Ongeveer 37 mensen in Denemarken eisen schadevergoeding voor bijwerkingen die zij zeggen te hebben gekregen na een Covid-19 vaccinatie. De meeste gevallen houden verband met het vaccin van AstraZeneca, waarvan het land het gebruik heeft gestaakt.

In totaal hebben 29 mensen schadevergoeding gevraagd voor bijwerkingen van het Zweeds-Britse vaccin – dat vorige maand is omgedoopt tot Vaxzevria -, aldus de Deense Patiënten Compensatie Vereniging in een verklaring van donderdag. Nog eens acht mensen zochten schadevergoeding in verband met het Covid-19 vaccin van Pfizer, meldt RT.

De bijwerkingen die in de aanvragen worden genoemd, variëren van lichte koorts en malaise tot extreme aandoeningen als verlamming, bloedstolsels, miskramen en zelfs de dood. In Denemarken hebben patiënten recht op een vergoeding van de overheid als zij zeldzame of ernstige bijwerkingen van geneesmiddelen ondervinden. Ook de nabestaanden van overleden patiënten kunnen een schadevergoeding krijgen.

“Er zijn bijna geen medicijnen zonder bijwerkingen. Daarom hebben we in Denemarken een vangnet om patiënten op te vangen die de pech hebben te worden getroffen door zeldzame en ernstige bijwerkingen”, aldus de directrice van de Compensatie Vereniging, Karen-Inger Bast.

De directrice spoorde ook andere mensen die mogelijk last hadden van bijwerkingen aan om ook met hun klachten naar voren te komen. Ze waarschuwde echter dat de gezondheidsproblemen ernstig moeten zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen.

“Het is belangrijk om te zeggen dat als het slechts milde en tijdelijke symptomen zijn, zoals een beetje koorts of pijn in de arm, u geen schadevergoeding zult krijgen. Maar als u een ernstige bijwerking had en er is een tijdelijk verband met de vaccinatie, dan zou ik u aanmoedigen om een schadeclaim bij ons in te dienen”, zei Bast.

  Brief aan een tiran

De aankondiging van de vereniging komt een dag nadat Denemarken het eerste Europese land werd dat het gebruik van het vaccin van AstraZeneca volledig stopzette, onder verwijzing naar “een mogelijk verband tussen zeer zeldzame gevallen van ongewone bloedstolsels, bloedingen en een laag aantal bloedplaatjes” en de vaccinatie van de geneesmiddelenfabrikant.

“Onze algemene beoordeling is dat er een reëel risico bestaat van ernstige bijwerkingen in verband met het gebruik van het vaccin Covid-19 van AstraZeneca”, aldus de directeur-generaal van de Deense gezondheidsautoriteit, Soeren Brostroem.

Het algehele verbod van Denemarken op AstraZeneca volgde op een aankondiging van het Europees Geneesmiddelenbureau waarin mogelijke verbanden tussen het vaccin en bloedstolling werden bevestigd. Toch zei het EMA dat de voordelen van het geneesmiddel zwaarder wogen dan de risico’s van de uiterst zeldzame bijwerking.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Gedwongen vaccinatie-wet in Denemarken gecanceld na publieke protesten

Vorig artikelDe globale pandemie hoax is nauwgezet voorbereid, verloopt precies volgens plan en is nog lang niet voorbij
Volgend artikel5.800 volledig gevaccineerde Amerikanen hebben COVID-19 opgelopen, 74 doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Good luck with that, since these companies are not liable for any damage (lethal or non lethal) regarding injecting vaccines!

  2. Idd Alex, toen ze al zeiden dat ze voor eventuele schade en bijwerkingen niet verantwoordelijk zouden worden gehouden, had er bij heel veel mensen al een lampje moeten branden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in