© steve p2008 (CC BY 2.0)

Windenergie wordt vanuit een groen politiek oogpunt op de markt gebracht als “duurzame” energie. Maar dat is niet waar als je de windturbines meetelt die nodig zijn om elektriciteit uit de wind te halen. Slijtagedelen zoals de rotorbladen van de windturbines zijn gemaakt van materialen die niet gerecycled kunnen worden en worden nu op gestaag groeiende stortplaatsen gedumpt.

Frontnieuws heeft al eerder gemeld hoe depots met afgedankte wieken zich in de VS verspreiden. Nu rapporteert men ook vanuit Denemarken over hoe windenergie dergelijke milieuproblemen veroorzaakt.

Het is tot nu toe ongeveer 8.000 ton afgedankte windenergie-wieken die stortplaatsen in het hele land doen groeien. Nu klimaatalarmisme politieke grond heeft gewonnen, stijgt dit cijfer exponentieel.

Duizenden tonnen windenergie-afval worden gestort

Op de lange duur zal zoals het nu duurt om het cijfer van 8.000 ton milieuproblematisch windenergie-afval te bereiken, het volgende interval 61.000 ton onrecycleerbare windturbines-wieken in Denemarken zijn.

De Deense minister van Milieu Lea Wermelin erkent dat dit de keerzijde van windenergie en een groot probleem is. De wegwerpmaatschappij is iets waar milieubewuste mensen zich voor hebben ingezet om te elimineren, maar nu stimuleert het deel van de milieubeweging dat voorstander is van windenergie de permanente wieken-milieuvervuiling.

“Dit is wat we als samenleving hebben geprobeerd om van weg te komen, dat je gewoon alles op een vuilnisbelt gooit en er dan niet meer aan denkt”, zegt ze tegen de Deense DR.

Ook vanuit de windenergie-industrie erkent Wind Denemark’s CEO Jan Hyllenberg dat dit een groot geloofwaardigheidsprobleem is voor windenergie als een groene en duurzame kracht.

Klimaatactivisten in shock over Greta Thunberg’s milieuvervuilende rotzooi

Vorig artikelHet proces van het ontwikkelen van het vaccin is te snel en te riskant
Volgend artikelOpen brief van Amerikanen aan president Trump: Roep nu de ‘Insurrection Act’ (staat van beleg) uit of riskeer de Republiek te verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik weet verder ook niet waar die dingen van gemaakt zijn en of ze hol zijn maar het is geen radioactief materiaal.
  Zijn die wieken nou echt helemaal nergens voor te gebruiken, maak er planken van of weet ik veel wat.
  Van plastic flessen en tasje weten ze kleding te maken of parkbankjes.
  Dan zal hier toch ook wel wat voor te bedenken zijn.

 2. @BertG.
  Die dingen worden gemaakt van glasvezel. Het probleem daarmee is dat het vrijwel onmogelijk te verwerken is. Verbranden is ook al geen optie, aangezien dat slechtsde troep de lucht injaagt, plus dat het een enorm lage energiewaarde heeft, dus het verbranden levert nauwelijks wat op.
  Er zijn wat testen gedaan om te te gebruiken om de dijken te versterken, maar de vorm is niet bepaald ideaal en wanneer je ze begint te verzagen verliezen ze een flink deel van hun structurele integriteit en kracht, wat het niet echt praktisch maakt. Nog even daargelaten dat ook die oplossing beperkt is, want je kunt ze dan wel in de grond steken, maar daar zitten ze dan over 1000 jaar nog, niet bepaald millieuvriendelijk dus.

  De enige manier om wind-energie millieuvriendelijk te maken is door ouderwetse molens te bouwen, er was echter een reden dat windmolens en zeilschepen in rap tempo verdwenen toen de stoommachine werd uitgevonden; windenergie is een uitermate onbetrouwbare bron van energie.

  • Glasvezel is inderdaad wel een vies goedje om wat mee te doen.
   Zo kanker verwekkend als de pest bij verwerking.
   Maar ze hebben het dus wel geprobeerd om er nog iets mee te doen.
   En dat die dingen er nooit hadden mogen komen, daar zijn we het wel over eens.

 3. Vraag een links hoofd hoeveel 1+1 is en dat hoofd zal antwoorden: 11.
  Zeg jij aan dat linkse hoofd dat het 2 is en dat er tussen 1 en 11 nog 9 andere getallen bestaan, dan zegt dat linkse hoofd dat jij gek bent, dat het zelf altijd en onder alle omstandigheden gelijk heeft en dat die andere 9 getallen niet bestaan.
  Zo ook met windenergie en de afval.
  Dat laatste bestaat volgens een links hoofd niet en hoe je het ook maar wendt of keert:
  een links hoofd zal altijd zeggen dat het goed voor het milieu is… een dikke 11 !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in