Als boven is de kaart waarop de historische ontwikkeling van Oekraïne te zien is. Rusland is er, naar mijn mening, op uit om de roze en gele delen in te nemen, die overwegend Russisch sprekende bevolkingsgroepen hebben. De meest noordwestelijke roze oblast is Charkov, wat ook de naam is van de belangrijkste stad van de oblast, schrijft Moonofalabama.org.

Op 1 maart werd de stad al aangevallen.

Bron: LiveUAmap – Klik voor groot

Er waren een aantal artillerie-inslagen (rode stippen) op militaire doelen in en rond de stad.

Maar de situatie stagneerde al gauw. De huidige burgemeester of Charkov Igor Terekhov stond aan de kant van het Zelensky regime. De ruige voetbalfans van de belangrijkste club van de stad hadden het oorspronkelijke Azov-regiment gevormd. Een militiegroep die zich in het begin van de oorlog van hen afsplitste waren de Kraken:

De eenheid van de Kraken werd gevormd door veteranen van het Azov-regiment op de dag dat de Russische president Vladimir Poetin in februari een grootscheepse invasie in Oekraïne begon, zei een militaire woordvoerder. Dat maakt de Krakens tot een soort kleine broer van de oudere Azov-eenheid, waarvan de strijders vorige maand wereldberoemd werden door hun epische laatste stand in Azovstal, een uitgestrekt staalcomplex in de havenstad Mariupol.

Evenals de Azov-strijders, wier naam afkomstig is van de Zee van Azov, roepen de naam en het insigne van het regiment een ander maritiem thema op: de kraken, een mythisch zeemonster dat op een reusachtige inktvis lijkt.

Hun commandant is Konstantin V. Nemitsjev, een politieke en militaire figuur in Charkiv. Als zoon van een onderwijzeres en een elektricien begon Nemitsjev, 26 jaar oud, een politieke carrière in de rechtse partij van het Nationale Korps, nog voor hij afstudeerde aan de universiteit; vorig jaar deed hij een mislukte poging om burgemeester van Charkiv te worden. Hij putte veel uit de steun van luidruchtige jonge voetbalfans, van wie er velen nu in zijn eenheid dienen.

De Kraken-eenheid opereert enigszins in een grijze zone – een strijdmacht die verantwoording aflegt aan het Ministerie van Defensie, maar geen deel uitmaakt van de strijdkrachten van Oekraïne. Soldaten in Ruska Lozova zeggen dat de eenheid ongeveer 1.800 soldaten telt. De militaire woordvoerder weigerde te zeggen hoeveel er in de eenheid dienen.

  De degradatie van westerse elites

De Kraken volgen, net als Azov, een fascistische ideologie. De burgemeester en de Kraken-eenheden hadden zich voorbereid op gevechten in en rond de stad. Zij hadden gebieden versterkt en stellingen ingenomen in huizen die tegenover de Russische linies stonden.

De Russische aanvallers wilden de stad en haar Russische inwoners niet vernietigen. Zij hebben nooit opdracht gekregen om een totale aanval uit te voeren. Gedurende verscheidene maanden veranderden de posities aan beide kanten nauwelijks. Dit is de kaart van de situatie op 1 mei.

Klik voor groot

Aan de westkant van de kaart hadden de Russen gebied opgegeven nadat de opmars naar Kiev was teruggedraaid. Aan de oostkant hadden zij het gebied rond Iizum gewonnen. Maar de gevechten rond Charkov waren al meer dan twee maanden met vrijwel ongewijzigde linies doorgegaan.

Toen gebeurde er iets merkwaardigs. In een ordelijke beweging begonnen de Russische troepen rond Charkov zich terug te trekken. Hier zijn de posities op 15 mei.

Klik voor groot

De Oekraïense militairen en de Kraken voelden zich overwinnaars. Zij hadden de vijand “verslagen”. Zij verlieten hun voorbereide stellingen in en rond de stad om de Russische troepen te achtervolgen, die zich verder terugtrokken. Zij roken de val niet.

Hier is de situatie op 31 mei.

Klik voor groot

De verdedigers van Charkov bevonden zich nu in kleine steden of op het open platteland. Sinds eind mei vertoonde de kaart weinig veranderingen, maar wel dagelijks zware bombardementen op de Oekraïense eenheden.

Op 5 juni meldde Stars & Stripes:

De Kraken-eenheid – die de laatste weken geholpen heeft dorpen ten noorden van Kharkiv terug te veroveren – vulde haar rangen met “sportschoolratten,” uitsmijters en “ultras,” de professionele voetbalfans die soms hun liefde voor het team Metalist van Kharkiv toonden met rellerig gedrag.

Maar hun eenheid trekt ook veteranen uit het reguliere leger, in de strijd beproefde paramilitaire strijders uit Donbas en andere vrijwilligers die in leeftijd variëren van 25 tot 60 jaar.

Tegen de tijd dat de Kraken-eenheid eind april dit voorstedelijke dorp van ongeveer 5.000 mensen bevrijdde, waren velen gevlucht. Malejev schatte dinsdag dat er nog maar zo’n 200 over waren in wat neerkwam op een pas bevrijde spookstad. Weinigen hier stapten zelfs maar naar buiten, terwijl de Oekraïense en Russische strijdkrachten mortiervuur bleven uitwisselen.

  Wanneer een BREAKING nieuwsverhaal verschijnt, vraag dan altijd: Waarom nu?

Een groot deel van het dorp is ook beschadigd of verwoest, met inbegrip van de kerk van St. Nicolaas, het gebouw van de dorpsraad en een klein ziekenhuis. Elders stond een keurige rij bijenkorven in een veld bij huizen waarvan de zware houten dakbalken waren geknakt en verkoold.

Het verslag vermeldde dat er verscheidene Russische drones in de lucht boven de eenheid waren. De soldaten verbergen zich voor hen. Ze zijn niet de enigen die uit de stad Charkov zijn getrokken en een dergelijke behandeling hebben gekregen.

Sinds eind mei regent het van dag tot dag Russische artillerie en ook luchtbombardementen op hen neer. Het heeft de gewenste resultaten opgeleverd. De Oekraïense militie heeft aanzienlijke verliezen geleden.

Op 26 juni noemde het Russische Ministerie van Defensie de Kraken in zijn dagrapport:

De aanval van de Russische artillerie in de buurt van Pitomnik (regio Charkov) heeft geleid tot de uitschakeling van minstens 100 militanten van de nazigroep Kraken en ongeveer 10 eenheden gevechtsmaterieel. De commandanten van de militanten hebben besloten de stellingen te verlaten en de rest van deze eenheid terug te trekken naar Charkov.

Aanvallen met hoge precisie van de Russische luchtmacht hebben geleid tot de uitschakeling van 4 commandoposten, waaronder die van de Territoriale Verdedigingsbataljons Kharkov-1 en Kharkov-2 in de buurt van Kharkov, en van een trainingsbasis van huurlingen die in de buurt van Nikolajev zijn ingezet.
Het bevel van president Poetin om Oekraïne te “demilitariseren” en te “denazificeren” wordt goed uitgevoerd.

Hier is de situatie op 30 juni.

  Doorbraak op alle fronten in Oekraïne: Rusland loopt voor op schema
Klik voor groot

Na een volle maand van dergelijke artillerie-voorbereidingen, die de eenheden die oorspronkelijk Charkov beschermden sterk verminderden, zijn de Russen weer in beweging gekomen.

De persoon die het uitstekende kanaal Military Summary And Analysis beheert, meldde vandaag (video) dat vandaag verschillende steden aan de frontlijn van Charkov door de Russen heroverd waren. (Dat is nog niet terug te vinden in de pro-Oekraïense LiveUAmap die wij beiden hier gebruiken). Hij schilderde pijlen op de kaart die de toekomstige Russische bewegingen aangeven die hij verwacht.

Klik voor groot

Het is weer een tangbeweging op Charkov. Een derde pijl kan waarschijnlijk gericht worden vanuit het Izium gebied ten zuidoosten van Charkov, dat de Russen onder hun controle hebben.

De Russische truc om de Kraken te vangen heeft gewerkt. Meer dan twee maanden lang hadden zij geprobeerd Charkov in te nemen zonder het te vernietigen. De versterkte stellingen in en rond de stad hadden dat onmogelijk gemaakt.

De gecontroleerde terugtocht naar het grensgebied lokte de verdedigers van Charkov naar open velden, waar de Russische artillerie vervolgens een volle maand de tijd had om hen op te jagen. Nu de vijand gedecimeerd is, kan de Russische opmars naar Charkov hervat worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNee, de NAVO zal niet gereed zijn voor oorlog
Volgend artikel‼️ Wij zijn Z
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. U , Ja U , Zegt dus dat Rusland een betere oplossing moet vinden , omdat ze de dreiging zien , en daarom van te voren vastgelegd , in een overeenkomst , waar het ” westen zich niet aan gehouden heeft ” , EN NU zegt iemand dat Hun , die belogen zijn , iets moeten bedenken ,,, Was ik maar In RUSLAND geboren

  2. Misleiding is de basis van iedere succesvolle oorlog……

    De blunder die het westen vaak maakt is dat ze RU als een kudde stommelingen beschouwen die ze kunnen manipuleren zoals het hun uitkomt.

  3. vulde haar rangen met “sportschoolratten,” uitsmijters en “ultras,”

    Worden terloops even over één kam geschoren, en denigrerend weggezet!
    Bedenk jezelf even : als je door hooligans of ander tuig wordt lastig gevallen, of je die uitsmijters en sportschoolratten dan misscien niet heel graag tussenbeide ziet komen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in