Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Oekraïense legerleiding stuurt nieuwe versterkingen naar Bakhmut om de tot nu toe geleden verliezen te compenseren. De stad is veranderd in een slagveld met machinegeweren in gebouwen, hinderlagen en loopgraven overal in de stad (hoofdafbeelding van het artikel), schrijft WarNews24/7.

Volgens de Russen stuurt het Oekraïense commando na het bezoek van Zelensky 2.500 troepen naar de Bakhmut “Gehaktmolen”, evenals een groot aantal gepantserde voertuigen en luchtafweersystemen.

In de afgelopen week hebben de Oekraïense strijdkrachten verschillende pogingen tot een tegenaanval ondernomen, maar deze mislukten. Nu hebben ze goede hoop dat ze met de nieuwe versterkingen de wurggreep die de Russen rond de stad creëren kunnen doorbreken.

Op dit moment is bekend dat twee bataljons van het Azov-regiment en een bataljon van de Oekraïense strijdkrachten naar Bakhmut zullen worden gestuurd. Bovendien blijkt uit foto’s die in Bakhmut zijn genomen dat er al minstens 20 tanks en gepantserde gevechtsvoertuigen naar de stad zijn gebracht.

In Bakhmut vinden hevige gevechten plaats. Dit komt door het feit dat de Oekraïense strijdkrachten erin geslaagd zijn sterke defensieve posities te vormen, waardoor PMC-eenheden van Wagner niet gemakkelijk kunnen oprukken.

Bekijk de video van de bekentenis van de Oekraïense soldaat.

“In Mariupol was het nog normaal. Maar wat wij in Bakhmut beleven is gewoon (f****d up)1”

Video: Oekraïense soldaat raakt gewond tijdens gevecht

Video: Gevechten in Opytne, een voorstad van de stad Bakhmut. Oekraïners controleren nog steeds enkele blokken.

Video: Gevechten aan de rand van Bakhmut

Video: Evacuatie van gewonde Oekraïners uit Bakhmut

Magazijnen van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd

Volgens het Russische ministerie van Defensie:

  Wat de media niet vermelden over Lord Jacob Rothschild

– Russische troepen vernietigen Oekraïense stellingen in Svatovo, Kupyansk, Donetsk en Ugledar. De Oekraïners hebben honderden doden en gewonden.

– Tactische gevechtsvliegtuigen, rakettroepen en artillerie van de Strijdkrachten van de Russische Federatie hebben in één dag 63 artillerie-eenheden van de Oekraïense strijdkrachten in 87 gebieden met vuurposities, personeel en militaire uitrusting bestookt.

– In het Belozerka gebied in Kherson werd een Buk-M1 systeem vernietigd.

In de regio Andreevka van de Volksrepubliek Donetsk is een radarstation van het Oekraïense S-300 luchtafweersysteem vernietigd.

– In de regio’s Kherson en Donetsk zijn drie door de Verenigde Staten geproduceerde M-777-systemen vernietigd.

– In Zaporizja en Bakhmut werden twee magazijnen met wapens en buitenlands militair materieel vernietigd.

– In de districten Kharkiv en Vesellyanka in Zaporizja werden twee munitiedepots van de Oekraïense artillerie vernietigd.

– In het gebied Vodyanoye van de Volksrepubliek Donetsk is een voertuig van een Grad-systeem vernietigd.

– Russische luchtmacht heeft in de regio Krasnogorovka een Su-25 vliegtuig van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten. Een Oekraïense Mi-8 helikopter is in de regio Artemovsk neergeschoten.

– Dinsdag hebben luchtverdedigingssystemen twee Oekraïense onbemande luchtvaartuigen neergeschoten in het gebied van de woongebieden Knyaz-Grigorovka in de regio’s Kherson en Nikolaevka in de Volksrepubliek Donetsk. Twee raketten van het HIMARS multiple rocket launcher system werden ook onderschept in het Novokrasnyanka gebied van de Volksrepubliek Luhansk.

Video: Russische TOS-1 raakt Oekraïense posities

Video: Russische artillerie vernietigt Oekraïense stellingen in een bosgebied. Een Russische tankaanval volgt, waardoor Oekraïense overlevenden het gebied moeten ontvluchten.

Meer dan 220 doden op de overige fronten

– In de districten Petropavlovka, Sandstone en Brestovoye in Kharkiv werden tot 60 Oekraïense soldaten gedood en twee pantserwagens en drie vrachtwagens vernietigd.

  Russische spionnenchef: "Globalistische elites zijn de doctrine van de Gouden Miljard aan het uitrollen"

Bovendien werd in het Andrejevka-gebied een olieopslagplaats vernietigd, waar de Oekraïners brandstof voor hun militaire uitrusting vandaan haalden.

– In de richting Krasnoyman, in de districten Terns en Torskoye van de Volksrepubliek Donetsk, werden meer dan 30 Oekraïense militairen geëlimineerd, een tank en vijf vrachtwagens vernietigd. Zes Oekraïners legden hun wapens neer en gaven zich over.

– In de richting van Donetsk hebben Russische troepen tijdens offensieve operaties nieuwe hoogten veroverd.

– Tijdens de dag werden in deze richting meer dan 80 Oekraïense militairen uitgeschakeld, een tank, drie infanteriegevechtsvoertuigen en vier voertuigen vernietigd.

– In de zuidelijke richting van Donetsk heeft de artillerie posities geraakt van de 72e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten in het gebied van het dorp Novomikhailovka en van de 108e Territoriale Verdedigingsbrigade in het gebied Prechistka van de Volksrepubliek Donetsk.

Tot 50 Oekraïense militairen werden gedood en twee gepantserde gevechtsvoertuigen en vier vrachtwagens werden vernietigd.

Video’s


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het komende Winteroorlogsoffensief in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedische horror in Oekraïne
Volgend artikelZelensky gaf onbedoeld toe dat de overgrote meerderheid van de mensheid Oekraïne niet steunt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. ‘Op dit moment is bekend dat twee bataljons van het Azov-regiment en een bataljon van de Oekraïense strijdkrachten naar Bakhmut zullen worden gestuurd’.

  Kom der maar in.
  In de ‘Gehaktmolen’ van Bakhmut.
  Die 2500 Oekries zijn in no time opgesoupeerd evenals hun tanks en gepantserde gevechtsvoertuigen.

 2. Al die Oekraïnse soldaatjes hebben de keuze om gewoon weg te lopen en de grens over te gaan en zich daar over te geven. Dat ze afgeslacht worden is een keuze. En voor wie doen ze dat? Debiel volk.

 3. Laat de rus al deze stink-nazis opblazen , laat de rus vervolgens de aanstichters maar eens grondig de hel in blazen.
  Te beginnen bij de eu,den haag,londen,parijs,berlijn,de navo, .. de rest van de jaknikkers buigen diep voor het volk dat eindelijk wakker gaat worden uit hun vaccinatieslaap….totdat ze dood neervallen van de bijwerkingen…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in