Dit jaar betaalt de Vlaamse regering bijna 200.000 euro aan lidmaatschapsgeld voor het World Economic Forum en ongeveer 27.000 euro aan deelnamekosten voor de jaarlijkse bijeenkomst van het WEF in Davos. Dat blijkt uit het antwoord van premier Jan Jambon op een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Sam van Rooy.

“De Vlaamse regering legitimeert en subsidieert dus een wereldwijde lobbyorganisatie die duidelijk een welomschreven ideologische agenda nastreeft, namelijk die van het globalisme,” aldus Van Rooy in een persverklaring.

Tot 2020 betaalde de Vlaamse overheid een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage van 55.000 euro aan het WEF. Sinds 2022 is Vlaanderen “gepromoveerd” tot “geassocieerde partner” van het WEF, waarvoor een lidmaatschapsbijdrage van maar liefst 175.763,87 euro per jaar nodig is.

Dit “geassocieerd partnerschap” heeft als voordeel dat Vlaanderen aan meer activiteiten kan deelnemen, schrijft Jambon. “Deze bieden extra zichtbaarheid en de mogelijkheid om te leren en een politieke bijdrage te leveren. De verwevenheid tussen de Vlaamse overheid en het WEF neemt dus toe,” aldus Van Rooy.

Jambon omschrijft het WEF-lidmaatschap ook als “een politiek instrument van de Vlaamse regering om de doelstellingen van het regeerakkoord te realiseren.” De premier kondigde aan dat hij de samenwerking met het WEF de komende tijd verder wil versterken.

Hij erkent dat zijn “deelname aan de bijeenkomst in Davos kan leiden tot beleidsinitiatieven.”

Van Rooy roept de Vlaamse regering op haar WEF-lidmaatschap op te zeggen. “Het uitwisselen van ideeën en het aantrekken van investeringen zijn op zich natuurlijk lovenswaardige doelstellingen, maar ze moeten niet plaatsvinden in het kader en onder auspiciën van het WEF, een lobbygroep die een globalistische agenda nastreeft en daarom geenszins kan worden beschouwd als een neutraal forum voor deze kwesties,” aldus Van Rooy.

Via Uncutnews.ch.

Oekraïne houdt kinderen in fabrieksmatige omstandigheden voor pedofielen, Rusland redt de kinderen - Media Blackout

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dr. Coleman: De “Dodenfase” (Twaalf feiten)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuidelijke woorden in het EU-parlement: Het kaartenhuis stort in!
Volgend artikelOekraïne – De VS misleiden hun bondgenoten om ze in het gareel te houden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Waaruit blijkt nu dat ze het op MOETEN geven?
  Als de meerderheid achter de regering blijft staan dan bepaald de corrupte democratische dictatuur. En kunnen ze gewoon verder gaan met hun verdorven psychopathisch beleid ingegeven door het wef.

  • Als de “kritischere, slimmere” bevolking dit te weten komt…is het hek van de dam denk ik…ze zullen het niet bevend van de kou goedkeuren…maar.. hebben wij in heel deze oorlog al iéts moeten goedkeuren..alles doet men boven ons hoofd…je zou haast gaan smeken om de boel te doen ontploffen…corrupte mafia

 2. Of dit is een excuus om de bom er op te gooien… uit wraak dat mensen zich zo verzetten tegen die psychopatische parasieten.

  Jane hierboven ziet het ook goed, denk ik. Kan ook.

 3. NVA- de klote partij die niet met het Vlaams Belang wil samenwerken — we weten NU WAAROM — Had al zo”n vermoeden – net zoals de klote groentjes en roodjes maar das hetzelfde —-

 4. Het is werkelijk perfide dat de bevolking ook nog es zélf de parasieten betaalt die die bevolking linksom en rechtsom uit wil roeien. Ze stelen alles van ons: ons land, onze mensen, ons voedsel, onze energie, onze gezondheid én ons belastinggeld om dit allemaal te kunnen uitvoeren. Dat is 100% Communisme.

 5. Ik hoor hier rare dingen. Mensen die nog steeds, om welke reden dan ook, HET SYSTEEM ondersteunen, geloven in politiek enz… WORDT WAKKER! Als je vijf minuten opzoekingswerk doet op Google dan weet je perfect dat belastingen illegaal zijn. creëer je eigen leefwereld ver van de politiek. Spendeer eens een half uur per dag aan iedere vraag die je hebt door opzoekingen te doen en je zal versteld staan van hoeveel kennis je hebt op amper een maand tijd. Geen enkele politieker, geen enkele ambtenaar, niemand kan je nog iets aandoen. Dus gericht handelen, denken en doen…. dat is de boodschap! En we zetten ze allemaal buitenspel.

  • Beste, ik heb zojuist ongeveer 5-10 minuten op Google gezocht. Nada niks over dat belastingen illegaal zijn. Niet dat ik een voorstander ben van het huidige belastingstelsel, maar dergelijke uitspraken zijn, naar mijn bescheiden mening, nutteloos als je dit niet zelf duidelijk kan aantonen.
   Ik kijk vooruit naar de links en juridische informatie over deze stelling.

 6. En de nationale regereing ? betalen die ook voor de premier, de vice premier, en de koning en koningin, en mogelijk ook de kroonprinses ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in