Battle of the Bulge - December 1944

Wat weinigen schijnen te beseffen, is dat wat Oekraïne de afgelopen dagen in de buurt van Cherson en Charkov gedaan heeft, niet eens in de buurt komt van wat een “tegenoffensief” is. Zij hebben niets anders gedaan dan sterk gelokaliseerde, zwaar ondergemotoriseerde probes gelanceerd, die vroeg of laat niets anders worden dan benauwde kill zones voor massale Russische artillerie- en luchtaanvallen, schrijft William Schryver.

De leiders van de Oekraïense strijdkrachten hebben nu het bevel over: in feite geen luchtmacht, schaarse artillerie met acute munitietekorten, beperkte UAV-capaciteit (unmanned aerial vehicle) – en, om de krenking nog erger te maken, Russische “slagveldhackers” blijken nu in staat om veel van hun kostbare quadcopter-surveillance-drones te kapen, waardoor ze midden in een gevecht volledig verblind worden.

Het ergste van alles is, dat de overgrote meerderheid van de soldaten dienstplichtige soldaten zijn die geen gevechtservaring hebben.

Hun tanks zijn schaars en verouderd; hun troepentransportwagens zijn verouderd en uiterst kwetsbaar; velen, zo niet de meesten, moeten te voet de strijd in marcheren – en dit zijn geen fysieke Seal Team 6 exemplaren die op hun vrije dag 20 km rennen. Zij zijn gewoon degenen die niet rijk genoeg, slim genoeg, of snel genoeg zijn om aan de conscriptiebendes te ontkomen.

Het enige duidelijke voordeel van de AFU is dat er aanzienlijk meer van hen op een smal front ingezet kunnen worden dan er Russen zijn die het front verdedigen.

En toch zijn al deze aanvallen tot nu toe voorzichtige aangelegenheden geweest met betrekkelijk kleine concentraties van kracht en vuurkracht.

  Amerikaanse oorlogsplannen mislukt in 2023

In het lexicon van de strijd is een “tegenoffensief” een heel ander dier.

Het Duitse Ardennen tegenoffensief in december 1944 bestond uit:

~400.000 manschappen

~500 tanks

~700 mobiele artillerie

~1300 troepentransportvoertuigen.

4000+ artilleriestukken

1000+ vliegtuigen

DAT was een tegenoffensief.

Het Tet Offensief in Vietnam bestond uit 300.000+ troepen die min of meer gelijktijdig aanvielen.

Wat wij in Oekraïne meemaken is categorisch GEEN “tegenoffensief”. De Oekraïense operaties van de afgelopen dagen zijn integendeel een sterke aanwijzing van de uiterst beperkte mobiliteit en vuurkracht van een sterk uitgedund leger, waarvan de gevechtsefficiëntie een fractie is van de Russische en geallieerde verdedigers waarmee zij op het slagveld te maken krijgen.

Zeker, hun numerieke overmacht aan troepen kan een tijdelijke opmars binnen een nauwe salient bewerkstelligen, en daarbij geïsoleerde groepen Russische verdedigers ernstige schade toebrengen. Dat mag niemand verbazen – vooral niet de overvloedige Russische “doemdenkers” op Telegram, die in onverklaarbare wanhoop verzinken telkens als de Oekraïners een tactisch succesje boeken, hoe mager en strategisch betekenisloos ook.

Maar als u de kaart uitzoomt om de hele frontlinie van deze oorlog te laten zien, dan kunt u gemakkelijk zien dat het hier gaat om een handjevol pukkeltjes die in de Russische linie uitsteken: gebied waar de Russen beschikken over talrijke zeer mobiele operationele reserve-eenheden – infanterie en artillerie – die met betrekkelijke haast naar elk kwadrant van de gevechtskaart kunnen worden gezonden, gebruik makend van het altijd aanzienlijke voordeel van de binnenlandse communicatielijnen.

Bij een dergelijke aanval wordt een onderbemande en onderbewapende verdedigende verdedigingsmacht getraind om wat onderdrukkingsvuur af te geven, een ordelijke aftocht te verzekeren, en de aanvaller een prijs op te leggen in de vorm van vooraf geplande hinderlagen en vooraf geregistreerde lange-afstandsvuren van de artillerie.

  De terugtrekking van Izium - een katalysator voor "serieus beginnen" (+ video SITRAP Engelstalig ondertiteld)

Intussen zullen de versterkingen al opgeroepen zijn tegen de tijd dat ze bij de tweede verdedigingslinie aankomen.

Nu, vergist u zich niet, zelfs dit soort beperkte tegenaanval kan leiden tot zeer verhitte gevechten, talrijke slachtoffers aan beide kanten, en het afstaan van grondgebied van de verdediger aan de aanvaller.

Maar in het geval van de huidige oorlog in Oekraïne heeft de aanvaller in feite geen enkele mogelijkheid om de tijdelijke winst op te volgen met voldoende kracht om de versterkingen en de concentraties artillerie en luchtmacht te weerstaan die de Russen snel tegen hen in stelling kunnen brengen.

Het resultaat van dit soort aanvallen, in de context van dit slagveld en in dit stadium van deze oorlog, is, eenvoudigweg, een mathematische en militaire zekerheid.

En de fysieke kwetsbaarheden van de Oekraïense strijdkrachten als gevolg van hun talrijke hierboven opgesomde tekortkomingen zijn van dien aard dat zij, als de blootgestelde aanvaller, afschuwelijke verliezen lijden voor elk dorp en elke stad die zij beweren te “bevrijden” van de Russen.

In de regio Kherson is de verhouding slachtoffers ten minste 5 op 1 in het voordeel van de Russen – dit volgens interviews met gewonde Oekraïense troepen in een recent verslag van de Washington Post. En er zijn steeds meer aanwijzingen dat de slagersrekening niet minder gunstig uitvalt voor de Oekraïners in de regio Charkov.

Als de Oekraïners op “offensief” willen gaan – gevestigde Russische verdedigingsstellingen aanvallen – zullen de Russische commandanten hen enthousiast ontvangen op elk punt langs hun linies.

Niets zal deze oorlog sneller beëindigen dan voortdurende Oekraïense “tegenoffensieven” van het soort dat wij de laatste dagen hebben gezien.

  De economische zelfmoord van EU-landen: Uit de officiële gegevens blijkt dat Duitsland zichzelf in een recessie heeft "gesanctioneerd"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview met de Zwitserse legerkolonel Jacques Baud, een goede samenvatting van de militaire situatie in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn deze ramp zijn wij allen, uiteindelijk, onschuldig
Volgend artikel“Onethisch” en tot 98 keer erger dan de ziekte: Topwetenschappers publiceren paradigmaverschuivende studie over COVID-19 vaccins
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Allemaal leuk en aardig, maar de echte waarde van dit tegenoffensief voor Oekraine zal zijn dat ze de media aandacht krijgen die ze nodig hebben om nieuwe, nog sterkere wapens te krijgen. Ongeacht of ze deze offensief winnen of verliezen. Met een nog langere oorlog met nog meer doden en gewonden tot gevolg, wat onnodig was.

  Vandaar dat ik me aansluit bij de analyses van Paul Craig Roberts, die ook op deze site te lezen zijn. Rusland had eigenlijk direct zijn tanden moeten laten zien toen Boris Johnson tegen Zelensky zei dat Oekraine de in Istanboel overeengekomen vredesovereenkomst niet moet ondertekenen en dat het Westen de Oekraineres zou helpen met alle wapens die zij nodig hebben. Rusland had toen al moeten zeggen: “wij gaan geen levens verspillen van onze soldaten. Bemoei je er niet mee, of it conflict wordt direct nucleair”.

  Als het westen en Oekraine niet zouden luisteren, dan direct een atoombom 50km BOVEN Kiev laten ontploffen. Zou geen schade aan Kiev zelf aanbrengen, maar wel laten zien dat het menes is. Mocht dat niet helpen, dan alle stroom uitschakelen met EMP bommen op Lvov, en andere West-Oekrainse steden. Laat de oorlog zich afspelen in de gebieden waar de nationalisten wonen (het gebied ten westen van de Dnjepr), i.p.v. de Russischtalige gebieden. Ik weet zeker dat Oekraine dan heel snel zou capituleren en de vredesovereenkomst zou tekenen. Plus dat de oorlog dan snel voorbij zou zijn, met een minimum aan slachtoffers en schade voor Oekraine.

  Door toen zo zachtaardig te werk willen gaan zit Rusland nu met een lange, uitzichtloze oorlog die nog veel slachtoffers aan beide kanten zal eisen voordat zij voorbij is. En dat is jammer.

  • Ik ben het met je eens , het was van Rusland vanaf het begin Te Slap.
   Ze kunnen het herstellen door nu op te treden als een echt leger en dan alles maar vernietigen wat op het pad komt .
   Hoe eerder dat dat gebeurd is de strijd eerder afgelopen .
   Het Duurt te Lang

 2. Dit alles veroorzaakt onnodig leed aan alle betrokkenen. Het geeft weer hoe achterlijk de mens is. Nog nooit was de mens zo diep gezonken. Tijd om ons voor eens en altijd te ontdoen van deze satanische psychopaten die steeds de volkeren tegen elkaar ophitsen voor eigen gewin. De hoogste tijd om alle “leiders” en globalistische machtswellustiggen uit te moorden. We kunnen samenleven zonder elkaar af te slachten als we ons vrijmaken van regeringen en koningshuizen.

 3. Wat ik van Scott Ritter begreep is dat dit offensief bestaat uit de lichting van NAVO getrainde troepen, goed bewapend en goed geleid vanuit NAVO kwartieren met nieuw NAVO materiaal
  En hernieuwde taktieken die het al dunbezaaide front op die plekken verrast heeft.
  Desalniettemin krijgt dat Oekrainse offensief het flink voor de kloten door idd onderdrukkingvuur van artillerie en luchtsteun. Rusland offert haar troepen ter plekke niet op voor iets wat op dat moment niet houdbaar is en zal de oprukkende troepen laten komen en uiteindelijk insluiten en vernietigen met massale artillerie beschietingen.
  Ook heb ik begrepen uit verschillende kanalen en contacten dat Rusland een legergroep van honderduizenden troepen en materieel aan het opbouwen is aan de grens.
  Een leger in verval zoals de westerse media dit niet noemt in de media gaat geen massale oefening houden als dat het geval is.
  Dit “offensief” zal zoals elke keer eindigen in tranen en tuiten voor de Oekrainers.

 4. Dit is een herhaling van Guyana , Jonestown met een groeps suicide alleen nu door een CLOWN een Corrupte WEF Clown georganiSSeerd en de RUSSEN Roeien de NAZIES de Fascisten uit tot de laatste man dat is hun opdracht! Ik hoop dat zij ook in BruSSelSS en in DavoSS deze WEF-Grüppe uitroeien tot de laatste man en vrouw Cruella Von der Leyen mag nimmer ontkomen!

 5. The art of war! Putin is met deze kleine oorlog zijn troepen aan het trainen voor een grotere oorlog die gaat komen. Als putin vandaag al zijn soldaten naar Oekraïne zou sturen is de oorlog morgen afgelopen. Rusland maar ook China weten dat er een grotere oorlog in de toekomst gaat plaatsvinden omdat het Westen bankroet is en zoveel schulden hebben. De VS wil niet hun wereld macht afgeven aan Rusland en China, ze beginnen dan liever een oorlog! Rusland is vanaf het begin van deze kleine oorlog begonnen zijn troepen aan het rouleren zodat hun soldaten getraind worden in echte oorlogs scenario’s.

 6. Leuk die propaganda. Jammer dat er geen beelden zijn van de successen van de Oekraïne, dat is toch wel het eerste dat je laat zien. Rollende Oekraïne tanks in de straten van heroverde steden. Helaas die beelden zijn er niet… Het is net als met Corona blufpoker en propaganda. Misschien kunnen ze die scenes gaan naspelen, filmen en in het NOS journaal gaan vertonen. Een geheel gratis advies aan de dwazen in Brussel en Washington.

  • Welke successen? De gaten die de Russen bewust laten vallen zodat ze er niet achteraan moeten. Al een hele oude strategie van Rusland. Kijk maar waar de gaten zijn en waar de zogenaamde successen zich voordoen. klein dorpjes ( leeg overigens) en open veld. Prijsschieten voor de russen.
   Heb je al in de gaten dat Oekraine zijn verliezen niet meer telt en elke soldaat eigenlij knu allen nog maar kanonenvoer is voor de MSM? Misdadig is die Zelenski maar ja hij krijgt opdracht van ons ( de EU) en de VS Want Rusland MOET vallen, en moet leeggeroofd worden zoals ze al bij talloze landen doe n en gedaan hebben. Gaat alleen niet lukken want Rusland was al failleit en heeft zich hier 20 jaar op voor bereid.

   Rusland gaat dit gewoon winnen, hun winst is ruim 32 % gestegen en kunnen deze oorlog net zo lang volhouden al ze maar willen, terwijl de oliedollar en de euro die aan de dollar gekoppeld is alleen nog maar kunnen verliezen. De Roebel is aan het goed gekoppeld dus een zeer stabiele een waardevolle munt waar je dus altijd je geld of goud terug krijgt terwijl als je de dollar gebruikt hij dagelijks minder waard word en op de koop toe word je door de Amerikanen bestolen als het ze uitkomt. En dan nog de BRICS die gewoon 5x zo groot is als het IMF /G7 en waar, om vorige reden, nog 17 lande op de wachtlijst staan om mee te doen. Wat het westen, dus VS/EU alleen nog kunnen doen is hun bewoners uitpersen om hun gelijk te halen net zolang tot ze aan de lantaarnpalen komen te hangen, letterlijk. Want de VS is failliet en zal uit elkaar vallen in losse staten, net als dat de EU en complete chaos zal worden. Ik hoop dat ze de VS snel laten vallen maar ik denk dat het te laat is om Rusland nog op ander gedachten te brengen, te veel leugens. Ze willen niets meer met ons te maken hebben.
   BTW Oekraïne zal waarschijnlijk ophouden te bestaan. Een deel kiest voor Rusland een deel zal misschien naar Polen gaan en als ze geluk hebben zullen ze in een nieuw land opnieuw kunnen beginnen, want denk maar niet dat al die wapens en al dat geld dat gestuurd word gratis is, dat zijn leningen. En daar zit Rusland niet op te wachten nadat de VS en EU 300 Miljard van ze gestolen hebben. En als een bedrijf daar stopt ivm sancties nemen de Russen het gewoon over. Hence dat ‘een vliegmaatschappij zijn 400 vliegtuigen niet meer terug krijgt. De zaken gaan gewoon door.. net als dat alle, vooral Amerikaanse patenten vogelvrij verklaart zijn in Rusland.

 7. Dit is gewoon slim van de Russen, die hebben nooit gezegt dat ze ‘land’ willen veroveren maar dèmilitariseren en dènazificeren.
  En in plaats van maar achter die Oekrainers aan te rennen komen ze nu vanzelf naar ze toe. En kijk maar goed, op plekken waar niets is hele kleine stadjes en voor de rest open veld. Dus spaar je ook nog burgers en materiaal. Overigens een strategie die de Russen al heel lang beheersen en gebruiken. En in het achterland was de extra aanvoer al dik op gang.

  • En maar volhouden dat Rusland het geweldig doet. Houd jezelf maar voor de gek. Je bent geïndoctrineerd door de Russische media. Helaas.

   • Ehm. En welke Russische media is dat dan?
    Niet de westerse media, die allemaal slechts staatspropaganda herkauwen.
    De Russische media heeft meer grote kanalen die meer diverse kanten van de zaak bespreken dan het hele westen bij elkaar. Dus zowel VOOR als TEGEN de huidige actie, anders dan wat er in het westen wordt voorgeschoteld.
    Plus dat de EU druk bezig is alle Russische zenders die ze niet wenst te horen te censureren. Grappig, aangezien Rusland niet hetzelfde doet met de westerse media. Alleen zijn er maar bar weinig Russen die de moeite nemen naar die bagger te kijken. Eigenlijk net als in WO2: de Duitsers verboden de Engelse zenders, de Engelsen hadden geen verbod op de Duitse zenders. En toch waren er meer Europeanen die naar de Engelse zenders luisterden dan Engelsen naar de Duitse zenders luisterden.
    Als er iemand is geindoctrineerd dan bent u het wel. Dus neem fijn nog een extra setje prikken de komende maanden, ga fijn door met geloven in het ‘redden van de planeet van de opwarming’, ga fijn door met de ‘geweldige multiculturele samenleving’ en geef Soros, Schwab en Rutte nog een dikke kus voor hun uitstekende werk.

   • Karelklok is uiteindelijk gewoon de zoveelste trol of (in zijn “verdediging”) een complete ingeïndoctrineerde jan lul maar raak lult zonder enige onderbouwing.

    Veel succes Karel!

 8. RU wil een WO3 voorkomen; vandaar zachte hand en geen ull scale war.
  maar dit lijkt een uitputtingslag te worden.
  Tot de Oekie soldaatjes op zijn, of de Oekies Zelensky eruit trappen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in