De techgiganten censureren berichten die de “integriteit” van de Amerikaanse verkiezingsresultaten in twijfel trekken, ondanks de verontrustende anomalieën. Maar het in twijfel trekken van de verkiezingsintegriteit definieerde het narratief van het establishment voor vier jaar van meedogenloze Russiagate.

Twitter, Facebook en YouTube’s hardhandig optreden tegen speculatie over verkiezingsfraude, “verkiezingsinmenging” en andere “informatie die bedoeld is om het vertrouwen van het publiek in een verkiezing of ander burgerlijk proces te ondermijnen”, zoals Twitter het uitdrukt, is een verbluffend voorbeeld van de manier waarop ze speculatie over vermeende Russische inmenging in de verkiezing van 2016 hebben bevorderd – en zelfs aangemoedigd, schrijft auteur Buyniski op RT.

In wat misschien de ultieme ironie is, zou het huidige niveau van verkiezingsinmenging door het sociale media establishment – die alles overtreft wat de trollenkwekerij Internet Research Agency in 2016 met verschillende ordes van grootte uit zijn mouw schudde – onmogelijk zijn zonder de hysterie die op deze platformen is ontstaan door journalisten die twijfel zaaiden over de integriteit van de verkiezing van dat jaar. De vier jaar van Russiagate, staan in schril contrast met het niveau van verstikking van de stroom van informatie over de verkiezing van 2020.

Twitter heeft zijn “verkiezingsintegriteit” beleid sinds 2016 gestaag aangescherpt in reactie op beschuldigingen dat sociale media als voedingsbodem hadden gediend voor “Russische bots” en trollen die op de een of andere manier een massaal deel van het Amerikaanse electoraat ervan zou hebben overtuigd om te stemmen voor Republikeinse kandidaat Donald Trump in de verkiezing van dat jaar, heeft het platform er zich nu op toegelegd om “ongecontroleerde beweringen” over verkiezingsfraude of inmenging te verwijderen, nu vier jaar van niet-geverifieerde claims over Russische inmenging erin zijn geslaagd veel gewone Amerikanen bang te maken voor wat er met hun kostbare stem zou gebeuren als de censuur niet in de coulissen wacht om het verkeerde denken te verstikken.

  Zwarte Democraten Senaat kandidaat's mentor: "Er zal geen vrede zijn in Amerika totdat de blanken hun blankheid beginnen te haten"

Ook Facebook heeft zich als verkiezingsintegriteitskruisridder opnieuw gevormd met de Russische bemoeizuchtige claims als springplank. In een plotwending die zou worden afgewezen van een Hollywood script voor het feit dat het te flagrant is, heeft Facebook’s “verkiezing integriteit” deskundige Anna Makanju eerder gewerkt als speciaal beleidsadviseur voor Europa en Eurazië voor de voormalige Vice President (en de huidige Democratische presidentiële uitdager) Joe Biden. Ze is ook een senior niet-ingezetene bij de pro-oorlog NAVO-gesteunde denktank de Atlantische Raad, die sinds 2018 samenwerkt met Facebook om “de democratie te verdedigen” – opnieuw, gebaseerd op ongegronde beschuldigingen dat de Trump-campagne had samengespannen met Rusland om de verkiezingen van 2016 te stelen.

YouTube heeft op soortgelijke wijze gehandeld, door “gezaghebbende bronnen” door de strot van gebruikers te duwen en door het plakken van waarschuwingsetiketten op inhoud die verband houdt met controversiële kwesties.

Alle drie de bedrijven hebben materiaal “door staat gerunde media” gelabeld en het bereik ervan onderdrukt – in veel gevallen maken ze loopholes voor media die worden gerund door de VS of haar klantenstaten, en maken ze valse beweringen over “redactionele onafhankelijkheid” alsof de staatshoofden van Rusland, Iran, China, en andere ‘verkeerd denken’ genererende staten in de nek van individuele schrijvers ademen. Maar zelfs particuliere Amerikaanse media worden nu gemuilkorfd als de verhalen die ze publiceren bedoeld zijn om ongewenste waarheden te vertellen over de gezalfde – Biden – of zijn zoon, wiens laptop de meest schokkende, hardhandige censuurschap van het voorverkiezingsseizoen in gang heeft gezet. De doofpotaffaire, zoals ze zeggen, is altijd erger dan de misdaad.

  Black Lives Matter is Amerika's eigen culturele revolutie geworden

Dankzij een georganiseerde cross-platform censuurschap op vragen over verkiezingsresultaten, hoe redelijk ze ook mogen lijken, kan de president van de VS zelf de aandacht van zijn miljoenen volgelingen niet vestigen op beschuldigingen van kiezersfraude in staten die belangrijke slagvelden zijn geworden in de 2020-wedstrijd: Georgië, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin en Arizona. De helft van zijn laatste twaalf tweets zijn verborgen achter een ‘waarschuwing’ die gebruikers niet toestaat commentaar te geven of te retweeten. Zelfs een driewoordige caps-lock uitbarsting zoals “STOP THE FRAUD” is te gevoelig verklaard voor de ogen van de gebruikers.

Twitter, Facebook en YouTube verklaarden het hun missie om “verkeerde informatie” te bestrijden temidden van de mist van twijfels over de verkiezingsintegriteit die volgde op de Trump 2016 paniek. Hun drift in de afgelopen vier jaar heeft het overduidelijk gemaakt – net als de onthulling dat meer dan 95 procent van de politieke donaties van de werknemers van alle drie de bedrijven naar de Democraten ging – dat ze geen neutrale, onpartijdige toeschouwers zijn, maar bereidwillige soldaten in de voorlichtingsoorlog van de Democratische partij. De opzichtigheid waarmee ze zich inzetten ontvlamt alleen maar woede bij de aanhangers van de president, die – na dagenlang tweets van zijn verwijderd, buitengesloten te zijn van hun accounts, en andere manieren te zijn onderdrukt – bereid zijn om zelf oorlog te voeren.

En dat is het punt. Gezien het feit dat er weinig daglicht zou zijn tussen het beleid van de twee presidenten, is het duidelijk dat al deze verdeel-en-heers vertoning meer gericht is op de aanhangers van de kandidaten – van wie velen een afwijkende mening hebben over waar de VS heen zouden moeten gaan. Desalniettemin, als die aanhangers op vreedzame wijze notities zouden vergelijken over wat zij zien als de problemen met de Amerikaanse samenleving, zouden ze zich misschien realiseren dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan met de leiders van hun respectievelijke partijen. Daarom moeten ze elkaar naar de keel worden geduwd, wil het heersende establishment kunnen overleven. En gezien de verkiezingsuitslag van 2020 zal die heersende klasse nog een lang en gezond leven leiden.

Trump: “Deze verkiezing is nog lang niet voorbij, legale stemmen beslissen wie president is, niet de nieuwsmedia”

Vorig artikelTrump: “Deze verkiezing is nog lang niet voorbij, legale stemmen beslissen wie president is, niet de nieuwsmedia”
Volgend artikelZweedse staatsmedia weigert de cartoon van Erdogan te publiceren: “Kan beledigend zijn”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in