© Foto: Public Domain

In de zinderende zomer van 2020, toen Black Lives Matter plunderaars een miljardenverslindende ravage aanrichtten in stedelijk Amerika, besloten de redacties van de grote nieuwspublicaties dat dit het perfecte moment was om hun stijlgidsen bij te werken door ‘zwart’ met een hoofdletter te schrijven en ‘blank’ met een kleine letter te schrijven, schrijft Robert Bridge.

Nu worden Amerikaanse consumenten van massamedia gedwongen om nieuwsberichten als deze van The Hill te slikken: “Terwijl het aantal sterfgevallen door borstkanker in Amerika afneemt, blijven er raciale verschillen bestaan in de sterftecijfers tussen Zwarte en blanke vrouwen. Deze percentages blijven 40 procent hoger voor Zwarte vrouwen, die ook meer kans hebben dan blanke vrouwen om onder de leeftijd van 50 jaar gediagnosticeerd te worden met borstkanker…”.

Iemand hoeft geen blanke supremacist of lid van de KKK te zijn om enige wrok en zelfs woede te voelen bij deze redactionele goocheltruc, die hard riekt naar schaamteloze discriminatie. Het is zelfs genoeg om een anders tolerant persoon het gevaarlijke idee te geven dat het “systemische racisme” waarover ze voortdurend lezen, meer gericht is tegen blanken dan tegen wie dan ook.

Het zou handig zijn als de reden voor het hoofdlettergebruik van “Zwarten” en het kleineren van “blanken” logisch was vanuit een puur grammaticaal oogpunt, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Hier is John Daniszewski, de VP voor Standaarden bij de Associated Press die beter zou moeten weten, die de redenering achter de wijziging uitlegt (let vooral op de ‘wens’ die voorafgaat aan ‘reden’): “Er was een duidelijke wens en reden om Zwart met een hoofdletter te schrijven. Mensen die Zwart zijn hebben sterke historische en culturele overeenkomsten, zelfs als ze uit verschillende delen van de wereld komen en zelfs als ze nu in verschillende delen van de wereld wonen. Dat omvat ook de gedeelde ervaring van discriminatie enkel en alleen vanwege de kleur van iemands huid.”

  BLM zwarten: blanken moeten lijden

“Blanke mensen delen over het algemeen niet dezelfde geschiedenis en cultuur, of de ervaring om gediscrimineerd te worden vanwege huidskleur,” vervolgt Daniszewski. “We zijn het ermee eens dat de huidskleur van blanken meespeelt in systemische ongelijkheden en onrechtvaardigheden, en we willen dat onze journalistiek deze problemen grondig onderzoekt.”

Ondertussen verklaarde The Chicago Sun-Times dat haar beslissing om ‘Zwart’ met een hoofdletter te schrijven maar ‘blank’ niet, te wijten was aan “de unieke rol die Zwarte kunst en cultuur in onze samenleving hebben gespeeld”, terwijl ze eraan toevoegde dat “culturele trends onder blanken, bijv. Italiaanse Amerikanen, Ierse Amerikanen, enz. zijn veel ongelijker.”

Waar moeten we beginnen?

Ten eerste zou het verkeerd zijn om te beweren dat blanken geen “historische en culturele overeenkomsten” delen, of nooit geleden hebben onder discriminatie door toedoen van een onderdrukker. Per slot van rekening was het religieuze vervolging die veel blanke Europeanen ertoe aanzette om een lange en gevaarlijke reis over de Atlantische Oceaan te maken. Tegelijkertijd is het verkeerd om aan te nemen dat zwarte mensen allemaal dezelfde geschiedenis hebben. Het Afrikaanse continent telt 54 verschillende soevereine staten, veel meer dan Europa, die elk een heel ander verhaal te vertellen hebben.

En lang voor het ontstaan van de Atlantische slavenhandel, waarbij honderdduizenden Afrikanen naar Amerika werden verscheept om voor blanke plantage-eigenaren te werken, was er de al even wrede slavenhandel van Barbary. Dit weinig genoemde instituut zag blanke Europeanen van Italië tot Nederland, Ierland en Groot-Brittannië als slaven werken in het Ottomaanse Rijk, dat niet bepaald bekend stond om zijn staat van dienst op het gebied van mensenrechten.

  Minstens 16 gewonden bij schietpartij in New Yorkse metro - New York Post censureert het feit dat de verdachte een Afro-Amerikaan is

Robert Davis, professor geschiedenis aan de Ohio State University, beschrijft de handel in blanke slaven als “geminimaliseerd” door de meeste moderne historici in zijn boek “Christian Slaves, Muslim Masters”. Davis schat dat tot 1,25 miljoen blanke christelijke Europeanen vanaf het begin van de 16e eeuw tot het midden van de 18e eeuw door slavenhandelaren uit Noord-Afrika tot slaven werden gemaakt in Noord-Afrika. Rechtvaardigt deze grimmige erfenis een hoofdletter “B” voor blanken in de nieuwsredacties van de mainstream media? Blijkbaar niet. Toch raadt zelfs de National Association of Black Journalists aan om een hoofdletter toe te kennen aan “elke kleur”.

Een andere reden waarom nieuwsredacties de hoofdletter ‘B’ voor blanken schuwen, is de legende van ‘White supremacy’, die meer onbewezen waarnemingen heeft dan Bigfoot. Afgezien van de ‘White nationalist’ tiki-fakkelparade in 2017 in Charlottesville, Virginia (die de jonge, bekakte ‘nazi’s’ op de vingers tikte omdat ze de Polynesische cultuur cultureel assimileerden), gevolgd door de ‘opstand’ van 6 januari, is het bewijs dat Amerika wordt bewoond door een subcultuur van White supremacists onachtzaam en bestaat het als de meest verderfelijke linkse samenzweringstheorie. Desalniettemin beweren de pedanten van de redactie, die volledig aan boord van de Woke Express zijn, dat het met een hoofdletter schrijven van de term ‘Blank’ een gevoel van legitimiteit geeft aan de doelstellingen van de White Nationalists.

“Ik zou me ongemakkelijk voelen als ik blank met een hoofdletter zou schrijven,” zei taalkundige John McWhorter van de Columbia Universiteit. “Weet je, het ruikt een beetje naar de Confederatievlag…De blanke nationalisten hebben ‘blank’ in hun greep gekregen om blankheid te verankeren als iets aparts en in hun gevoel iets verkieslijk.”

  Amerikaanse politie vindt BLM-wapenvoorraden in "protesttenten"

Beste academici, mediahacks en andere dwazen, gaat u alstublieft zitten. De saaie waarheid is dat de meeste blanken nooit veel aandacht besteden aan hun melanine-arme zelf, behalve wanneer we op die zeldzame vakantie de zon gaan aanbidden. Net als andere zwarten en blanken en elk pigment daartussen, worden we wakker, gaan we naar de wc en trekken we onze broek aan. We zitten in de spits en hebben een baan die we verafschuwen. En als we zien hoe onze bleekgezichtenstam in een bevooroordeelde media met een kleine ‘b’ wordt afgezwakt – ondanks de bevrijding van de Afrikaanse slaven in een Burgeroorlog waarin wel een miljoen van ons omkwamen op een met bloed besmeurd slagveld – bijten we op onze tong en slaan we de bladzijde om. Dat is niet het teken van een ‘supremacistisch’ complex; het is niet het teken van een racistisch volk. Het is het teken van een ras dat voor de gek wordt gehouden door een ziek establishment; het teken van een ras dat ten onrechte wordt gegeseld voor een afschuwelijke overtreding in de naam van politiek zoals gewoonlijk. Maar een waarschuwing: geduld mag dan een deugd zijn, er zit een grens aan.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BLACK LIES MATTER DOSSIER

Nachtmerrie – George Floyd  duwde pistool op buik van moeder – beroofd in haar eigen huisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCovid Amnestie: Is vergiffenis het antwoord?
Volgend artikelHoe ik me voorbereid op oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. De media is in handen van dezelfde massamoordende neonaziofascisten die het liefst de gehele blanke christelijke bevolking uitroeien! De plannen liggen er al een tijdje en ze zijn er nu wel klaar voor.

    WW3 met wapens of met gif, dat maakt het Medisch-Militair-Industrieel-Complot niet echt iets uit…

  2. Verdeel en heers , in combinatie met een slecht onderwijssysteem en een smartphone-cultuur , ideaal om de schaapjes onnadenkend elke kant op te laten lopen (misschien is rennen beter) die men maar wil.

  3. Het is om mensen tegen elkaar op te zetten ,,,, verdeel en heers , verkoop aan beidde zijdens wapens en ze verdienen aan de onenigheid,,,, door hun opgezet .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in