Rusland heeft zondag officieel gewaarschuwd voor een op handen zijnde nucleaire provocatie in Oekraïne. Volgens de beschikbare informatie, die als betrouwbaar wordt beschouwd, is Kiev van plan een nucleair apparaat met een laag vermogen op zijn grondgebied tot ontploffing te brengen om Rusland de schuld te geven.

Rusland beschikt over informatie over een op handen zijnde ontploffing van een zogenaamde “vuile bom” – een nucleair apparaat met een lage massa – door Oekraïne, en acht dit bewijs betrouwbaar. Minister van Defensie Sergei Shoigu heeft zijn ambtgenoten uit Frankrijk, Turkije en Groot-Brittannië hierover zondag in verschillende telefoongesprekken geïnformeerd, bericht RT.

Al op zondagochtend had het persbureau RIA Novosti gemeld dat volgens “geloofwaardige bronnen in verschillende landen, waaronder Oekraïne”, de Oekraïense regering een provocatie op haar grondgebied voorbereidt waarbij een zogenaamde “vuile bom”, een kernwapen met geringe explosieve kracht, tot ontploffing zal worden gebracht. Het doel van de provocatie, zo vervolgt het rapport van RIA Novosti, is om Rusland te beschuldigen van het gebruik van massavernietigingswapens in het Oekraïense oorlogstoneel en zo een sterke anti-Russische campagne in de wereld op gang te brengen.

Het persbureau meldt dat onafhankelijke bronnen zeggen dat Kiev al begonnen is dit plan in praktijk te brengen onder leiding van westerse adviseurs. Het management van de Eastern Mining and Processing Combine in de stad Scholtye Vody in de regio Dnepropetrovsk en het Kiev Institute for Nuclear Research hebben de opdracht gekregen om de “vuile bom” te produceren. Het werk eraan zou in de eindfase zitten of al voltooid zijn.

  Hoe Moskou Kharkiv en Zaporizja zal aanvallen: 100.000 Russische manschappen zullen de Oekraïense tegenaanval verhinderen

Tegelijkertijd hadden medewerkers van het Oekraïense presidentiële bureau, in opdracht van de Oekraïense president Vladimir Zelensky, vertrouwelijke contacten gelegd met vertegenwoordigers van Groot-Brittannië om de mogelijke overdracht van kernwapenonderdelen aan de autoriteiten van Kiev te bewerkstelligen.

De berekening van de organisatoren van de provocatie is, volgens de Russische aankondiging, dat als ze slagen, de meeste landen extreem hard zullen reageren op het “nucleaire incident” in Oekraïne. Als gevolg daarvan zou Moskou de steun van veel belangrijke partners verliezen, terwijl het Westen opnieuw zou proberen Rusland zijn status als permanent lid van de VN-Veiligheidsraad te ontnemen en de anti-Russische retoriek zou opvoeren.

Vladimir Zelensky had midden februari tijdens de Veiligheidsconferentie van München onder applaus van het publiek al aangekondigd dat Oekraïne weer de status van kernmacht wilde verwerven, waarmee hij een van de redenen voor de speciale militaire operatie van Rusland aanvoerde.

In de loop van vandaag, zondag, sprak Shoigu volgens het Russische ministerie van Defensie telefonisch met onder anderen zijn Turkse, Franse en Britse ambtgenoten Hulusi Akar, Sebastien Lecornu en Ben Wallace, waarbij hij de Russische bezorgdheid uitsprak over de verwachte nucleaire provocatie van Kiev.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

10 Aanwijzingen dat de oorlog in Oekraïne deel uitmaakt van het Grote Reset planVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRed de Oekraïners van henzelf
Volgend artikelEen prik = geen afspraakje? De “gevaccineerden” als de nieuwe leprozen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Vanwege de ernst van dit artikel zou bron vermelding en verwijzing waar die bewijzen (RIA Novosti …?) te vinden zijn, wel heel welkom zijn.
  Kan de vertaler, auteur daar wat meer aandacht aan geven?

 2. We mogen blij zijn met de geweldige spionage dienst van Rusland, niet ontgat hun.
  Sleepyjoe zit ook te popelen om een nuke te gooien, in deze verkiezingstijd

 3. Verspreid dit bericht zoveel je kan.‼️

  Dit moet de wereld in, ook/ vooral naar de MSM pers.
  Een valse vlag operatie van zalensky met de amerikanen.
  Zalensky had het een tijdje geleden al over het “ onthoofden “ van de oorlog.
  Dit zou de aanleiding kunnen zijn.
  Zalensky is een gevaarlijk gek aan het worden.
  Verliest hij de oorlog kost hem dat het leven want de nazi’s in zijn land hebben hem dit gezworen.
  Hij moest voor materiaal en de overwinning zorgen en dan zouden ze hem met rust laten.

  KIJK NOU EENS WELK MATERIAAL HIJ GAAT VERZORGEN ‼️ EEN vuile kernbom op zijn eigen land om Rusland uit de tent te lokken…. En daarmee de hele wereld tegen Rusland in opstand te brengen….
  Hij de schurk Zalensky vroeg vlak voor de oorlog al om kernwapens in zijn land……

  Dit is heel gevaarlijke situatie met een president in de USA die van voren niet weet dat hij vanachter leeft.
  Die een groep haviken rondom zich heeft die dit tot doel hebben : wereld overheersing ten koste van alles. Ten koste van alles zelfs van hun eigen land……………( Want Rusland ZAL WINNEN……❗️ Zie Ezechiël. )
  Een president die van dit soort gevaarlijk haviken zijn instructies via de autocue krijgt, is geen president, dat is een trekpop…..
  Dus in feite zit de USA zonder president.
  Dan wordt het wel een heel merkwaardige veldslag.

  VERSPREID DIT BERICHT AUB HET KAN NIET VAAK GENOEG DE WERELD IN.

 4. Vandaag ik woon onder[zoals duidelijk,] een vliegroute kwam boven de neder veluwe, erg laag, een straaljager overvliegen .Om een uur of 10 en nog een iets hoger, 10 minuten later .
  En daarvoor waarschijnlijk ook want ik werd veelste vroeg wakker…..waarschijnlijk gewekt….
  Dit voelt niet goed

  Vorige 2 jaren heb ik ook [vooral snachts] veel zware motoren gehoord in de lucht …vele squadrons vrachtvliegtuigen, geen straaljagers, die overkwamen ,heel veel in de tijd van de lockdown…………….

 5. De Oekies:
  –14.0000 Russen vermoorden
  –dood martelen van Russische gevangenen en de videos van dood naarfamilie sturen
  –de Russen doodschieten in Boetsja en de russen de schuld geven
  –spijker granaten gebruiken tegen eigen bevolking
  –raketten op eigen bevolking
  –granaten op eigen bevolking
  –beschieten met USA granaten van eigen bevolking
  –gedoneerde wapens op de zwarte markt verkopen
  –beschieten atoomcentrales
  –met artillerie beschieten van vluchtelingen

  De “vuile”bom: duidelijk dat het niet de stijl is van Rusland, maar de WEL de stijl van die snuivende flikker.

 6. Triest maar waarschijnelijk.
  De snuiver zal wel een vuile bom gebruiken, of de dam opblazen.
  Of alleen maar zeggen dat de Russen een vuile bom gebruikten.

  Dat is al voldoende om een derde wereldoorlog te beginnen.
  Maar laat die 47.000 USA idioten in Roemenie weten, dat hun enige doel is neergeschoten te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in