Screenshot YT

De evacuatie van de ‘autonome zone’ in Seattle was ongeveer een week geleden al aangekondigd. Volgens hun eigen verklaring is de politie in de Amerikaanse metropool Seattle begonnen met het ontbinden van de ‘Capitol Hill Autonomous Zone (CHAZ) die werd opgericht in de nasleep van de Black Lives Matter-protesten.

De politie van Seattle zal vandaag in het gebied zijn om “het bevel van de burgemeester af te dwingen”, tweette de politie vanochtend vroeg. De overheid meldde vervolgens minstens 13 arrestaties van mensen die het gebied niet vrijwillig wilden verlaten.

Incidenten in het weekend

De burgemeester van Seattle, Jenny Durkan, had de ontbinding van de ‘autonome zone’, waarin de politie “ongewenst” is, reeds een goede week geleden aangekondigd. Ze zei dat het tijd was om de orde te herstellen. Durkan’s aankondiging komt na de incidenten in het weekend. Een 19-jarige man was in de nacht op zaterdag doodgeschoten. Op zondag werden er weer schoten gelost en raakte er volgens de politie een persoon gewond.

Kritiek van Trump

Begin juni hadden demonstranten verschillende straten in het centrum van de stad bezet, niet ver van het Capitool, en de politie trok zich terug uit een bewakingspost die zich daar bevond. De situatie is een doorn in het oog van de Amerikaanse president Donald Trump. Hij beschuldigde Durkan en de gouverneur van de staat Washington van passiviteit en eiste herhaaldelijk dat zij de controle over de stad zouden terugkrijgen. “Neem nu je stad terug. Als jij het niet doet, doe ik het wel. Dit is geen spelletje”, tweette de president medio juni.

Hij eiste bovendien dat de “lelijke anarchisten” gestopt worden. Eerder had hij geschreven dat “binnenlandse terroristen” de controle in Seattle aan de westkust hadden overgenomen.

Autopsie bevestigt: George Floyd werd niet doodgesmoord

  VS-staten met de hoogste vaccinatie- en mondkapjescijfers hebben het zwaarst te lijden onder nieuwe gevallen van ziekenhuisopname
Vorig artikelAlgerijnse boten bestormen Sardinië: illegale migranten landen tussen badgasten.
Volgend artikelBLM demonstrant schiet blanke bestuurder neer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in