Vaccinoorlogen – Geneesmiddelenlobby wil landen straffen die pleiten voor goedkope vaccins

Big Pharma vecht voor een strakke controle over de productie van het Covid-19 vaccin, waardoor de beschikbaarheid globaal wordt beperkt terwijl er miljarden worden geoogst.

0
1197

De geneesmiddelenlobby heeft de Amerikaanse president Joe Biden gevraagd om landen zoals India, Zuid-Afrika, Chili, Colombia en Hongarije te straffen omdat zij de productie van Covid-19 vaccins willen verhogen zonder uitdrukkelijke toestemming van de grote farmaceutische bedrijven.

De geneesmiddelenlobby strijdt voor een strenge controle op de productie van vaccins en wil sancties voor landen die streven naar goedkope vaccins.

De geneesmiddelenindustrie heeft documenten ingediend bij het Trade Representative Office van de V.S. waarin het vermoedelijke risico wordt geschetst van pogingen om “fundamentele intellectuele eigendomsbescherming” uit te dagen in reactie op Covid-19. De geneesmiddelenlobby bekritiseert elke poging om technologische kennis te delen voor de productie van vaccins of vaccin octrooien.

De geneesmiddelenindustrie heeft scherpe kritiek geuit op elke poging om octrooien op vaccins of de technologische kennis die nodig is om ze te produceren te delen, ondanks de globale behoefte. Volgens schatting hebben rijke landen die slechts 16 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigen al meer dan de helft van alle contracten voor Covid-19 vaccins in de wacht gesleept. En uit de huidige prognoses blijkt dat een groot deel van de middeninkomenslanden en de ontwikkelingslanden pas over enkele jaren op grote schaal zal kunnen vaccineren. Sommige prognoses voorspellen dat landen met lage inkomens zoals Mali, Zuid-Soedan en Zimbabwe wellicht pas begin 2024 een significant niveau van vaccinatie zullen bereiken.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Big Pharma: Covid is een biljoenen-dollar industrie en degenen die ervan profiteren zullen ervoor zorgen dat Covid nooit weggaat

Het spectaculaire falen van de COVID-19 injecties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here