In Donbass wordt een aanhoudende Oekraïense terugtocht opgetekend nu Russische troepen het Oekraïense strategische fort “Basin” in de Nevelskoye regio van Donetsk hebben veroverd, Opitne hebben “ontruimd” en Novoselivske in Lugansk hebben heroverd, bericht Warnews24/7.

De tijd tikt nu af voor Avdeeka.

Gezien de Russische vooruitgang in deze richting wordt aangenomen dat de aanval op Avdiivka, dat nog steeds door het Oekraïense leger wordt gecontroleerd, sterk zal worden vereenvoudigd.

Op dit moment kan het Russische leger vanuit het zuiden aanvallen, waardoor de Oekraïense troepen die Avdiivka verdedigen, aanzienlijk versnipperd raken.

Tegelijkertijd snijden de Russen de belangrijkste aanvoerroute voor de Oekraïners af.

Volgens berichten trokken Russische troepen het westelijke deel van de nederzetting Vodyanoye binnen en rukten op naar Nevelskoye.

In het gebied werd zeer hevig gevochten. De Oekraïners lanceerden verschillende Javelin antitankraketten.

Bekijk videobeelden van de gevechten in het gebied:

Russische militaire bronnen melden:

“De strijdkrachten van de 100e Brigade ontwikkelden een offensief in de richting van de nederzetting Nevelskoye en veroverden snel een belangrijk vestingwerk van het Oekraïense leger.”

Tijdens offensieve operaties veroverden de Donetsk-troepen het gebied “Basin”, het grootste Oekraïense versterkte gebied in de buurt van het nederzettingengebied Nevelskoe.”

De verovering van deze versterking stelt de Russische troepen in staat de Oekraïense aanvoerroute naar Pervomaisky onder artillerievuur te houden.

Een verdere bezetting van Nevelskoye betekent dat de Oekraïense aanvoerroute van Krasnogorovka naar Nevelskoye en Avdeevka wordt afgesneden.

Russische media toonden beelden van de aanval op het Oekraïense bolwerk “Basin” in de regio Nevelskoye, ten noordoosten van Donetsk.

  Poetin: Grote gezinnen moeten de norm worden in Rusland, wereld lacht Duitse leiders uit

Soldaten van de 100e brigade van de Volksmilitie deden verslag van de operatie:

“We hebben het met sluwheid aangepakt, er waren drie groepen bij betrokken. De eerste groep ging naar binnen en we raakten hen in de boszone. Dat wil zeggen, hun vitale activiteit werd onmiddellijk onderbroken.

De hoofdgroep ging in noordelijke richting, rechtstreeks naar het versterkte gebied. De derde groep volgde,” zei een officier met de roepnaam Chuck.

Video: De intocht van Russische troepen in het gebied

Video: Russische artillerie actief in het gebied

Het Russische leger heeft volledige controle over het dorp Opitne

Het dorp Opitne, aan de rand van Avdiivka, is volledig onder controle van het Russische leger gekomen, zoals WarNews247 enkele dagen geleden onthulde.

“Tijdens langdurige gevechten, ondanks de sterkste weerstand van het Oekraïense leger, werd het dorp Opitne, gelegen ten zuiden van Avdiivka, volledig door het Russische leger bevrijd.

Momenteel is de ontruiming van het dorp voltooid en hebben de Russische troepen er volledige controle over”, aldus Russische bronnen.

Het is bekend dat een deel van de Oekraïense troepen zich tijdens de gevechten heeft kunnen terugtrekken in de richting van Avdiivka en daar een groep Oekraïense troepen heeft ontmoet.

De strijdkrachten van Oekraïne hebben echter zeer zware verliezen geleden en hebben nu het initiatief in de richting van het front verloren.

Het Russische leger heeft Novoselivske heroverd

Tegelijkertijd lanceerde het Russische leger aan het noordoostelijke front een tegenaanval en heroverde het samen met de troepen van Lugansk de nederzetting Novoselivske/Novosселівське.

De troepen van de Oekraïense 92e Brigade slaagden er niet in op te rukken in het gebied rond Kuzemovka. Een spervuur van Russische artillerie met TOS-1A’s volgde.

  Geopolitiek schaakbord verandert in het nadeel van het VS-imperium

De Oekraïners werden gedwongen zich terug te trekken uit het gebied, waardoor de nederzetting Novoselivs’ke in Russische handen kwam.

Kuzemovka is een dorp met 689 inwoners in Lugansk. Het ligt naast de districten Novoselivske en Kryvoshyivka.

Bekijk video’s van de gevechten in het gebied

MT LB en T-72 aanval

Kaarten bekijken


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bisschop Viganò hekelt een helse elite – “Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOp weg naar de Echte Nieuwe Wereldorde
Volgend artikelRusland wint de economische oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  • Vernederland heeft al voor 800 miljoen voor Sinterklaas gespeeld in Oekivloekieland.
   En hier loopt half Nederland inmiddels bij de voedselbank. Wat een land!
   Wanneer stopt deze waanzin??

   • Wanneer wij met onze luie reet van achter de pc en de zitbank komen en de moeite nemen samen op te trekken met de boeren, vissers, bakkers en ander nobel werkvolk.
    Een ander gaat dit niet voor ons oplossen, we moeten het helemaal zelf doen.

   • Eerst-voor alles; het tumor moet uit de NL .

    De linksen moeten eruit getrapt worden; vervolgd voor landverraad.
    Ondertussen: parlement buiten werking gesteld voor een “opruim en reorganiseer”operatie.

    Uit EU, uit euro, uit Nato, grenzen dicht en bewaakt, alle “vluchtelingen”die werkloos zijn of onvoldoende ge-integreerd zijn: eruit (simpel: uitkeringen en subsidies aan ze stoppen; gaan ze vanzelf weg; de rest: arresteren en naar “wir schaffen das”land.

    Dan een ander politiek bestel; huidige is paar eeuwen oud en voldoet niet.
    Parlement: max 100 man; taak: voorlichting via tv
    Beslissingen; door publiek via electronisch referendum
    Kabinet; zakenkabinet; hoogste ambtenaren in loondienst van parlement.

    Ministeries: defensie: opheffen.Van marine luchtmacht en landmacht klein deel handhaven voor calimiteiten.Onder min.van biza.

    Dan krijgen we NL weer terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in