Videogame, foto ter illustratie.

Het is nogal verrassend dat de hooggeplaatste militair de inhoud die hij verkoos te verspreiden op zijn social media-account niet geverifieerd heeft, want het is niet de eerste keer dat de pro-Oekraïense factie beelden van videospelletjes als echte overwinningen van Oekraïne heeft gepubliceerd, schrijft Freewestmedia.com.

In feite had de Oekraïense regering in de afgelopen maanden al minstens twee videospelletjesclips voor propaganda vrijgegeven. In een korte clip van het videospel Arma 3 wordt een denkbeeldige Russische MiG-29 neergeschoten door een luchtverdedigingssysteem.

“Russische vliegtuigen worden genageld door UKR raketverdediging. Russen verliezen grote aantallen aanvalsvliegtuigen. UKR luchtafweer wordt formidabel,” kondigde McCaffrey op Twitter aan.

Geconfronteerd met een stortvloed van spottende en ongelovige commentaren, verwijderde McCaffrey snel de gênante post. De nepbeelden weerhielden CNN pro-Oekraïne pundit Max Boot er niet van om ze te retweeten.

Het Oekraïense Ministerie van Defensie had al eerder beelden van Arma 3 videospelletjes gebruikt om niet-bestaande overwinningen te claimen.

Ondertussen werd afgelopen maandag de overgave van honderden strijders van het Azov-regiment, die zich verschanst hadden in de staalfabriek Azovstal in Mariupol, door de mainstream media beschreven als een “evacuatie” en een “einde” aan hun “gevechtsmissie”.

De New York Times, CNN, AP en andere media probeerden te bagatelliseren wat voor de Oekraïense generale staf een verwoestende wending zou kunnen zijn. De Oekraïense soldaten zullen ongetwijfeld ontsteld zijn over het gebrek aan steun dat zij nu hebben ondervonden, niet alleen van hun superieuren, maar ook van hun Westerse sponsors, nadat zij door hen in de steek gelaten waren.

  EU will Energie-Lockdown – Von der Leyen: „Flatten the curve“

Het hoofdkwartier van de territoriale verdediging van de DPR heeft gezegd dat tot nu toe 256 mensen zich bij Azovstal hebben overgegeven, waarvan er 51 gewond waren. De DPR meldde dat zij reservecapaciteiten aan het voorbereiden waren om 2000 krijgsgevangenen op te vangen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom zijn de tunnels van Azovstal in Mariupol zo belangrijk voor het Westen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOrbán waarschuwt dat het Westen zich onderwerpt aan “zelfmoordgolven” van verval
Volgend artikelOekraïne: Voetbal, muziek – het is gewoon gênant!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in