Een lid van het Cartel Del Golfo (CDG) in Tamaulipas, Mexico draagt een antitankwapen van Amerikaanse makelij, zoals te zien is op de Mexicaanse tv-zender Milenio, 30 mei 2023 © screenshot/Milenio TV

Een militant met het insigne van Mexico’s beruchte Gulf Cartel (Cartel Del Golfo, CDG) is gefilmd in de staat Tamaulipas met een in de VS gemaakte antitankraketwerper. Nieuwszender Milenio TV identificeerde het wapen als een Javelin, waarvan het Pentagon het afgelopen jaar duizenden naar Oekraïne heeft gestuurd, bericht RT.

Op maandag in Matamoros gefilmde en dinsdagavond door de nieuwszender uitgezonden beelden tonen een man met CDG-patches gewapend met een Kalashnikov-geweer en een raket die volgens hen de door Raytheon geproduceerde FGM-148 is.

Meer dan 10.000 Javelins uit voorraden van het Pentagon zijn sinds afgelopen februari naar Oekraïne gestuurd, zozeer zelfs dat bij het Amerikaanse leger de raketten zelf begint op te raken.

Milenio-presentatrice Azucena Uresti merkte op Twitter op dat de geschatte waarde van een Javelin-draagraket op de zwarte markt varieert van 20.000 tot 60.000 dollar, terwijl de gemiddelde kosten van een raket ongeveer 30.000 dollar bedragen.

Militaire deskundigen met een scherpe blik denken dat het wapen op de Milenio-beelden in werkelijkheid de AT-4 kan zijn, een in Zweden gemaakte wegwerp-antitankraket, die ook door het Amerikaanse leger wordt gebruikt en eveneens met duizenden tegelijk aan Oekraïne wordt geleverd.

Rusland heeft de VS en haar bondgenoten herhaaldelijk gewaarschuwd Oekraïne niet “vol te proppen” met wapens en munitie, zowel omdat daardoor een directe confrontatie zou kunnen ontstaan als omdat de wapens in de criminele onderwereld terecht zouden kunnen komen.

  Rusland bereikt record handelsoverschot - de financiële oorlog van het Westen is mislukt

In een onderzoek van RT in juli 2022 werden op het “dark web” verschillende door het Westen geleverde wapens te koop aangeboden, waaronder antitankraketten. Enkele maanden later waarschuwde Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, dat voor 1 miljard dollar per maand aan westerse wapens in handen kwam van “terroristen, extremisten en criminele groepen in het Midden-Oosten, Centraal-Afrika en Zuidoost-Azië”.

Kiev heeft dit ontkend als “propaganda” en hield vol dat alle zendingen werden verantwoord.

De Amerikaanse zender CBS heeft een documentaire over wapenleveranties aan Oekraïne gecensureerd nadat de regering in Kiev bezwaar had gemaakt tegen de berichtgeving. Vorige maand zei de ervaren onderzoeksjournalist Seymour Hersh dat het Westen wist dat zijn wapens op de zwarte markt terechtkwamen, maar dat de meeste regeringen zich daar niets van aantrokken omdat het bewapenen van Oekraïne voor hen belangrijker was.

Het Gulf Cartel is gevestigd in de Mexicaanse staat Tamaulipas, meer bepaald in de grensstad Matamoros, net over de Rio Grande van Brownsville, Texas. De militie dateert uit de jaren 1930, maar kreeg meer bekendheid aan het eind van de jaren 1990, toen zij een beruchte groep afsplitste die bekend staat als Los Zetas.

De groep is sindsdien op zichzelf aangewezen. Hoewel CDG vooral bekend staat als drugssmokkelkartel, wordt zij ook beschuldigd van afpersing, ontvoeringen, witwassen van geld en handel in mensen, seksslaven en wapens.

In maart verontschuldigde het kartel zich voor de ontvoering van vier Amerikanen door een van zijn facties en de moord op twee van hen, naar eigen zeggen als gevolg van een persoonsverwisseling. Vijf leden van die factie werden overgedragen aan de Mexicaanse politie.

  De oorlog in Oekraïne heeft de zwakte van het Amerikaanse leger blootgelegd

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is TE LAAT voor de NAVO om de oorlog tegen Rusland te winnen … hier is waaromVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVrijwillige desinformatiecode van de EU is verplicht: Gehoorzaam of sterf
Volgend artikelLoopt Rusland vooruit op het Oekraïense offensief?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Dus middels deze USA made wapens kunnen de cartels de USA nog meer verzwakken met drugs en verslaafden. Boontje komt om zijn loontje.

 2. Mooi toch?
  Krijgen ze hun eigen medicijn toegediend.
  Ik hoop,dat het joenaaithetsteeds veel pijn doet en groots de media halen.
  Pendego’s

 3. Is er toch nog iets op de goede plaats van bestemming aangekomen, hey jongens ga effe naar Washington, daar ligt het geld gewoon opgestapeld in zo’n groot wit huis op een heuveltje. Echte aanrader.

 4. Een Javelin in handen van de Mocro maffia zou Taghi directe vrijlating bezorgen…immers als vliegen vanaf Sjiphol een risico inhoud dat een vlieger de lucht uit word geboemd dan noemen we dat een onderhandelings positie, net als het hebben van personeelsbestanden van de overheid bijvoorbeeld, ook een troef die iemand maakt tot een onderhandelings partner….kijk, als die boeren zouden zorgen dat ze van alle het overheids en politiek personeel de persoobnlijke gegevensw hebben dan word er niet meer met de wapenstok geslagen maar dan komt men met de schoenen uit bij de achterdeur melk drinken….

  Je kunt protesteren met lege handen of onderhandelen met een bijl in een draagtasje…

  • p.s. die Taghi kan ook gewoon een politieke partij oprichten en zorgen datie verkozen word, schept een heel andere verhouding….een baas die vanachter de tralies de politie aanstuurt…lachen…

 5. Ach Mexico is de achtertuin van de U.S.A., dus krijgen ze als er mee geschoten gaat worden een “ koekje van eigen deeg.”
  Het is wel grappig hoe de Ukrainse maffia zichzelf verrijkt door wapens te verkopen.
  Wat willen ze nu eigenlijk deze oorlog winnen❓
  Daar geloof ik niet meer in want dan verkoop je je wapens niet.❗️
  Geld verdienen aan deze oorlog❗️Ja dat is voor velen het doel.
  En Russen doodmaken dat is ook een doel zelfs van Amerika zegt Lindsy Greyham.
  Deze hele oorlog wordt een walgelijke vertoning en ÉÉN GROTE ETTERENDE WOND IN EUROPA. en wij worden Als burgers in west Europa volledig VOORGELOGEN. EN DE WERKELIJKHEID ONTHOUDEN.

 6. Net als in WOII.
  Persoonlijk denk ik dat de joenaaithetsteeds een aardig potje gaat verliezen tegen Rusland en China.
  Bepaalde banken worden groter en verdienen aan andermans leed.
  En wapenbedrijven en hun aandeelhouders.
  Dat zou niet zo mogen zijn.
  In america is iedereen in de politiek al miljonair,anders kom je er niet tussen.
  Sowiso in Washington en parlement.
  De rest van de senatoren kunnen er ook wat van.
  Maar in america denken ze een beetje simpel.
  Een miljonair?
  Daar stemmen ze op,want hij is rijk en dus aanzien,daarginder.
  Zo,miljonair?dan zal het wel een slimme vent zijn.
  Kijk die steden eens in het westen en Philly gewoon bizar.
  We zullen veel redzamer moeten worden.
  Maar onze nieuwe jonge kansenparels krijgen vast ook nog wel wat van dat speelgoed in de hand gespeeld
  Dat word uitkijken geblazen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in