12222786 / Pixabay

Het eens zo gerespecteerde medische tijdschrift Lancet waarschuwt dat sceptici van een dreigende klimaatnoodtoestand wel eens de overhand zouden kunnen krijgen en roept op tot een hernieuwde inspanning om klimaatactie uit te lokken, bericht Breitbart.

“We hebben de politieke tegenwind die is ontstaan sinds het Akkoord van Parijs van 2015 zwaar onderschat,” klaagt Lancet-hoofdredacteur Richard Horton in het laatste nummer van het tijdschrift.

“De onaangename realiteit is dat, ondanks het Akkoord van Parijs, de argumenten over de noodzaak van klimaatactie nog steeds niet zijn gewonnen,” stelt hij. “Dat komt omdat klimaat- en gezondheidswetenschappers en voorvechters geen strategie hebben om politieke verandering teweeg te brengen.”

Volgens Horton is een deel van het probleem veroorzaakt door populisme, dat “de mogelijkheden voor politieke consensus heeft aangetast,” terwijl het “internationale samenwerking en steun voor multilaterale instellingen” ondermijnt.

“En er is hernieuwde scepsis onder sommige politici over de wijsheid van het nastreven van netto-nul,” waarschuwt hij, waarbij hij het voorbeeld van Donald Trump in de Verenigde Staten aanhaalt.

“Donald Trump heeft al gezegd dat hij, als hij wordt gekozen voor een tweede termijn als president van de VS, de productie van fossiele brandstoffen zal stimuleren, de mainstream klimaatwetenschappers buitenspel zal zetten en regels die de uitstoot van broeikasgassen aan banden leggen, ongedaan zal maken”, schrijft Horton, waarbij hij opmerkt dat Trump denkt dat hernieuwbare energie “een zwendelpraktijk” is.

Horton betreurt de onwetendheid van links over “hoe macht wordt verdeeld en gemanipuleerd”, en voegt eraan toe dat we “geen rekening houden met de motivaties van degenen die de macht hebben” en “de regels en beperkingen die het politieke leven vormgeven verkeerd interpreteren.”

  Het Klimaatvraagstuk: Menselijke rol, energietransitie en financiering

Wat Horton niet vermeldt, is dat de toename van klimaatscepticisme voor een groot deel gedreven wordt door wetenschappers zelf, die in steeds grotere getale het alarmisme aanvechten dat klimaatactivisten aanwakkert.

In augustus 2023 gaf een groep van meer dan 1.600 eminente wetenschappers, waaronder twee Nobelprijswinnaars, de “World Climate Declaration” uit, waarin ze ronduit stelden: “Er is geen klimaatnoodtoestand” en daarom “is er geen reden voor paniek en alarm.”

“Klimaatwetenschap is verworden tot een discussie gebaseerd op overtuigingen, niet op gezonde zelfkritische wetenschap,” stelden de wetenschappers, die een aantal redenen opnoemden voor hun kritiek.

“Wetenschappers moeten openlijk de onzekerheden en overdrijvingen in hun voorspellingen over de opwarming van de aarde aan de orde stellen, terwijl politici onpartijdig de echte kosten en de ingebeelde voordelen van hun beleidsmaatregelen moeten tellen,” verklaarden ze.

De oplossing voor deze sombere situatie, schrijft Horton, is om te stoppen met het behandelen van het klimaat, het verlies aan biodiversiteit en andere maatschappelijke uitdagingen “alsof het afzonderlijke problemen zijn,” terwijl ze in werkelijkheid “onderling verbonden” zijn.

In werkelijkheid zijn ze “onderling verbonden”. “Het versterken van de biosfeer zal bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering, biodiversiteit en de gezondheid van de mens,” stelt hij, en daarom moeten we naast “ambitieuze emissiereducties” ook campagne voeren “om tot de helft van de oppervlaktegebieden op het land, in zoet water en in de oceanen te beschermen.”

“We moeten een bredere definitie van duurzaamheid omarmen: noem het klimaat plus,” stelt hij voor.

Uiteindelijk is Hortons analyse pessimistisch en concludeert hij dat “we allemaal belangrijke lessen moeten leren bij het opstellen van onze vooruitzichten voor de periode na 2030.”

  Verzonnen klimaatmodel is gebruikt als bewijsstuk in duizenden rapporten

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

WEF: Al het reizen zal binnenkort worden beperkt door persoonlijke koolstofrechtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer over de terroristische aanslag van vrijdag in Moskou
Volgend artikelHamas is intact, dus heeft Israël verloren?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Blijkbaar heeft die Horton de film “Climate” nog niet gezien of hij probeert deze uit alle macht te negeren. Vraag me af hoeveel zilverlingen hij voor het pushen van deze klimaat scam heeft gekregen.

 2. Hahaha… verrassend. De overheden kappen alle bossen om en dan zeggen ze dat er te weinig bos is. Hahaha… dit is echt een clownshow. We moeten dit als een comedy gaan zien, want mijn hemel wat een achterlijke shit allemaal. Het is een tragikomedie. En we staan erbij en we kijken ernaar. Ik ben benieuwd hoe ver ze gaan komen voor ze crashen en verbranden.

  • beste Theme vroeger in België zegden de groenen dat er te weinig bossen waren .
   de toemalige minister van verkeer trok door het bos een baan en nog een baan waar de groenen op tegen kwamen , het antwoord was vroeger had je 1 bos nu zijn het er 4 .

 3. Follow the money : Wikipedia, Richard Horton,
  Kijk eens welke functies / opleiding de man heeft bekleed en je weet uit welke hoek de wind waait.

 4. Misschien moet de Lancet eens gaan kijken waarom er steeds meer klimaatsceptici zijn en de argumenten/studies/feiten die ze daarvoor aandragen.
  Misschien zou de Lancet eens een grote open discussie moeten houden tussen gekwalificeerde wetenschappers van beide kanten.
  Maar dat zal de Lacet niet doen omdat dat het einde van de Lancet en of Horton’s carrière betekend in het huidige ‘vrije’ en ‘wetenschappelijke’ klimaat.

 5. CO2 heeft nul komma niks invloed op het klimaat, wat overigens wel enigszins verandert, maar dat is i.h.a. helemaal geen probleem, piepkleine gebieden uitgezonderd.

  Je aanpassen aan de verandering is het enige dat zinnig is.

 6. Off topic: uitgerangeerd landelijk politica & nu actief voor Hart voor Den Haag, Rita Verdonk meende van zich te moeten laten horen door rond te bazuinen dat verplichte vaccinatie in haar optiek helemaal niet verkeerd is.

  • beste Ron mijn huisdokter vroeg me of ik al een vaccin had tegen griep of covid .
   nee ik wil dat niet.
   ze schreef een voorschrift voor een vaccin en zegde de spuit legt ge in de frigo en binnen 2 weken komt ge terug met de spuit .
   ben 2 weken later terugegaan zonder spuit.dokter vroeg waar is die spuit.
   in mijn frigo dat werkt goed de frigo heeft nog steeds geen griep of covid

 7. Milieuvervuiling is het probleem. Het afvalproblematiek van afval in de natuur, in de oceanen dat is het probleem. Niet de CO2.

  Ik zeg maar, stop die schapen in de afgesloten ruimte, we verlagen de Co2 in die ruimte en kijk hoe snel de schapen wakker worden…..

 8. Dit tijdschrift is een propaganda arm van de elite en roept hun acolytes op om de waarheid dat dit een scam is waardoor ze hun controle verliezen hard neer te slaan. De klimaat leugens moeten kost wt kost beschermd worden het laat ze toe het gewone volk vn hun weelden te beroven en massa controle in de vorm van klimaat communisme met het daaraan gekoppelde sociale credit score systeem in te voeren. Deze zwendel is essentieel voor hen

 9. La politización del Cambio climático es tan soez que ya raya el asco por ello.
  Con el pretexto de una alerta climática la UE está derivando hacia unas políticas dictatoriales, que ríase usted del comunismo de Lenin.
  La famosa “Agenda 2030” solo pretende encerrar a la población en cuadrículas de 15 minutos de donde no se podrá salir sin autorización expresa. Eso quiere decir que nos irán, poco a poco, confiscando los medios de transporte personal, nos limitarán las salidas e incluso nos fiscalizarán nuestro dinero (lo poco que nos quede) y todas las zonas rurales desaparecerán de los mapas. Eso es lo que pretenden los políticos europeos con su famosa y delictiva “agenda 2030”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in