Sinds de Corona-vaccinatiecampagne in India van start is gegaan, stijgt ook het aantal Coronadoden weer. Gewoon toeval of heeft het toch met de vaccins te maken?

Het fenomeen is niet nieuw. Zodra een land begint met grootschalige inenting van de bevolking tegen het Coronavirus, stijgt ook het aantal Coronadoden. Vooral in landen met een ratio van meer dan 10 toegediende vaccindoses per 100 inwoners, konden stijgende sterftecijfers worden waargenomen (zie “Statistisch effect van vaccinatie tegen Corona: sterfgevallen nemen toe met vaccinaties”). Een soortgelijk beeld tekent zich nu ook af in het dichtbevolkte India.

 

Tot de vaccinatie goed door de crisis

Tot dusver heeft vooral India de crisis vrij goed doorstaan. Door het gebruik van Ivermectine is het aantal sterfgevallen als gevolg van Corona aanzienlijk verminderd in vergelijking met andere landen. Nu, echter, is de vaccinatie medio januari begonnen. Vanaf midden februari is het aantal vaccinaties aanzienlijk toegenomen – en daarna, in de laatste weken, is het dagelijkse sterftecijfer plotseling gestegen.

Het in India gebruikte vaccin is hoofdzakelijk het vaccin van AstraZeneca, dat echter plaatselijk wordt geproduceerd onder de naam “Covidshield”, naast het Russische Spoetnik V-vaccin. In totaal zijn nu ongeveer 100 miljoen mensen gevaccineerd, wat echter slechts iets minder dan 8 procent van de totale bevolking uitmaakt.

Stijgende Covid-gevallen

In hetzelfde tempo neemt ook het aantal actieve Covid-gevallen sterk toe. Of dit te wijten is aan de vaccinatie of aan het Hindoe-feest Holi, dat nu de “derde golf” naar het subcontinent brengt en zo ook de aantallen opdrijft, is waarschijnlijk een onderwerp waarover kan worden gediscussieerd. Vooral omdat pas onlangs een Indiase Corona-mutatie werd ontdekt.

Dr. Mike Yeadon: "De COVID-19 vaccin spike-eiwitten beschadigen placenta-eiwitten in gevaccineerde vrouwen"

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Indiase man onthoofdt zijn vrouw en brengt haar hoofd naar het politiebureau

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here