Amerikaanse verkenningspatrouille Syrië / Photo by Spc. Jensen Guillory / Wikimedia / (Public Domain)

Het lekken is begonnen en dat is bijna altijd een goede indicator voor een op handen zijnde verschuiving in het buitenlands beleid van de VS. In dit geval gaat het om Syrië, Irak, Iran en Turkije. De Verenigde Staten zijn al tien jaar bezig met een militair avontuur in Syrië, schrijft Larry Johnson.

Het begon in 2014 als een ogenschijnlijke missie van special ops troepen om ISIS te vinden, fix and finish (dat is militaire taal voor het doden van de “terroristen”), maar het ontwikkelde zich tot een ondersteuningsoperatie voor opstandelingen om de Koerden te helpen in hun strijd tegen Syrië en Turkije. Oh ja. Bijna vergeten. De primaire missie van de Amerikaanse militairen was het beschermen van de Conoco oliefaciliteit op Koerdisch grondgebied. Het draait allemaal om de olie. Het lijkt erop dat er een verandering op komst is.

Een van de Amerikaanse militaire aannemers die werkt als social media influencer, OSINTdefender, postte vandaag het volgende:

Dit viel samen met een stuk in Foreign Policy van Charles Lister, die verwoed zwaait met de voortdurende dreiging van ISIS (het zijn net zombies, je kunt ze niet uitroeien) in een wanhopig pleidooi om in Syrië te blijven. Hij merkt op dat de aanval van Hamas op 7 oktober in Israël de calculus van het Midden-Oosten heeft veranderd:

Het zou geen verrassing moeten zijn dat de regering Biden haar militaire prioriteiten in de regio heroverweegt.

Het zou echter reden tot grote bezorgdheid moeten zijn dat dit een volledige terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Syrië zou kunnen inhouden. Hoewel er nog geen definitieve beslissing is genomen om te vertrekken, hebben vier bronnen binnen Defensie en Buitenlandse Zaken gezegd dat het Witte Huis niet langer wil investeren in een missie die het als overbodig beschouwt. Er zijn nu actieve interne besprekingen aan de gang om te bepalen hoe en wanneer een terugtrekking kan plaatsvinden.

Niettegenstaande het catastrofale effect dat een terugtrekking zou hebben op de Amerikaanse en geallieerde invloed op de onopgeloste en uiterst onstabiele crisis in Syrië, zou het ook een geschenk zijn voor Islamitische Staat. Hoewel aanzienlijk verzwakt, is de groep in feite klaar voor een heropstanding in Syrië, als ze daar de ruimte voor krijgt.

Dit is totale BS [bullshit]. ISIS is niet klaar om iets te doen. ISIS is een excuus om Amerikaanse troepen op een plek te houden waar ze kunnen waken over de olie, die waarschijnlijk naar Israël gaat.

  Netanyahu lokt de VS in een oorlog met Iran

De Islamitische Staat boeman zwaaien voor het Amerikaanse publiek is gebaseerd op de onwetendheid van het Amerikaanse publiek. Mensen van Islamitische Staat willen Bashir Assad omverwerpen. Dat willen wij ook. Islamitische Staat fanatici haten Iran en Iran wil hen graag vernietigen. Dus ik denk dat dat ons bondgenoten van de Islamitische Staat extremisten maakt als het gaat om het haten van Iran. Tegen wie doen we in godsnaam alsof we vechten? Dat is het probleem achter het toestaan van de Amerikaanse militaire aanwezigheid in Syrië. We bezetten illegaal Syrisch grondgebied.

Amerikaanse en Israëlische aanvallen op Hezbollah en IRGC doelen in de afgelopen maand hebben geleid tot een niet aflatend spervuur van drones, raketten en ballistische raketten op de Amerikaanse buitenposten in Syrië en Noord-Irak. De commandant van CENTCOM en de stafchefs realiseren zich nu dat dit geen duurzame missie is. De 900 Amerikaanse soldaten die deze Middel East versies van Fort Apache bemannen, zijn op zijn minst doelwitten die wachten op een raketaanval. Als de Verenigde Staten besluiten om een directe aanval op Iran uit te voeren, wat betekent binnen Iran, dan is de overlevingskans van deze bases/outposts in gevaar.

Ik sluit de mogelijkheid niet uit dat de beslissing om deze bases te sluiten vooruitloopt op een eventuele Amerikaanse militaire aanval op Iran. Maar ik denk dat het een oprechte poging is om het profiel te verminderen wanneer deze soldaten geen kritieke, essentiële missie uitvoeren. En er is nog iets anders dat de beslissing aanstuurt.

Stafofficieren van het U.S. Central Command en het U.S. Indopacom Command zien een enorme politieke strijd ontstaan tussen de luchtmachtcomponent van CENTCOM, CENTAF, en de luchtmachttegenhanger van INDOPACOM, PACAF.

  Dit alles en de wereldoorlog ook

De uitdrukking van de dag is “Great Power Competition”. Het is de nieuwe hotness, de top issue, en het is allemaal China, China, China. De viersterrengeneraals in de respectieve theatercommando’s vechten het uit over het herschikken van troepen. INDOPACOM wil zoveel mogelijk luchtsteun op tafel om voorbereid te zijn op de strijd tegen China. CENTCOM houdt vol dat het de vliegtuigen en re-fuelers absoluut nodig heeft om te voorkomen dat de Houthi’s de havens van Israël platleggen. Er wordt gezegd dat INDOPACOM de overhand heeft.

Het is de meer Cow Bell strategie. Als je denkt dat oorlogen in Oekraïne, Gaza en Jemen, met een mogelijke klap op het Iraanse front, voldoende zijn om het defensie-establishment tevreden te houden, dan heb je het helemaal mis. We hebben meer Cow Bell nodig.

Ik denk ook dat het tijd is voor Country Joe and the Fish om de songteksten te updaten van Vietnam naar China. Het is 55 jaar geleden. Meer Cow Bell.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom hebben gepensioneerde Amerikaanse generaals het zo consequent mis?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTo nuke or not to nuke?
Volgend artikelSatans agent: Het Wereld Economisch Forum
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. ISIS was gewoon een tereurgroep die Obama heeft getraind om oorlog te maken tegen Assad. Die gifgas aanvallen die Assad op zijn burgers zou uitvoeren, op basis waarvan de USA Syrië is binnengevallen, bleken helemaal niet waar te zijn. Het gaat altijd hetzelfde. Het ging de satanisten er om de olievelden van Syrië in handen te krijgen en daar hebben ze redenen voor gecreëerd. Zo doen ze het met alles… al duizenden jaren.

  • Isis is een creatie van ISraël ja, hoe komt het dat ze nooit of nooit Israël hebben gedreigd en het voor Palestina hebben opgenomen? Die tering hond leider zou zelfs Israëli zijn (Al Baghdadi), anyway alles om moslims zwart te maken en vanuit USA’s perspectief = reden om olie te plunderen.

   • Youssef, ISIS betekent Israelian Special Intelligence Service en deze verrotte zionistenclub heeft nog nooit de moed gehad de zionistische entiteit aka Israhell aan te vallen, allemaal volgens het script.
    De taak van de in Irak gestationeerde en tot hel & verdoemenis oproepende kalief van ISIL (Islamitic State in Iraq and the Levant) Abu Bakr al-Baghdadi was het creëren van zoveel mogelijk chaos in de landen om Israël en hij was het pseudoniem van de in 2019 omgekomen mossadagent Shimon Elliot.

    • @Ron Swart…

     John mc Cain is direct gelinkt aan ISIS leiders. Hij staat in Syrië met de grootste monsters op de foto. John is overleden, maar hij heeft een grote rol gespeeld.

    • Klopt Ron Swart, maar als je bvb, de publieke opinie bekijkt, na dat ze zulke gruweldaden plegen in Irak, Syrie bvb. op journalisten of wie dan ook, wie werd er dan altijd met de vinger gewezen. Juist ja moslims, terwijl wij dit veroordelen, moord is niet goed te praten en is een grote zonde. Wel goed dat er nu meer ogen open gaan en die Zionisten door hebben.

  • duizenden jaren geleden ging het om terrein niet wat in de bodem zat enkel wat makkelijk te vinden was .
   nu een tientallen jaren geleden was de VS op zoek waar ze olie en mineralen konden stelen maar veelal liep het op een sisser uit waar ze veel geinvesteerd hadden Syrië was redabel voor 80 miljoen per dag olie kunnen stelen voor de verkoop.
   ook dit loopt op zijn einde.

  • Nee hoor, de olie was het sop niet waard, daar waren ze niet om verlegen maar was alleen aardig mee genomen. Dé redenen was een regime-change in Syrië met het verdrijven van de Russen met hun militaire bases in het land en zo na Lybië uit de Middellandse Zee. Daarenboven was dat hét obstakel voor de pijpleidingen naar Europa ipv Russische leveringen aan Europa .

  • Theme januari 25, 2024 Bij 18:01

   ISIS of ISIL het laatste was de uitspraak van moslimbroeder Obama de L staat voor Levant ( het Oosten) georganiseerd, gesteund, getraind en gefinancierd door de Mossad en natuurlijk de zionistische helpers Amerika.

 2. Er bestaat een gelekt en officieel document uit 2012 waarin de Amerikaanse militaire veiligheidsdienst DIA stelt dat ISIS van het Westen de opdracht had om vanuit Syrië Irak binnen te vallen om het land te splitsen. Daarbij ging de Syrische provincie ook Hasaka, waar nu de PKK soldaatje mag spelen en plunderen, naar ISIS ging. Toen ISIS in Irak ook poogde Erbil en Koerdistan te veroveren was het gedaan met de liefde tussen het Westen en ISIS. Discussies toen in de Amerikaanse senaat maakten dat duidelijk. Bovendien was het toen al duidelijk dat Rusland en Iran opgestaan waren om met Irak de aanval van het Westen via ISIS af te slaan. Vandaar dat het Westen toen de oorlog aan ISIS verklaarden. De rest is theater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in