De grootste zorg van het Westen is momenteel de versnelde productie van T-90M tanks door Rusland. Dit blijkt uit inlichtingen. Ondanks de sancties is Moskou erin geslaagd zijn productiesnelheid op te voeren. Er is sprake van dat aan de lopende band meer dan 100 eenheden per maand worden geproduceerd, bericht Exxpress.

Aanvankelijk vormden de T-72 en T-80 tanks de ruggengraat van Poetins invasie in Oekraïne. Binnenkort kunnen ze worden vervangen door de T-90M tanks, die na een aanvankelijke afwezigheid een steeds belangrijkere rol spelen in de oorlog in Oekraïne. Het zijn veruit Ruslands krachtigste tanks.

Alle of de meeste tanks zullen worden geproduceerd in de fabriek van Uralvagonzavod. Screenshot/Twitter

Voormalig president Medvedev: Productieverhoging werd noodzaak

In maart straalde de plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, voormalig president Dmitri Medvedev, al vertrouwen uit: “We zullen alleen al dit jaar 1500 tanks produceren,” kondigde hij aan. “Natuurlijk geloofden we enige tijd geleden niet dat dit nodig zou zijn. Maar het werd een noodzaak.” Volgens westerse informatie zullen de tanks allemaal of hoofdzakelijk worden gebouwd in de fabriek van Uralvagonzavod.

Sardonisch merkte Medvedev destijds op: “Onze vijanden dachten dat onze industrie overweldigd zou worden. Er waren eindeloze beweringen: de munitie raakt op, de tanks raken op, de raketten raken op. De tankproductie ontkracht dat,” zei hij.

Britse studie: Russen gebruiken tanks nu anders

Russische pantservoertuigen worden nu anders ingezet, niet om door te breken zoals Oekraïense tanks. Uit een recente studie van het Britse Royal United Services Institute blijkt dat. “Russische pantsers worden zelden gebruikt voor doorbraakpogingen”, aldus de studie. “In plaats daarvan worden de pantsers vooral gebruikt voor vuursteun om Oekraïense posities met nauwkeurig vuur te raken.”

  Dit is het moment van het grootste gevaar

Bovendien is Rusland begonnen “zijn voertuigen uit te rusten met anti-hittemantels”. Hierdoor zijn tanks op afstand moeilijk te herkennen. “Deze maatregelen hebben de trefkans van een aantal antitankgeleide raketten (ATGM’s) op afstanden van meer dan 1400 meter verminderd,” schrijft het instituut. Zelfs de oude T-55 en T-62 tanks, die in het Westen niet serieus worden genomen, kunnen zo een serieuze bedreiging worden op het slagveld. Hun bepantsering is sterker en de kanonnen zijn groter dan die welke Oekraïne van de NAVO ontvangt.

Russische T-90 tank in de sneeuw. Afbeelding: Creative Commons.

Sancties hadden niet het gehoopte effect

Aan het begin van de Oekraïne-invasie hoopte het Westen met de sancties de nek van de Russische wapenindustrie te breken. Westerse technologie zou zijn weg naar Rusland niet meer mogen vinden. Of het nu gaat om de productie van raketten of tanks: de hoop bleek bedrieglijk. Westerse chips komen nog steeds het land binnen, maar via een omweg.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks – Russische industrie in volle gang (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Mearsheimers laatste bespreking over de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelRusland vervijfvoudigde productie Kinzhal hypersonische raketten reeds vóór vernietiging Patriot-systeem – rapporten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

  • maak je geen zorgen…dat duur gas is spoedig opgelost, amerika gaat zijn rollend legermateriëel volledig electrificiëren…tegen 2030 is alles daar electrisch en maak je geen zorgen…wij zullen hun voorbeeld ook volgen…binnenkort is alles hier ook ‘electrisch’ lol….
   waar die stroom vandaan gaat komen??? who cares lol…zolang we maar kunnen pretenderen ‘bekommert’ te zijn om ‘het milieu’ :p

    • Dat tienduizenden het loodje laten moeten we ons niet druk over maken maar wel dat de. oorlog niet klimaatneutraal en duurzaam is. Dat is schandalig. Schamen moeten ze zich.

   • Ik heb jarenlang stoom.kolen.gas-centrales gerepareed.Ootk vuilverbranders.
    Daar halen ze winst vuilnis uit Italie hier verbranden.
    Eemshaven,Hemwg,Geertuidenberg,Nijmegen
    Allemaal gesloten.
    Nu pas praten over kern-energie?
    Ik ben voor gesmolten zout thorium centrales.

    • Ja, dat klopt Thorium, maardat word waarschijnlijk bewust tegengehouden, daarbij, vuilverbranding is lucratief en winstgevend, en volgens de bureaucratie is het waarschijnlijk energie neutraal, vermoed ik, daarbij kun je er bij de gewone burgers nogmaals milieu tax, transportkosten e.d. op heffen, het is pure winst.

 1. Zo’n 100 tanks per maand is niet slecht, maar is niets vergeleken ten tijde van de 2e wereldoorlog. Toen lag het aantal tanks op 1000 per maand. (in Duitsland ‘slechts’ 300 per maand)

  • Maar sindsdien is de rol van de tank veranderd en is die van veel minder belang. Grote aantallen tanks die veldslagen tegen elkaar voeren zul je niet meer zien

  • In de natte dromen van de moffen. Ze hadden 8 jaar nodig om hun voorraad op te bouwen; in Polen verloren ze 25%; en dat duurde weer 2 jaar om aan te vullen….. de moffen hadden een super slechte wapenproductie; te weinig te laat en te slecht.
   Logisch ze stuurden hun vaklui naar Oostfront en zetten uitgehongerde slaven aan de wapenproductie…..
   –verkeerde keus van typen wapens
   –slechte kwaliteit van productie
   –veel te trage productie….

   • Dat is een verkeerde voorstelling van zaken. De Duitse tanks waren veel beter dan de Franse, Engelse en Amerikaanse. Alleen op de T34 hadden ze niet gerekend. De Pruisische generaals waren ook van een zeer hoog niveau. Alleen er werd niet naar hen geluisterd.

    De Duitsers hadden vooral ook gebrek aan olie en rubber. De superieure Duitse tanks stonden dan verlaten en opgeblazen alleen in het veld.

    De Russen kregen zelfs nog Amerikaanse tanks. Terwijl hun ingenieurs veel praktischer ingesteld waren. Het moet simpel en effectief zijn en makkelijk te produceren. Dikke lasnaden? Nou en? Hij gaat toch maar een paar maanden mee. Duitse ingenieurs maken fantastisch spul. Alleen veel te precies, onderhoudsgevoelig en te duur.

    Het is nu niet anders. Een T90m kost de helft van een M1 Abrams, is kleiner, lichter, sneller en net zo effectief. Het enige nadeel is de achteruit.

     • Lol. Ja, dikke lasnaden. Snel en slordig gelast. In tegenstelling tot de dure gegoten constructie van Engelse, Franse en Amerikaanse tanks uit vredestijd. En dan heb ik het nog niet eens over het gevaar van losschietende klinknagels binnen de tank.

      De Russen hadden het geniale idee om de vlakke frontplaat onder een schuine hoek te zetten zodat de meeste kogels afketsten. En de effectieve dikte toeneemt. Onder 30° is het effectief 2x zo dik (d/sin30).

      • Disciplus Simplex mei 25, 2023 at 19:10

       Alle zwaar dynamische belaste constructies of het nu een brug of een tank betreft worden 100% gelast en gecontroleerd, dikke stalen constructies boven de 100mm kunnen niet gemakkelijk door x-ray gefotografeerd worden maar worden ultrasoon gecontroleerd.

  • Let wel, 100 van slechts een model. Dus veel meer als je de totale productie neemt. Het hele westen samen kan hier een puntje aan zuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in