Foto via Pronews

Een paar uur geleden lanceerde Rusland het grootste offensief sinds februari 2022, toen de speciale militaire operatie in Oekraïne begon, aan het oostfront in de richting van Kharkiv.

Zoals Oekraïense nieuwsorganen melden, viel een leger van “100.000 mannen en 900 tanks”, dat ongeveer even groot is als het Sovjet-equivalent dat in Afghanistan opereerde, de hele lengte van het oostfront aan, bericht Pronews.

Bericht via miltarychess24 Instagram

Laatste nieuws uit Rusland

Novoselovskoye is volledig bevrijd door de Russen. En “Een aanval op Kharkov en Sumy zal beginnen…”.

Woordvoerder van het Oekraïense leger Cherevaty: In de richting van Koepjan-Liman heeft Rusland bijna hetzelfde aantal troepen als in Afghanistan geconcentreerd – meer dan 100.000 troepen.

“Nu richt een zeer sterke groep zich in die richting. Meer dan 100.000 troepen, meer dan 900 tanks en 370 MLRS,” – aldus Cherevaty.

“Om het gemakkelijk te begrijpen: op het hoogtepunt bedroeg het aantal Sovjettroepen in Afghanistan 120.000 mensen. Het Russische leger heeft daaramfibische eenheden daar, de beste gemechaniseerde infanterie-eenheden, als reserve van de territoriale strijdkrachten,” – voegde Cherevaty eraan toe.

Militair commissaris Sladkov is ervan overtuigd dat een aanval op Charkov en Sumy in de nabije toekomst zal beginnen. En daarom haast de Oekraïense regering zich om mensen te evacueren.

Laatste nieuws, 18 juli, Novoselovskoye is volledig bevrijd, en de Russische troepen zijn op weg naar Kupyansk.

Tijdens de bevrijdingsopmars ten noorden van Novoselovskoye heeft het Russische leger de controle over de rest van de bosplantages in de grijze zone en een deel
van de bosgordel in de buurt van de spoorlijn.

Operatie in de regio Charkov, het gebied van de offensieve prestatie – 1e tank
korps.#militarchess24 #rusland #Oekraïne

Tijdens de opmars ten noorden van Novoselovskaya nam het Russische leger een paar dagen geleden de controle over van de resterende bosgebieden in de “grijze zone” en een deel van de boszone bij de spoorlijn.

Scott Ritter: Amerika's zinkende imperium probeert Rusland en China naar de ondergang mee te sleuren

De Russische zet werd verwacht toen grote troepen zich verzamelden na de inname van Bakhmut, omdat de volgende Russische doelen in volgorde Kupiansk, Lyman, Seversk en uiteindelijk Kharkiv zijn.

Opgemerkt moet worden dat het bombardement van gisteren op Sumy werd uitgevoerd om de centrale wapendepots van de Oost-Oekraïense regio te vernietigen.

Het doel van het Russische tegenoffensief is om tot Kramatorsk te reiken en de Oekraïense troepen die Zaporizja aanvallen te omsingelen.

In dat geval zouden de Oekraïense strijdkrachten totaal vernietigd worden, omdat ze gevangen zouden zitten tussen twee vuren van de Russische legers in het oosten en de Russische verdedigingstroepen in het zuiden.

De Russen hebben 50.000 extra troepen in reserve aan het oostfront gezet en lijken vastbesloten om op zijn minst Slavyansk voor oktober in te nemen.

Zo’n 1500 kanonnen werden gisteren afgevuurd op posities van het Oekraïense leger aan het oostfront ter voorbereiding op het offensief van vandaag.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe Oekraïense martelkamers de nieuwe norm werdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelensky, Pentagon erkennen dat tegenoffensief moest worden “gepauzeerd” te midden van verliezen
Volgend artikelDe 850 miljard dollar krijgt haar trekken thuis
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

   • De Russen zullen nu snel moeten zijn. Het onderstaande video legt uit waarom:

    https://www.youtube.com/watch?v=55PHr3oFzFs

    Kort samengevat worden de Russen gedwongen door o.a. de actie van Erdogeit (tegen alle afsrakien in het vrijlaten van AZOV commandanten) en de laatste aanslag op de Krimbrug om de graandeal niet te verlengen. Dit om de honger die dan ontstaat te gebruiken om de Russen de schuld te geven zodat meer landen onze sancties gaan steunen.

    Als ik Poetin zou zijn zou ik alles op alles zetten om deze oorlog zo snel mogelijk gewonnen te hebben. Uiteraard met de verovering van heel Oekraine en daarbij NIKS aan Polen, Roemenie of Hongarije geven.

  • Op alle ‘fronten’ vallen de stukken op hun plaats voor een wereldwijde ‘perfect storm’:
   – hongersnood als gevolg van het stopzetten door Rusland van het akkoord over de graanexport;
   – mogelijk direct ingrijpen van de NATO in Oekraïne als antwoord op de grote Russische tegenaanval;
   – een 4th generation burgeroorlog in de VS als ex-president Donald Trump zou gearresteerd worden;
   – het gevangen nemen van een Amerikaanse militair door Noord-Korea aangrijpen voor militair ingrijpen;
   – Westerse economieën die al zo goed als failliet waren, staan nu helemaal op instorten als gevolg van de Westerse sancties tegen Rusland die ons zelf veel meer pijn doen dan Rusland;
   – Uitvallen van stroom en Internet en toename van schadelijke UV straling als gevolg van steeds krachtiger wordende Zonne uitbarstingen terwijl het hiertegen beschermende magneetveld van de Aarde reeds sterk in kracht afgenomen is;
   – steeds meer ‘plotse’ vaccinatie doden waarvan de oorzaak natuurlijk bij alles behalve bij de coronaspuiten zal gelegd worden en die door de WHO zullen aangegrepen worden om een wereldwijde medische noodtoestand af te kondigen en de ‘sheeple’ zullen het natuurlijk weer allemaal slikken als zoete koek.

 1. Die laatste aanval op de Krimbrug heeft ‘de beer’ woest gemaakt.
  Het wordt stilaan tijd dat de kop van de adder in Kiev eraf gerukt word want dat addergebroed zorgt er voor dat er straks geen blanke jongens meer zijn die voor nageslacht kunnen zorgen.

 2. Wie heeft het over Kharkiv? In de berg boeken die ik de laatste 50 jaar heb gelezen gaat het over de 1ste, 2de en derde veldslag bij Charkov. Zelfs de Amerikaanse propaganda-site Wikepedia heeft het tekens over Charkov. Sinds wanneer moeten wij het taalgebruik van die staatsgreep-junta overnemen?

 3. Een goed bericht.
  Rusland lijkt de NAVO top te hebben “ afgewacht” en gehoord hoe Zelensky grotendeels door zijn grote mond met zijn vele eisen werd “ afgeserveerd “
  En de “ getergde Beer “ brengt nu ze de oude strijdkreet van Feijenoord in de praktijk.
  “ GEEN WOORDEN MAAR DADEN.”
  SUCCES RUSLAND VOOR DE WINTER UIT DE MODDER. ❗️

 4. Geen woord hierbij over bij onze msm….RT zegt ook niks, net zo min als Southfront…..waar komt dit ‘nieuws’ vandaan ?

 5. Bombardeer de Oekraïense besluitvormings centa, tegen de gemaakte afspraken in, de Russische SMO gaat mijns inziens te traag en werkt die idioten van Soros, Gates en Schwab in de hand, kan het mis hebben hoor mijn glazenbol is vandaag mistig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in