Alle beschikbare strategische reserves werden door de Oekraïense legerleiding overgedragen aan Bakhmut na de nederlaag van de OPFOR-elitetroepen en de terugtrekking van de 93e Gemechaniseerde Brigade, bericht Warnews24/7.

De Russen trekken de strop rond het Oekraïense leger gevaarlijk strak aan: buiten de stad Bakhmut wordt hevig gevochten in Prigodno, Opytne en Kleeshevka. Het resultaat van de gevechten in deze drie gebieden zal het Russische leger in staat stellen een gelijktijdige aanval vanuit drie richtingen te lanceren en de aanvoerroute van de Oekraïense troepen vanuit het westen ook af te snijden.

In de stad vinden aan de oostkant hevige stadsgevechten plaats, waarbij het Russische leger probeert dieper door te dringen in de woonwijk naast de industriezone, terwijl de Oekraïners hen proberen terug te dringen.

Bronnen in de Wagner-troepen melden dat er een verdere opmars is van hun troepen langs de Fedor Maksimenko-weg in de richting van het zuidelijke deel van Artemovsk (Bahmut). De Wagnerieten hebben de controle verworven over twee stadsblokken in de buurt van benzinestations in het oosten van de stad.

In deze context versterken de Oekraïners hun troepen door nog twee brigades over te brengen, de 4e uit Kiev en de 46e uit Poltava. Beide maken deel uit van de strategische reserves van Kiev.

Tegelijkertijd verwijdert het Oekraïense commando de 93e Brigade, die bijna niet meer bestaat. Wat overblijft van deze formatie wordt overgebracht naar het permanente inzetpunt in het dorp Tsjerkasy in de regio Dnipropetrovsk. De 93e Brigade “absorbeerde” al het Russische artillerievuur.

De video’s van de gevechten in Bakhmut zijn schokkend. Oekraïense troepen proberen te ontsnappen door een hel van vuur terwijl Russische granaten om hen heen exploderen. Een andere Oekraïense groep zit vast in een gebouw en vecht tot het einde

  Oorlog in Oekraïne: Een "Orkaan van Honger en een Ineenstorting van het Wereldvoedselsysteem"

Bekijk videobeelden van de gevechten in Bakhmut

De elite-eenheid van de Oekraïense strijdkrachten is verslagen!

De elite-eenheid van het Oekraïense leger lijdt zware verliezen in de strijd om Bakhmut.

Het 214e OPFOR-bataljon werd opgericht met steun van de NAVO. De training van de soldaten van deze eenheid werd uitgevoerd door buitenlandse militairen. De voorbereiding werd uitgevoerd volgens de normen van het Noord-Atlantisch Bondgenootschap.

De meest ervaren en gevechtsklare soldaten van het Oekraïense leger voegden zich bij het bataljon.

De Oekraïense leiding was gedwongen deze elitetroepen in de strijd te gooien na de kolossale verliezen van andere eenheden.

Volgens verschillende schattingen verliest het Oekraïense leger één bataljon per dag.

“Het is al bekend dat veel soldaten van het 214 OPFOR-bataljon krijgsgevangen zijn gemaakt. Sommigen werden gedwongen zich over te geven, maar er zijn er ook die het leven in Russische gevangenschap verkozen boven de dood in de loopgraven.

Het 214 OPFOR-bataljon staat op de rand van totale vernietiging. In het beste geval worden zijn soldaten gevangen genomen. Maar het is zeer waarschijnlijk dat zij een tragische dood tegemoet gaan in Bakhmut’s ‘gehaktmolen’,” zeggen Russische militaire bronnen.

Video: 15 Oekraïense soldaten krijgsgevangen genomen in Bakhmut…

Kaart: De twee kritieke gevechten bij Prigodno, Opytne en Kleeshevka


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Alexander Dugin: De tijd van halve maatregelen is voorbijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe belangrijkste parlementaire toespraak die u zult zien, die uw leven kan redden (Video)
Volgend artikelNieuwe studie beweert dat ongevaccineerden vaker auto ongelukken veroorzaken – Critici noemen bevindingen “een grap”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

39 REACTIES

 1. Hallo admin,
  Ik kan soms video’s op deze site niet bekijken want ik krijg de volgende melding:
  “No videao with suported format and MIME type found”
  Hier voor is Adobe flash nodig maar die wordt niet meer ondersteund sinds geloof ik een jaar of twee.
  Ik heb verder gezocht op het internet en ook een aantal extensies geprobeerd, maar ik krijg het niet aan de praat.
  Is hier van jouw kant iets aan te doen? Misschien een andere format? (converteren)

   • Ook al geprobeerd. Zelfde…
    Ik draai Linux, maar het is ook niet perse een Linux probleem want ik lees dat ook windows gebruikers hier soms problemen mee hebben.
    Maar de oplossing zou misschien kunnen zijn als de video’s naar mkv of mp4 geconverteerd worden zodat zij voor iedereen speelbaar zijn.

     • Sommige windows gebruikers hebben dit probleem ook lees ik. Meestal weet ik probleempjes wel op te lossen. Ik ben technisch genoeg. Maar hier ben ik al een paar daagjes mee zoet. Ik heb alle codecs geïnstalleerd, MIME is de nieuwste versie hebt ik gechecked, Ik heb zelfs chrome geïnstalleerd maar ik krijg dezelfde foutmelding. Maar ik ga het morgen proberen met een oude versie van adobe flash.
      Aan de andere kant kan misschien de admin hier naar kijken en de video’s in een andere format plaatsen. Converteren moet toch geen probleem zijn alvorens de video’s te plaatsen. Ik zal mijn oude android eens uit de lade trekken en kijken of het daarop wel gaat lukken.

       • Toch is het dan weer wel zo dat ik nu een stukje software heb dat al zeker twee jaar geen support meer heeft en dus kwetsbaar kan zijn, wat toch niet helemaal mijn ding is. Dus misschien is een beetje moderniseren van de admin kant helemaal geen verkeerd idee.
        En windows is sowieso shit met doelbewust ingebouwde achterdeurtjes en kwetsbaarheden.

 2. Ja wat moet ik er van zeggen. Vind dat iedereen die er voor kiest een soldaat te zijn een grote mongool is…

  Nutteloos kanonnenvoer voor een stel corrupte debielen die geld maken van oorlog en toch nooit ophouden met die ellende, het is hun brood.

  Ja maar dan is er de dienstplicht… gewoon met je pik uit je broek gaan lopen en een beetje om je heen kijken alsof je van alles om je heen ziet vliegen en S5-je ook weer opgelost… mag je naar huis.

  • Ja het is onze oorlog zij Rutte maar waar is hij dan schijthuis andere jonge mannen en vrouwen de dood in sturen om er zelf van beter te worden smerig tuig wat er zit in den Haag landverraders moordenaars jullie schuwen niets om maar macht en geld te genereren maar ik doe niet mee ik ben een mens maar geen moordenaar er zijn wel nog genoeg schaapjes hier in Nederland die zich graag voor het Rutte karretje laten spanen wat een stel hersenloze figuren, ik kan mij best voorstellen dat zij in het torentje bij Rutte zich dood aan het lachen zijn over die hersenloze schapen, wat een kut volk zijn vele Nederlanders toch je kan ze voor alles gebruiken als je Rutte heet.

 3. Ik wil het niet beter weten dan de academisch opgeleide Russische militaire strategen, maar de Dnjepr, als ze daar de bruggen onbruikbaar maken dan… Deze oorlog is zo moeilijk te begrijpen; dat wat rondscharrelen zoals de beelden hierboven, pfff.

 4. Ze lopen de dood in voor satanische gedrochten en deze gedrochten krijgen de lintjes/prijzen.Maar deze ronde is de laatste ronde voor dat vuilnis,zezullen verwijderd worden en van aardse kant alweer Rusland die ons red!!

 5. En vandaag was de Snuivende Hobbit in Bakmut.
  Hij had bij Hema een stel ‘dekoraties”gekocht–en dat houdt de nazi’s actief, en zo volgen zelfmoord opdrachten uit.

  Het zij zo…

 6. Ik zie geen hellevuur. Ik wil op die GoPro zeker 6 vierkante km vuur zien.ben dr klaar mee en daarna éen satan 2 onafgesneden. Naar t wiitte huis gaan als alles binne zit.oeps zei ik dat hardop

 7. als je na 10 maanden oorlog nog steeds gelooft dat dit geen oorlog is ?
  maar een soort film set met acteurs?
  Ja keep on dreaming!
  binnenkort met leonardo di caprio en brad pitt!
  en van mij mag je als figurant naar Bakhmut gaan ,zolang je haar maar goed zit zou ik zo zeggen!

  • Ik zeg ook niet dat er geen oorlog is. Maar ik heb het gevoel dat dit slecht een grote bloedige show is om ons de grote reset door de strot te douwen. Never waste a good crisis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in