Russische T-90 tank in de sneeuw. Afbeelding: Creative Commons.

In het Zhuravka ravijn aan het Svatovo-Kremennaya front heeft de T-90M “Proryv” tank, gemaakt door de specialisten van de Uralvagonzavod onderneming, na vernietiging van het bolwerk van de Oekraïense strijdkrachten, vermeden vernietigd te worden door ATGMs (anti-tank guided missile). Dit gevecht, dat twee dagen eerder plaatsvond, werd gefilmd, bericht TopWar.

Deze beelden werden gepubliceerd op het Telegramkanaal “Older than Edda”.

De auteur van de publicatie meldt dat het bolwerk van de vijand met succes werd “ontmanteld” door tankers van de 3e Gemotoriseerde Infanteriedivisie, en dat de Oekraïense militairen die erin zaten werden vernietigd. Tijdens het gevecht vuurde men een anti-tank raketsysteem op de Russische tank af, maar de bescherming werkte en er werd een rookscherm losgelaten. Daardoor raakten de militairen die in de tank zaten niet gewond en kunnen zij de hun door het bevel opgedragen taken blijven uitvoeren. De tank werd niet vernietigd door een ATGM.

Het filmen gebeurde van grote afstand, dus het is vrij moeilijk om alle details te zien van wat er gebeurt.

Op dit moment wordt de T-90 “Proryv” tank beschouwd als een van de nieuwste exemplaren van Russisch militair materieel. Dergelijke gevechtsvoertuigen worden nu massaal naar de gevechtszone in de DPR en LPR gestuurd. Alle soorten antitanksystemen, inclusief de beroemde Amerikaanse Javelin, zijn machteloos tegen hen. Opmerkelijk is ook de aanwezigheid van hightech elektronische apparatuur. Bovendien heeft de nieuwe tank betere rijeigenschappen en is hij gemakkelijk te besturen. Ook het weer helpt hem zijn kwaliteiten te onthullen, want door de invallende vorst is het voor gepantserde voertuigen veel gemakkelijker geworden om zich op bevroren grond te verplaatsen.

Overgave van Azov-neonazi's gaat door. De leugens van Zelensky ontmaskerd

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks – Russische industrie in volle gang (Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

14 REACTIES

  1. Gerrit januari 10, 2023 at 13:05

    Met je rechtermuisknop op de pagina klikken (PC) en de optie vertaal selecteren, met een GSM helemaal naar rechtsboven gaan en op de 3 onder elkaar geplaatste puntjes klikken en kijken of je de optie van vertalen kan zien, als dat zó is Gerrit gewoon op klikken succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here