President of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De New York Times gaf in een weekendverhaal toe dat de kansen van het Oekraïense tegenoffensief er somber uitzien, en erkende dat president Zelensky op een gegeven moment gedwongen was om het op “pauze” te zetten, schrijft Zerohedge.

Het verhaal met de kop “After Suffering Heavy Losses, Ukrainians Paused To Rethink Strategy” probeerde nog steeds een positieve draai te geven aan de penibele situatie voor Kiev:

Een deel van de verbetering kwam doordat Oekraïne van tactiek veranderde en zich meer richtte op het uitputten van de Russische troepen met artillerie en langeafstandsraketten dan op het aanvallen van vijandelijke mijnenvelden en vuur.

Maar dat goede nieuws verhult een aantal grimmige realiteiten. De verliezen zijn ook afgenomen omdat het tegenoffensief zelf is vertraagd – en op sommige plaatsen zelfs tot stilstand is gekomen – omdat Oekraïense soldaten worstelen met de formidabele verdediging van Rusland. En ondanks de verliezen hebben de Oekraïners tot nu toe slechts 8 van de 100 kilometer ingenomen die ze hopen af te leggen om de zee in het zuiden te bereiken en de Russische troepen in tweeën te splitsen.

Dit nadat ze hadden toegegeven dat de Oekraïense strijdkrachten alleen al in de eerste paar weken van het tegenoffensief zo’n 20% van de door het Westen geleverde wapens hadden verloren, waaronder tanks en pantservoertuigen. Het veelgeprezen offensief was in mei begonnen, maar heeft nog geen grote winst opgeleverd.

“Deze week erkende de president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, dat er enkele weken geleden een korte pauze in de operaties was geweest, maar hij verweet dit aan een gebrek aan uitrusting en munitie, en riep de westerse bondgenoten op om het tempo van de leveringen op te voeren,” schreef de Times.

  Oekraïne Situatierapport: Het einde van het tegenoffensief

Het rapport onderstreepte dat het Pentagon de “pauze” sindsdien publiekelijk heeft erkend, maar voegde er vervolgens aan toe: “Amerikaanse functionarissen erkenden de pauze en zeiden dat de Oekraïners weer in beweging waren gekomen, maar doelbewuster, bedrevener in het navigeren door mijnenvelden en bewuster van de risico’s op slachtoffers.”

Wat Zelensky betreft, zei hij vrijdag in zijn toespraak tot de natie: “We moeten allemaal heel duidelijk begrijpen, zo duidelijk mogelijk, dat Russische strijdkrachten in onze zuidelijke en oostelijke landen er alles aan doen om onze soldaten tegen te houden.” Hij voegde eraan toe: “En elke duizend meter die we oprukken, elk succes van elke gevechtsbrigade verdient onze dankbaarheid.”

Al snel nadat het tegenoffensief vorige maand van start ging, gaf hij toe dat het tempo “trager dan verwacht” was, terwijl hij ook klaagde dat meer westerse wapens en artillerie hard nodig zijn.

Het begin van het tegenoffensief, zo’n twee maanden geleden, ging gepaard met gloedvolle verhalen in de Westerse mainstream media over de snelle successen die geboekt zouden worden. Zelfs voor die tijd waren de meeste verslagen over de situatie op het slagveld sterk vertekend om in een pro-Kiev, pro-Westen verhaal te passen – maar de realiteit is veel rommeliger en uiteindelijk illusoir gebleken.

  Poetin: Risico op kernoorlog "neemt toe", operatie Oekraïne wordt "lang proces"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Verwoeste AFU loopgraaf vol met skeletten teruggevonden & Russische drones houden Oekraïense molmensen in de gaten terwijl ze wegrottenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSituatiebewustzijn – Wat als Dr. Geert Vanden Bossche gelijk heeft?
Volgend artikelSpektakel: Grote Russische tegenaanval aan het oostfront – 100.000 man sterk leger maakt verrassingsopmars naar Kharkiv
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

 1. Werkelijk? Doen Russische soldaten er alles aan om hoerkraïense soldaten tegen te houden? Wel potverdorie, laat ze daar eens rap mee ophouden, wat denken die Russen wel…

  Iemand ook het gevoel dat we acteurs zijn in een verkeerde rampen/horror film?

    • Mag ik niet meer twijfelen? Das behoorlijk autocratische gedachtengoed Adriaan. Zo lang ik het bewijs niet heb, zal ik nooit 100% erin geloven. Dat hoort bij een Agnost. Als je dat niet bevalt vraag je toch een ban aan.

     Kom op joh. Val ik jou ooit aan op wat jij zegt of gelooft? Nee…andersom wel helaas. En meer dan eens, eigenlijk altijd wel, als de reacties jou niet welvallig zijn.

     • Erwin juli 18, 2023 at 14:20

      Oké een overhaaste reactie van mij Erwin sorry daarvoor, twijfelen is menselijk, maar niet te lang, nergens kun je de absolute waarheid vinden tussen de lijnen van informatie en desinformatie.

      Fijne dag verder.

     • Erwin,
      Ik zie en begrijp goed wat je schrijft, soms denk ik ook van alles, we zitten hier met elkaar van alles te schrijven van wat wij zelf denken over die oorlog, ook al wil je het niet zijn de berichten in de gewone media weldegelijk ook van invloed op ons denken + zetten we ons ook af daar tegen af en sommigen gaan helemaal los vanwege wat we nu al een paar jaar meemaken, je zou er gek van kunnen worden, ik bezie het vaak zo, ik hoop op die landen die o.a. in de Brics zitten en die andere 2 allianties waarvan ik de afkortingen niet weet, ik ben al blij als we weer wel allemaal zoveel mogelijk als landen en als mensen soeverein kunnen denken, ik hecht er dan ook zoveel waarde aan dat Rusland deze oorlog moet winnen en dat de de-dollarisering tot stand moet komen, het is zo hard nodig, die ommekeer daar ligt mijn hoop, mooier kan ik het niet maken, buiten dit speelt er heel veel psychologie mee in deze oorlog en ook Rusland is sluw, in het Westen denken ze dat zij alles wel weten, ik durf te beweren dat ze helemaal niks echt weten en zelfs niet ondanks al hun technische middelen, de geest van de Russen is er ook en die zegt vaak juist niks, Erwin die was mijn schrijven, blijf een vrije geest, ik zelf zie mij als een autonoom denkend persoon ook al probeer ik niet in hokjes te denken, wel haat ik nazi of racisme dat zit echt diep in mij en soms kan je dit dan ook lezen in mijn reacties, daarom sta ik ook achter Rusland, zij vechten tegen de Nazi’s net als in de vorige eeuw, gegroet!!!

    • @Erwin
     That’s a stupid line and you know it. Did you doubt FN during the Corona hysteria? Did you get vaccinated? I don’t agree with all the posts that are published here (especially when it comes to hysterical doomsday sentiment) but if you generally doubt every piece of information, you can never form an opinion and remain stupid.

    • Ik ben het met je eens Adriaan. Twijfelen is goed. Maar de gastheer aanvallen vind ik onbeschoft. Lees dan en hou je bek,

   • daar doe je inderdaad goed aan ; niet alles slikken als zoete koek das n goed princiepe ! ….VOORAL, en in het bijzonder als het van onze rot corrupte msm outlets komt, zou ik zeggen, zeg ik zo…

 2. En als er veel populistisch taalgebruik in een reactie of stuk zit, dan mag je ZEKER twijfelen. Goede journalisten zullen er alles aan doen om populistisch taalgebruik te omzeilen.

  Als FVD niet zo populistisch sprak, zouden zij veel meer aanhang hebben. Je kunt je afvragen, waarom doen ze dat willens en wetens?

  Om niet teveel aanhang te krijgen natuurlijk. Populistisch taalgebruik is niet voor mensen die bewezen feiten willen kennen. Das voor de oproer en roering. Wie wakker is, is daar, door innerlijke woede, gevoelig voor, en voor de slaper is het overdreven kul.

  • Dan is het elitair taalgebruik, nu weer populistisch. Wat is het nou?! Straks verstomd het als het aan hen met het dictatoriaal taalgebruik ligt.
   Trouwens… hoeveel goede journalisten tellen we nog vraag ik me af.Te weinig om het verschil te maken. Reken af op daden i.p.v. woorden.

  • In Nederland ligt het misschien of waarschijnlijk anders. Maar als ik in België hoor over “goede journalisten”, dan ga ik op het puntje van mijn stoel zitten. Ik heb namelijk een indigestie van de heimelijke sluippropaganda van onze “goede journalisten”.

   • @Luc, niet zo negatief. Kijk uit naar de nationale feestdag op 21.07 met als programmaonderdeel het Te Deum in de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel waar de beide vorstenkoppels zullen aantreden. Wij Nederlanders moeten dit ontberen.

    • De Katholieke Kerk was één der aanjagers voor de opstand tegen het Nederlands bewind. Gevolg, wij vechten al tweehonderd jaar tegen het Franstalige misprijzen voor onze taal & cultuur. De Nederlanders kennen geen taalgevoeligheid en slikken moeiteloos alles in ’t Engels, de taal van de bezetter, de nieuwe Romeinen. (vind het erg als ze op de site in ’t Inglisch beginnen te woumelen)

  • Er is maar 1 partij geweest die de hele corona scamdemie in twijfel trok, en dat was FvD.
   Gideon van Meijeren, Pepijn van Houweningen, ze hebben zich met hart en ziel ingezet om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze werden uitgelachen, belachelijk gemaakt, de kast uitgeveegd, maar ze gingen onvermoeibaar door. De wob-procedures van Pepijn (corona, wef, avondklok, oversterfte) hebben 0,0 aandacht gekregen in de gelijkgeschakelde nazi-media. Nu staan ze op het punt dat ze FvD waarschijnlijk willen gaan verbieden. Waar zijn ze bang voor? Voor de waarheid. Alle mogelijke nazi-trucjes van het kartel hebben niet gewerkt. Ik ben alvast lid geworden van FvD als beloning voor hun inspanningen. Daar heeft geert het flink laten afweten, wat mij meer de overtuiging geeft dat PVV controlled opposition is. Zeker ook na het geslijm van geert richting rutte, de rotte ratelende roofridder.

   • En als fvd niet zo populistisch (lees “zwaar overdrijven in de argumentatie, en dan niet het korte feit maar de wollige inhoud) zou spreken heb je zo heel nl wat volgt. Maar ze doen het precies zo darmt de meesten zich afkeren. Vervolgens staan ze te lachen bij vet verlies, wat wil zeggen dat ze nooit hadden WILLEN winnen.

    Ik vertrouw heel kamer 2 en 1 niet

   • Laatste zin mee eens Bas, Wilders speelde een Gore rol. Fuck op met die vent. Het bedje werd gespreid voor de dictatuur. En ja dat deed Wilders, ik zag het live gebeuren en heb bijna brakend de tv uitgezet, wat een hond! Met zijn Rolex, en hij zou eigenijk in het vliegtuig moeten zitten. Nee hij was de tasjesdrager van Rutter. Wat een klootzak.

    • @Gijp, toen de ‘nieuwe Churchill’ de Oekraïense president Zolodymyr Zelensky op 31.03.2022 de staten generaal toespraak, heeft de pvv, inclusief mossadagent wilders na afloop voor deze oorlogsmisdadiger geapplaudisseerd.

    • Gijp,
     Wilders komt uit de VVD en bijna alles altijd gesteund wat de VVD deed en doet ik begrijp niet zo goed dat men dit veelal niet weet hierop FN, misschien overdrijf ik maar ik zie het wel bij sommigen, zelf ben ik wel qua denken veranderd, de corona, de oorlog, de toeslagenaffaires, de aardbevingen in Groningen, de functe elders met Ontzigt, wat een viespeuken en bijna allemaal wegkijken, vermoedelijk ga ik voor het eerst van mijn leventje aan niemand mijn stem geven dus blanco, was voor mij vroeger echt een principekwestie, stemmen is een recht, zo zie je maar, misschien verander ik nog, ga er ook over praten nog met vrienden, denk dat ik bij mijn mening van nu blijf, triest ook dat je er zo boos om kunt zijn en dat je uiteindelijk denkt, ik doe er niet meer aan mee.

     • Flardinga,

      Ik stem al heel lang niet en lijst mijn stembiljet met trots in. Ik kan mijn eigen boontjes wel doppen. Heb ik geen volksvertegenwoordiger voor nodig.

      Misschien is het zelfs ooit nodig dit document te overleggen. Is domweg volgzaam naar de stembus gaan een intelligentietest geweest, net als de coronaspuit.

      Je weet het niet.

  • @Erwin
   That you use the word “populist” with the same disdain as these established old parties actually says a lot about yourself. Populism means nothing more than “closeness to the people,” as opposed to those of a privileged elite.
   And why a populist-written article should generally not contain facts, you’ll have to explain to me. According to your ego, you seem to feel more comfortable in a privileged elite than among the common people. But don’t worry, Klaus Schwab feels with you.

   • Sorry, als je me terecht wil wijzen moet je dan mijn reactie niet door een vertaler halen.

    Ik heb het recht om te twijfelen, punt! Geen enkele site waar nieuws vandaan komt geeft waarheidsgarantie. I rest my case, je zult zelf moeten voelen in welk midden de waarheid ligt

 3. En word aub niet persoonlijk, maar hak op de inhoud, dat snijd namelijk hout. Beetje zeggen ik heb medelijden met je, bespaar me dat. Ik hoef van niemand medelijden en weet heel goed hoe en waar ik sta.

   • Misschien interesseert me dat niet zo als iemand mij aanvalt op mijn mening. Je kunt elkaar steunen wat je wilt, maar jij ziet niet in dat DAT het vrije denken regelrecht aanvalt.

    Laat Adriaan zelf reageren ten eerste, en zie in dat jou manier van reageren, het ondersteunen van een ander, reeds gemeld ONTERECHTE reactie alleen een vorm van stoken is, terwijl de disclaimer ook hier geen garantie of verantwoordelijkheid voor de geplaatste stukken geeft.

    Dus…

    Waar bemoei jij je mee?

    Dit is precies waarom ik een hekel heb gekregen aan “reaguren” en ben er ook weer klaar mee.

    • Ik zeg gewoon dat je de discussie met je gezeik verziekt hebt. Nu ga je nog “namedroppen “ ook. Gefeliciteerd je hebt je 15 minuten roem.

  • Man, man het gaat er hier al aan toe als bij de echte politiekers… Ik ben Frontnieuws gewoon erg dankbaar dat we hier onze frustraties kunnen ventileren. Je kan natuurlijk eens een uitschuiver maken tegenover een medeblokker, maar dan blijven doordrammen…

   • We slaan elkaar zo ondertussen overal de hersens in Luc, Maar er is er maar eentje die altijd lacht. Onze minister president Rutte.

    Maar serieus, twijfel is heel goed, maar twijfelen aan een hele website die gratis wordt aangeboden. Twijfel dan aan een artikel en zeg dan ook waarom. Dan kan een ander daar ook weer op reageren. Dan hebben we een inhoudelijke discussie. Die had leuk en interessant kunnen zijn. Daar kom ik dan weer voor naar Frontnieuws. En heel snel nieuws, dat ook.

    • Had dan gevraagd mijn reactie toe te lichten, dan had ik….

     Whoda coulda shoulda

     Het is niet HEEL FN, maar ik lees ook disclaimers….en soms denk ik bij al dat oorlogmateriaal, veel gescheer weinig wol, in de zin van, er gebeurt vanalles, maar het plan vaart maar door…en door en door…en alleen maar info info info…ze staan voor lul dit, ze zijn exposed dat, Rusland wint, Oek niet, al zolang als t duurt….

     Het lijkt soms wel gescript, maar dan ook alles, in bewust, en onbewustzijn van de voor en tegenstanders.

     Maar geen zinnig nieuws over serieuze tegenbewegingen die zichtbaar zijn. Integendeel ook nog eens.

     Iedereen onder massahypnose….zonder dat ze het zelf realiseren

     • Ach ik had mijnheer moeten vragen.. Ok,

      Zand erover. Je laatste zin maakt alles weer voor me goed. Ik geloof dat zelf namelijk ook wel eens. Hoe krankzinnig het ook klinkt.

      Dan denk ik, ik ook? Maar volgens mij werkt hypnose niet zo, je geeft je over aan hypnotiseur maar je kan er altijd uitstappen toch. Of toch niet, toch serieus hotel Californië?

      • Groundhog day eerder, elke dag hetzelfde liedje en no way out😜

       Ik denk dat MKultra juist diegene het hardst treft die nornaal niet zo open staan voor suggestie. Mkultra is super gerafineerd. Dat is geen hypnose, maar eigenlijk zeg ik beter mind control.

 4. Wat nu op het slagveld duidelijk is geworden in Oekraïne, is dat de Amerikaanse/NAVO wapens bagger zijn. Vandaar dat er steeds meer censuur van het westen komt, zodat het onder het tapijt geveegd kan worden. Want dat is namelijk slecht voor de P.R. Het private kapitalisme denken enkel aan om hun aandelen zo hoog mogelijk op de beurzen te krijgen, om zoveel mogelijk ze weer op te kopen. Wat de prijs omhoog stimuleert en zo de aandeelhouders het meest ervan kunnen profiteren. Er wordt niet naar de kwaliteit of functionaliteit of naar kwantiteit en onderhoudsvriendelijkheid gekeken.

  Zolang de P.R. het goed kan verkopen is het goed genoeg. De gebruikers ervan zoals de militairen zijn vervangbaar, dus een paar duizend meer of minder kijken ze niet van op. Het is juist goed voor de verkoop dat er veel onderhoud en de doorstroom er is. Zodat er flink verdient kan worden aan onderdelen en service en aan complete vervangingen.

  Zo ook nu met het tot puin schieten door de Russen, zullen alle NAVO lidstaten en de Amerikanen al hun oude wapenarsenalen naar Oekraïne sturen tegen de toenmalige nieuw prijs aan Oekraïne via de land lease constructie (waar de EU burgers garant voor zijn gemaakt, door hun regeringen). Die na enkele dagen weer vervangen moeten worden voor nieuwe wapens uit Amerika. Zodat de orde portefeuille aan de industriële militair complex weer ruim gevuld zullen worden door de Amerika en de NAVO lidstaten. Dit stimuleert weer de hoogte van de aandelen en zo wordt de dividend voor de aandeelhouders weer hoger en hoger. Maar die nieuwe wapens kunnen wel eens tientallen jaren later pas geleverd worden. Dan kan maar zo dat dan de wereld er heel anders er uit ziet als nu. Maar het private kapitalisme of te wijl de stakeholders zijn extreem goed in korte termijn denken en kunnen met hun handelsmentaliteit van list en bedrog toch vele overtuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in