Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0)

Het Britse politieke establishment ging vrijdag volledig uit zijn dak toen de Reform Britse leider Nigel Farage suggereerde dat het expansionistische beleid van het Westen in Oekraïne de Russische invasie had “uitgelokt”, ondanks het feit dat het hoofd van de NAVO en hoge leiders in Kiev dit gevoel eerder hadden geuit.

In een schijnbare herhaling van pogingen om de Brexit-beweging te bezoedelen met ontkrachte beweringen over de Russische invloed, hebben politieke topmensen en mediafiguren in Groot-Brittannië opnieuw geprobeerd om de kwestie Rusland te gebruiken om Nigel Farage te laten ontsporen nu zijn Reform-partij sterk stijgt in de peilingen in de aanloop naar de algemene verkiezingen op 4 juli, schrijft Kurt Zindulka.

De heer Farage veroorzaakte de kink in de kabel tijdens een interview met BBC Panorama dat vrijdag werd gepubliceerd en waarin hij zei: “Ik stond op in het Europees Parlement in 2014 en ik zei, en ik citeer, ‘er komt een oorlog in Oekraïne’. Waarom zei ik dat? Het was mij duidelijk dat de steeds verdergaande uitbreiding van de NAVO en de Europese Unie deze man een reden gaf om tegen zijn Russische volk te zeggen: ‘Ze komen weer voor ons,’ en om oorlog te voeren.”

“We hebben deze oorlog uitgelokt. Het is… weet je, natuurlijk is het zijn schuld, hij heeft wat wij hebben gedaan als excuus gebruikt.”

Dergelijke gevoelens zijn taboe geworden in Groot-Brittannië, waar beide gevestigde politieke partijen in Westminster zich grotendeels scharen achter de oorlog in Oekraïne, waarvan het Verenigd Koninkrijk een van de belangrijkste geldschieters is. Het is dan ook geen verrassing dat zowel de Conservatieve als de Labour partij de opmerkingen van de heer Farage onmiddellijk afkeurden.

De conservatieve minister van Binnenlandse Zaken, James Cleverly, beschuldigde de Brexit-leider van “het herhalen van Poetins verachtelijke rechtvaardiging voor de brute invasie in Oekraïne.” Ondertussen zei Labour defensiewoordvoerder John Healey dat de opmerkingen de heer Farage “ongeschikt maken voor een politieke functie in ons land, laat staan voor het leiden van een serieuze partij in het Parlement.”

  EU dreigt Hongarije het zwijgen op te leggen als het nee zegt tegen 60 miljard euro voor de oorlogskas van Oekraïne

Premier Rishi Sunak, van wie wordt voorspeld dat hij een verkiezingsnederlaag van historische proporties tegemoet gaat, grotendeels als gevolg van de beslissing van de heer Farage om terug te keren naar de frontliniepolitiek, zei dat de leider van Reform UK “het helemaal mis had” en dat zijn opmerkingen “Poetin in de kaart spelen.”

“Dit is een man (Poetin) die zenuwgas heeft gebruikt in de straten van Groot-Brittannië, die deals sluit met landen als Noord-Korea. En dit soort appeasement is gevaarlijk voor de veiligheid van Groot-Brittannië, de veiligheid van onze bondgenoten die op ons vertrouwen en het moedigt Poetin alleen maar verder aan,” voegde Sunak eraan toe.

De leider van de oppositie – en waarschijnlijk de volgende premier – Labourleider Sir Keir Starmer sloot zich aan bij Sunak en zei dat de opmerkingen van Farage “schandelijk” waren.

“Iedereen die zich verkiesbaar stelt voor het Parlement zou echt duidelijk moeten zijn over het feit dat Rusland de agressor is, dat Poetin verantwoordelijkheid draagt, en dat wij achter Oekraïne staan, zoals we vanaf het begin van dit conflict hebben gedaan, en het Parlement heeft hierover vanaf het begin van het conflict met één stem gesproken,” zei de linkse leider.

De diagnose van de heer Farage dat pogingen om zowel de Europese Unie als de NAVO uit te breiden naar de drempel van Rusland een rol speelden bij het uitlokken van de invasie van Oekraïne in 2022 is echter eerder verwoord door secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO zelf, die leek op te scheppen dat de invasie de uitbreiding van de NAVO waarschijnlijker maakte, en daarom had de invasie een averechtse uitwerking op Poetins wens om de uitbreiding van het door de Amerikanen geleide bondgenootschap te stoppen.

  Amerikaanse hegemonie bedreigt de wereld niet langer

In zijn toespraak voor het Europees Parlement in september 2023 zei Stoltenberg: “De achtergrond was dat president Poetin in de herfst van 2021 verklaarde, en eigenlijk een ontwerpverdrag stuurde dat ze wilden dat de NAVO zou ondertekenen, om te beloven dat er geen uitbreiding van de NAVO meer zou komen. Dat was wat hij ons stuurde. En was een voorwaarde om Oekraïne niet binnen te vallen. Natuurlijk hebben we dat niet ondertekend.”

“Het tegenovergestelde gebeurde. Hij wilde dat we die belofte ondertekenden, dat we de NAVO nooit zouden uitbreiden. Hij wilde dat we onze militaire infrastructuur zouden weghalen bij alle bondgenoten die zich sinds 1997 bij de NAVO hebben aangesloten, wat betekent dat de helft van de NAVO, heel Centraal- en Oost-Europa, we de NAVO zouden moeten weghalen uit dat deel van ons bondgenootschap, door een soort B, of tweederangs lidmaatschap, in te voeren. We wezen dat af. Dus trok hij ten strijde om te voorkomen dat de NAVO, meer NAVO, dicht bij zijn grenzen zou komen. Hij heeft precies het tegenovergestelde gekregen.”

Zelfs leden van het team van de Oekraïense president Zelensky leken zich vóór de invasie te realiseren dat toetreding tot de Westerse militaire alliantie waarschijnlijk een oorlog met Rusland zou ontketenen, waarbij voormalig senior adviseur Oleksiy Arestovych in 2019 volgens Intellinews zei dat “met een waarschijnlijkheid van 99,9 procent onze prijs voor toetreding tot de NAVO een grote oorlog met Rusland is.” Arestovych betoogde echter dat dit een prijs was die het waard was om te betalen, door te beweren dat Rusland anders de komende jaren hoe dan ook zou proberen Oekraïne te “absorberen.”

  De Grote Illusies van de leiders van de westerse democratieën crashen op een nederlaag in Oekraïne

In een reactie op de verontwaardiging over zijn opmerkingen zei de heer Farage: “Ik ben een van de weinige figuren die consequent en eerlijk is geweest over de oorlog met Rusland. Poetin had ongelijk om een soevereine natie binnen te vallen en de EU had ongelijk om naar het oosten uit te breiden. Hoe eerder we ons dit realiseren, hoe dichter we bij het beëindigen van de oorlog en het brengen van vrede zijn.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetin ontkracht vijf westerse mythes in zijn interview met TuckerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeze 13 landen hebben zojuist een overeenkomst getekend om een wereldwijde HONGERSNOOD te veroorzaken door de voedselvoorziening te vernietigen
Volgend artikelRusland vreest een NAVO-aanval. Hier is waarom dit reëel is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Nigel heeft 100 procent gelijk de navo is een gezwel dat gestopt moet worden die voeren overal oorlog voor zgn democratie het zijn landverraders die de landen uithollen om grondstoffen ect .

  • Everybody who is telling as it is ,the truth, is following these demons in the U.K a disgusting person.
   These people in the UK GOV are next to the US GOV the worst people on this earth.

  • Farage heeft in eigen land 3 tegenstanders,
   1. De Conservatieven.
   2. De Socialisten.
   3. De Journalisten.
   Veel succes Farage met je verkiezing, win je nooit.

  • Joop,
   Deze Farage in tegenstelling tot George Galloway krijgt wel! een podium en zegt bewust ook dingen die Galloway al veel langer zegt, voor mij is hij een soort Wilders in Britse versie, hij doet dit en hoopt zo de stemmen te krijgen die anders misschien naar Galloway zouden gaan, niet Farage is een dissident die men tegenwerkt in de media, maar Galloway, ze proberen echt van alles bij hem om hem te chanteren, zwart te maken, mensen in zijn kring tegen hem op te zetten, Farage zit ook bij de elite, zij gebruiken nu juist tegen Galloway, hetzelfde met Wilders!

 2. Doet er niet toe wie dit conflict is begonnen,feit is dat dit een kwestie tussen Rusland en de Oekraine is en daar heeft de NAVO en al die kleine Europese landjes helemaal niets mee te maken!

  • ?????? Het doet er WEL toe wie dit conflict alweer begonnen is en het is NIET een kwestie tussen Rusland en Oekraïne, maar WEL een kwestie tussen “het Westen” (= de deep state die baas is over ondermeer de VS, de EU, de Navo, etc…) en Rusland.
   Oekraïne is niet meer dan een ’tool” die gebruikt door het Westen om een proxy-oorlog te voeren met Rusland.
   Hier mogen nog zoveel getrouwheidsware artikels gepubliceerd worden die alles heeeeel duidelijk uitleggen, keer op keer op keer, doch bij sommigen hier heeft het doodgewoon geen enkele zin. Ze snappen het niet, ze hebben het nooit gesnapt en ze zullen het ook nooit snappen.
   Maar wat doen die hier dan nog? Verwarring proberen zaaien? Het niveau van Frontnieuws naar beneden halen? Kunnen die nu echt niet met hun commentaren bij de MSM terecht?

  • De NAVO en die kleine Europese landjes hebben er wel degelijk wat mee te maken , zij zijn degenen die de staatsgreep in 2014 in Oekraine mee hebben opgezet en gesteund.
   En Rusland al met eerdere pogingen probeerden te verzwakken en destabiliseren.
   zie o a mijn commentaar beneden.

  • ‘feit is dat dit een kwestie tussen Rusland en de Oekraine is’
   ‘feit is dat dit een kwestie tussen de grote satan en Rusland is; om duitsland; en daar moet de Navo met al die kleine landjes voor opdraven.

   Navo is de knokploeg van de grote satan

   • En hier hebben we er weer ene.
    Het is een kwestie tussen de deep state en Rusland.
    Oekraïne is een van de vele slachtoffers van de deep state.
    En Satan bestaat niet.
    En de NAVO is een vehikel van de deep state.

  • Hé Domme Nic,
   Sinds de machtsovername in Kiev in 2014 door de CIA is er geen soeverein Oekraïne meer. CIA is USA en dus is dit wel degelijk een oorlog tussen de VS en Rusland.

 3. De ‘ opstand’ tegel Nigel is erg herkenbaar.
  Hier heb je met ‘club leden’ te maken.

  Men Dult GEEN afwijkende mening die hen ( de ideologie) schade berokkent .
  Lijkt op een roedel hyena’s – eigen waarneming – of ze zo zijn geprogrammeerd, hier lijkt het wel op.

    • Daarom , komt er oorlog
     Vredes besprekingen zijn voor de bühne, mogelijk om land naast navo erin te luizen.
     Als , vredes bespreking zou gaan helpen , is het omdat hun logistiek nog niet op orde is. Uitstel geen afstel.

     Ze zitten anders in elkaar,
     Mbv redelijke uitgangspunten, kom je er niet; Klinkt bizar dit is echter de werkelijkheid.

     • Daarom voor herhaling
      let op met wie je omgaat, deze ideologie zit in elke laag van onze samenleving.
      Verkenners, biologische oorlogsvoering naast dat je in de supermarkt erin wordt geluisd (verdiep je in streepjescodes)

      • De streepjescode/ barcode (1952) is voorzien van ’t getal 666 (Openbaringen 13:18) en dit getal komt ook terug in het logo van o.a. Google Chrome en WEF-bedrijf Heineken.

       • Als morgen over de hele wereld vrede zou zijn.
        Is overmorgen het Amerikaanse Militair Industriël complex “FAILLIET”….!!!!!, en Overmorgen Amerika.!

  • No name,
   Farage krijgt een podium om zijn mening te geven, George Galloway is juist de persoon die zij echt weren, Farage moet de stemmen bij Galloway weghalen want die Galloway krijgt nergens een kans om zijn verhaal te doen en geloof me die Galloway die veegt de vloer aan met allen, zowel Sunac,Starmer als een Farage, juist daarom is hij nergens aan tafel, Galloway zegt, wij stoppen met alle banden met de zionisten van Jeruzalem en gaan niet vechten in een oorlog tegen de Russen,Farage is Wilders maar dan de Britse versie!
   Farage komt op de tv en in de kranten, Galloway niet, Labour,Torries of Reform, allemaal hetzelfde voor mij, buiten de onafhankelijke mensen, van de independent kandidaten, zo is het, Galloway heeft heel veel steun ook al doen ze alsof dat niet zo is, ik denk zelfs miljoenen, zeker honderdduizenden, als je in het VK naar de ehbo moet als burger dan moet je blij zijn dat ze je kunnen helpen binnen 24 uur, wat denk je daarvan, alles is kapot gemaakt door hun beleid, het is net Nederland onder Rutte!

 4. Wat velen schijnen te vergeten is dat niet alleen de uitbreiding van de NAVO de reden was van de Russische federatie om Oekraine binnen te vallen maar ook de vijandige houding en maatregelen t o v de Russisch sprekende Oekrainers vrijwel meteen na de Maidan staatsgreep in 2014.
  -De terreur en militaire actie voornamelijk tegen de Russisch sprekende meerderheid in de Donbas die er via referenda voor gekozen hadden zich van het nieuwe regime in Kiev af te scheiden. Een ander voorbeeld was de geplande aanval en moorden bij het vakbondsgebouw in Odessa.
  -Openlijke nazi optochten en andere uitingen en nazi’s in de regering van Oekraïne.
  -Het door NATO landen trainen van Oekrainse troepen waaronder openlijke neonazi troepen zoals Azov en dergelijke , die ook tegen de Donbas ingezet werden en terreur begingen.
  -De farce van de Minsk akkoorden door zowel Oekraïne alsook NAVO landen Duitsland en Frankrijk.
  Maar ook ;
  -Eerder ondernomen pogingen van westerse landen (geheime diensten) om de Russische Federatie te destabiliseren en provoceren in o a Chetsjenie en Georgië.
  -Het meermaals negeren van Russische voorstellen en waarschuwingen om tot een betere en eerlijkere verstandhouding tussen NATO en de RF te komen.
  -De niet lang erna gebroken belofte om de NAVO geen centimeter naar het Oosten uit te breiden na de hereniging van Duitsland.
  – Kort na de val van de Sovjet Unie te proberen Rusland te verdelen en voor een appel en een ei in handen te krijgen via stromannen zoals Chodorkovski.
  En nog meer zaken die in de westerse media nooit genoemd worden maar die de Russen niet vergeten zijn.

  • “En nog meer zaken die in de westerse media nooit genoemd worden “….
   Gelukkig zijn er nog onafhankelijke websites zoals Frontnieuws;-)
   En voor diegenen die alleen de MSM volgen en dit al sinds 10-tallen jaren, die hoeven alleen maar goed te onthouden wat ze allemaal publiceren, en/of krantenartikels bij te houden of te printen en dan is ’t ook voor hen heel duidelijk dat de MSM continu struikelt over hun eigen leugens. Helaas, de MSM-volgers zijn doorgaans mensen met een kort geheugen, niet al te snugger, en blijven maar domweg ronddolen in het stinkende leugenmoeras van de MSM.

  • 👍 en dan mogen we zo blij met Putin zijn ! Groots staatsman ! Hij heeft weer een aardige zet gedaan op het schaakbord met zijn laatste reis.
   Voor de Engelse politiek, lees
   The Daily Sceptic by Toby Young
   Hij is begonnen met deze krant in April 2020, toen heette de krant Lockdown Sceptics.

 5. Aangezien Putin de morele plicht heeft om zijn volk te beschermen had hij geen andere keus dan in te grijpen in die oorlog van Oekraïne tegen van oorsprong Russische mensen net over de grens. Gecombineerd met alle sancties tegen Rusland die er al waren was het gewoon nodig om het Westen op afstand te houden. Daarom ben ik het er niet mee eens dat Rusland fout zat door een soevereine natie binnen te vallen, Oekraïne en de NAVO-landen (in opdracht van de VS, de VS vrijwel zeker in opdracht van Israël) hebben zich als uitermate vijandige soevereine naties gedragen.
  Farage heeft dus niet helemáál gelijk, maar het is waarschijnlijk de best mogelijke diplomatieke poging om tot vredesbesprekingen te komen in zijn situatie.

 6. En wat zei Lindsey Graham, American Senator, he spoke the quiet part out loud when he said the country (Ucraine) is a “gold mine”, America can’t afford to lose.
  En uiteindelijk draait het daar allemaal om

  • RIGHTYou are so right. It is timevthat the US is getting the hammer on it head . About 500 years of wars by Amerika is getting way out of hand forbthe world.

  • The sooner LONDON is getting from the world map the better. The rulling people in the UK and the V S are the worst races in the world. As long as they keep going , there will be no peace on earth

 7. To say that Russia used poisonous gass on the streets of The U K by their prime minister is the most devious crab . Either this man is derailed mentally or has had to many covid 19 jabs. Most people knowvthe the English establishment where behind this.

  • Oh yeah the fckn doublecrossers named the fckn Skripals who allegedly got poisoned by the Russians, miraculously survived, never to be heard or seen ever after…..A child could see if was all staged by the criminal ‘James Bond’ gang(MI6… or is it fckn 5).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in