Congreslid Tim Walberg uit Michigan vindt dat Washington geen geld moet verspillen aan humanitaire hulp voor burgers in Gaza of Oekraïne, maar zich in plaats daarvan moet richten op het ondersteunen van de oorlogsinspanningen van Israël en Kiev om “snelle” overwinningen te behalen, bericht RT.

Walberg maakte zijn controversiële opmerkingen vorige week tijdens een bijeenkomst met het publiek in Dundee, Michigan. In een video die op 25 maart op sociale media werd geplaatst, bekritiseerde het congreslid het beleid van president Joe Biden en vertelde hij een klein publiek dat de VS het geld voor hulp aan Gaza beter zou kunnen besteden aan het steunen van Israël, dat hij bestempelde als de “grootste bondgenoot van Washington, aantoonbaar, waar ook ter wereld.”

“We zouden geen cent moeten uitgeven aan humanitaire hulp. Het zou net als Nagasaki en Hiroshima moeten zijn. Maak er snel een eind aan,” zei Walberg.

“Hetzelfde zou moeten gelden voor Oekraïne. Versla Poetin snel. In plaats van 80% in Oekraïne te gebruiken voor humanitaire doeleinden, zou het 80-100% moeten zijn om Russische troepen uit te roeien,” voegde hij eraan toe.

Nadat zijn uitspraken viraal gingen, beweerde Walberg dat zijn woorden verkeerd waren weergegeven en geïnterpreteerd, met het argument dat hij slechts metaforisch sprak en niet pleitte voor het daadwerkelijke gebruik van kernwapens.

“In een verkorte clip gebruikte ik een metafoor om aan te geven dat zowel Israël als Oekraïne hun oorlogen zo snel mogelijk moeten winnen, zonder Amerikaanse troepen in gevaar te brengen,” zei Walberg in een verklaring op X (voorheen Twitter) op zondag.

  NAVO-troepen misschien naar Oekraïne? Ze zijn er al en worden gedood

“Het gebruik van deze metafoor, samen met het verwijderen van de context, vervormde mijn boodschap, maar ik sta volledig achter deze overtuigingen en sta achter onze bondgenoten,” voegde hij eraan toe, met het argument dat hoe sneller deze conflicten eindigen, hoe “minder onschuldige levens er in het kruisvuur terecht zullen komen.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Kijk: “Komedie” als waarheid – Zelensky voordat hij werd geïnstalleerd als marionet “president”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is hoe de meeste mensen zullen sterven bij een grootschalige nucleaire oorlog tussen de VS en Rusland
Volgend artikel14 Amerikaanse steden verenigen zich om WEF’s verbod op vlees en privévoertuigen af te dwingen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Putin verslaan is gewoon onmogelijk. Dat is dus een onzin gedachte.

  Al het volk uit Gaza vermoorden is waarschijnlijk wel mogelijk, maar is ten eerste walgelijk en ten tweede zal het niet tot de gewenste situatie leiden. De hele Arabische wereld zal tot het eind der tijden op wraak uit zijn en dan bedoel ik: nog veel erger dan nu al. Dus ook die gedachte is onzinnig.

  Het meest extreme dat uiteindelijk wel tot een goede situatie kan leiden is alle Gazanen laten vertrekken en hen over Arabische landen verdelen.

  En laten we wel wezen wat due landen dan als vluchtelingen moeten accepteren is helemaal niks vergeleken wat er het afgelopen decennium in de E.U. aan tuig is binnengehaald, dus als gedachte is dat niet volledig onmogelijk, maar mijn verwachtingen zijn zeer laag gespannen.

  • @ Petra (“petra” betekent: ROTS).

   Nou Petra, dat had je gedacht:

   “…het meest extreme dat uiteindelijk wel tot een goede situatie zal leiden…”

   Komt ISSraheLL er mooi mee weg om de Gazanen te dumpen en hun land in te pikken.

   Aan wiens kant sta jij eigenlijk? Ik denk dat ik het wel weet.

  • De oude kaarten en bijbel, Palestijna THE HOLY LAND, dat smerige zionisten tuig heeft nergens recht, zelfs niet op lucht, GOD had een bloed hekel aan dat joodse tuig, misschien moet hij dit volk eens en voor altijd opruimen, naar de hel waar ze thuis horen.

  • Al decennia, vooral de laatste 25 jaar heeft het westen massaal “geïnvesteerd” om moslimlanden te verwoesten, en het voor de bevolking (moslims) onmogelijk te maken om in hun eigen land een normaal leven te leiden, zie de verwoesting van huizen, dorpen, steden, bedrijven, landbouw, infrastuctuur en moordende oorlogen van de nato tegen de bevolking van Afghanistan, Irak, Syrië, Libië, Yemen, …juist om tientallen miljoenen vluchtelingen te produceren. Moet men dan verwondert zijn dat enkele procenten van deze moslim bevolkingsgroepen overwegen om wraak te nemen op deze nato terroristen en hun supporters?
   Het zogenaamd vluchtelingen probleem in de eu is met veel energie door onze politici zelf gemaakt!

  • Petra,
   Iemand anders hieronder vraagt jou er al naar, ik durf te beweren of eigenlijk te vragen wie ben jij om te bepalen voor de Palestijnen wat voor hen het beste is?
   Dit volk leefde in deze regio al heel heel lang en als ik het goed heb dan waren de grootste aantal inwoners vroeger ook al Arabieren daar i.p.v. Joodse bewoners!
   Graag een reactie van jouw kant.

 2. Het Failliete Westen, zit op drijf zand, en kan er niet van af komen.
  De BRICS + Landen, hebben hun plannen definitief gemaakt en zullen deze niet meer wijzigen!
  Hun Wapen is ECONOMISCHE, en zij zullen de Economische Wereld machten van nu, verslaan.!
  Dat is de oorzaak van de nervositeit van het westen, “HET ZINKEN IN HET DRIJFZAND”
  Ze worden met de dag MACHTELOZER…!!!!, en beginnen wilt om hun heen te schreeuwen..!!
  Einde nabij, of koppie onder in het drijfzand…!!!

  • De groeten met de dooddoeners, er zijn genoeg mensen die uit de strijd gekomen zijn met intense haat. Er zijn ook genoeg mensen die wel willen vechten maar om de een of andere reden niet kunnen. Iedereen doet wat ie kan.

 3. Laat die debielen zoals warburg hún stinkende bek vooral nu het kantelpunt bereikt is nog flink opendoen en wartaal spugen dat maakt het makkelijker om ze later ertussenuit te halen bij de grote schoonmaak.

 4. Ik denk dat de Arabische wereld er niet op zit te wachten. Kijk naar de herpopulatie zoals in Frankrijk en het percentage kinderen in Gaza dan ga je uiteindelijk problemen in eigen land krijgen en die hebben ze al genoeg, suni, shihiten, Koerden noem maar op

 5. OIL FOR IMMIGRATION

  18 december 2005

  Op gevaar af dat u uw buik inmiddels boordevol heeft van gezeik over de multiculturele samenleving, wil ik u toch iets vertellen wat u nog niet weet. Namelijk dat de massale moslim-immigratie naar West-Europa niet zomaar uit de lucht is komen vallen. Zij is een rechtstreeks gevolg van een Europese richtlijn, die in 1975 geruisloos is bekokstoofd.
  Aanleiding was de oliecrisis van 1973. Uit angst dat de oliekraan voorgoed dicht zou gaan, is toen op Europees niveau besloten om een “Euro-Arabische Dialoog” op gang te brengen met de OPEC-landen. Deze EAD kreeg een permanent hoofdkwartier in Parijs, en organiseerde overal ter wereld congressen, waar afgevaardigden van de toenmalige EEG zich beijverden om de Arabische olieboeren te vriend te houden.

  In juni 1975 rolde daar een convenant uit, waarvan wij nu met z’n allen nog steeds de zure vruchten plukken: 200 zaakgelastigden namen in Straatsburg, met algemene stemmen, een resolutie aan. Uit naam van de hele toenmalige Europese gemeenschap. Het was een tijd van moordende consensus: in heel West-Europa waren toen sociaal-democraten aan de macht, en van oppositie was nauwelijks sprake. De geestelijke vader van de tekst, de Belg Tijl De Declercq, mocht dan een christen-democraat zijn, hij was ook zo links als een deur, en een warm voorstander van totalitarisme. Hij ijverde bijvoorbeeld ook driftig voor innige vriendschapsbanden met de Sovjet-Unie. Het is deze Resolutie van Straatsburg (onthoud die naam!) waarvoor Pim en Theo met hun leven hebben geboet, zou je kunnen zeggen.

  In het document belooft de EEG om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen, en de nieuwkomers ruim baan te geven om hun cultuur naar Europa te exporteren. De tekst benadrukt “de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden”, en draagt de lidstaten op om aan de verspreiding “de hoogste prioriteit” te geven. De pers moet worden ingeschakeld “om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten”, en de academische wereld moet worden gemotiveerd “om de nadruk te leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa”. Geld moet worden uitgetrokken om de oprichting van moskeeën, Islamscholen, centra voor Arabische cultuur en wetenschappelijke instituten ter bestudering van de Islam te stimuleren. Het staat allemaal zwart op wit. Sinds 1975. Dankzij ons onvolprezen Europarlement.

  Verrek, nou begrijp ik ineens waarom Wouter Bos van mening is dat er “meer moskeeën bijgebouwd moeten worden”! Geen wonder dat Samir A. steeds wordt vrijgelaten: als er iemand bezig is de Arabische way of life te exporteren is hij het wel, geef toe, en wij hebben zwart op wit beloofd daaraan de hoogste prioriteit te geven! Het verklaart ook waarom zelfs Beberkindertjes hier – voor het eerst van hun leven – Arabische les kregen, bij wijze van “onderwijs in eigen taal”. Andere smaken hadden we namelijk niet.

  Het verklaart ook waarom er hier te lande al tien jaar een literatuurprijs bestaat, waarvoor uitsluitend auteurs met een Marokkaanse of Arabische achtergrond in aanmerking komen. De “El-Hizra-prijs” heet dat ding, en hij wordt gefinancierd door het Rijk. Als je hem wint wordt je manuscript op staatskosten uitgegeven, en je krijgt een geldbedrag. Alles is welkom, ook song- en rapteksten, mits het maar door Marokkanen of Arabieren is vervaardigd. Zelfs als je Nederlands niet machtig bent is dat geen bezwaar: dan lever je je proza gewoon in het Arabisch of Tamazight in. Sinds 1992 zijn er zo 70 auteurs bekroond. Het is dit “steuntje in de rug”, zoals de El Hizra website het uitdrukt, waaraan schrijvers als Abdelkader Benali, Khalid Boudou en Mohammed Benzakour hun carrière danken. Met name Benzakour bleek al spoedig een kat in een zak te zijn: medio 2001 werd hij er bij de Volkskrant als columnist uitgegooid wegens plagiaat. Maar sindsdien heeft hij er zowaar alweer twee nieuwe prijzen bijgekregen: de Zilveren Zebra 2001 – “wegens zijn opvallende, in enkele jaren opgebouwde oeuvre” (zeer opvallend, zegt u dat wel) – en de Journalisten Vredesprijs 2005. Plagiaat of niet, de verbreiding van het Arabisch cultuurgoed krijgt hier inderdaad de hoogste prioriteit, dat is een ding wat zeker is. Nederland is nou eenmaal altijd het braafste jongetje van de klas geweest als het op Europese richtlijnen aankwam.

  Jarenlang heb ik me afgevraagd hoe het mogelijk was dat onze autoriteiten, zonder uitzondering, allemaal letterlijk dezelfde zoetsappige cliché’s bezigden als het over moslim-immigratie ging. Niet alleen hier, maar in heel West-Europa! Nooit eerder, zelfs niet toen half Suriname naar de Bijlmer verkaste, had ik er eentje horen lullen over “onderwijs met behoud van eigen taal en cultuur”, of “verrijking van de samenleving”. En nu deden ze het ineens allemáál! Ze leken wel gehypnotiseerd!

  Maar nu begrijp ik het: ze voeren al 30 jaar gehoorzaam de Resolutie van Straatsburg uit! Het is Europees beleid! Oil voor Immigration, als het ware! Voor zover ik nog niet Islamofoob was, ben ik het nu. Eurofoob was ik al lang, en terecht, dat blijkt maar weer. Heer ontferm u over ons, en over de zelfmoordmaniakken in ons Europarlement.

  (Voor wie geïnteresseerd is in bronnen: lees “Eurabia, The Euro-Arab Axis” van de schrijfster Bat Ye’or (Uitg. Associated University Presses, Cranbury, New Jersey, ISBN 0-8386-4077). Het is zo goed gedocumenteerd met registers en voetnoten dat het voor de leek bijna onleesbaar is. Verder heeft Oriana Fallaci erover geschreven (in “De Kracht van de Rede”, als ik me niet vergis), en wie op Google “Tijl Declercq” intikt, kan ook zijn hart ophalen.)

  Pamela Hemelrijk

  • In 1987 richtte 33ste graad vrijmetselaar François Mitterrand (1916 – 1996) en president in de periode 1981 – 1995) het Institut du Monde Arabe op in Parijs als een van zijn Grands Travaux (grote werken).
   Onlangs noemde de – ongekozen – Europese commissie het Arabisch een Europese taal. Ja, wij worden steeds meer op de proef gesteld, omdat dit soort leugens consequent worden genormaliseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in