Image Credits: https://twitter.com/WarMonitors

Op maandag, vlak na de grote grensoverschrijdende aanval vanuit Oekraïne op dorpen in het Russische Belgorod, begonnen de Verenigde Staten zich onmiddellijk te distantiëren. Het State Department zei in een verklaring: “We hebben de Oekraïners heel duidelijk gemaakt dat we aanvallen buiten de grenzen van Oekraïne niet mogelijk maken of aanmoedigen…”, en voegde eraan toe dat het “aan Oekraïne is om te beslissen hoe ze hun militaire operaties willen uitvoeren.”

Maar bij de ‘sabotage’-aanval, die Moskou grensoverschrijdend terrorisme noemde en waarbij een burger werd gedood en ten minste twaalf gewonden vielen, bleek door Amerika geleverd materieel betrokken te zijn, dat op een aantal foto’s te zien was. De schutters, die tactische en militaire uniformen droegen en grote gepantserde voertuigen bestuurden, hebben verschillende gebieden op Russisch grondgebied mogelijk enkele uren bezet gehouden, maar dinsdag kondigde het Kremlin aan dat zijn troepen de militanten hadden uitgeschakeld en hun militaire uitrusting hadden vernietigd. Het Kremlin zei verder dat het een Oekraïense poging was om “de aandacht af te leiden” van Ruslands overwinning in Bakhmut, bericht ZeroHedge.

Rusland actualiseerde later op dinsdag het aantal aanvallers dat zou zijn gedood bij het neerslaan van de aanval tot 70, maar hield ook vol dat het Oekraïners waren. Russische troepen hebben ook luchtaanvallen en artillerievuur ingezet om hen terug te dringen. Maar Kiev ontkende betrokkenheid en wees in plaats daarvan op twee anti-Poetin Russische paramilitaire groepen. Zij gaven de operatie toe en verklaarden via hun mediakanalen: “Het Legioen en de RDK gaan door met de bevrijding van de regio Belgorod.” De verklaring voegde eraan toe: “Opnieuw is de mythe dat Russische burgers veilig zijn en de Russische Federatie sterk is, vernietigd.”

Nu er foto’s opduiken waarop Amerikaanse pantservoertuigen van de grensoverschrijdende aanvallers te zien zijn, heeft dit de regering Biden in een lastig parket gebracht, gezien eerdere publieke verklaringen dat het materieel dat Washington aan Kiev geeft niet bedoeld is voor directe aanvallen binnen Rusland.

  "Hiermee kun je chirurgisch nauwkeurige aanvallen uitvoeren": de westerse pers vergeleek de Lancet UAV met de Amerikaanse Switchblade-600

Toen hem tijdens een dagelijkse briefing werd gevraagd naar de Amerikaanse militaire uitrusting die door de aanvallers is gebruikt, ontkende de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Matthew Miller, de beweringen niet ronduit, maar zei hij alleen dat de Amerikaanse regering “op dit moment sceptisch staat tegenover de juistheid” van de berichten dat door de VS geleverde wapens zijn gebruikt om Rusland in Belgorod aan te vallen.

“We hebben geen perfecte duidelijkheid van de informatie, we kijken naar dezelfde vage beelden [op sociale media] … op dit moment zijn we sceptisch over hun waarheidsgetrouwheid,” zei Milller.

Maar dezelfde middag waarop het ministerie van Buitenlandse Zaken een poging deed om onwetendheid te veinzen en afstand te nemen, bevestigde de Financial Times dat de milities inderdaad gepantserde Amerikaanse voertuigen hebben gebruikt.

“Extreem-rechtse milities die deze week een Russische regio aan de grens met Oekraïne bestormden, gebruikten tactische voertuigen van Amerikaanse makelij bij de aanval, wat vragen oproept over de steun van Kiev aan de in Oekraïne gevestigde Russische extremistische groeperingen.” [nadruk ZH].

FT kon ook bevestiging krijgen van de militanten zelf, waarmee de zaak is afgedaan:

Oekraïne heeft directe betrokkenheid bij de inval van maandag ontkend, maar een militaire functionaris erkende “samen te werken” met de nationalistische groepen, die maandag Russisch grondgebied binnendrongen om een dorp te “bevrijden”. Denis Nikitin, leider van het Russische vrijwilligerskorps, vertelde de Financial Times dat zijn strijders die de regio Belgorod aanvielen in het bezit waren van militaire voertuigen van Amerikaanse makelij.

  Zelensky en zijn generaals hebben vorig jaar "minstens" 400 miljoen dollar van de Amerikaanse hulp verduisterd

Deze omvatten ten minste twee M1224 MaxxPro pantservoertuigen en verscheidene Humvees, zei hij, maar hij weigerde bekend te maken hoe ze waren verkregen. Sommige, maar niet alle beelden van voertuigen van Amerikaanse makelij bij de inval werden aan de Russische kant van de grens genomen, volgens de FT-analyse van de video’s en foto’s. Beelden van het Russische ministerie van Defensie toonden afzonderlijk de tactische voertuigen van Amerikaanse makelij die door geweervuur waren beschadigd en kennelijk waren achtergelaten.

Volgens de FT hebben Oekraïense regeringsfunctionarissen sindsdien ook toegegeven dat ze tot op zekere hoogte samenwerken met de wrede Russische neonazigroepen die vermoedelijk achter de inval zitten:

Aanvankelijk hielden Oekraïense functionarissen publiekelijk afstand van de Russische sabotage-eenheden. Maar op dinsdag erkende Andriy Chernyak, een ambtenaar van de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR, voor het eerst enige vorm van samenwerking met het Russische vrijwilligerskorps en het Legioen van Vrij Rusland.

“Natuurlijk communiceren we met hen. Natuurlijk delen we informatie,” zei Chernyak. “En je zou kunnen zeggen dat we zelfs samenwerken.”

Dit lijkt de jarenlange beschuldigingen van Rusland aan het adres van Washington te bevestigen dat Oekraïne van plan is door het Westen geleverde wapens te gebruiken tegen zijn soevereine grondgebied.

De situatie in Belgorod bewijst ook dat het door de VS geleverde wapentuig zich duidelijk verder verspreidt dan de Oekraïense strijdkrachten, ondanks dat de regering Biden volhoudt dat het Pentagon goed toezicht houdt.

Hieronder volgt een nieuw overzicht van het Russische verslag van de aanval van maandag op dinsdag via TASS:

  Hoe zit het met het Oekraïense "tegenoffensief"?

In de afgelopen 24 uur hebben Oekraïense troepen ongeveer 20 gemeenschappen in de regio Belgorod beschoten, zei regionaal gouverneur Vyacheslav Gladkov. Ze gebruikten een meervoudig raketsysteem en lieten explosieven vallen op woongebouwen en mensen met behulp van drones.
Ongeveer 29 woongebouwen en drie voertuigen zijn beschadigd. In 14 bevolkte plaatsen zijn stroomstoringen geregistreerd. Zodra de situatie het toelaat, kan worden begonnen met het herstel van de dienstverlening, verduidelijkte de gouverneur.
Oekraïne heeft een ongekende informatieaanval op de inwoners van de regio gelanceerd, waarbij geruchten worden verspreid dat tanks de regio binnendringen en dat een nucleaire ramp dreigt. Het doel van Oekraïne is om mensen te intimideren en paniek te zaaien in de regio, zei de gouverneur…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verbergen van nederlaag in Bakhmut, Oekraïense militairen vallen Russische grensdorpen aan (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBurgemeester Khan van Londen “nauwelijks bij bewustzijn” door hartaanval dagen na ontvangst Covid-booster
Volgend artikelWaarom ik niet geloof dat er ooit een Covid-virus is geweest
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Het is tijd dat Russia gaat aanvallen en hard aanvallen. Plaatst kernwapens bij de Donbass om deze onnodige oorlog te stoppen per direct anders blijft het westen onderdrukken. Het speel is afgelopen.
  Het westen is rijk vanwege onderdrukking van de armere landen het is tijd dat iemand gaat de les te laten leren aan het westen hoeveel schade hebben verricht tegen andere landen en de kolonisten die de oorspronkelijke bewoners van een land hebben weggejaagd net als Canada, NZ, Australia, VS.
  De 80 procent van de rest van de landen moeten zij het westen hard aanpakken, de grondstoffen 6 keer duurder voor het westen verkopen.

 2. Dit was een terroristische aanslag : aangezet door Kiev elite-troepen, maar uitgevoerd door etnisch Russische misleide soldaten.

  Verschillende bronnen geven aan, dat de strijd zich gaat ontwikkelen naar terrorisme.
  Kiev kan niet winnen. De U.K. trainen die troepen nu op terroristische operaties; als ISIS en AlQaida in Syrie.

  Dit is al een jaar, wat regiem Kiev voortdurend en in het groot, ook doet :
  – dienstplichtigen, vanaf 16 jaar, m. en v. !, etnisch Russisch uit oostelijke en zuidelijke regio’s,
  dwingen en inzetten in de gevechten. Honderdduizenden gesneuvelden.

 3. “Opnieuw is de mythe dat Russische burgers veilig zijn en de Russische Federatie sterk is, vernietigd.”
  En dit is de wijze waarop de cabal werkt.
  Van binnen uit de vijand kapot maken.
  Overal nestelen zij zich in, politiek gezondheidszorg zelfs in de vijandelijke legers.
  Om vervolgens een leugen te verspreiden en een narratief als waarheid te verkopen.
  Pas maar op, de duivel heeft veel gezichten.
  Bij twijfel nooit toegeven, de waarheid voelt altijd meteen goed.

 4. de Amerikanen kunnen niets zelf altijd moet een ander het oplossen zijn erg dom en laf en wat ze ook zeggen het is altijd gelogen wand zij kennen geen waarheid wat een walgelijke regering

 5. …een poging waarvan op voorhand duidelijk was dat het zou falen, dus een zelfmoord missie waarvoor enkele idioten werden geronseld…nul militair nut, enkel om de oorlog te escaleren en te proberen de NATO stomme dingen te laten doen……waarschijnlijk is binnen het Oekraïense leger een machtsovername bezig en dat zou verklaren waarom Zelensky niet in Oekraïne meer is….de vermiste generaal zal mogelijk ook zijn geruimd door Oekraïense militairen die de oorlog willen stoppen….zolang Zelensky dus niet in Oekraïne is kunnen ze niet officieel de mach5t overnemen en de Cabal zal dus Zelensky zo lang mogelijk op bedelvaart tournee laten gaan…meer geld is meer geld voor de Amerikaanse oorlogs machine….

  • vermiste generaal is gevonden…ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis en zal zijn verwondingen hoogstwaarschijnlijk niet overleven (nieuws twee dagen geleden)…hetgeen er dus inderdaad op wijst dat er zuiveringen aan de gang zijn in de hoogste echelons van de regering en het militaire apparaat, wat dus ook de reden zal zijn waarom mr z nog steeds niet thuis geweest is….

 6. Dus als KIEV eerst ontkend dan hebben de amerikanen persoonlijk die vtgen geleverd aan die terroristen , dus Putin in de USA zijn genoeg extremistische gekken die je wat wapens kunt bezorgen vooral veel explosieven.

 7. de terugslag is te vrezen.. zowel in de US als in de EU..UK, inbegrepen wapens zijn nu overal in europa..het verval is begonnen en als een olievlek verspreiden..bev in de zomer op een bomvol strand, een trein, vliegtuig..of een vrachtwagen.. alles is nu mogelijk..en Amerika exporteerde dus ook binnenlands terrorisme..onze regeringen moeten Opgehangen worden.. Allemaal niemand is onschuldig.. Niemand ook de burgers niet…

  • @Raphaël Vangestel
   Mee eens het begint gestalt te krijgen .
   Er is veel wapen tuig verdwenen en is in handen van vele groepen die idd niet terug deinzen om daar gebruik van te gaan maken . Het gaat nog escaleren op een ongekende schaal .
   Duidelijk de contour van de eindtijd zichtbaar .
   De evangelisten schieten als paddestoelen de grond uit .
   Tijd voor de Sandwich borden met Jezus redt te omgorden 🤣
   Vroeger liep een malloot met een groot kruis door amsterdam een wieltje onder de balk .
   Kan mij herinneren dat ook ik hem nog iets toegeroepen heb (wat weet ik niet meer ) maar hij was snel uit het beeld verdwenen. 😄

 8. Bijkomende vraag is , zijn het Russen Oekraïners, een mix of gewoon import NAVO .

  Deze laatste treft jaren voorbereidingen dus ook op Russisch sprekende vaardigheden.

  Hoe bewijs je, wie wie is.
  Met ID fraude van slachtoffers kom je een eind.

  Wat deze USA president zegt, is nietszeggend.
  Draaien ook alles om, satanisme.
  Nee is ja en Visé versa .
  Zijn uit op verdere escalatie. 💣

  wat bijzonder is, men houdt elkaar in leven op dit niveau.

 9. Vlgs mijn bescheiden edoch correcte mening: waren gewoon Oekies in RU uniformen met USA matereaal.

  Ik denk dat Poetin wel gepast wraak neemt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in