safary248 / Pixabay

Er is een enorme hoeveelheid speculatie geweest over wanneer en hoe Iran Israël zal aanvallen. In de nasleep van Israëls luchtaanval op het compound van de Iraanse ambassade in Damascus, beloofden Iraanse functionarissen dat er een zeer “harde” reactie zou komen. Ik geloof ze op hun woord, en ik ben er volledig van overtuigd dat er een reactie komt. Maar wanneer die reactie precies komt, blijft een mysterie terwijl ik dit artikel schrijf. Dus voor nu wachten we tot de volgende druppel valt. Volgens Jennifer Jacobs, de senior verslaggever voor het Witte Huis bij Bloomberg, hebben bronnen haar verteld dat een aanval op Israël op handen is, schrijft  Michael Snyder.

VS en geallieerden geloven dat grote raket- en drone-aanvallen door Iran en zijn proxies tegen militaire en regeringsdoelen in Israël op handen zijn; civiele faciliteiten zullen naar verwachting geen doelwit zijn, zo vertelden bronnen aan @donatopmancini en mij. De aanval hoeft niet noodzakelijkerwijs vanuit het noorden van Israël te komen.

Dus wat betekent “dreigend”?

Dat weten we niet zeker.

Datzelfde woord werd gebruikt in een Bloomberg-artikel van een paar uur geleden

De VS en zijn bondgenoten geloven dat grote raket- of drone-aanvallen door Iran of zijn proxies tegen militaire en regeringsdoelen in Israël op handen zijn, in wat een aanzienlijke uitbreiding van het zes maanden oude conflict zou betekenen, volgens mensen die bekend zijn met de inlichtingen.

De mogelijke aanval, mogelijk met gebruik van hoge-precisieraketten, zou in de komende dagen kunnen plaatsvinden, zeiden de mensen, die anoniem wilden blijven om vertrouwelijke zaken te bespreken. Het wordt meer gezien als een kwestie van wanneer, niet of, zei een van de mensen op basis van inschattingen van Amerikaanse en Israëlische inlichtingendiensten.

Dit zou zeker een grote escalatie zijn.

Als Iran uiteindelijk aanvalt, zullen volgens de meeste experts Israëlische militaire en regeringsfaciliteiten het doelwit zijn.

  Westerse media publiceren leugens om de Israëlische GENOCIDE in Gaza te rechtvaardigen en verdoezelen de geschiedenis achter het conflict

Maar als er Iraanse raketten landen op Israëlisch grondgebied, waarschuwt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken dat zijn land zal terugslaan

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken dreigde woensdag dat de strijdkrachten van zijn land Iran rechtstreeks zouden aanvallen als de Islamitische Republiek vanaf haar grondgebied een aanval op Israël zou uitvoeren.

Zijn opmerkingen kwamen tijdens de verhoogde spanningen tussen de rivaliserende mogendheden na de moord op Iraanse generaals in een explosie op het Iraanse consulaat in Syrië eerder deze maand.

Hij waarschuwde er zelfs specifiek voor dat Israël “in Iran zal aanvallen“…

Schrijvend in zowel zijn moedertaal Hebreeuws als Farsi, zei Israël Katz op X: “Als Iran aanvalt vanaf zijn grondgebied, zal Israël reageren en aanvallen in Iran.

De botte en dreigende opmerking kwam nadat de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei vanmorgen vroeg een belofte herhaalde om een ‘kwaadaardig’ Israël te ‘straffen’ na een vermoedelijke aanval van de IDF op het Iraanse consulaat in Syrië waarbij 12 mensen omkwamen, waaronder twee topgeneraals, op 1 april.

We zouden letterlijk op het punt kunnen staan om getuige te zijn van het begin van een totale oorlog tussen Israël en Iran.

Zodra ze raketten op elkaar beginnen af te vuren, is de kans reëel dat er een keten van gebeurtenissen in gang wordt gezet die niemand meer kan stoppen.

Ik denk dat er achter de schermen op het laatste moment veel diplomatie plaatsvindt waar we niets van weten.

Ik denk vooral dat de regering Biden wanhopig is om een grote regionale oorlog te voorkomen.

Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Iraniërs kunnen worden overgehaald om hun koers te wijzigen.

Misschien hadden de Iraniërs een deal overwogen als Israël ervoor had gekozen om de oorlog in Gaza te beëindigen, maar dat ging nooit gebeuren.

  Israël beschuldigt het Internationaal Gerechtshof van (je raadt het al) antisemitisme

De IDF blijft Gaza hard aanpakken en woensdag verloor de hoogste politieke leider van Hamas drie van zijn zonen

Drie zonen van de hoogste politieke leider van Hamas, Ismail Haniyeh, zijn woensdag gedood bij een Israëlische luchtaanval in de Gazastrook, volgens familieleden en Hamas-mediakanalen. Haniyeh zelf erkende de dood van meer familieleden en hij waarschuwde Israël dat het “de vastberadenheid van ons volk niet zou breken.”

Ameer, Hazem en Mohammed Haniyeh werden gedood in de buurt van het Shati vluchtelingenkamp in Gaza Stad, zei Hamas.

In een verklaring die woensdag werd vrijgegeven, zei het Israëlische leger dat het “drie militaire agenten van Hamas die terroristische activiteiten uitvoerden in de centrale Gazastrook” had gedood. De IDF beweerde dat Ameer Haniyeh een celcommandant was in de militaire vleugel van Hamas, terwijl Mohammad Haniyeh en Hazem Haniyeh militaire agenten waren.

Als hij terug in de tijd kon gaan, weet ik zeker dat Ismail Haniyeh nooit toestemming zou hebben gegeven voor de terreuraanslagen op 7 oktober als hij had geweten dat dit het verlies van drie van zijn zonen zou betekenen.

Maar zo werkt oorlog nu eenmaal.

Het heeft vaak gevolgen die niemand van ons voorziet.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu moet nu een beslissing nemen.

Hij weet dat Hamas niet kan worden vernietigd tenzij de IDF Rafah binnenvalt, maar als de IDF Rafah binnenvalt, kan dat er mogelijk voor zorgen dat de hele regio in vlammen opgaat.

We zullen zien wat er gebeurt, maar in dit stadium lijkt de beslissing al genomen te zijn

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei maandag dat er een datum is vastgesteld voor een Israëlische invasie in Rafah, het laatste toevluchtsoord van Gaza voor ontheemde Palestijnen, zonder die datum bekend te maken terwijl in Caïro een nieuwe ronde van staakt-het-vurenbesprekingen plaatsvindt.

Vandaag ontving ik een gedetailleerd verslag over de besprekingen in Caïro, we werken er voortdurend aan om onze doelen te bereiken, in de eerste plaats de vrijlating van al onze gijzelaars en het behalen van een volledige overwinning op Hamas,’ zei Netanyahu.

Voor deze overwinning is het nodig om Rafah binnen te gaan en de terroristische bataljons daar uit te schakelen. Dat zal gebeuren – er is een datum.”

We zullen ook het noordelijke front heel goed in de gaten willen houden.

  Amerikaanse oorlogsplannen mislukt in 2023

Volgens het VN-akkoord dat een einde maakte aan de laatste oorlog, zouden alle Hezbollah-troepen zich ten noorden van de Litani-rivier moeten bevinden.

Op de een of andere manier is de Israëlische regering vastbesloten om ervoor te zorgen dat Hezbollah zich aan die overeenkomst houdt, zodat alle Israëli’s die uit gemeenschappen in het noorden van Israël zijn geëvacueerd, veilig naar hun huizen kunnen terugkeren.

Maar Hezbollah zal zich nooit vrijwillig terugtrekken ten noorden van de Litani rivier.

Dus wordt er een operatie in Zuid-Libanon voorbereid, en zodra de IDF de grens oversteekt, zal dat een totale oorlog tussen Israël en Hezbollah betekenen.

Er zijn meerdere manieren waarop het conflict in het Midden-Oosten uit de hand kan lopen.

Ik ben er volledig van overtuigd dat dit het jaar zal zijn dat het gebeurt.

Maar op dit moment blijven we wachten tot de volgende druppel valt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Krachtige beelden uit de Gazastrook wakkeren woede van Arabieren en moslims aanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBoeing klokkenluider: Vliegtuigongelukken zijn ‘inside job’ van mondiale elite om Agenda 2030 in te luiden
Volgend artikelOverbodig geworden mens: Toonaangevende econoom waarschuwt dat “bijna alle vormen van menselijke arbeid” zullen worden overgenomen door AI
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Verschrikkelijk wat daar gebeurt. En dan te bedenken dat Netanjahu in de afgelopen maanden geconfronteerd werd met grote protesten tegen zijn beleid mbt hervormingen van Justitie, waar het volk vierkant tegen was. En hij werd verdacht van corruptie.
  Ook hier een kater in het nauw doet….
  De door hem in gang gezette oorlog was er m.i. om de aandacht van hemzelf af te leiden. En natuurlijk had hij gehoopt dat zijn succes er zou komen op korte termijn.
  De moordenaar, die Netanjahu heet, hoort afgezet, en minstens op water en brood in de diepste kerkers. Dat geldt ook voor zijn handlangers. Ik lees dat er al 35.000 burgers, kinderen vermoord zijn. Het is toch verschrikkelijk!!!
  En het hypocriete Westen? Ook daar heb ik geen goed woord voor. Wat een walgelijke bende. En dan op FN dat de Brusselse bende vele opdrachten aan Israël verstrekt heeft. Hoe krijg je het in je hoofd om dat nu nog te verstrekken? Mijn moeder zei het al: hoe hoger in de top, hoe rotter het wordt.
  Voor mij GEEN producten meer uit dat moordland.

 2. “Als hij terug in de tijd kon gaan, weet ik zeker dat Ismail Haniyeh nooit toestemming zou hebben gegeven voor de terreuraanslagen op 7 oktober als hij had geweten dat dit het verlies van drie van zijn zonen zou betekenen.”

  Dit geeft dus exact weer waarom het westen steeds weer op z’n bek gaat; een volledig gebrek aan begrip van andere culturen en volkomen gebrek aan de wil om tot een dergelijk begrip te komen.
  Ja, de man zal rouwen om deze zonen, maar vanuit zijn perspectief zijn ze martelaars die hierdoor gegarandeerd het paradijs bereiken.
  Zolang het westen blijft weigeren om zaken vanuit het perspectief van andere volkeren/culturen te bekijken en weigert te leren van de fouten die het maakt te leren zal er niks veranderen en zal het nederlaag op nederlaag blijven lijden. Dat zien we nu in Ukraine, we zien het in Syrie, we zien het in Yemen en we zien het in Gaza.
  En dat alles na een schier eindeloze reeks mislukkingen over de laatste decennia.

  • 👍 Mooi én zeer juist.. het zal uiteindelijk het laatste zijn wat Israël/UK/US..hier zullen meemaken wat het bestaansrecht van deze staat zal bepalen, de overlevenden kunnen naar de US..mee op straat gaan leven..Gerechtigheid zal geschieden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in