De huidige generatie Europese politici is enorm inferieur aan diegenen die het continent enkele decennia geleden bestuurden, zei de voormalige Russische president Dmitri Medvedev op donderdag, bericht RT.

Moderne “technocraten” hebben niet de ruggengraat die nodig is om gedurfde beslissingen te nemen en zich tegen de VS te verzetten, in tegenstelling tot de staatslieden van vroeger, betoogde hij.

“Ik wil niemand beledigen, maar het is voor iedereen duidelijk dat Mario Draghi geen Silvio Berlusconi is en Olaf Scholz geen Angela Merkel,” schreef Medvedev op social media, waarbij hij de huidige en vroegere leiders van Italië en Duitsland met elkaar vergeleek.

“De politieke klasse van mensen, die krachtige politieke bewegingen en in sommige gevallen hele tijdperken belichaamden, is vervangen door miezerige individuen die zich technocraten noemen,” zei hij.

De Russische ambtenaar, die nu als plaatsvervangend voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad fungeert, zei dat hij de vervanging van de oude garde tijdens zijn loopbaan persoonlijk had meegemaakt. Vroeger hadden de Europeanen het lef om actie te ondernemen en de consequenties onder ogen te zien, als zij ongelijk bleken te hebben. De moderne generatie mag dan grotendeels bekwaam zijn in het regeren, maar zij hebben niet de persoonlijkheid om persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen, zei hij.

“Zij zullen zich verbergen, uitvluchten zoeken, instructies aanvoeren, de toestand van de markten of zelfs klimaatverandering, maar geen beslissingen nemen. Of als ze dat doen, komen ze rampzalig laat,” zei hij.

Medvedev zei dat zulke politici vanwege deze persoonlijke eigenschappen geen respect kunnen afdwingen, zoals blijkt uit de behandeling die zij krijgen van Oekraïense ambtenaren.

Het eerste incident waarnaar hij verwees was het uitschelden van kanselier Scholz door de gezant van Kiev in Berlijn. Weken later zei Andrej Melnik dat hij “spijt had” dat hij Scholz een “gekrenkte leverworst” had genoemd.

Medvedevs tweede opmerking verwees blijkbaar naar de manier waarop Volodymyr Zelensky gekleed was toen hij eerder deze maand in Kiev de leiders van Duitsland, Frankrijk, Italië en Roemenië ontving, die allen een zakenpak en stropdas droegen.

De Russische ambtenaar gaf de schuld van wat hij de “verloedering” van de Europese politici noemde, aan de toenemende ondermijning van het beleid van de Europese naties ten gunste van de belangen van de VS.

“[De vroegere Franse president] Charles de Gaulle kon tegen elke Amerikaanse president bezwaar maken. Wie van de Europeanen zou dat nu kunnen doen zonder trillende handen? Zij denken niet aan de toekomst. Zij worden beperkt door hun slappe verkiezingsdoelen,” zei Medvedev.

Hij merkte op dat hij deze kritiek openbaar maakte, hoewel dit in het verleden als een grote faux pas zou zijn beschouwd. Hij zei dat dergelijke opmerkingen nu “om voor de hand liggende redenen” in het Westen en in Rusland geoorloofd worden geacht.

Er was weinig hoop op een positieve verandering wat betreft de reikwijdte van politici, zei Medvedev. Hij voegde eraan toe dat de oude grap van president Vladimir Poetin dat “sinds Mahatma Gandhi gestorven is, er niemand meer is om mee te praten”, spot-on gebleken is.

  De Lek Schertsvertoning van het Pentagon

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is officieel! De Russische Centrale Bank heeft zojuist de Euro en de Amerikaanse dollar verpletterdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij zijn nu niet allemaal Oekraïners
Volgend artikelDe ruil van de eeuw: Rusland zou moeten aanbieden Westerse huurlingen te ruilen voor Assange
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Vele topmensen in politiek en bedrijfsleven hebben het klasje van Schwab doorlopen en mogen zich Young Global Leader noemen. Als je je aansluit bij Schwabs satanisch clubje is integriteit allebehalve een pré, volgzaamheid is een van de karaktereigenschappen die je absoluut moet hebben.

 2. Medvedef heeft gelijk, de poltici zij nu meer bezig voor zichzelf i.p.v. voor hun broodheer die hen hebben gekozen, bovendien zijn de meesten omgekocht door Soros/Gates en niet te vergeten het wef clubje van Klaus Schwab.

  • @Aquille, vader Herman De Croo heeft in 1960 – 1961 met een Fulbrightbeurs ‘Rechten’ gestudeerd aan de University of Chicago, een notoir Rockefeller-bouwwerk en Alexander De Croo mag zich Young Global Leader noemen, zit dus in de aars van Klaus Schwab. Beiden zijn dus dienaar van de dystopische agenda, die momenteel in recordtempo wordt uitgerold.

  • Hij heeft Rutte laten afgaan in publiek.Rutte had wat over mensenrechten, en Poetin reageerde meteen over pedo’s en homo’s in Holland….dat was het moment dat Rutte door de grond kon zakken..

 3. Kijk eens naar NL.
  Kabinetsleden zijn standaard ongeschoold voor hun functie.
  Dat blijkt ook uit hun gedrag.

  parlementair niveau: dat zijn imbecielen, die een super corrupt systeem als “regeerakkoord” accepteren, en zichzelf daarmee overbodig maken.

 4. De waarde van een mens wordt bepaald door de verfijning van zijn/haar morele waarden en normen.

  Dat laat ons kabinet buiten spel; die hebben geen mraal en geen normen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in