Werknemers van Kalashnikov Concern testen nieuwe aanvalsgeweren © Kalashnikov Concern

De regering Biden lanceert een schijncampagne om de Europese “bondgenoten” te kalmeren die aandringen op vredesbesprekingen over Oekraïne. Maar, zoals de Washington Post meldt, is de vermeende aansporing van Biden tot onderhandelingen een schijnvertoning:

De regering Biden moedigt de Oekraïense leiders privé aan om aan te geven dat zij openstaan voor onderhandelingen met Rusland en hun publieke weigering om vredesbesprekingen aan te gaan te laten vallen tenzij president Vladimir Poetin uit de macht wordt gezet, aldus mensen die bekend zijn met de besprekingen.

Het verzoek van Amerikaanse ambtenaren is niet bedoeld om Oekraïne aan de onderhandelingstafel te krijgen, aldus deze mensen. Zij noemden het eerder een berekende poging om de regering in Kiev te verzekeren van de steun van andere landen die te maken hebben met kiezers die ervoor terugschrikken om nog jarenlang een oorlog aan te wakkeren.

Hoewel Amerikaanse functionarissen de inschatting van hun Oekraïense tegenhangers delen dat Poetin voorlopig niet serieus wil onderhandelen, erkennen zij dat het verbod van president Volodymyr Zelensky op gesprekken met hem tot bezorgdheid heeft geleid in delen van Europa, Afrika en Latijns-Amerika, waar de ontwrichtende effecten van de oorlog op de beschikbaarheid en de kosten van voedsel en brandstof het sterkst worden gevoeld.

Als Zelensky nu gesprekken gaat aanbieden, weten we dat het niet serieus zal zijn, maar slechts voor de show, schrijft Moonofalabama.org.

De nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan heeft zojuist Kiev bezocht. Hij is waarschijnlijk degene die dit plan heeft opgezet. Het zou in overeenstemming zijn met een ander recent verhaal in de Wall Street Journal over gesprekken tussen Sullivan en enkele Russen:

Nationale Veiligheidsadviseur Jake Sullivan heeft de afgelopen maanden geheime gesprekken gevoerd met hooggeplaatste Russische functionarissen, meldde The Wall Street Journal op zondag, onder vermelding van niet nader genoemde functionarissen uit de VS en geallieerde landen.

De functionarissen zeiden dat de gesprekken tot doel hadden het risico te beperken dat de oorlog in Oekraïne uitmondt in een breder conflict en dat Sullivan Moskou waarschuwde voor het gebruik van kernwapens. Ze zeiden dat Sullivan gesprekken voerde met Yuri Ushakov, een adviseur voor buitenlands beleid van de Russische president Vladimir Putin, en de secretaris van de Russische Veiligheidsraad, Nikolai Patrushev.

De reden om dat verhaal te planten is waarschijnlijk dezelfde als hierboven – om bondgenoten te kalmeren die nerveus worden van een eindeloze oorlog.

  Brits leger zou in één dag zonder munitie komen te zitten in oorlog met Rusland

Het is duidelijk dat de VS niet willen dat de oorlog snel eindigt:

De VS sturen Oekraïne 400 miljoen dollar meer aan militaire hulp en richten in Duitsland een hoofdkwartier voor veiligheidsbijstand op dat toezicht zal houden op alle wapenoverdrachten en militaire trainingen voor Oekraïne, kondigde het Pentagon vrijdag aan.

De nieuwe commandopost, genaamd de Security Assistance Group Ukraine, duidt op een meer permanent langetermijnprogramma om Kiev te blijven helpen in zijn strijd tegen Rusland, vertelde Pentagon-woordvoerster Sabrina Singh aan verslaggevers in het Pentagon.

De nieuwe commandopost die toezicht zal houden op deze hulp, zal worden geleid door een hoge officier op driesterrenniveau en zal over ongeveer 300 in Duitsland gestationeerde personeelsleden beschikken die toezicht zullen houden op de programma’s voor wapenhulp en opleiding, aldus kolonel Martin O’Donnell van het Amerikaanse leger Europa.

Een dergelijk commando wijst op een inspanning over meerdere jaren. Ook zijn sommige van de wapensystemen die de VS aan Oekraïne heeft beloofd, nog niet geproduceerd. Ze zullen Oekraïne pas in 2023 of 2024 bereiken – als ze er al komen.

Maar ik betwijfel of dit plan voor een jarenlange oorlog kan werken. De recente aanval van Rusland op de elektriciteitssystemen van Oekraïne heeft aangetoond dat het de escalatieheerschappij heeft, dat het nog veel meer kan doen om Oekraïne te vernietigen en niet in staat te stellen de oorlog voort te zetten.

De VS sporen Oekraïne ook aan om de Russische stellingen op de rechteroever van de Dnjepr aan te vallen:

Oekraïense troepen kunnen de strategische zuidelijke stad Kherson heroveren op Russische troepen, zei de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin op donderdag, in wat een grote nederlaag zou zijn voor Rusland in zijn invasie van zijn buurland.

De opmerkingen van Austin vielen samen met de mededeling van een Russische functionaris in de regio Kherson dat Moskou zijn troepen waarschijnlijk zal terugtrekken van de westelijke oever van de rivier de Dnipro.

“Wat betreft de vraag of de Oekraïners het resterende gebied aan de westkant van de Dnipro rivier en in Kherson kunnen innemen, geloof ik zeker dat zij daartoe in staat zijn,” zei Austin op een persconferentie in het Pentagon.

“Het belangrijkste is dat de Oekraïners geloven dat zij daartoe in staat zijn. We hebben gezien hoe zij zich zeer methodisch maar effectief inspannen om hun soevereine grondgebied terug te veroveren.”

Er zijn ook geruchten uit Oekraïne dat Sullivan druk heeft uitgeoefend op Zelensky om zo snel mogelijk een campagne in Kherson te beginnen. Zelensky zou daarmee hebben ingestemd.

  In Video 18+: Oekraïense militairen doden buitenlandse huurlingen van Barrier Squad

Maar het Oekraïense leger wil dat niet doen – althans niet nu. De Russische troepen in het gebied zijn versterkt. De velden zijn modderig en kunnen niet worden overgestoken door zware voertuigen. Russische artillerieaanvallen vernietigen materieel dat voor de aanval is opgesteld voordat het in de buurt van de frontlinie kan komen.

Het Oekraïense leger heeft wekenlang geprobeerd sonderingsaanvallen uit te voeren in de regio Kherson. Deze hadden geen noemenswaardige resultaten, terwijl de aanvallende eenheden hoge verliezen leden. De eenheden die rond de regio zijn ingezet, staan daar al sinds begin oktober of langer. De inzetkaart van Military Land toont slechts één eenheid die pas vijf dagen geleden is aangekomen. Het 98e Azov-bataljon, een van de fascistische vrijwilligerstroepen, is gepositioneerd in de rug van de 128e Mountain Assault Brigade, die de afgelopen weken enkele van de zwaarste verliezen heeft geleden.

Klik voor groot

Het gebruik van dergelijke “nationalistische” strijdkrachten om de terugtrekking van uitgeputte frontlinie-eenheden te voorkomen, is een regelmatig voorkomend verschijnsel in deze oorlog.

Oekraïne heeft al weken geen succes op het slagveld. Washington wil dat het zo’n succes laat zien, zodat het zijn bondgenoten kan vertellen dat de oorlog door Oekraïne gewonnen kan worden. Het aandringen op een aanval op Kherson maakt opnieuw deel uit van de algemene campagne om de Europeanen ervan te overtuigen dat zij de inspanningen om Oekraïne te bewapenen en te steunen, moeten voortzetten.

De campagne is misleidend. Oekraïne is de oorlog zwaar aan het verliezen. Maar de VS willen Rusland bestrijden tot de laatste Oekraïner – en tot de laatste Euro.

  Het "drinken van de Kool-Aid" over de oorlog in Oekraïne

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVlaamse regering moet haar partnerschap met het WEF opzeggen, dat meer dan 175.763 euro per jaar kost
Volgend artikelHeritage Foundation: Amerikaans leger niet in staat om ook maar één oorlog te winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Oekraine gaat het vol houden, maar wij gaan het niet meer volhouden. Ik zie overal om me heen faillisementen. Aldel, een grote orchideenkwekerij, talloze middenstanders in Cuijk, de voorbeelden in de media te over. Rutte en Kaag zullen er net zo snel op acteren als bij de toeslagen affaire en de compensatie aardbevingschade om maar enkele voorbeelden van hun recente successen te noemen.

  • Binnenkort heeft Schoorl (6.000 inwoners + duizenden toeristen in het seizoen) geen warme bakker meer. Met dank aan het WEF-schorem in Den Haag.

 2. Het is alles of niks voor de satanistische nazi’s. Zet je maar schrap voor een nieuwe false flag aanval in Oekraïne of in west europa, zo werken de satanistische nazi’s namelijk. Alles is FAKE en aan elkaar gelogen… alles… ALLES. Als onze media niet 1000% corrupt was, dan zou dit kaartenhuis nooit zijn gebouwd. Onze media zijn al vanaf dag 1 geslepen manipulators. Als wij vrije media hadden zouden we nooit zijn waar we nu zijn. Je zult maar voor de media werken… je zult straks maar moeten beseffen dat je de oorzaak ipv de oplossing bent. Velen gaan beseffen dat ze onwetend een NSB’er waren en velen gaan daarvan hele diepe depressies krijgen.

  • @naam.
   Cirkel de hele diepe depressies .
   gaan daar wederom vol op in .”farmaceuten iemand die beroepsmatig geneesmiddelen bereidt en verkoopt ” P.s ik zoek een nieuwe tafel voor mijn dagelijkse headbang de vorige is stuk 🤣
   Gezocht T.E.A.B .. lieft massief eiken .

 3. het is duidelijk dat de amerikanen (de democraten daar) niet willen dat er onderhandelingen komen.
  maar er komen daar verkiezingen aan hè

 4. Onderhandelingen? Onzin.Die trein is weg.

  het enige wat oekraine kan doen is onvoorwaardelijke overgave; tot dan gaan de Russen door.
  Dat is voor de Russen de enige mogelijkheid.
  het totaal in elkaar schieten van Kiev is voor hun geen punt.
  Hoelang dat doorgaat hangt van de Oekies af; hoeveel doden: hetzelfde.

  Dus als die linkse idioten maar wapens blijven sturen duurt het wat langer.
  geen probleem voor de Russen; wel voor deOekies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in