Een paar dagen geleden lanceerde de Amerikaanse president Donald Trump de hashtag #obamagate in zijn kanalen op social media. De hashtag verwijst naar de kluwen van leugens en bedrog van Trump’s meest hardnekkige vijanden sinds zijn toetreding – die hem beschuldigen van samenwerking met Rusland – die langzaam maar zeker ontrafelt.

Na meerdere jaren van beschuldigingen dat hij in het belang van Rusland zou werken en de hulp van Poetin heeft ingeroepen, zou het spervuur van beschuldigingen later niets dan losse flodders blijken te zijn – er was geen sprake van samenwerking of schendingen van de Trump-regering.

Nu is in plaats daarvan de voormalige president Barack Obama en zijn vicepresident – de laatste mogelijk ook de Democratische presidentskandidaat – onder vuur komen te liggen. Illegale methoden zouden zijn gebruikt om inzicht te krijgen in het werk van de Trump-campagne en vervolgens om de complottheorieën van Rusland waar te laten lijken.

De kwestie krijgt nauwelijks aandacht in de mainstream media – volgens Mike Doran, voormalig veiligheidsadviseur van het Witte Huis, omdat zij vanaf het begin betrokken waren bij het nepverhaal van Rusland dat dus een regelrechte leugen blijkt te zijn.

De uitzending van Australian Sky News laat onder andere zien wanneer Trump’s perssecretaris Kayleigh McEnany een vraag krijgt over deze zaak (zie hieronder 18:30) en dan bij de journalisten erop aandringt om verder te graven, want er is veel om aan het licht te brengen en dat het hun taak is.

De reactie van McEnany heeft veel aandacht opgeleverd en ze is geprezen voor haar vaardigheid in het omgaan met de pers.

Trump vuurt waarschuwingsschot op Obama: Ik hoop dat je het leuk vond om me te onderzoeken. Nu is het mijn beurt

Trump's Covid-adviseur Atlas roept mensen op in opstand te komen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here