Deze week zijn tienduizenden boeren uit heel Nederland bijeengekomen om te protesteren tegen het regeringsbeleid waardoor de veestapel in het land met maar liefst een derde zal afnemen, schrijft Kit Knightly.

In een typisch voorbeeld van wezel-formulering in de media, koppen de persberichten hierover allemaal iets als “Nederlandse boeren protesteren tegen uitstootdoelstellingen“, maar dit is een enorme leugen door omissie.

Het regeringsbeleid waartegen geprotesteerd wordt is een investering van 25 MILJARD Euro in “vermindering van de stikstofvervuiling”, dat kan wel zijn, maar dat wil men bereiken door (onder andere) “sommige Nederlandse veehouders te betalen om zich elders te vestigen of uit de sector te stappen”.

In reële termen betekent dit uiteindelijk een vermindering van het aantal varkens, kippen en koeien met ongeveer dertig procent.

Dat is waartegen hier geprotesteerd wordt – een doelbewuste inkrimping van de landbouwsector, met gevolgen voor het levensonderhoud van duizenden boeren, en voor de voedselvoorziening van letterlijk honderden miljoenen mensen.

HET GROTE PLAATJE

Hoewel de regeling zogenaamd gaat over het beperken van stikstof- en ammoniakemissies uit urine en mest, is het moeilijk om dit niet te zien in de bredere context van de voortdurende gecreëerde voedselcrisis.

Nederland produceert een enorm voedseloverschot en is een van de grootste exporteurs van vlees in de wereld en DE grootste in Europa. Een vermindering van zijn productie met een derde zou enorme gevolgen kunnen hebben voor de voedselvoorziening in de wereld, vooral in West-Europa.

Misschien nog verontrustender is de manier waarop dit als precedent zou kunnen werken.

Dit is niet de eerste “betaal boeren om niet te boeren” regeling die het afgelopen jaar is gelanceerd – zowel het VK als de VS hebben dergelijke regelingen ingevoerd – maar een regering die betaalt om haar eigen vleesproductie te verminderen? Dat is een primeur.

  Het naakte gezicht van het Nieuwe Normaal Fascisme

Dat het (naar men beweert) gedaan wordt om “het milieu te beschermen” maakt het tot een groot waarschuwingsteken voor de toekomst. Denemarken, België en Duitsland overwegen reeds een soortgelijk beleid.

De westerse wereld lijkt met enthousiasme quasi-suïcidaal beleid te omarmen.

Ik bedoel, de boeren betalen om minder voedsel te produceren… terwijl zij (zogenaamd) met oorlog bedreigd worden… midden in een recessie… en geconfronteerd worden met een recordinflatie terwijl de kosten van levensonderhoud de pan uit rijzen.

Slaat dat werkelijk ergens op?

Dat is bijna net zo idioot als het weigeren van nieuwe olie- en gascontracten terwijl de benzineprijs omhoog gaat.

In een wereld die geteisterd wordt door een tekort aan meststoffen als gevolg van de sancties tegen Rusland en Wit-Rusland, lijkt het inderdaad bijna krankzinnig om te klagen over een mestoverschot, laat staan te proberen het te verminderen.

We zijn toch al ver voorbij het punt waar ook maar iets van dit alles als toevallig kan worden beschouwd, nietwaar?

Laat ik het zo zeggen – als de collectieve regeringen van de westerse wereld zouden proberen hun eigen burgers te verarmen en uit te hongeren, wat zouden zij dan precies anders doen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

5 tekenen dat zij een voedselcrisis aan het CREËREN zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet vaccinmoordwapen van de globalisten is het speerpunt van hun ontvolkingsagenda
Volgend artikelNieuwe “Omicron varianten” richten zich op de geprikten, terwijl de pandemie van de geprikten doofpotaffaires voortduurt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

28 REACTIES

 1. Dit is een aanval van groene extreem linkse activisten op de agrarische sector. Was ze al heel lang een doorn in het oog. Helaas gaan er veel mensen mee in het idiote verhaal. Maar hebben we al eerder gezien met de vaccinaties, lijkt wel of men niet meer vooruit kan denken, wat waarschijnlijk ook zo is. Hopelijk betekent dit wel de val van het rariteiten kabinet, mocht dit vreselijk uit de hand lopen.

  • Dit kabinet gaat niet vallen. Dit kabinet is bezig met de vernietiging van Nederland en de net zo corrupte politie en het corrupte leger beschermen hen. Ouderwets goede politieagenten hebben al verklaringen afgelegd hoe ze gedwongen worden tot vernietiging van de bevolking. Hun verklaringen zijn ook bij een notaris neergelegd, dus die worden goed bewaard. Neem ik aan.

   • Helemaal mee eens. De wef meelopers in dh en Brussel, die erop uit zijn om Europa naar de donder te helpen. Chaos nu, werkloosheid en dan armoede.
    Dan zal het volk de NWO als reddende engel op de knieën accepteren. Als slaaf mag je dan dienen voor de machtgeile psychopaten.
    Weg met die bende volksverraders.

 2. Dieptriest, we moeten van alle burgerorganisaties zoals WEF, EU, WHO, e.d af.
  Geen van hen houd zich aan hun oorspronkelijke doelen, gezondheid voor iedereen en vrede.

  Deze doelstellingen weten ze zodanig te verdraaien dat het lijkt of ze het goed met de wereldbevolking voor hebben.

  Maar.de c-19 crisis heeft bewezen dat ze EU-genetica aanbidden.
  Genocide met vooredachte rade hebben de Pfizer papers bewezen.

  Nu de landbouw sector.
  Met voorbedachte rade worden voedseltekorten gecreëerd, wereldwijd.

  Doeptriest
  Overal zitten hun tentakels in verweven.

  Dit hele systeem is echter in handen van een handjevol mensen, die door bedrog en chantage dit hebben bereikt.

  Op dit moment lijkt de duivel aan het roer v.d. wereld te staan.

  We moeten op legale wijze dit alles te lijf gaan, en dat gaat veel kruim kosten.

  De ontvolking en technocratie waanzin is in volle gang
  Alles door chantage.
  Voedseltekorten leid tot chantage.

  We moeten zelfvoorzienend en in menslievendheid ruilhandel gaan voeren, om de mensheid te laten overleven.

  Borst vooruit en rug recht houden.
  Dit gaat om de overleving v.d. aarde.

 3. Los van milieu en dierenbescherming.
  30% minder varkens, kippen, koeien.
  Wetende dat nu de boeren ook al gesubsidieerd worden (subsidie= OCMW) dus op kosten van de belastingbetaler, U en ik.
  Wetende dat kippen in grote schuren zitten honderden kuikens op 1 vierkante meter (plofkippen)
  Koeien gans hun leven vastgebonden zijn voor hun voedertrog.
  Kalfjes in hokken nooit het daglicht zien om hun vlees wit te houden.
  Varkens in stallen op betonhokken leven, staarten geknipt om verminking tegen te gaan.

  Moet er nog vlees zijn?
  Dat heeft niets te zien met honger in de wereld, wel kassa kassa.

  • Weer eens een reactie van iemand die waarschijnlijk nog nooit op een boerderij is geweest en het verschil tussen een pink en een vaars niet weet.
   Maar wel denkt dat voedsel in de supermarkt groeit.
   De gemiddelde boer werkt 60-80 uur per week. IEDERE WEEK. En dat is geen kantoorbaantje maar echt werk, waar enorm veel kennis bij komt kijken.
   Om nota bene dit soort debielen te voeden, die dan vervolgens de boeren nog een schop na geven.

   • In een moderne stal–van de laatste 50 jaar– lopen de koeien los, en worden ze goed gevoerd .
    Als een koegoed leeft, geeft ze goede melk.
    Dat weet iedere boer.

    Subsidie–en andere staats bemoeinis moet worden afgeschaft.
    Zie Nieuw Zeeland. met subsidie 6.000 man op ministerie; na afschaffing:600; en landbouwproducten goedkoper.
    ————————————–
    Note: die stikstof waanzin heeft NIETS met landbouw te maken; maar de linksen willen de landerijen vol zetten met huizen voor nep-vluchtelingen; die trouwens MEER stikstof produceren dan die dieren….

  • Het is grof mishandeld vlees van angstige dieren, wat de meesten eten, ik ben er van overtuigt, dat wij die vreselijke energie van de dieren in ons opnemen! Dat is geen onzin! De plofkippen zijn zo zwaar, dat de botten door het gewicht breken, was een paar dagen geleden op de TV!

   • Weer zo’n simpele ziel die alles gelooft wat op TV komt.
    Trouwens: hoe zwaardere ‘plofkip’, hoe meer vlees, hoe liever ik dat heb. Lekker een gebraden kippetje eten met veel vlees aan de botten: ik zou het wel drie keer per week willen. Mjammie.

  • De mens mag van God alles eten wat hij maar wil, dus ook dieren, zo lang het dier maar dood is. Vlees eten is lekker, dat gun ik dus ieder mens. God schiep het vee, dat in Genesis 1 zelfs afzonderlijk wordt genoemd, voor de mens om te benutten. Ook Milieudefensie en Greenpeace worden, en dat voor bijna 100% door gebrek aan voldoende donateurs, door jouw belastinggeld gesubsidieerd, evenals de leugenmedia in Hilversum. Waarom noem je dat ook niet, hypocriet? Trouwens, als boeren inderdaad gesubsidieerd zouden worden, dan is dat alleen maar goed: om mensen wereldwijd te voeden. Daarvoor heb ik best belastinggeld over. Want ik neem aan dat je ook voor ontwikkelingshulp bent. Dieren zijn tot slot geen mensen. Je kunt wat jij leed zou vinden dan ook niet op dieren projecteren.

  • Er moet vlees zijn, degene die dit niet vreten zien wit en haten anderen, fanatiek, maar ze missen wat. Who the fuck ben jij om mij te vertellen wat ik wel en niet mag eten? Het subsidie verhaal is een hoax. Dat is belasting betaald door de o.a. boeren zelf, dat geld wordt tegen hun gebruikt om hun zwart te maken. Een boer laat groeien en bloeien zoals de natuur het heeft bedoelt. Weiliswaar op de vierkante meter. Dat moet wel, omdat je lieve regering elk jaar 100.000 klaplopers uit afrika binnen laat. Die gaan nooit werken, ze verkrachten je dochter met behoud van uitkering. Wees blij dat ik niet elke dag op jacht moet voor voedsel, ik zou linkse kk honden wel eens kunnen raken. Rucksichtloss!!

 4. Ik zal wel een afwijkende mening hierop FN maar je bent in mijn ogen doof en blind als je blijft beweren dat we de aardkloot niet aan het vernietigen zijn, de bio-industrie in o.a. ons landje met al die miljoenen dieren zorgen ervoor ze in de Amazone alles kappen om hen te voeren, dat oerwoud zijn de longen van deze planeet en buiten het feit dat erin de Noordzee op grote delen niks meer leeft, gewoonweg leeggevist, hoe kon je dan beweren dat er niks aan de hand is, Schiphol moet ook aangepakt worden net als de bio-industrie, heb nog veel meer voorbeelden, Indianen zagen het al eeuwenlang geleden gebeuren, wij leven niet meer in balans, wij eisen die gehele planeet op voor ons mensenwezen en alles wat er verder opleeft moet voor dat mensenwezen wijken, ben somber zie de meerderheid van de mensen niet in beweging komen, dus we zijn gedoemd, maar wel ook door onze mensenhanden veroorzaakt, nee niet alleen maar wel door het handelen door onze diersoort, reeds !

  • Je hebt wel gelijk. Maar, de overheden zijn erg hypocriet en schijnheilig. Ze weten dat de meeste mensen de natuur waarderen en liefhebben. Kan ook niet anders, daar komen we vandaan.

   Maar wat de overheden doen is deze emotie gebruiken om een agenda af te draaien die helemaal niets met de natuur te maken hebben. Ze gebruiken argumenten als “voor de natuur”, maar de toegepaste handelingen staan haaks op die doelen. Zo blijft “het probleem” bestaan en kunnen ze steeds meer eisen omdat “het zo slecht gaat met de wereld”.

   Nog meer maatregelen, nog meer dwang, nog meer geld wegsluizen. Maar het probleem blijft. Dit is wanbeleid met subsidie. En omdat het werkt, blijven ze ermee doorgaan. Ze blijven geld zuigen uit de welvaart en brengen er steeds meer ellende voor terug. Rinse, repeat.

   Dus ja, het is waar dat de natuur er slechter en slechter aan toe is. Maar het volk is compleet machteloos om hier wat aan te doen. Het volk kan zich niet zomaar verenen. Er zijn erg veel obstakels gevormd zodat de overheden zich kunnen indekken tegen een opstand. Vroeger was een opstand anoniem. Tegenwoordig weten ze alles van je en kun je na het Malieveld om 5:30 ’s ochtends een parket team verwachten.

  • De mens moet van God de aarde onderwerpen en over haar heersen, dus wat klets je nou? De natuur past zich aan aan de mens. Je onderschat het adaptieve vermogen van de natuur. In jouw zieke denken is trouwens de mens, die volgens jou ook een dier is, helemaal deel van de natuur. Dus er valt niets op het gedrag van deze diersoort aan te merken. Je gaat toch ook niet een leeuw de les lezen als hij een prooi doodt? Het zij zo, dat is immers de natuur. Welnu, dat geldt dan in jouw zieke denken ook voor de menselijke activiteiten. Nu verhef je je volgens jouw eigen zieke denken boven je eigen diersoort en bekritiseer je slechts natuurlijk menselijk gedrag van boeren en vleeseters. Is de mens een diersoort en dus deel van de natuur behalve jij zelf? Je standpunt blijkt 100% innerlijk tegenstrijdig.

  • Leg niet te zeiken, kut. Nederland is velen malen schoner dan de 70-er jaren. Om Nederland schoner te krijgen kost het miljarden om een kilo afval, uitstoot of een andere vervuiler op te ruimen. In zuid oost azie, groeiende industrie, kost het 10.000 euro om een metric ton aan vervuiling op te ruimen. Als je de wereld wil beschermen? Begin gewoon je bek te houden over zaken waar je geen verstand van hebt. Jij bent een alarmroeper, een dramaqueen, je lult gewoon de media na. Hetzelfde lage niveau! Paniek!

 5. De overheid en de banken stimuleren die ellende met de dieren.
  Als kind liep ik met mijn vader door het Drenthse landschap op weg naar de boerderij van mijn grootouders, ik vertelde mijn vader, hoe slecht boeren met jonge kalfjes omgaan.
  In een donkere schuur en apart in een smalle bak,etc.
  Mijn vader antwoordde zoiets als “dat stimuleert de regering ”
  Waarmee hij me duidelijk maakte dat er weinig aan te doen was.
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2022/07/03/de-boerenleenbank-laat-ze-toch-barsten/

 6. De RABO heeft zwart geld uitgevonden….maar dat terzijde.

  Logisch, de stikstofwet. Als de boeren de natuurgebiedjes beschadigen (wat ik betwijfel) dan moet de staat beschadigde boompjes omhakken om te verbranden in de bio centrales…..
  ——————————
  Economisch: de volledig gestoorden in Den Haag geven iedere dag meer geld uit aan onzin, klimaat b.v.; en nu gaan ze ook de inkomsten (agrarische export) verminderen.

  Waar hebben die gasten hun opleiding gehad? Op de lokale BLO?

 7. Het is waarschijnlijk zinloos om iets te zeggen op Frontnieuws, maar nog één keer dan. Zijn we het erover eens dat dit kabinet de instructies van het WEF uitvoert? Deze instructies zijn o.a. maak alles in de samenleving kapot, pleeg economisch zelfmoord, laat de zelfstandige ondernemer failliet gaan, creëer voedselschaarste, energieschaarste etc. etc. Alles moet kapot en in chaos vervallen. Want alleen vanuit een kapotte, chaotische, hongerende samenleving zouden mensen bereid zijn de voorwaarden van Agenda 2030/The Great Reset/de totalitaire machtsovername te accepteren. In een welvarende samenleving accepteert immers niemand een bestaan in slavernij. Wat de boeren nu doen, in hun woede, is meewerken aan het kapotmaken van de samenleving. Met het blokkeren van de wegen, transporten, voedseldistributie, Rotterdamse haven, Schiphol hinderen ze niet dit kabinet, maar de hardwerkende burgers, de transportbedrijven, de voedseldistributeurs, kortom de gehele infrastructuur die nodig is om Nederland draaiende te houden. Dit is precies in het straatje van The Great Reset: alles moet kapot. Dus namens Klaus Schwab: bedankt boeren! Wat ze beter zouden doen: protesteer bij de ministers, maak ze het leven flink zuur. En dan gesteund door het gehele Nederlandse volk, en dit gaat dan niet om een verzonnen ‘stikstofprobleem’ maar over de Agenda van het WEF die wij niet wensen.

  • Je vergeet dat de boeren nu een simulatie uitvoeren: wat betekent het als we er niet meer zijn? Als er geen voedsel meer is, dan is er evengoed geen voedseldistributie meer. Gevolg: lege schappen! Als hierdoor de maatschappelijke onrust en druk op het regime zo groot wordt dat die duivelse stikstofplannen van tafel gaan, dan is dat beter dan eerst de boeren bestelen van hun land, want dat is veel moeilijker terug te draaien: het zou heel veel huizensloop betekenen, plus alle moeite van massale gedwongen remigratie van gelukzoekers. Vertel mij: als er door die stikstofplannen straks geen boeren meer zijn en daardoor ook geen voedseldistributie meer maar eveneens lege schappen, is dat dan een wezenlijk andere situatie dan wat de boeren nu simuleren? Denk eens even door.

  • Wat een bullshit, Dadelijk ga je nog beweren dat al die boeren in Davos waren, op het WEF partie van Schwab. Ik sta 100% achter de boeren. Mensen zoals jij zijn konstant verdeeldheid aan het zaaien. Je kiest partij of pleurt op. Wat een naief persoon moet je zijn dat je denkt dat de good guys geen pijn gaan doen? Jij kent de strijd die gaat komen, je bent wakker. Dit gaat heel veel good guys hun kop kosten. Misschien wel de mijne of die van jou. Ik weiger in hun ‘plan’ te leven, wordt een keer wakker wakker, je bent een typische nederlander waar het geen pijn moet doen. Met jouw hebben we de oorlog al verloren. Slappe klootzak…

 8. Het is wel waar dat de kalver houderijen de dieren binnen hebben staan. In kleine hekwerkjes waar ze tot de slacht in verkeren. Sommige bedrijven zijn nog zo aardig dat ze rubberen matten voor de beesten hebben. Je kan ook bij een boer kopen die zijn stieren in de wei heeft staan, dan zie je die beesten grazen elke dag, en die worden dan ergens anders geslacht voor de verkoop bij hem. Kippen lopen doorgaans wel rond. Maar niemand wil de prijs betalen voor een natuurlijke, maar magere kip, liever de goedkope plofkip. Dus, iedereen doet er aan mee. Ik koop liever vlees van die man waar de stieren gewoon in de wei lopen elke dag. Dus niet bij de AH. De mens is inherent gulzig, dus alles moet ondergeschikt worden aan zijn gulzigheid, en dat die plofkip niet meer kan lopen doet er niet toe. Nou, dan kun je straks toch ook gewoon lab-vlees vreten… dan maakt het je toch ook geen duvel meer uit hoe of wat? Want die kalveren lopen alleszins in de wei… en de plofkip loopt ook niet. Ja toch, wat doet het er dan nog toe dat het lab-vlees ook niet in de wei loopt? Smul smul van je lekkere vette plofkip uit de petri-schaal!

  Oh, en op die weilanden die overblijven komen dan de smart-cities te staan!!! Jippieeeeee! En met wat geluk mag jij daar ook wonen met een hele hoop ‘vluchtelingen’ die binnen geharkt worden. Samen gezellig bbq’en op de smart-flat!

 9. Her en der in het land zijn weiden ingericht voor Schotse Hooglanders. Om de bloedlijn zuiver te houden, worden er jaarlijks tientallen runderen uitgehaald en in een transportwagen geperst. De laatsten worden er met metalen pijpen ingeslagen door zogenaamde natuur- en dierenliefhebbers. Het verhaal gaat dat deze dieren elders worden uitgezet. De praktijk is dat deze dieren naar de slacht gaan en op het bord belanden van typen als Rutte en Kaag. Hoe is het ondertussen gesteld met de deal van Rutte met China welke enkele jaren geleden werd gesloten en waarbij jaarlijks in Hol-land geboren kalveren op transport gaan .. helemaal naar China. Hoe zit het met ´dierenwelzijn´ en hoe zit het met de inherente CO2 uitstoot ? Niets meer over vernomen … De Partij voor de Dieren is een wassen neus zo is wel gebleken en dient niet anders dan bepaalde mensen toch naar de stembus te krijgen, hetgeen ook een wassen neus is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in