uit het feit dat het onlangs besloot zijn zaken uit Rusland terug te trekken, samen met de eerder genoemde militaire overeenkomst met Washington.

Dit alles wordt natuurlijk ook nauwlettend gevolgd door Moskou. Het is geen geheim dat Rusland en Zuid-Korea tot nu toe zeer goede betrekkingen hebben gehad, Russen hadden bijvoorbeeld niet eens een visum nodig om Zuid-Korea binnen te komen. Maar het lijkt erop dat de idylle ten einde is, zoals blijkt uit het volgende nieuws.

De start van Zuid-Korea’s wapenleveranties aan Oekraïne betekent “een zekere mate van betrokkenheid” van Seoel bij het conflict, zei de woordvoerder van de Russische president, Dmitry Peskov, op woensdag 19 april.

Peskov benadrukte dat Zuid-Korea een nogal vijandige houding heeft aangenomen tegenover Rusland met betrekking tot de situatie in Oekraïne, en dat de mogelijkheid om militaire hulp naar Kiev te sturen een voortzetting is van die lijn.

“Hier is niets radicaal nieuws aan. En in termen van sancties en dergelijke, heeft Seoel helaas voor ons in dit hele verhaal een vrij vijandige positie ingenomen. Dit is een vervolg. Natuurlijk zullen meer en meer landen proberen zich rechtstreeks in dit conflict te mengen,” zei Peskov.

De Russische ambassade in Seoel waarschuwde vandaag dat zij het standpunt van Zuid-Korea in deze kwestie “nauwlettend in de gaten houdt”. Daarnaast merkten Russische diplomaten op dat het besluit om dodelijke wapens af te leveren “negatieve gevolgen” zou hebben voor de samenwerking met Moskou op het gebied van veiligheid op het Koreaanse schiereiland. “We rekenen op de verantwoorde aanpak van de leiding van Zuid-Korea”, aldus de Russische diplomatieke missie in dat land.

  Als de VS vrede in Oekraïne wilden

Ze vestigden ook de aandacht op het feit dat door het “Verenigde Westen” geleverde wapens worden gebruikt om de “burgerbevolking van de DNR-, LNR-, Zaporozhye- en Kherson-regio’s, inclusief vrouwen en kinderen” te vernietigen. Daarnaast stelden zij dat door corruptie in Oekraïne westerse wapens worden gebruikt in andere regionale conflicten en in handen vallen van de georganiseerde misdaad.

Eerder zei de Zuid-Koreaanse president Yoon Sok-yeol in een interview met Reuters dat Seoul wapens zou kunnen leveren aan Oekraïne als er een ernstig gevaar is voor de bevolking of als de oorlogswetten op grove wijze worden “overtreden”.

In reactie op deze woorden zei vice-president van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitry Medvedev het volgende:

“Ik vraag me af wat de inwoners van deze natie zouden zeggen als ze het nieuwste voorbeeld van Russische wapens zien in het bezit van hun naaste buren, onze partners uit de DVK [Democratische Volksrepubliek Korea]?” schreef Medvedev op sociale media.

De politieke samenwerking tussen Moskou en Pyongyang is het afgelopen jaar geïntensiveerd en het Russische hoofd diplomatie, Sergei Lavrov, bezocht vorig jaar de Noord-Koreaanse hoofdstad. Daarnaast wisselden de presidenten van de twee landen, Vladimir Poetin en Kim Jong-un, herhaaldelijk telefoontjes en warme uitingen van respect en verlangen om de samenwerking te versterken.

Tot nu toe heeft Rusland altijd een zekere correctie toegepast op de bewegingen van Noord-Korea ten opzichte van zijn zuiderbuur, die een gevolg waren van de uitstekende, vooral economische banden tussen Moskou en Seoul.

Het lijkt er echter op dat zelfs in deze zin alles snel begint te veranderen – in overeenstemming met de dramatische wereldwijde veranderingen van alomvattend karakter.

  Oostenrijkse kanselier krabbelt plotseling terug na verwerpen neutraliteit

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin’s krachtige toespraak over het “liberaal-globalisme” (VIDEO)

Vorig artikelDe planning van de Oekraiense invasie vanuit Russisch oogpunt (misschien)
Volgend artikelEU wil energie nog duurder maken: “Verwerp dit voorstel!”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Wie twijfelt nog aan het feit, dat de laatste Wereldoorlog al lang geleden is begonnen.
  Het is nu duidelijk een voortzetting van de oorlog die 105 jaar geleden op pauze is gezet.
  Met een kort en krachtig intermezzo tussen 1933-1945.
  We zitten nu in de finale en we zitten vooraan.

 2. waarom beginnen zij niet in de USA EEN SCHERMUTSELING EN GEVEN ZIJ MEXICO WAPENS laten we de boel omdraaien een een oorlog in Amerika beginnen op eigen bodem de mexicanen kunnen de kauwgom ballen wel schieten en nemen zij Californië weer terug wat van hun is

  • dat zou idd een ‘goede’ zijn, dat Amerika op eigen grond goed wordt aangevallen en het zich daarna wel tig keer bedenkt van, we zitten hier wel veilig zover van al die landen die we binnen zijn gevallen.

 3. De schurkenbende die tweehonderd jaar gewelddadig de wereld gekoloniseerd heeft met roof en plunderingen wil daar niet van af. Rusland moeten ze onderwerpen; voor zijn onuitputtelijke grondstoffen en energie. En niet te vergeten, het is de moderne Chinese Muur. Na de Navo naar het Oosten, Minsk 1, Minsk 2, en de terroristische aanslag op Nord Stream2, wie onderhandeld er nog met die psychopathische schurken?

 4. “Moskou bedreigt Seoel met leveringen van Russische moderne wapens aan Noord-Korea in het geval van leveringen aan Oekraïne”.

  Logisch toch geen hogere wiskunde of raket-technologie voor nodig om deze dreiging van Rusland tegen Zuid-korea uit te leggen aan Westerse Dummies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in