Foto Credit: Off-guardian.org

Twee belangrijke incidenten in de afgelopen week suggereren dat we op het punt staan een verandering te zien in het narratief rond de Russische oorlog in Oekraïne.

Eerst zagen we hoe Piers Morgan econoom en voormalig VS diplomaat Prof. Jeffrey Sachs interviewde, schrijft Kit Knightly.

Sachs staat bekend om zijn welsprekende en historisch onderlegde uiteenzettingen over de geschiedenis van de NAVO en Rusland en zijn aanhoudende waarschuwing voor het gevaar van de Derde Wereldoorlog, die hij allemaal herhaalde tijdens een interview waarin Morgan Sachs in wezen gewoon liet praten:

Waarom? De mensen die Morgan’s show runnen weten precies wat Sachs zou gaan zeggen – niet in de laatste plaats omdat hij het allemaal heeft gezegd in een 3 uur durend interview met Tucker Carlson vorige maand – dus waarom hebben ze hem uitgenodigd?

Gasten in programma’s met een hoog profiel worden tot het uiterste doorgelicht en als ze iets zeggen waarvan de producenten niet willen dat hun publiek het hoort, worden ze niet uitgenodigd.

Taboe-meningen krijgen gewoon nooit een podium, het is de eerste en meest effectieve vorm van censuur.

Mensen als Peter Hitchens hebben het interview geprezen en beweerd dat Morgan “gereduceerd werd tot een verbijsterend stilzwijgen” door de feiten:

Maar iedereen die 10 minuten naar Morgan heeft gekeken weet dat hij nooit door iets, en zeker niet door feiten, tot een verbijsterend zwijgen wordt gebracht.

Het controleren van het verhaal is interviewer 101. Als je gast iets begint te zeggen wat je niet wilt dat hij zegt, dan onderbreek je hem, je verandert van onderwerp, je leidt het gesprek om of je gaat brallen en begint ad hom aanvallen.

  Oekraïense strijdkrachten krijgen te horen dat ze de linie moeten houden waar Russische artillerie hen verpulvert

Het is een basistechniek voor een interview, waar vooral Morgan bekend om staat – Hitchens merkt zelfs op: “Voor één keer probeert Morgan zijn geïnterviewde niet te overschreeuwen.” En hij heeft gelijk, dat deed hij niet

…Waarom?

Als een gast volhardt in het zeggen van dingen die hij niet hoort te zeggen, dan verbreek je gewoon zijn verbinding en claim je technische problemen.

Niets van dat alles gebeurde. Dus de verantwoordelijken waren duidelijk blij dat Sachs’ standpunten werden uitgezonden.

Het tweede incident vond gisteren plaats, toen de leider van de Reform Party, Nigel Farage, op de BBC beweerde dat de NAVO gedeeltelijk verantwoordelijk was voor de oorlog in Oekraïne door Rusland te provoceren.

Natuurlijk heeft elke establishmentstool zich tegen dit standpunt uitgesproken, met veelvuldige verwijzingen naar verzoening en betaald worden in robijnen en dergelijke. Maar nogmaals, waarom werd het uitgezonden?

Agenda-vullende nep-alternatieven Media Lens beweren dat het onmogelijk is om deze kwestie te bespreken…

…maar het is twee keer in twee dagen besproken op de twee belangrijkste tv-zenders van Groot-Brittannië.

In 2014, tijdens de oorspronkelijke (echte) Oekraïne-crisis, was het echt onmogelijk om over de Russische POV [point of view] te praten. Niet alleen mocht niemand die een pro-Russische POV deelde in de buurt komen van een mainstream platform, maar de commentaarsecties werden zodanig gemodereerd en gecensureerd dat we letterlijk onze eigen website moesten beginnen om onze standpunten gepubliceerd te krijgen.

  Amerikaanse officier: Bakhmut is gevallen - Oekraïne heeft de oorlog verloren

Hoeveel andersdenkende experts kregen ooit een mainstream platform toen de Covid “pandemie” begon? Dit waren goed aangeschreven onderzoekers en artsen, met feiten binnen handbereik, die niet eens een seconde zendtijd kregen.

Media Lens weet dit, omdat ze eraan deelnamen.

Dat is hoe het is als het onmogelijk is om over iets te discussiëren – het is onmogelijk om erover te discussiëren.

We kunnen dus concluderen dat het op dit moment acceptabel wordt gevonden – zelfs de voorkeur verdient – dat de Russische POV op zijn minst wat zendtijd krijgt.

Over het waarom, en wat het in de toekomst zou kunnen betekenen, mag u speculeren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Gevaccineerde Piers Morgan loopt Covid op – geeft Anti-Vaxxers de schuld!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAftellen naar catastrofe
Volgend artikelFakes, fraudes en vals geheugensyndromen van de hallen van Montezuma tot de oevers van de Azov Zee
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Misschien dat de waarheid te veel opvalt dat mogelijke toegeveningen misschien verstandiger zouden zijn…🤗♥️🇷🇺🇰🇵🌹

 2. ja en dat ze een uitweg zoeken, want om nou werkelijk een derde wereldoorlog te beginnen met een kernmacht gaat misschien toch wat te ver. Daarbij hebben we geen leger, echt alle respect voor de moeilijke situatie waar toentertijd Dutch bat in zat Poetin gedoemd zijn om te mislukken, alleen al om het simpele feit, kijk naar Biden, een seniele president, die aanvoerder van zogenaamd het grootste en machtigste leger zou zijn, tegen een strateeg, schaker als Poetin, bijzonder intelligent. Tja het laat een beetje zien, hoe erg het met het westen is gesteld! een en al hebzucht, banen carrousel, en je hoeft vooral geen kwaliteiten te hebben, als je maar goed kan gehoorzamen, zo staat het ongeveer in het westen ervoor!

 3. Ik durf niet te concluderen uit dit interview wat ik zelf reeds gezien had dat de media aan het veranderen is, Sachs of een Mearsheimer is van een hoog niveau qua kennis die kun je niet overschreeuwen, hun kennis van feiten is zeer groot, Piers Morgan is gewoon zonder woorden, overklast zeg maar, verder zoek ik er nog niks achter, want met andere gasten laat hij hen nog steeds niet uitpraten en dan zijn die anderen vaak wel tot zwijgen gebracht, Sachs is gewoon een getapte man!

 4. ik vertrouw de NEDERLANDSE REGERING ook niet voor een cent lopen met iedereen mee geen ruggengraat en loopt achter de USA aan de broekepoeper geen lef om tegen te spreken het is ook goed dat de oranjes ook apart worden gezet het zijn leugenaars en lafaards

 5. Dit is men morgen weer vergeten ik heb , dit filmpje niet gezien.
  Jeffrey Sachs heeft op mij een afstotend effect. ( vreselijke man om naar te kijken en luisteren) Vertelt nooit iets waardevols alleen aantal historische feiten.
  Ik Denk controlled.

  Mijns inziens is dit Hopium voor de 🐑
  Voor Rusland , Absoluut misleiding; om de aandacht te verslappen .
  Zo niet, dan is het logistiek bij de VS nog niet op orde en kan dit gezien worden als ‘tijdrekken’

  • De verkiezingen Frankrijk en UK past ook in ‘ hopium ‘
   Er gaat niets veranderen , hooguit 1 stapje terug om er 3 vooruit te kunnen maken.

   • Shoigun , wil ICC ook binnenhalen las ik . Influencers strategie. ICC is corrupt heeft niets met recht’ van doen. ( zie Israël)
    Mogelijk gebruiken ze Sachs voor een opzetje tot. ..
    Men wringt zich naar doelen toe. Allemaal script , tot het’ verbijsterend stilzwijgen ‘ aan toe van Morgan.

 6. Grappig om Sachs verdacht te maken, hij lijkt mij juist zeer integer, net als Mearsheimer, het feit dat deze 2 bijna nergens meer vrijuit kunnen spreken zegt gewoonweg alles, het is net George Galloway in het VK, alle ruimte voor Farage maar voor Galloway niet, kan nog andere voorbeelden noemen, ik vertrouw Sachs en Mearsheimer volledig, ook bij Scott Ritter of Tucker Carlson is er in hen zelf iets fundamenteels veranderd, zij hebben gewoon echt ontdekt hoe hun VS echt is, Amerikanen in het algemeen zijn net als Mark Rutte, zij houden erg van zichzelf, is hun idee van hun eigen land het tegenovergestelde van wat je altijd hebt geleerd door alles om je heen, dan heb je wel even tijd nodig omdat te laten landen + moed nodig om je uit te spreken, kan ik juist zeer waarderen, vechten tegen de bierkaai!

 7. Flardinga,
  Het is een theater productie .
  Wij zijn het publiek.
  Productie The good and the bad voor wereld controle.
  Verdeel en Heers gaat niet zonder voor en tegen.
  Zij hebben dit ‘ in productie genomen ‘
  Zo houdt men de controle.
  Niet de bevolkingen.

  Zou mij niet verbazen als veel van dit soort
  Voor-, en ‘zogenaamde tegen is’
  Veel overeenkomsten in hun dna/genen hebben .
  Maw familie van elkaar is.
  Wereldwijd .

  Zo doen ze dit spelletje duizenden jaren.
  Sachs is een waus , lijkt een beetje op Bill Gates
  Morgan heeft hetzelfde ‘ mondje ‘ als trump
  Trump lijkt op Willem .
  Dit zegt natuurlijk niets maar de wereld regeren ‘ dmv democratie’ is een business model. Nu wereldwijd geïmplementeerd
  Zo houdt men de controle , geef elk schaap zijn hopium , zijn politieke idool,

  de geschiedenis
  Democratie. Adel , feodale stelsel , 2e ww , waar zijn bijv. De mooi aangeklede gezond uitziende , aan niets tekort NSB kinderen gebleven uit de zomerkampen , het polygroon film materiaal van destijds.

  • Scott Ritter is absoluut een idioot “ in mijn ogen “
   Kenmerken van een Psychopaat
   Wat ik duidelijk heb verwoord , het waarom .
   Zo zit de wereld in elkaar. …
   Men heeft de touwtjes op beide uiteinden in handen.

   • Iedereen in de ‘ ruime cirkel ‘ heeft een rol
    Zoals ik denk , ook met overgelopen soldaten in Oekraïne naar Rusland ‘ het geval kan zijn in aantal zaken . Influencers , ze willen overal informatie uithalen en gebruiken.

    Men ziet het niet , de NSB is zeer goed georganiseerd, het heeft een tijd geduurd voor ik de lijnen zag .
    Maar ieder zo zijn ervaring , zienswijze.
    Allemaal goed dat je Scott geweldig vindt.
    Ik lig er niet wakker van .

    • Vb : 2 jaar in de Oekraïne als soldaat
     Dit is geen paradijs , winters, kou , afzien, andere mensen kapotschieten – Russen
     En dan overlopen , kon zo op de ‘ quit beautiful ‘ kalender.

     • Als je je een voorstelling maakt van een touw met twee uiteinden die aan beide kanten ‘ in controle ‘ zijn van zowel de ‘ gevestigde macht ‘ en aan de andere kant de zogenaamde ‘ alternatieve ‘ macht .
      Zit de mensheid gevangen ertussen.
      democratie noemt men dit.

      Gaat men extreem links zoals nu , is gecontroleerd rechts , om de massa in banen te leiden dmv ‘ alternatief’
      Vb ; protest marsen , ook deze zitten inside met ‘ nsb’ .
      men voelt zich , de groep gehoord , uitlaatklep . ‘- is goed om de agressie / onrust eruit te kunnen laten.
      Men zal niet de agressie tegen de linkse in dit geval vertegenwoordigers persoonlijk uitten dmv geweld.
      Schelden, doet geen pijn rotzooi – wordt opgeruimd is belasting geld voor

      Zo werkt het. Zo wordt men naar de diepte gedreven .
      Veel randdebielen , met name YouTube
      Zijn controlled. . Praten , mooi weer spelen, HOOP geven.
      Kan men zich mee identificeren .
      Geeft een gerust gevoel denk ik. Voelt men zich gehoord, begrepen .

      En denkt men niet verder dan zijn neus lang is. 🐑🐑🐑 het komt wel goed.

      Democratie is de grootste ellende die de mens is overkomen . Romeinen regeren.
      Voorgeselecteerd volk . Zonder/ weinig hersens, toneel wat psychopathie moet verbloemen. Dit is wat ik zie !
      Kleuterklasjes met ‘ vertegenwoordigers’ over de wereld verspreid. De één nog idioter dan de ander.
      Maar men wil een één wereldregering . Dan kan domheid ook nut hebben , wordt het een “ alternatief “ de één wereldregering voor mensen ipv al die democratieën wereldwijd.
      Echter de intensie is kwaadaardig, dus zal het theater een spektakelstuk worden. Misleiding is moeilijk. van echt te onderscheiden.

      • Toen bakellende aan de “ macht” was vroeg ik aan de fan , na een betoog
       Weet je nu wat hij gezegd heeft?
       Nee dat weet ik niet, maar hij kan het zo mooi vertellen .

       Bij covid , kreeg ik bij een fan van Rutte te horen , hij is zo leuk , hij kan het zo goed brengen .

       De democratie zal niet gaan verdwijnen, vrees ik.

        • Ben ik slim en zij dom ?
         Absoluut niet , denk dat haar IQ absoluut boven dat van mij zit.
         Het is vermoedelijk dat zij het beter getroffen heeft met andere dingen waardoor zij meer vertrouwen heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in