TheDigitalArtist / Pixabay
TheDigitalArtist / Pixabay

De oorlog in Oekraïne heeft zojuist een geheel nieuw niveau bereikt, maar de meeste mensen realiseren zich niet eens dat we dichter bij een “nucleair Armageddon” zijn dan ooit. Heel vroeg in de ochtend van 10 mei begonnen Russische troepen de grens van Oekraïne over te steken ten noorden van Charkiv. Op korte termijn zal dit de Russen in staat stellen om een bufferzone te creëren rond de regio Belgorod en Oekraïne dwingen om broodnodige troepen terug te trekken van het oostfront. Maar uiteindelijk denk ik dat de Russen volledig van plan zijn om Kharkiv in te nemen, en dat zou een absoluut verwoestende klap zijn. Het hoeft geen betoog dat het verliezen van de op één na grootste stad van Oekraïne geen optie is voor de westerse helpers van Oekraïne en ze zijn vastbesloten alles te doen wat nodig is om dat te voorkomen, schrijft Michael Snyder.

Het belang van wat we zojuist hebben gezien, kan moeilijk worden overschat. Russische troepen zijn de grens overgestoken in een gebied dat ver verwijderd is van enige andere huidige conflictzone. De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron zegt dat Rusland [Oekraïne] in feite “opnieuw is binnengevallen”

Een Oekraïense regionale functionaris benadrukte dat de vooruitgang van Rusland nog niet “significant” was, maar gaf toe dat de gevechten in het gebied zich uitbreidden. Ondertussen erkende de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron op de Britse televisie dat het een “extreem gevaarlijk moment” was en voegde eraan toe dat Rusland [Oekraïne] in feite “opnieuw was binnengevallen.”

Hij heeft gelijk.

Deze stap van Rusland is in wezen een nieuwe “invasie” en het is het meest dramatische offensief dat de Russen hebben ondernomen sinds het begin van de oorlog.

Volgens CBS News konden de Russen zaterdag vijf dorpen veroveren en zondag nog eens vier…

Evacuatieteams werkten de hele dag non-stop om de bewoners, van wie de meesten bejaard waren, uit de gevarenzone te halen.

Minstens 4.000 burgers zijn de regio Charkiv ontvlucht sinds vrijdag, toen de Moskouse troepen de operatie lanceerden, zei gouverneur Oleh Syniehubov in een verklaring op sociale media. Zware gevechten woedden zondag langs de noordoostelijke frontlinie, waar Russische troepen de afgelopen 24 uur 27 dorpen aanvielen, zei hij.

Het Russische ministerie van Defensie zei zondag dat haar troepen vier dorpen hadden veroverd, naast de vijf dorpen die de dag ervoor waren veroverd.

Er wordt geschat dat de Russen ongeveer 100 vierkante kilometer in het grensgebied onder controle hebben, en deze opmars zal de Oekraïense leiders dwingen om troepen uit andere gebieden over te plaatsen…

  Slagersrekening

Strijdkrachten van de Russische Federatie zijn doorgedrongen tot de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten van 3 tot 5 km in de regio Charkov, met een controlezone in het grensgebied van 110 vierkante kilometer.

Dit zal een rimpeleffect hebben in de 600 mijl lange frontlinie. Zodra de Oekraïense topgeneraal Syrsky eenheden begint over te brengen naar de noordelijke regio’s Charkov en Sumy, zal het front in Donetsk in elkaar klappen en zullen Chasov Yar, Kurakhovo en Krasnoarmeysk naar verwachting onmiddellijk instorten.

De Oekraïense strijdkrachten hebben enkele eenheden van de 42e Gemechaniseerde Infanterie Brigade teruggetrokken van het front bij Chasov Yar en verplaatsen in allerijl troepen naar het noorden.

Natuurlijk hebben de Oekraïners op dit moment nergens genoeg soldaten.

De Russen hebben de afgelopen weken gestaag terrein gewonnen over de hele kaart, en in het weekend werden er belangrijke overwinningen geboekt in de buurt van Chasiv Yar en Krasnohorivka

Niet alleen in het noorden van Oekraïne verliezen de strijdkrachten van Kiev terrein.

DeepStateMap laat ook zien dat Rusland verdere winst boekt in twee andere belangrijke gebieden, met name in de buurt van de stad Chasiv Yar, die een belangrijke vooruitgeschoven militaire positie is geworden, en verder naar het zuiden in de industriestad Krasnohorivka, waar Russische troepen nu de controle hebben over de belangrijkste faciliteit van de stad, een steenfabriek.

Oekraïne is de oorlog duidelijk aan het verliezen en de westerse leiders worden wanhopig.

Gevraagd naar het nieuwe Russische offensief in de buurt van Charkiv, vertelde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken aan Face the Nation dat we “nergens heen gaan”…

“We hebben de systemen geleverd om dat te doen, maar het is een uitdagend moment. We gaan nergens heen en dat geldt ook voor de meer dan 50 landen die Oekraïne steunen. Dat zal zo blijven en als [de Russische president Vladimir] Poetin denkt dat hij Oekraïne en zijn supporters kan verslaan, dan heeft hij het mis. Dan heeft hij het mis.”

De VS zullen miljarden dollars in Oekraïne blijven pompen, maar iedereen kan zien dat dat niet genoeg zal zijn om het verloop van het conflict te veranderen.

De enige manier waarop Oekraïne zal kunnen winnen, is als de NAVO direct ingrijpt, en dat is gevaarlijk dicht bij de realiteit.

  Wat moeten we van Prigozjin en de Wagner Group denken?

Politici in Duitsland willen bijvoorbeeld luchtverdedigingssystemen van de NAVO uit Polen en Roemenië gebruiken “om de westelijke regio’s van Oekraïne te beschermen tegen Russische drones”…

Er ligt een voorstel om NAVO-luchtverdedigingssystemen te gebruiken die aan de oostelijke grenzen van het bondgenootschap zijn opgesteld om de westelijke regio’s van Oekraïne te beschermen tegen Russische drones. Met name Polen en Roemenië zouden dit kunnen doen.

Dit idee wordt gesteund door vertegenwoordigers van enkele Duitse politieke partijen, waaronder de regerende Vrije Democratische Partij (FDP) en de Unie 90/Groenen.

Volgens de krant werd het idee om NAVO-luchtverdedigingssystemen te gebruiken die in Roemenië en Polen worden ingezet en door NAVO-strijdkrachten worden bediend om Russische drones boven West-Oekraïne neer te schieten, voorgesteld door Nico Lange, een expert bij de Veiligheidsraad van München (MSC) en voormalig plaatsvervangend secretaris-generaal van de NAVO, en werd het geopperd door luitenant-generaal Horst Heinrich Braus.

Volgens Lange zou dit een veilige zone van 70 kilometer aan de Oekraïense grens creëren. Dit zou de Oekraïense luchtverdedigingstroepen in andere delen van het front kunnen ontlasten.

Er wordt ook gemeld dat de Duitsers nu overwegen om alle 18-jarigen dienstplichtig te maken…

Duitsland overweegt de dienstplicht voor alle 18-jarigen in te voeren, omdat het het aantal troepen wil opvoeren in het licht van de Russische militaire agressie.

Militaire planners in Berlijn zijn in de laatste fase van de bespreking van drie opties, waarvan er twee een vorm van dienstplicht inhouden, volgens uitgelekte plannen die in de Duitse media zijn gemeld.

Ik was stomverbaasd toen ik dat zag.

Ik denk niet dat jongeren in Duitsland erg blij zullen zijn dat ze gedwongen worden om in het leger te gaan.

Maar dit is waar we zijn.

De NAVO staat echt aan de vooravond van een oorlog met Rusland.

Over de NAVO gesproken, de grootste militaire oefeningen die de alliantie sinds de Koude Oorlog heeft georganiseerd worden nu gehouden

Hypermoderne gevechtshelikopters vlogen vandaag in een machtsvertoon tegen Vladimir Poetin voor de grootste militaire oefening van de NAVO sinds de Koude Oorlog.

Britse en Amerikaanse troepen voerden een landaanval uit in Estland, te midden van de dreiging van het Kremlin. Ze werden ondersteund door twee van onze Apache AH-64E gevechtshelikopters, die hun debuut maakten in een oefening van de alliantie.

Tijdens de oefening klonken explosies en simuleerden de troepen een slagveldscenario waarbij grondgebied werd ingenomen. Meer dan twee jaar na de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne vond de wargame plaats in het kader van oefening Swift Response.

In de beginfase van 2024 is er veel gepraat over de mogelijkheid dat er westerse troepen naar Oekraïne worden gestuurd.

  Poetin-Carlson interview: Volledig Nederlands transcript

Als dat gebeurt, zijn we nog maar één stap verwijderd van een kernoorlog.

Wat zou jij doen als je de president van de Verenigde Staten was en je hoort net dat de Russen hun kernwapens hebben gelanceerd?

Wie er ook in het Witte Huis zit als die dag aanbreekt, hij of zij heeft maar heel weinig tijd om te beslissen

Zodra de president van zijn nucleaire commando- en controleteam hoort dat hij moet handelen, heeft hij slechts zes minuten om te reageren. Om te “reageren” betekent reageren met onze eigen kernwapens. President Ronald Reagan klaagde in zijn memoires dat zes minuten een irrationele hoeveelheid tijd is om “te beslissen of we Armageddon loslaten!… Zes minuten om te beslissen hoe te reageren op een bliepje op een radarscherm… Hoe kan iemand op zo’n moment voor rede vatbaar zijn?”.

Toch moet de president reageren. In dit tijdsbestek van zes minuten moet de president beslissen hoeveel kernwapens hij zal gebruiken en welke doelen hij zal treffen, terwijl hij ook wordt ingelicht over schattingen van tienduizenden of miljoenen mensen die onmiddellijk zullen worden verbrand en een bijna even groot aantal dat dagen, weken of maanden later zal sterven aan stralingsvergiftiging. Dit alles te overwegen onder een letterlijk tikkende klok.

Zoals ik mijn lezers blijf waarschuwen, bereiden de Russen zich al vele jaren koortsachtig voor op een nucleaire oorlog en wij niet.

Als de Russen raketten lanceren vanaf ultrastille onderzeeërs die vlak voor onze kusten geparkeerd staan, zullen de kernwapens al inslaan voordat ze zelfs de president uit bed kunnen krijgen.

Het is van het grootste belang dat we zo’n scenario voorkomen en daarom dring ik al heel lang aan op een vreedzame oplossing in Oekraïne.

Helaas wordt er niet eens aan een vreedzame oplossing gedacht.

Leiders aan beide kanten zijn absoluut geobsedeerd door het “winnen” van deze oorlog en dat betekent dat het “nucleaire Armageddon” met de dag dichterbij komt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

In een wereld vol oorlog en gevaar… Tekenen van hoopVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCentrumrechts wil EU-brede dienstplicht uitvoeren en Brussel uitrusten met eigen nucleaire afschrikkingscapaciteiten
Volgend artikelMassale hongersnood: Dit is waarom het grootste deel van Amerika totaal onvoorbereid is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

64 REACTIES

 1. Tja, als ik dit zo lees lijkt het me verstandig om morgen maar twee broden te kopen inplaats van slechts een.
  Ik ben blij dat niet iedereen die gek is opgesloten zit. Waarom? Ik zie stomweg geen kans om in m’n eentje al die mensen te verzorgen!

  • @Lucifer…

   Geef ze brood en ze eten een dag, leer ze brood maken en ze eten elke dag. En dat geldt voor alles. Dus zorg voor jezelf, dan kan je anderen helpen om ook voor zichzelf te zorgen.

   • Een erg simplistische visie vandaag de dag.
    Je kunt nog zo goed geleerd hebben je eigen brood te bakken, als de toegang tot de essentiële middelen je ontbreekt dan bak je geen enkel brood. En dat geldt voor de meeste mensen. Zeker in het zogenaamde westen.

    • Nog niet. Maar in tijd van nood wordt de selectie gedomineerd door mensen die creatief willen en kunnen zijn. Dat geldt helaas niet voor iedereen.

    • @Wim Swinkels…

     Wat zeg je nou met je reactie dan? Dat het allemaal toch geen zin heeft???

     Pfff… dat brood kan ook zeewier zijn of kikkerdril of rozenbottels of bramen of mais of brandnetels of paardebloemen.

     Maar de meeste mensen zijn nihilistisch gemaakt en voor elke oplossing verzinnen ze nieuwe problemen. Mijn hemel Wim… als je redeneert zoals jou dan komt het niet goed.

     @Blokvijf…
     Jij snapt het. Er komt een natuurlijke selectie en alle mensen die denken dat je geen eten meer kan maken of vinden, die gaan passief en hopeloos uitsterven… en dat is kennelijk nodig, want passiviteit en domheid/hopeloosheid moeten uitsterven als we als mensheid een doorstart willen maken.

     Hulpeloze consumenten zullen uitsterven en mensen die leren en groeien en dingen oplossen, zullen overleven.

     • Theme mei 14, 2024 Bij 11:23

      Mijn beste,die natuurlijke selectie is allang gaande.
      Alleen is die niet ZO natuurlijk.
      Zogauw de massa doorkrijgt,dat ze er zelf alleen voor staan,zonder roverheid en apotheken etc,dendert het als een sneeuwbal van de berg.
      Plunderingen diefstallen en erger.
      Net als in cojona-tijd barst het van de onwelwillende mensen die heel goed problemen aan kunnen wijzen.
      Maar denken in oplossingen?Ho maar.
      Passiviteit domheid/hoploosheid zou ons ras de mens,nooit zover hebben gebracht op de evolutionaire ladder.
      Survival of the fittest:persoonlijk misverstandje.
      Vroeger dacht ik dat de sterktse met de meeste uithoudingsvermogen the fittest was.MIS!
      Het zijn degenen die zich het beste aan kunnen passen naar de omstandigheden die zich voordoen,ten alle tijden!

  • IPV over brood eten en maken te palaberen zou men beter eindelijk allemaal wakker worden ,de hoofden bijeen steken en die bende van ellende er uit kieperen,dat is wat moet gebeuren ,ipv af te wachten wat komen gaat

   • @Marly…

    Wat jij voorstelt snap ik, maar het lost niks op. De poppetjes die wij bij naam kennen, zijn niet de poppetjes die we moeten hebben. Als we de huidige politiek en het hele juridische apparaat verwijderen, zitten ze er over 4jr op een andere manier weer. We moeten tot de verborgen handen komen en het onkruid met wortel en al verwijderen, dan sterven de handpoppen stilletjes want zonder aansturing stellen ze allemaal helemaal niks voor. Zonder script en leiding, is Mark Rutte een lulletje die amper een filiaal van Albert Heijn kan runnen. De hiërarchie is duidelijk, nu de verborgen handen nog in het licht en dan kunnen we dingen gaan oplossen… letterlijk en figuurlijk.

  • Heel goed dat Frontnieuws ons ook een fakenews artikel presenteert. Zo weten we ook hoe onze vijandelijke hazen lopen. Behalve dat Rusland inderdaad deze aanvallen, beter gezegd ; bevrijdings acties uitvoert, is het gehele artikel totale propaganda. En dan zouden 50 landen Oekraïne steunen? Een giller. Lang leve Rusland. Putin zet goed de rem op de installatie van de NWO door de Khazaarse mafia.

   • Precies ze moet maar eens de afspraken met Rusland van 2014 Minsk checken en na lezen dan maak je niet zo’n domme opmerking 🧐

    • De clou schijnt juist te zijn dat er niets te ‘checken’ valt omdat ‘Minsk’ toevallig niet op papier staat en van de deelnemers alleen de Russen zich een ‘overeenkomst’ met het Westen, de Navo, menen te herinneren die de anderen blijkbaar ‘ontschoten’ is.
     Zoals we ook in NL weten komt ‘selectief geheugenverlies’ in politieke kringen soms aardig van pas. Al hadden inz. ‘Minsk’ (volgens Lavrov) de Russen zélf wel minder naïef mogen zijn door een Vedrag te eisen en niet alleen te vertrouwen op de blauwe ogen aan de overkant van de tafel 🙂

  • Foutje, beste Maria, het is Putin die tot nu toe steeds over vrede heeft gepraat en gewoon zaken wil doe met het westen, vandaar ook dat goedkoop gas via NS1 en 2. Het zijn de Amerikanen die deze samenwerking niet willen en voortdurend oorlogje zitten te spelen. Het waren zij die de gasleidingen gesaboteerd hebben, iets wat Biden 1/2 jaar ervoor al aankondigde.
   En nu nog steeds zeggen de Amerikanen: tot de laatste oekie zullen “wij” vechten, tot eer en glorie van de Amerikaanse wapenindustrie.
   Van wie MOETEN wij de ‘nieuwe’ wapens kopen? We mochten zelfs niet eens een eigen straaljager ontwerpen maar moeten die vliegende doodskist van hun kopen.
   En dan het gek vinden dat Putin hierop reageert? Denk eens wat verder na en “follow the money’.

  • Het lijkt erop dat je op de verkeerde site zit te lezen, Maria … Blijf msm lezen, dan krijg je direct gelijk.

   Wat betreft de nucleaire optie: ik heb es een docu gezien hoe lang de commandostructuur van de amerikanen is, tot het moment dat ze kunnen reageren op een n-aanval. Het was geloof ik 45 minuten totdat iedereen gebeld zou zijn, de juiste codes ingetikt had enzovoort; tegen die tijd zijn de hypersonische dinges van de russen al lang gearriveerd, dus valt er weinig meer te reageren.

  • Het is het Westen dat een wereldoorlog wil beginnen, mede omdat het Westen failliet is. Het is een oorlog vh Westen tegen Rusland die in 2014 begonnen is. Je zou eerst eens de Minskakkoorden 1 en 2 dienen te bestuderen en inzicht proberen te krijgen in de geopolitieke geschiedenis en situatie ipv de fabelkrant en de leugenkast wat naroepen. Over indoctrinatie gesproken.

  • beste Maria
   Poutin heeft meermaals een overeenkomst gemaakt en getekent door alle partijen , maar het westen verbreekt ze s’anderendaags.
   het westen heeft nog nooit woord gehouden vroeger niet en nu niet.
   hoe kan Poutin nu nog vertrouwen hebben aan de westerse leiders.

  • Maria is inderdaad niet goed op de hoogte, bestudeer eens echt de geopolitiek en begin met aan te nemen dat de USA al van 1917 proberen Rusland kapot te maken en dat de USA sinds hun ontstaan nog nooit een jaar hebben gehad zonder ergens te gaan oorlogen als men de binnenlandse oorlogen meetelt

   • Nou ja.. de VS, wel gefinancierd, dat wel. Het is eerder de kliek met die rare hoofddekseltjes. Wel toevallig dat de financiers daarvan ook heel toevallig ook leden van diezelfde stam waren, maar goed. Overigens…communisme is een bedenksel van diezelfde stam.

  • Kletskoek.
   Putin is juist degene die eindeloos heeft geprobeerd het op een vreedzame manier op te lossen.
   Het is het westwn dat hem steeds heeft afgewezen; 2008, 2012, 2014, de Minskaccoorden, daarna bij de onderhandelingen in Turkije en nu nog steeds. Daarnaast heeft het westen iedere keer hun beloftes gebroken.
   Dat hij nu veel zwaardere eisen stelt is niet verbazingwekkend maar de deur is open. Echter, hij zal niet onderhandelen met schreeuwers die onredelijke eisen stellen.

  • ik denk eigenlijk precies het tegenovergestelde.
   Er is geen gewelddadige oplossing mogelijk met Poetin.
   Dat gaat uit de hand lopen.
   Het zal vreedzaam moeten en er zal water bij de wijn gedaan moeten worden.

  • u moet niet alles geloven wat telegraaf en nos u vertellen.
   alle afspraken en verdragen waar poetin zich aan hield en die hij wou maken zijn gebroken en geblokkeerd door het westen.
   poetin is niet te vertrouwen, poetin is een politicus. misschien is hij wel net zo slecht als politici uit het westen.
   u heeft wat bij te lezen. heel veel bij te lezen.

   • Hahaha… alsof Maria op een hondenfluitje blaast.

    Maria… neem je tijd om te ontwaken, want we leven in een spiegelhuis van leugens en het westen is de schepper van dat spiegelhuis en alle leugens.

 2. Onze leiders zijn straks leiders van een stuk radioactief woestijn waar niets leven of groeien wil. Ik wens ze veel geluk en narigheid toe en een langzame en bijzonder pijnlijke dood 💀.

  • @Peter…

   ‘Onze leiders’ gaan al sinds hun geboorte langzaam en pijnlijk dood. Als je je medemens dit soort misdrijven kan aandoen, dan ben je geen gelukkig en liefdevol mens. Deze wezens leven al in de hel.

 3. Het verschil tussen de president van de VS en de president van Rusland is dat Poetin niets toe laat om Russisch grondgebied aan te vallen. De president van de VS wil juist alleen maar aanvallen. Zoals ze dat decennia lang doen tegen armetierige landen.Nu lopen ze dus tegen de lamp.Rusland bezit namelijk een AI geleide onderzeeboot dat voor de kust van de VS kan varen en vlakvoor Washington en DC kan weg vang

 4. Dit artikel lijkt mij nogal wat over de top!
  In Oekraine vindt een heel wel overwogen uitputtingsslag plaats. Hoe minder Oekrainers er zijn om te verdedigen, hoe groter de chaos aan het front.
  Door deze beperkte troepenmacht te belasten met steeds meer frontlinie zal het snel gedaan zijn met deze oorlog. Een heel slimme strategie van Rusland, die echt niet bang is voor de NAVO.
  Andersom is dat eerder het geval.
  Poetin zegt in vrijwel elke toespraak dat hij tot vredesbesprekingen bereid is, maar NIEMAND luistert er naar hem, want de grootste bullenbak uit de klas ( NAVO o.l.v. de V.S. ) meent met een grote mond alleen, nog steeds te kunnen winnen van Rusland.
  De NAVO gedraagt zich als kleine kinderen die hun zin niet krijgen.

 5. Of een tacktische zet, alle Oekraïense strijdkracht weggelokt van Odessa, waardoor de Zwarte zee toegang effectief afgesloten is voor Oekraïne.

 6. Het Westen zakt op allen vlakken weg, alleen in oorlog kunnen ze nog excelleren. Een knetterende oorlog is hun enige uitweg met de gedachte dat ze daarna gewoon terug kunnen voort doen.

 7. Rusland schilderde nieuwe militaire insignes op binnenvallende macht – hetzelfde symbool dat in eerdere oorlogen tegen Rusland werd gebruikt. . . Khazaria
  HAL TURNER
  WERELD
  12 MEI 2024
  HITS: 18680
  Rusland schildert nieuwe militaire insignes op binnenvallende troepen – hetzelfde symbool dat in eerdere oorlogen tegen Rusland werd gebruikt. . . Khazaria
  Rusland heeft een nieuw offensief zichtbaar in het gebied van Oekraïne, gericht op de regio’s Charkov en Sumy. Maar het ENORME nieuws daarom is niet de invasie zelf, het is het SYMBOOL dat Rusland schildert op deze nieuwe kracht: ‘Rune of Gungnir’ – de speer van Odin.

  conventionele enkele afbeeldingen van het symbool en zijn verschijning op Russische militaire voertuigen:

  Historisch gezien markeringen de Varangiaanse bogatyrs van Svyatoslav (het oude Rusland) hun wapens en pantsers met soortgelijke runen toen ze tien oorlog eindigde tegen het Khazariaanse Khaganate.

  Er bestaat nu geen enkele twijfel meer dat Rusland precies weet wie zijn vijand is.

  Voor degenen die het niet weten, staat hieronder een kaart van het oude Khazaria:

  Geen enkel ander mediakanaal ter wereld heeft dit verband gelegd. Je hebt het hier. Eerst. Uitsluitend.

  – Hal Turner

 8. Onze leiders? Wie zou daar nu mee bedoeld zijn? Of zijn dat soms de usa schoothondjes die braaf de orders van usa uitvoeren en zo Europa naar de donder helpen. Herinner je ene Boris uit gb, die de vredesbesprekingen stillegde. Toen was er kans op rust geweest, maar dat mocht natuurlijk niet van uncle Sam en de idioten in gb. Altijd maar vechten om de aandeelhouders van de militaire rotzooi industrie aan een goed glas wijn te helpen, dat de zgn elite kan betalen vanuit het dikke dividend uit die moordindustrie. Wat een walgelijk, smerige rot wereld.

 9. de Westerse Wereld schud en beeft..de Grote Beer..is er helemaal klaar voor…♥️🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🇷🇺🌹🎼🎶🎶🎶🎶♥️⛽🇷🇺🌹

 10. nu de navo nog wat oefeningen gaan houden in de buurt van Rusland om hen te intimideren met hun verouderde rommel.
  Poutin is nu bijna dood van’t lachen.
  men spreekt steeds over de mogelijkheid dat Rusland nucleair zou gaan nee ze hebben dat niet nodig ze zijn sterk genoeg om het hele westen te verslaan.
  als er nucleair naar Rusland gaat dan heeft Rusland geen andere keuze dan met gelijke nee grotere munt terug te slaan wat ze ze in hun bezit hebben.
  maar ik zie geen enkele nuke in Rusland vallen , ze zullen ergens onderweg vernietigt worden.

 11. Michael Snyder, de journalist ;
  Trent;
  Rusland met Grote invasie Oekraïne binnengevallen in ‘22
  Westelijke regio’s beschermen tegen Russische drones ( ? ) oorlog was in oost toch
  Rusland heeft zich voorbereid op nucleair , navo niet ( huilie )
  Rusland is een dramatisch offensief begonnen

  50 landen tegen Rusland , dat verbaast mij niet ; lijkt eveneens 50 journalisten en influencers Te zijn tegen Rusland

  2014 is de kleurenrevolutie gefaciliteerd door het westen ,( Z is alleenheerser , moet kunnen toch in een “ democratie” ) heeft Oekraïne volgestopt met wapens
  Russen in de gebieden vermoord ,
  Ook bij ‘ veilige’ corridors om gebieden te ontvluchten werden ze neergeschoten.
  Voor ieder wat wils, je laat zaken weg als journalist, die de geschiedenis; zijn.
  Wat over blijft is een ‘ verhaal’

  • Het enige wat Rusland wenste
   Meneer de “ journalist “ is een souverein oekraine . Geen Amerika, westen, aan zijn grens die het
   Mogelijk zouden bewapenen (en dat deden ze) tegen hen.

 12. En het begon allemaal met neeee we sturen alleen maar helmen, kijk wat de revue al heeft gepasseerd. Het heeft wel laten zien dat de US én Europa niet te vertrouwen zijn, niet politiek niet naar hun eigen burgers.

 13. Wat onderbelicht weggemoffeld wordt is dat Rusland na al de pesterijen en provocaties over gaat om Het Westen o p a l l e v l a k k e n een koekje van eigen deeg gaat bezorgen, waaronder sabotage. Wat doe je als morgen internet plat gaat? Rusland zal natuurlijk van niks weten, net zoals de Yankees met Nord Stream.

 14. 1040 nucleaire testen vergiftigden de aarde kanker en andere ziektes giftige vissen dood plankton doode vissen 50 percent van alle zee leven is nu stuk door de zee als dumpzone te gebruiken van afval tot plastic een nukeaire oorlog zou erg dom zijn er zwemmen daarna nog wel vissen maar giftige om over ander eten te zwijgen kankers en zware ziektes nu 1 op vijf mensen zal veel erger worden de uitleg ik zie dieren in polutie zones leven wel deze leven veel minder lang dan wij en krijgen soms geen kans op kankers de wereld word onleefbaar voor lang levende dieren met veel verstand ?

 15. Putin is niet fout, wij de westerse hypocriete idioten zijn fout, afspraken ach daar houdt het westen zich niet aan, aan geen enkele, de russen en de landen die daar achter staan kunnen het westen geheel van de kaart vegen, wij idioten kunnen helemaal NIETS, en dat is terecht, deze maria zou wat meer onderzoek moeten doen hoe het zo ver heeft kunnen komen, Nato staat voor Noord Atlantische Terroristen Organisatie, wij hebben zoveel moorden op ons geweten Irak, Libië, Afghanistan, Jemen, bijna elk Afrikaans land en zuid Amerika, maar de wereld is wakker en daar bij ik blij van.

 16. Leiders aan beide kanten zijn absoluut geobsedeerd door het “winnen” van deze oorlog en dat betekent dat het “nucleaire Armageddon” met de dag dichterbij komt.

  dit klopt volgens mij niet en waarom niet omdat putin duidelijk heeft gemaakt dat er geen winnaars zullen zijn.

 17. Het westen heeft geen gevecht opties op dit moment die een verschil zullen kunnen maken. Vrede maken met de Russen is de enige verstandige optie. Al het geblaat van westerse leiders ten spijt, Rusland gaat dit gevecht winnen. En zetten de westerlingen atoombommen in dan verandert dit resultaat niet, behalve veel meer doden. No options: peace is what we should go for ‼️🌈

 18. ” dat Rusland [Oekraïne] in feite “opnieuw was binnengevallen.”

  Hij heeft gelijk.”

  Nee, hij heeft geen gelijk en de schrijver ook niet. Opnieuw binnenvallen kan alleen als Rusland zich eerst volledig had terug getrokken.

  “Volgens Lange zou dit een veilige zone van 70 kilometer aan de Oekraïense grens creëren. Dit zou de Oekraïense luchtverdedigingstroepen in andere delen van het front kunnen ontlasten.”

  Dit is ook weer zoiets vreemds, er is een tekort aan troepen, maar kennelijk zouden er troepen zijn gestationeerd aan de west grens, duizenden km van het front? Om het land tegen Polen en Roemenie etc te beschermen? Lijkt me ook onzin.

 19. “Antony Blinken, hoofd van de diplomatie van de Verenigde Staten, op een verrassingsbezoek aan Kiev om “een krachtig signaal af te geven om de Oekraïners gerust te stellen”
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, die een ontmoeting heeft met Volodymyr Zelenski, arriveerde dinsdagochtend in de Oekraïense hoofdstad op een moment dat Rusland een militair offensief leidt in de regio Charkov”.
  https://www.lemonde.fr/international/live/2024/05/14/en-direct-guerre-en-ukraine-le-chef-de-la-diplomatie-americaine-antony-blinken-en-visite-surprise-a-kiev_6232695_3210.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in