© Gage Skidmore / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

Maandenlang heeft de Amerikaanse regering onder leiding van Joe Biden alles in het werk gesteld om op steeds meer gebieden het Covid-vaccinverplicht te stellen: Strikte “geen prik, geen baan” regels zijn bedoeld om Amerikaanse burgers te dwingen de prik te nemen, schrijft Report24.news.

Deze koers is echter niet met succes bekroond: de weerstand van met name de door de Republikeinen geregeerde staten is herhaaldelijk te groot gebleken. Nu is ook de geplande verplichte vaccinatie van gezondheidswerkers, die afkomstig was van de Centers for Medicare & Medicaid en door de Biden-regering zou worden afgedwongen, summier door een rechter geblokkeerd.

Rechter Matthew Schelp van het federale districtsgerechtshof in St. Louis, Missouri, blokkeerde maandag al de invoering van de Covid-vaccinatieplicht voor miljoenen gezondheidswerkers in tien staten. Alaska, Arkansas, Iowa, Kansas, Missouri, Nebraska, New Hampshire, North Dakota, South Dakota en Wyoming hadden eerder gezamenlijk rechtszaken aangespannen tegen het vaccinatiemandaat, dat vereist dat werknemers in 15 categorieën van faciliteiten die door Medicare en Medicaid worden gefinancierd, uiterlijk op 6 december enkelvoudig en uiterlijk op 4 januari volledig gevaccineerd moeten zijn. Vergelijkbare rechtszaken kwamen uit andere staten – Texas, bijvoorbeeld. Dit werd dinsdag gevolgd door de landelijke blokkering van verplichte vaccinatie door rechter Terry Doughty van Louisiana.

Advocaten hadden kritiek geuit op het feit dat de geplande verplichte vaccinatie in strijd was met de grondwet en de federale wetgeving en bovendien het tekort aan gezondheidswerkers, vooral in plattelandsgebieden, nog zou verergeren.

Rechter Schelp concludeerde dat de Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) niet door het Congres gemachtigd was om dergelijke beslissingen te nemen en dat zij, door verplichte vaccinatie, “trachten zich een gebied van de traditionele staatsautoriteit toe te eigenen door de ongekende eis op te leggen om de particuliere medische beslissingen van miljoenen Amerikanen op federaal niveau te dicteren”. Dergelijke maatregelen zijn in de ogen van Schelp een uitdaging voor traditionele noties van federalisme. Bovendien, zo stelde hij:

Vaccins de schuld? Coronasterftecijfer in India op recordhoogte

COVID kan niet eeuwig een dwingende reden zijn, en CMS’s bewijs toont aan dat COVID niet langer de dringende noodsituatie is die het ooit was. Opmerkelijk is dat er nu drie algemeen verkrijgbare vaccins zijn. Bovendien zijn er verschillende therapeutica en behandelingen, en zoals CMS zegt, er komen er nog meer. De vermeende “noodsituatie” van CMS – een noodsituatie die de hele wereld nu al bijna twee jaar teistert en waarop CMS zelf op ontspannen wijze heeft gereageerd – is dus ondoeltreffend.

Schelp bekritiseert dus niet alleen het gebrek aan gezag van de federale Centra voor Medicare & Medicaid, maar ook de noodzaak van verplichte vaccinatie zelf.

Rechter Terry Doughty uit Louisiana kwam ook tot dezelfde conclusies. Hij zei:

Als de menselijke natuur en de geschiedenis ons iets leren, dan is het dat de burgerlijke vrijheden groot gevaar lopen wanneer regeringen voor onbepaalde tijd de noodtoestand uitroepen.

Eerder was de geplande verplichte vaccinatie van werknemers in bedrijven met meer dan 100 werknemers al door de rechter tegengehouden.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Zullen de COVID-19 geïnjecteerden gemuteerde varianten veroorzaken?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMedisch vaktijdschrift The Lancet: Duidelijk aantoonbaar dat de volledig gevaccineerden een steeds belangrijkere rol spelen als mogelijke bron van overdracht
Volgend artikelEU-chef Von Der Leyen zegt dat het tijd is om na te denken over verplichte vaccinatie in de hele EU
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  1. Hulde aan deze rechters die gewoon doen wat zij moeten doen: maatregelen toetsen aan de grondwet, iets waar ze in Nederland en de rest van dergelijke apenlanden nog niet eerder van hebben gehoord. God bless the United States of America.

  2. de grondwet moet aangepast worden met recht op wapenbezit voor elke volwassene nederlander naar de 2nd amendment

    daarom spreken rechters in amerika WEL recht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in