Fox News was voorheen het favoriete kanaal van president Trump © Steam Pipe Trunk / Flickr (CC BY-SA 2.0)

De kijkcijfers van Fox News kelderen na beschuldigingen dat de tv-zender een scherpe bocht naar links heeft gemaakt in verband met de presidentsverkiezingen. Nu spoort Donald Trump zijn achterban aan om in plaats daarvan naar de concurrenten Newsmax en OANN te gaan kijken. De president zou ook van plan zijn om zijn eigen nieuwszender te beginnen.

“Het aantal dagelijkse kijkers op Fox News is volledig ingestort. Nog erger dan in de vakantietijd. Heel triest om dit te zien gebeuren, maar ze vergaten wat hen succesvol maakte, wat hen daar bracht. Ze zijn de Golden Goose vergeten. Het grootste verschil tussen de verkiezingen van 2016 en 2020 was Fox News”, schrijft Trump op Twitter.

Hij heeft ook een groot aantal berichten van andere gebruikers die Fox News aanvallen geretweet. Een groot aantal van hen schrijft dat ze zijn gestopt met het kijken naar de tv-zender en in plaats daarvan zijn overgestapt op de concurrent Newsmax.

Newsmax en One America News Network (OANN) zijn twee conservatieve uitdagers van Fox News. Newsmax, dat gratis online kan worden gestreamd, heeft zijn kijkersbestand sterk zien toenemen sinds de verkiezingsnacht, omdat veel boze Trump-supporters op zoek lijken te zijn naar een alternatief.

Een gebruiker die door Trump geretweet is, dringt er ook bij Fox-presentatoren Tucker Carlson, Sean Hannity en Laura Ingraham, die nog steeds steun voor de president tonen, op om het zinkende schip te verlaten.

Volgens informatie van Axios is Donald Trump ook van plan een eigen nieuwszender te starten om Fox News uit te dagen.

De aapmens: eerste chimera-achtige embryo's van de moderne tovenaarsleerling

“Hij is van plan om Fox te vernietigen, zonder twijfel”, zegt een vermeende bron tegen Axios.

Prijswinnende journalist stelt vast: de mainstream media zijn corrupt

2 REACTIES

  1. Dat is onjuist!
    Al’s alleen Democraten worden ge polled dan krijg je inderdaad een oneerlijk antwoord.
    Ik woon in Florida, ik wordt niet gepolled.
    Er is niks wat de Democratie partij kan doen wat eerlijk is.
    En de mensen in Europa krijgen niet de waarheid te horen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here