Premier Justin Trudeau zit in de problemen. Premiers twijfelen aan zijn oordeel om de Noodwet in te roepen. Provincies hebben massaal hun vaccinpassen ingetrokken. Zijn binnenlandse steun is aan het instorten.

Nu wordt de premier in het parlement uitgejouwd, en zelfs leden van de Liberale Partij staan weigerachtig om hem te steunen, bericht Kyle Becker.

De gespannen woordenwisseling tussen de liberale premier Trudeau en oppositieleden begon toen Candice Bergen, de interim-leider van de Conservatieve Partij, Trudeau op de vingers tikte over zijn beroep op de Noodwet.

“De premier heeft de wet op de noodbevoegdheden ingeroepen en 24 uur later zijn er meer vragen dan antwoorden,” zei Bergen. “Vragen of dit gerechtvaardigd is, vragen of aan de criteria is voldaan, vragen over wat dit betekent voor de rechten en vrijheden van de Canadezen.”

Er is parlementaire goedkeuring nodig voordat de premier deze ongekende mokerslag kan uitvoeren,” merkte ze op. “Dus kan de premier ons vertellen wanneer het parlement hierover zal debatteren? En verwacht hij van ons dat we het vrijdag afhandelen, maar dan opstaan, een week vrij nemen en het pas in maart afhandelen?”

Trudeau stond op om de spitse vraag te beantwoorden.

“Meneer de voorzitter, na overleg met het kabinet en de caucus, na overleg met de premiers van alle provincies en territoria…” begon Trudeau.

Het hoorbare gekreun in het parlement begon.

“Na, uh, overleg met de oppositieleiders, hebben we besloten om, uh, de Noodwet in te roepen…” zei Trudeau tegen het luider wordende protest in het parlement, “als aanvulling op de capaciteit van de provincies en territoria om de blokkades en bezettingen aan te pakken.”

“Ik wil duidelijk stellen dat deze maatregelen beperkt zijn in tijd en geografie,” voegde Trudeau eraan toe te midden van de kakofonie van tegenstemmen. “Ze zijn redelijk en staan in verhouding tot de dreiging die ze beogen aan te pakken, en ze zijn volledig in overeenstemming met het Handvest van de rechten en vrijheden om alle Canadezen gerust te stellen dat het juist is om dit te doen.”

“Geachte leider van de oppositie,” zei de voorzitter, terwijl hij Bergen opnieuw introduceerde.

“Ik had een zeer eenvoudige vraag aan de minister-president,” zei ze. “Hij was niet in staat om die te beantwoorden. Het lijkt erop dat dit meer politiek drama voor de minister-president kan worden. Hij scheldt mensen uit waar hij het niet mee eens is. Hij maakt wiggen, hij verdeelt, hij stigmatiseert. Maar ondanks al zijn falen, is de grens van Coutts verdwenen. Windsor is opengesteld. Provincies en politie doen hun werk en blokkades beginnen af te nemen.”

  Studie onthult dat mRNA-vaccins eerder sluimerende virussen en ziekten 'reactiveren'

“Maar de premier vindt dat het nu tijd is om deze extreme maatregel te nemen en de wet op de noodbevoegdheden in te roepen,” vervolgde zij. “Is het niet zo dat de maatregelen van de premier de zaken eerder slechter dan beter maken?”

“Precies,” zei een lid van de oppositie.

“Het gaat erom de Canadezen veilig te houden, hun gemeenschappen en buurten te beschermen en banen en onze economie te beschermen”, zei Trudeau tegen een uitbarsting van ongenoegen.

De voorzitter van het parlement moest zelfs opstaan om het parlement tot stilte te manen zodat Trudeau’s antwoord kon worden gehoord.

“Dit is een tijd voor verantwoordelijk leiderschap, niet voor botte partijdigheid,” vervolgde Trudeau.

Het luidruchtige protest in het parlement werd alleen maar luider.

“De situatie vereist aanvullende instrumenten die niet door andere federale, provinciale of territoriale wetten worden geregeld. Dat is wat verantwoordelijk leiderschap vereist.”

Op dit punt kun je de parlementsleden horen lachen om Trudeau.

“Deze maatregelen moeten en zullen in overeenstemming zijn met het Canadese handvest van rechten en vrijheden,” beweerde Trudeau. “We zullen altijd de rechten van Canadezen op vreedzame vergadering en op vrijheid van meningsuiting verdedigen, maar aan deze blokkades moet een einde komen. En helaas blijven conservatieve politici de leiders van deze blokkades aanmoedigen.”

Trudeau wordt echter ernstig in twijfel getrokken over zijn oordeel over het inroepen van de Noodwet. De Canadian Civil Liberties Association wees de noodzaak van de wet van de hand, maar benadrukte ook de gevaren ervan.

“De federale regering heeft niet voldaan aan de drempel die nodig is om een beroep te doen op de Emergencies Act,” zei de CCLA op Twitter. “Deze wet creëert niet voor niets een hoge en duidelijke norm: de wet staat de overheid toe om gewone democratische processen te omzeilen. Aan deze norm is niet voldaan.”

  Australische premier Gladys Berejiklian werd omgekocht en gechanteerd door Big Pharma om Covid-19 vaccinmandaat op te leggen

“De Emergencies Act kan alleen worden ingeroepen wanneer een situatie ‘een ernstige bedreiging vormt voor het vermogen van de regering van Canada om de soevereiniteit, veiligheid en territoriale integriteit van Canada te behouden’ en wanneer de situatie ‘niet effectief kan worden aangepakt onder enige andere wet van Canada’,” ging de CCLA verder.

“Regeringen gaan regelmatig om met moeilijke situaties, en doen dat met gebruikmaking van bevoegdheden die hun door democratisch verkozen vertegenwoordigers zijn verleend,” voegde de CCLA eraan toe. “Noodwetgeving mag niet worden genormaliseerd. Het bedreigt onze democratie en onze burgerlijke vrijheden.”

Ondertussen zeiden de premiers van verschillende provincies dat Trudeau’s federale middelen niet nodig waren om de vreedzame protesten en economische blokkades aan te pakken.

“De illegale blokkades moeten ophouden, de politie heeft al voldoende middelen om de wet te handhaven en de blokkades op te heffen, zoals ze in het weekend in Windsor hebben gedaan”, twitterde Saskatchewan Premier Scott Moe.

“Daarom steunt Saskatchewan niet dat de regering Trudeau de Noodwet inroept. Als de federale regering tot deze maatregel overgaat, hoop ik dat deze alleen wordt toegepast in provincies die daarom vragen, zoals de wetgeving toestaat”, voegde hij eraan toe.

“Ik ben trots op de wetshandhavers van Manitoba en heb het volste vertrouwen in hen om onze gemeenschappen te beschermen. Het voorstel van de federale regering om de Emergencies Act te gebruiken, helpt niet bij de situatie aan de Emerson-grens”, schreef de premier van Manitoba, Heather Stefanson.

“Premier Jason Kenney van Alberta vertelde aan journalisten dat hij Trudeau eerder op maandag had verteld dat hij er de voorkeur aan gaf dat de Emergencies Act niet van toepassing zou zijn op Alberta, en dat een dergelijke stap niet nodig was in de provincie,” meldde Fox News.

“Premier Francois Legault van Quebec waarschuwde ook dat hij niet wilde dat de Noodwet op zijn provincie zou worden toegepast, en waarschuwde dat hij dacht dat zo’n maatregel tot verdeeldheid zou leiden,” voegde het verslag eraan toe.

“Het is niet het moment om olie op het vuur te gooien,” zei hij.

Nu heeft de politiechef van Ottawa, Peter Sloly, zijn ontslag ingediend omdat premier Trudeau de controle over het politiekorps heeft overgenomen.

Zelfs de linkse Toronto Star zet vraagtekens bij Trudeau omdat hij in feite oproept tot het opleggen van de staat van beleg aan de demonstranten van het Vrijheidskonvooi.

“Velen zullen de beslissing van de regering Trudeau toejuichen om de Noodwet in te roepen om grensblokkades en de bezetting van Ottawa aan te pakken,” schreef de Toronto Star redactie. “Ze hebben genoeg van de protesten en dat is volkomen begrijpelijk.”

“Maar we zullen ons niet aansluiten bij het gejuich,” vervolgde het redactioneel. “Federale noodbevoegdheden zijn nu misschien nodig als laatste redmiddel, maar die weg inslaan is een schokkende erkenning van het falen van regeringen op alle niveaus.”

“Dit was en blijft een politiezaak,” voegde het eraan toe. “Vanaf het begin, zelfs voordat het vrachtwagenkonvooi Ottawa binnenrolde, waren er wetten om dit aan te pakken.”

“Misschien is de hoop dat deze dramatische stap de ruggengraat van de politie zal verstijven en hen eindelijk de wet zal doen naleven,” concludeerde de redactieraad. “De regering Trudeau mag dat zeker hopen, want zij is nu echt eigenaar van deze crisis.”

De CBC, die in grote lijnen Trudeau’s autoritaire optreden tegen politieke dissidenten steunde, gaf toe dat hij de situatie waarschijnlijk erger had gemaakt.

“Uit de opiniepeiling van het Angus Reid Institute bleek ook dat 65 procent van de ondervraagden vond dat Trudeau de situatie erger had gemaakt,” aldus de CBC. “Sommigen van hen vinden dat Trudeau de situatie nodeloos heeft aangewakkerd met zijn beleid of zijn opmerkingen over de standpunten van sommige demonstranten.”

Ondertussen hebben vijf grote Canadese provincies aangekondigd dat ze vaccinpaspoorten afschaffen: Ontario, Alberta, Saskatchewan, Quebec, en Prince Edward Island.

Het lijkt erop dat Trudeau’s beroep op de Noodwet de laatste uitbarsting is van een mislukte aspirant-dictator die nog steeds een oorlog voert die hij in feite al heeft verloren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Castro vermoordde 100.000 mensen – Zal Justin Trudeau in vaders voetsporen treden?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDerde brief aan mijn gevaccineerde vriend
Volgend artikelMedia pushen “HIV-variant” narratief als dekmantel voor vaccin geïnduceerde ineenstorting immuunsysteem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. De muppets hebben allemaal braaf hun lapje voor de smoel…dus ff tegengeluid geven en daarna gaat de tiran gewoon door.
  Hij heeft papa klauSS achter zich en spuitjesbillie.
  Er is meer nodig dan een konvooi

  De onnozelen moeten wereldwijd volop informatie gaan krijgen over waar we, als dit circus niet heel gauw wordt stopgezet, toe gaat leiden!

  Ben benieuwd hoeveel mensen echt graag in smartcities aan voedings- en medicijneninfuus, totaal gecontroleerd een metawereld “levend”, met ingebouwde hersenchip bediend, willen vegeteren.

  • ben bang dat je gelijk krijgt, er is meer voor nodig, om je vrijheid terug te krijgen. Dit is een spel wat heel goed is voorbereid, toen wij allemaal aan het slapen waren. Als je ziet wat voor een nitwit ten er aan de macht zijn, weet je dat er meer nodig is dan die heldhaftige TRUCKERS.

 2. als dalijk de mensen terug naar huis gaan, laat ze dan op elkaar letten.
  mensen die contact hebben met de mensen daar: WAARSCHUW ZE !!!
  denk aan project POGO en ZYPHR.
  het registreren van tegenstanders en ze in een later stadium uitschakelen!

  https://eindtijdnieuws.com/david-goldbergs-laatste-woorden-plus-handgeschreven-notities-over-project-pogo-en-project-zyphr/

  https://eindtijdnieuws.com/enkele-belangrijke-markeringen-onthuld-door-david-goldberg/

  https://eindtijdnieuws.com/meer-details-over-project-pogo-en-zyphr-desinfo-projecten-biometrische-mensen-en-het-a-i-programma/

  • fit is niet de eindtijd , wel de eindstijd en einde beastsystem.
   en denk gewoon zo, het zijn de kinderen van de leugen , dat is wat ze doen en deden.

   ik ben ervan overtuigd dat dit een kunstmatig in scene gezetten eindtijdverhaal is.
   de war is in the aether/ether.
   een informatie oorlog propaganda oorlog psy opp.
   niets is waar.

   zij zijn in de minderheid.
   punt uit.
   media spin dokters politike leugenaars.
   zij voordpelken en de gehypotiseerde massa reageert , maar deze massa is juist het zwaarste aangevallen en zal de gevolgen van het expiriment niet kunnen onvluchten.
   of helaas sterven.

   defacto er komen inherent steeds meer wakkeren
   net zolang totdat de ontwaakte meerderheid niet meer ontkent kan worden.

   laat gewoon dat richt apparaat voor de vijf-gee thuis het is van de vijand in alle opzichten.

   • ik heb ook nog geen bewijzen gezien dat wat in mijn links staat werkelijk gebeurt, maar we moeten overal rekening mee houden.
    ze zijn zo uitgekookt als maar kan. kijk maar hoe ingenieus de spuiten zijn samengesteld; pas nu, een jaar later beginnen we echt te begrijpen wat ze allemaal doen.
    en al in 1985 bestond er AI die nauwkeurig de toekomst voorspelde tot op nu.

    in dit geval is het een feit dat tegenstanders uitgeschakeld worden; gewoon vermoord.
    en dat is waar project POGO over gaat. het identificeren van tegenstanders en ze later, als ze alleen zijn, oppakken of erger.
    dat is waar ik voor waarschuwde.

  • Helemaal gelijk. Echter zo jammer dat de reacties in de 2de kamer niet zo spontaan en heftig zijn als daar in Canada. Zelfs de voorzitter daar wordt genegeerd. Deden ze dat hier ook maar met Bergkamp en lekker uitjoelen.

  • Inderdaad. Zal wel politiek zijn: staan voor je punt en daarvoor door de kiezer worden beloond. Zou wel fijn zijn als je dan voor het goede staat… Hopelijk is het snel punt uit met die verdwazing (op elk niveau), zowel in Canada als in Nederland.

 3. natuurlijk gevolg van parasitaire jaknikkende meelopers die in eigenbelang achter zon verdwaalde fantast aanlopen.

  comunisme is in mijn ogen de kapabelen kunstmatig minder bedelen opdat hun “oogst” kan worden herverdeelt onder de kunstmatig omhoog gehouden minder kapabelen.
  zo kwamen narsisten op belangrijke posities
  en integere mensen werden bestaft als zij voor hun recht opkwamen , want disciminatie.

  inderdaad omgekeerde discriminatie.

  ik ben 100% voor een zorgsysteem ,
  iedereen gelijke mensenrechten.
  maar dan wel gemeten naar de mate
  van kunde en intergiteit.
  en nu zitten er overal omhooggevallen mislukkelingen want , discriminatie.

  als je nooit nee te horen krijgt of altijd gelijk krijgt ga je geloven in je eigen vermeende godelijke status.
  en tegenwind is nou eenmaal wat de boom zijn wortels doet ontwikkelen en de stam sterk maakt.

  een wereld van kunstmatig omhooggeschoten gebakjes zonder enige verrantwoordelijkheids gevoel want , discriminatie.

  ze geloven volgens mij gewoon in hun eigen vermernde goddelijke status.
  en het zijn gewoon blinde vliegen.
  voor je het weet ben je gebeten en heb je een gore jeukende en ontstekende plek.

  ze zijn inherent hun eigen ondergang.

 4. Cannot say better than this:
  ”Meanwhile, five major Canadian provinces have announced that they are abolishing vaccine passports: Ontario, Alberta, Saskatchewan, Quebec, and Prince Edward Island.

  It appears that Trudeau’s invocation of the Emergency Act is the latest outburst of a failed aspiring dictator who is still waging a war he has, in fact, already lost.”

 5. Trudeau is sympathisant van Lenin; en die zei: de enige sociale verandering komt uit de loop van een geweer.

  En dat is waar.
  verder: koop wapen–want waar de rede stilzwijgt, begint de stok te slaan. Zorg dat je niet aan de ontvangende kant of slachtoffer kant van geweld staat.

  Vreedzame actis werken niet, en de bastaard, zoon van een hoer en massamoordenaar en met een gestoorde vader, moet weg.
  Plank gas.
  En ver.

 6. Ik zat gewoon te brainstormen, er zijn volgens mij mogelijkheden om het elite clubje te raken, we hebben het allemaal in ons bezit, het word wereldwijd door miljarden mensen gebruikt, ik bedoel niet enkel internet, maar de technologie die er vandaag bestaat, ik ben er geen krak in, er zijn er wel die daar goed in zijn, heel goed, zeer goed, superieur zelfs, systemen kunnen gehackt worden, al dan niet met goede of slechte bedoelingen, men kan de dag van vandaag je bij manier van spreken neerschieten met een drone, zo eenvoudig is het, het ligt voor onze voeten, we gebruiken het teveel voor andere doeleinden, men kan beveiliging circuits binnen dringen, er zijn mogelijkheden genoeg, ook al zijn deze zwaar beveiligd, kortom je kan in principe alles kraken.
  Wilde dit graag even kwijt, Dictators zoals Trudeau en nog een hoop andere zijn geen mensen zoals u en ik,
  deze mensen willen enkel nog meer macht, omdat zij van zich zelf vinden dat ze dat recht hebben, deze dictators zitten totaal niets met de mens in, of de mensheid, één zaak wat deze (elite) niet heeft, wij zijn het volk , wij zijn met veel meer, veel meer, dat zal zich zo ook gaan manifesteren op termijn, ze moeten voor mij niet voor een tribunaal komen, executie, opgeruimd staat netjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in