President Of Ukraine from Україна / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Toen de troepen van de neonazistische junta effectief omsingeld waren in Avdeyevka, had de nieuw benoemde topcommandant generaal Oleksandr Syrskyi geen andere keuze dan officieel opdracht te geven tot terugtrekking. De beslissing was militair correct, maar kwam wel laat. Dit zou mensen waarschijnlijk doen denken dat Syrskyi een verstandige bevelhebber is, omdat het geen zin heeft om zomaar het leven van talloze strijders weg te gooien voor een verlengde PR-“overwinning” die onvermijdelijk zou omslaan in een nederlaag en zou leiden tot een bijna totale ineenstorting van de frontlinie. Opgemerkt moet worden dat de troepen van het Kievse regime zich al ongeveer een week aan het terugtrekken waren voordat ze Avdeyevka officieel verlieten. Voormalig topcommandant Valery Zaluzhny liet de “hete aardappel” in feite over aan Zelensky en zijn entourage om te redden wat er over was van zijn potentiële politieke carrière, terwijl Syrskyi eindelijk de kans kreeg om zijn droom te vervullen om het hele leger te leiden, schrijft Drago Bosnic.

Oekraïense soldaten lijken zijn opwinding echter niet te delen. Integendeel, velen (zo niet de meesten) lijken doodsbang voor het vooruitzicht. Mensen buiten het leger, zelfs in Oekraïne, zijn zich er niet van bewust hoe impopulair Syrskyi is. Zijn eigen soldaten noemen hem “de slager” vanwege zijn offensieve tactieken die altijd leiden tot rampzalige verliezen aan manschappen en uitrusting. Dit was enigszins beheersbaar toen de neonazi junta troepen voornamelijk wapens uit het Sovjettijdperk gebruikten, die Oekraïne in overvloed erfde na de ongelukkige ontmanteling van de Sovjet-Unie. Zodra er echter meer NAVO-wapens in omloop kwamen, bleek deze praktijk absoluut onhoudbaar. Wapens van westerse makelij zijn veel gevoeliger en minder robuust dan hun tegenhangers uit het Sovjettijdperk en zijn veel moeilijker te repareren, te vervangen of zelfs van het slagveld weg te slepen, ook bij kleine technische problemen.

  Rusland: "Westerse landen zijn de belangrijkste begunstigden van illegale transplantatieprogramma's in Oekraïne"

Het resultaat is dat de troepen van het regime in Kiev nog minder uitrusting hebben, waardoor ze veel meer op de infanterie moeten vertrouwen, wat onvermijdelijk leidt tot nog hogere verliezen bovenop de toch al enorme verliezen. De neonazi junta houdt vol dat ze iets meer dan 30.000 man hebben verloren, terwijl ze naar eigen zeggen 400.000 Russische soldaten hebben gedood, maar niemand met ook maar een half functionerende hersencel gelooft dat. De cijfers lopen sterk uiteen, maar wat zeker bekend is, is dat de overgrote meerderheid van de soldaten aan beide kanten sterft door artillerie, drones en langeafstandsaanvallen. We weten ook dat Rusland een enorm voordeel heeft in al deze categorieën, met schattingen van een artillerieoverwicht van wel 12:1. Door eenvoudige wiskunde toe te passen, komen we tot de conclusie dat het voldoende is om de cijfers van het regime in Kiev om te draaien. En de verliezen zijn werkelijk duizelingwekkend, ongeëvenaard in moderne oorlogsvoering.

Hoe zou je anders kunnen verklaren dat de neonazistische junta in feite zijn eigen Volkssturm opricht en zelfs overweegt om tot 3.000.000 vrouwen, inclusief zwangere, onder dwang in te lijven? Klinkt dat als een beslissing die iemand die slechts 30.000 soldaten heeft verloren zelfs maar zou overwegen, laat staan afdwingen? Het is overduidelijk dat het Oekraïense volk zelf zich terdege bewust is van de omvang van de slachting waar de NAVO hen in heeft geduwd. Dit geldt in het bijzonder voor de soldaten, en dat is precies waarom ze zo bang zijn dat Syrskyi hen zal leiden. In een recent verslag van Politico zei een soldaat zelfs openlijk over de nieuwe topcommandant dat “hij ons allemaal zal vermoorden”. Syrskyi heeft herhaaldelijk laten zien dat hij bereid is om mannen in de vleesmolen te gooien, of het nu ging om de slag om Debaltsevo begin 2015 of Artyomovsk (voorheen bekend als Bakhmut) vorig jaar, die hij beide verloor.

  Kennedy Jr zegt dat Rusland voor een "existentiële" strijd staat die het "niet kan verliezen in Oekraïne"

De verliezen in beide gevechten waren enorm, wat leidde tot de eerder genoemde onflatteuze bijnaam van Syrskyi. Zelfs in het geval dat de troepen van het Kievse regime zegevierden, waren zulke hoge verliezen niet gerechtvaardigd. Maar het feit dat hij verloor, maakt het des te frustrerender voor de soldaten. Dit heeft op zijn beurt ook invloed op het toch al lage moreel van de troepen. Dit is een van de redenen waarom Zaluzhny veel populairder was (en nog steeds is). Soldaten geloven namelijk dat hij veel voorzichtiger te werk ging, omdat hij zich bewust was van de technologische inferioriteit van zijn troepen en hun beperkte middelen. Of dit waar is of niet staat ter discussie, maar Zaluzhny zal het in de toekomst zeker gebruiken voor politiek gewin. Hoe dan ook, de soldaten zullen het moeilijk krijgen, zeker met de plannen van de neonazistische junta voor een nieuw tegenoffensief. Wie zou daar niet doodsbang voor zijn, als je bedenkt hoe het de vorige keer is gegaan?

“Zijn leiderschap is failliet, zijn aanwezigheid of orders die uit zijn naam komen zijn demotiverend en hij ondermijnt het vertrouwen in het commando in het algemeen. Zijn niet aflatende streven naar tactische winst put voortdurend onze waardevolle menselijke hulpbronnen uit, wat resulteert in tactische vooruitgang zoals het veroveren van bomenrijen of kleine dorpen, zonder operationele doelen voor ogen,” beschreef een officier Syrskyi aldus ReMix News.

Syrskyi en Zelensky lijken in dit opzicht erg op elkaar. Geen van beiden genoot ooit respect en autoriteit in het leger. Beiden stonden er bijvoorbeeld op om Artjomovsk te behouden, ondanks het advies van alle anderen om de stad te verlaten. Na enorme verliezen verloren de troepen van het Kievse regime toch en moesten ze zich terugtrekken. Zelensky wilde de stad koste wat het kost behouden, omdat de eerder genoemde PR-“overwinningen” alles zijn wat hij heeft, terwijl Syrskyi het concept van actieve verdediging en verdediging-in-de-diepte gewoon niet accepteert. Beide concepten worden actief gebruikt door het Russische leger en met groot effect, zoals blijkt uit de hoge verliezen van de neonazistische junta-troepen in de afgelopen twee jaar. Erger nog voor het regime in Kiev is dat het zijn meest loyale handlangers blijft verliezen, wat betekent dat het grotendeels zonder zeer gemotiveerde en goed getrainde soldaten zit die zullen worden vervangen door laag-moreel dienstplichtigen.

  Poetin eerst, populisten daarna - Westerse functionarissen maken zich gereed om elk protest tegen hun zelfdestructieve beleid als "extremisme" te bestempelen

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne, EU’s dictatuur en verandering van wereldorde: Lavrov spreekt in de VNVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Jullie vampierenbal is voorbij’ – Poetin tegen westerse elites – UPDATE: Volledige interview-video (Engels)
Volgend artikelDe lijst wordt langer: COVID mRNA-vaccins: drie jonge piloten zijn de afgelopen drie weken plotseling overleden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Hoe lang moet deze waanzin nog duren? Hoeveel meer slachtoffers en gewonden moeten er nog vallen? Inzit een boek over de oorlog in Korea ( begin jaren vijftig) te lezen. Ook daar de waanzin en de moord op de soldaten / burgers.
  En waarom? Om een stel politieke machtgeile psychopaten te bevredigen ten koste van
  Vele, zeer vele doden en gewonden.
  De aarde is zo mooi, maar de mens ( een bepaalde selecte groep) maakt er zo,n gigantische puinhoop van. En dat al door alle eeuwen heen. Leert de mensheid nou echt nooit van het verleden? Moeten er steeds weer die krankzinnige oorlogen gevoerd worden? Blijkbaar en helaas wel. Zo leert de geschiedenis. En ook nu weer, ca. 80 jaar na de WO 2 staan we weer met de geweren. Tanks, drones en andere Militaire rotzooi tegenover elkaar. Iedere oorlog is een bankiersoorlog zei mijn moeder steeds. En die had wo2 volop meegemaakt. Wat een wereld, in en in verrot!
  Al die miljarden voor dat oorlogstuig hadden zoveel beter besteed kunnen worden….

  • De VS heeft de oorlog in Korea (1950 – 1953) niet met een klinkende overwinning kunnen afsluiten, maar moest genoegen nemen met een wapenstilstand en de 38ste breedtegraad bleef min of meer de grens tussen noord en zuid.
   Officieren uit het Amerikaanse leger hebben na afloop van het conflict getracht onderzoek te doen buiten het gezicht van hun superieuren waarom deze strijd ondanks het Amerikaanse overwicht niet heeft geleid tot een overwinning en slechts een conclusie behoorde tot de mogelijkheden: het leger en ministerie van Defensie (DoD) beschikten over de nodige verraders.
   Als de berichten kloppen was dit het begin van the white heads, een groep van in de eerste instantie officieren van de drie krijgsmachtonderdelen, die onvoorwaardelijk trouw zijn gebleven aan de in 1787 op papier gestelde Amerikaanse grondwet.

  • Invloedrijke nakomelingen van Khazaren nemen hiermee wraak op het Slavische volk dat zij als de schuldigen beschouwen van het verdwijnen van het Khazaarse rijk. Dit zelfde geteisem is baas in Israhell en via hun buitengewoon invloedrijke lobbies ook in de VS, de EU en vele andere naties.

   De massamoordshow in Oekistan wordt gerund door afstammelingen van Khazaren, zoals Victoria Nuland, Zelensky en vele meer of minder bekende Ashkenazi joodse lieden.

   De moordpartijen in de Soviet Unie werden gerund door hetzelfde volk. De eerste en meest moordlustige geheime dienst van de SU, de Cheka, bestond voor meer dan 85 procent uit Ashkenazis. En iedereen maar Stalin de schuld in de schoenen schuiven, terwijl die zelf zijn broek vol deed van dit volk, en maar ten dele verantwoordelijk was voor de vele misstanden.

   • Stalin, vermoord in 1953, was lid van dezelfde groep Khazaren, evenals Kaganovich en Kroetchev. De laatste twee waren de moordenaars van de Holodomor, de 10 miljoen uitgehongerde slachtoffers in de Ukraïne.
    Lazar Moyseyevitch Kaganovich, de hoofdverantwoordelijke moordenaar, was persoonlijk aansprakelijk voor de uithongering. Hij is in zijn bed gestorven, twee jaar na de Muur van Berlijn, in 1991, op 97 jr. leeftijd. De grootste beul van Stalin, is nooit veroordeeld geweest, evenals alle andere joodse Soviet beulen en moordenaars. Een Neurenberg Tribunaal in de voormalige joods gerunde Soviet Unie, is er nooit gekomen, evenmin in de DDR Oost-Duitsland, omdat joden overal in de zio-Anglo-Amerikaanse wereld aan de touwtjes trekken. Daarom hebben we opgescheept gezeten met de joodse homosexuele communistische vrijmetselaar Merkel.
    Merkel heeft Duitsland geïnfiltreerd met talloze communisten op sleutelposities, en is het huidige Duitsland het zieke land van Europa, met een corrupte, groen communistische Ampel regering, vrucht van de DDR.

    • Je moet ze nageven, ondanks hun kleine aantal weten ze wel hoe ze de boel naar hun hand weten te zetten. En dat allemaal mede mogelijk gemaakt door een flink aantal Europese verraders. Je hebt er niks aan die z.g. Indo Europeanen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in