Russia-Ukraine-War, Ceterum_censeo - die Litfass-SäuleFollow / flickr (CC BY-NC 2.0) DEED)

Herinnert u zich nog vorig jaar, in de aanloop naar het langverwachte Oekraïense tegenoffensief, dat de Oekraïners en veel van hun westerse supporters er maar niet over op konden houden? Ik merkte toen op dat het verdomd stom was om te doen alsof je Babe Ruth was en aan te geven waar je de bal ging slaan (ik plaats de video van dit Babe Ruth-moment voor buitenlandse lezers die niet bekend zijn met dit stukje honkbalgeschiedenis):

De Oekraïners en hun westerse sponsors waren vol vertrouwen “hun slag aan te wijzen.” Geen enkele generaal met een beetje hersens zal zijn tegenstander vertellen waar hij gaat aanvallen. Wat betekent, neem ik aan, dat de Oekraïense generaals hersenloos waren. Ze lanceerden het offensief zoals aangekondigd en werden hardhandig verslagen door het Russische leger, schrijft Larry Johnson.

Dus waar jammeren de Oekraïners en hun NAVO-bondgenoten nu over? Een langverwacht Russisch offensief zodra het modderseizoen in Oekraïne voorbij is. Het is de moeite waard om op te merken dat de Russen, net als een goede pokerspeler, hun hand niet laten zien en zwijgen over wat ze van plan zijn in de zomer.

Ik denk niet dat het Westen aandacht schenkt aan wat Rusland nu doet. Het rukt gestaag op in de Donbass en drijft de Oekraïners terug in de richting van de rivier de Dnjepr. Toch houdt de Oekraïense topgeneraal Syrsky vol dat zijn leger de Russen terugdringt. Syrsky doet me denken aan Kevin Kline in deze scène uit A Fish Called Wanda:

Ruslands bekendste oorlogscorrespondent, Marat Khairullin, geeft een andere kijk. Let goed op wat hij schrijft (het is een lang fragment, maar de moeite waard):

Wanneer zal het grote offensief van het Russische leger beginnen?

Onmiddellijk na de terroristische aanslag in Crocus begon Zelensky plotseling publiekelijk te jammeren over het op handen zijnde algemene offensief van het Russische leger. En bijna dezelfde strategie wordt nu gevolgd door alle nazi-media, inclusief de westerse mainstream. Ze waren vooral bezorgd over de richting Kharkov.
Plotseling zag het hele anti-Russische koor de mogelijkheid van een snelle doorbraak en de ineenstorting van Oekraïne.

Het is duidelijk dat Natsik deze zielige ogen speciaal opzet om de sponsors op de zenuwen te werken – zoals, kom op, geef ons meer van alles, anders – een Grote Russische Doorbraak!

Laten we desondanks objectief proberen uit te zoeken of we de komende maanden een groot offensief kunnen verwachten. En zo ja, waar dit dan zou kunnen gebeuren.

Het eerste waar je vanuit moet gaan is het niveau van de Oekraïense verliezen. Dankzij hoogwaardige statistieken van het kanaal Intercept (https://t.me/dvesti22) weten we met grote nauwkeurigheid dat het niveau van de vijandelijke verliezen sinds vorig jaar bijna vier keer zo hoog is geworden. Het belangrijkste hierbij is dat deze schade voortdurend toeneemt. Dat wil zeggen dat Oekraïne zich voortdurend moet inspannen om deze verliezen te compenseren.

Tegelijkertijd weten we dat de Oekraïners niet alle verbruiksgoederen zelf produceren, ze worden geleverd door het Westen. En nu hebben we de druk op de westerse portemonnee zo hoog opgevoerd dat die duidelijk niet al te comfortabel meer is.

En dit is in feite wat we de afgelopen weken zien. Oekraïne en het Westen kunnen dit niveau van de druk gedurende een beperkte tijd weerstaan en beginnen dan punt voor punt af te brokkelen. Dit gebeurde in Avdeevka, daarna in Ivanovski.

Nu zien we het afbrokkelen van de lijn Berdychi-Orlovka-Tonenkoye-Pervomaiskoye. De volgende is de lijn Novomikhailovka-Konstantinovka. Je kunt nog meer potentiële punten noemen, maar daar hebben we het niet over.

Het is belangrijk dat de Oekraïense troepen langs bijna het hele front onder constante druk staan, die ze maar tot een bepaalde grens kunnen weerstaan. Dit is al een duidelijk systeem.

Het tweede punt: de verliesratio is nog meer in ons voordeel gestegen. Aan de ene kant zijn onze verliezen aanzienlijk minder dan in het eerste jaar van het Noordelijke Militaire District (ik weet dit zeker door het voorbeeld van mijn “Slavyanka”). Aan de andere kant nemen de verliezen van Oekraïne voortdurend toe. Met andere woorden, rekening houdend met alle complexiteiten en uitdagingen van moderne oorlogsvoering, hebben onze strategen een formule gekozen die ons een stabiel voordeel geeft op het slagveld.

Naast alle andere voor de hand liggende voordelen, hebben we in de eerste plaats een stabiele staat van de samenleving en een over het algemeen gunstig effect op de economie van het land.

En hier rijst de vraag: als de situatie zich gestaag in ons voordeel ontwikkelt en geleidelijk verbetert, heeft het dan zin om iets te veranderen? Stel je voor dat je een fabriek hebt gebouwd, technologieën hebt bedacht, alles met veel moeite hebt gedebugged, het hebt gelanceerd en uiteindelijk een gestaag groeiende winst begint te ontvangen. Waarom zou je dan nog iets veranderen? Waarom zou je de paarden veranderen? Per slot van rekening staat de factor tijd ook aan onze kant.

Volgens deze logica is het beter om niet van tactiek te veranderen. Ga in ons geval niet van een gelijkmatige productiestijging naar sprongen (territoriale doorbraken). Maar het is zinvol om bijvoorbeeld een andere werkplaats aan de fabriek te koppelen en deze met dezelfde technologie te laten werken. Bovendien hebben we al ervaren opgeleid personeel.

In termen van de huidige operatie betekent dit dat het zinvoller is om een ander front te openen. Bijvoorbeeld langs de lijn Kharkov-Sumy.

Blijkbaar hebben de leiding van het land en het leger deze weg gekozen.

Laat me je eraan herinneren dat voor de voorbereiding van de Avdeevka operatie, onze achterhoede in drie maanden een heel leger vormde dat de grote Seversky linie bezette. En de eenheden die nu de Centrale Groep van strijdkrachten worden genoemd, werden geleidelijk (ik benadruk dit punt!) overgebracht naar het Donetsk Front en zorgden voor een doorbraak.

Precies hetzelfde gebeurt nu – de vorming van twee nieuwe legers is aangekondigd. Ofwel zullen ze enkele actieve secties van het front bezetten en zullen de goed uitgeruste, goed gecoördineerde eenheden worden overgebracht naar een andere, relevantere sectie van het front. Of ze zullen helemaal een nieuw front openen.

Het is nu duidelijk dat de algemene situatie zich precies in deze richting ontwikkelt. Daarom zit Zelensky met zo’n meelijwekkend gezicht op de ruïnes.

Een van Marat’s belangrijkste observaties is een minder kernachtige versie van het aforisme, “verander niet van paard in volle vaart.” Hij schrijft: “En hier rijst de vraag: als de situatie zich gestaag in ons voordeel ontwikkelt en geleidelijk verbetert, heeft het dan zin om iets te veranderen?” Met andere woorden, Ruslands huidige slijpstrategie, die het uitgebreide gebruik van glijbommen op Oekraïense defensieve posities en het uitschakelen van thermische en hydro-elektrische centrales langs de rivier de Dnjepr omvat, vereist misschien geen offensief.

  Poetin: Het militaire potentieel en de militaire capaciteiten van bijna alle grote NAVO-landen worden ingezet tegen Rusland - Rusland creëert een leger van 1,5 miljoen militairen in het noordwesten

Als Rusland besluit om in de komende weken de meeste bruggen over de rivier de Dnjepr uit te schakelen, dan zullen de Oekraïense troepen ten oosten van de rivier een logistieke nachtmerrie tegemoet gaan. Ze zullen zich in dezelfde positie bevinden als het nazileger van Von Paulus toen het omsingeld werd bij Stalingrad. Ze zullen op geen enkele manier de artillerie en brandstof kunnen leveren die nodig zijn om tanks en pantservoertuigen te onderhouden. Het gebrek aan elektriciteit zal hun problemen nog vergroten. Rusland zou in een positie verkeren om hun overgave af te dwingen of alle Oekraïense troepen te dwingen om te vluchten naar de westelijke oever van de Dnjepr. Rusland hoeft misschien geen groot offensief te beginnen. Het kan gewoon doorgaan met waar het mee bezig is en de overwinning behalen zonder Russische slachtoffers te riskeren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Europa’s uiteindelijke keuzes voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSecret Society Illuminati kaartspel VOORSPELDE 9/11 terroristische aanval, Donald Trump, Covid-19 en de “Opstand” rel in het Washington DC Capitool gebouw
Volgend artikelVK: Toename langdurige ziekte valt samen met uitrol ‘Covid-vaccin’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Wat is dit toch allemaal voor gelul? Ga onderhandelen en handel drijven. Het komt me eigenlijk behoorlijk mijn strot uit, en het heeft me genoeg gekost door alle inflatie. Ga normaal doen. Of vecht het lekker uit in het veld maar laat burgers met rust. Sodemieter maar op allebei met de NATO erbij. Hé dat rijmt dus het is waar.

   • Met de juiste argumenten zullen ze zeker luisteren. Om te beginnen een oor en lippen afsnijden. Ik denk dat er dan wel enige aandacht is. Mono, maar hoorbaar. Iets anders werkt niet.

  • Beste @Gijp, dit zaakje zit dus helemaal knijp.
   Wat moeten dan al die betaljonnen ‘oorlogscorresponden’ nog schrijven? ’t Is hun dagelijks brood, dus krijg je Tante Bet verhalen voorgeschotelf over Babe Ruth, met Kevin Kline vergelijkingen.
   De superieure, supersonische aanvalsgolven moeten helaas nog maar even in de wacht. Het is tenslotte nog steeds Pasen 🙂

 2. Beste Gijp, u hebt 100% gelijk, maar die krankzinnige oorlogophitsers in het zgn democratische Westen worden m.i. volledig aangestuurd door de macht- en dollargeile psychopaten om ten koste boven alles Rusland te verslaan. Dat het die idioten gelukkig nooit zal lukken daar zijn ze ziende blind voor. Is het geld? Chantage? Beiden? Of…?
  Volgens die idioten moeten er nog veel meer slachtoffers vallen dan de honderdduizenden die nu al gesneuveld zijn. Blijkbaar heeft de rotprik te weinig succes gehad in hun ogen. De vele, vele miljarden die deze usa proxy oorlog al gekost heeft, hadden zoveel beter besteed kunnen worden. Tuig regeert de wereld en hun marionetten en de usa schoothondjes in het Westen doen aan deze waanzin mee.
  Knettergekke schoften regeren in usa en in het Westen. Zij brengen “hun” burgers en industrie in groot gevaar. En als het te heet onder hun met bloed besmeurde voeten wordt, dan kiezen ze het hazenpad. De lafaards en laten het uitgedunde volk met de rotzooi achter. Wat walg ik van die lui. Streef verdomme naar vrede ipv deze WAANZIN.

 3. Al vele eeuwen hebben landen en continenten geprobeerd Rusland te “VEROVEREN”.!
  De laatste poging was van de Duitse Nazie’s, gesteund door Amerika.!
  De Duitse Nazie’s begonnen de oorlog, en trokken naar Polen.
  Toen Polen binnen was, hebben de Amerikanen de Duitse Nazie’s aangemoedigd om door te trekken naar Rusland, Amerika leverde daarvoor het nodige oorlogsmateriaal.
  Toen de Russen begonnen terug te vechten, en de Duitse Nazie’s hadden verslagen,
  en Hitler dood was, zei Truman tegen Churchill, we hebben de verkeerde vermoord, doelend op Stalin, plan was om door te gaan en Rusland in te nemen en te verdelen.!
  Dus eerst wilde Duitsland, Rusland in pikken, en dat werd tegen het einde van de oorlog overgenomen door de Amerikanen en de Engelsen.
  Maar Stalin had hun spelletje door, en verdreef de Amerikanen en Engelsen uit het oostelijk deel van Rusland, en bezette OostDuitsland en het oosten van Europa, ALS BUFFER.
  Nog steeds hebben westerse landen natte dromen, om Rusland te veroveren en hun rijkdommen te stelen.
  Maar er zit nu een mannetje aan het roer van Rusland, die de geschiedenis zeer goed kent, en daarmee zijn PAPPENHEIMERS, en ook het Russisch volk is GEÏNFORMEERD…..!!!!!
  De BRICS + Landen zal Rusland helpen, de weerstand te weerstaan.
  Zie de Sancties, die de BRICS + Landen, en de Landen in de wachtkamer om Lid te worden, niemand doet mee aan die sancties……!!!!!
  En tegen de zin van Amerika en Europa, en Natuurlijk het HAAT mannetje Rutte, die nu zien dat hun plan is gedraaid in het voordeel voor Rusland, dat nu de 5de plaats op de wereldranglijst van de Duitse economie heeft OVERGENOMEN.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in