© Derek Simeone (CC BY 2.0) & via Twitter

Seattle betaalt voormalig pooier Andre Taylor 150.000 dollar, wat overeenkomt met bijna 130.000 euro, om alternatieven voor de politie te ontwikkelen. Taylor is eerder veroordeeld tot gevangenisstraf voor het prostitueren van vrouwen en was een van de activisten achter de BLM-demonstraties in de stad en de politievrije zone CHAZ.

Taylor, die onder zijn pooiernaam “Gorgeous Dre” deelnam aan de documentaireserie “American Pimp”, krijgt een heel jaar lang 12.500 dollar per maand betaald door de stad Seattle, meldt de New York Post.

Taylor zal ook zijn eigen kantoor krijgen in het stadhuis, van waaruit hij, in zijn rol als “straatmanager”, Seattle aanbevelingen zal doen over kwesties van de-escalatie, betrokkenheid van de gemeenschap en alternatieven voor politie.

“Er zijn er niet veel die met de bendes in hun gebied kunnen praten en dan met de leiders in hun gebied kunnen praten”, zegt Taylor.

Volgens Kelsey Nyland, woordvoerster van de Democratische burgemeester Jenny Durkan uit Seattle, hebben Taylor en zijn bende “ervaring met het rechtssysteem opgedaan en een geschiedenis van succesvol activisme op het gebied van politiezaken en het ontmantelen van systematisch racisme”.

Taylor was eerder een pooier in Las Vegas, waar hij in 2000 werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Sommige van de meisjes die hij prostitueerde waren minderjarig.

Taylor kwam in 2016 naar Seattle nadat zijn broer door de politie was doodgeschoten. Hij besloot naar eigen zeggen “oorlog te voeren met de stad”.

Na de dood van George Floyd voerde Taylor als een van de eersten protesten uit en was een van de activisten achter de “tijdelijk onafhankelijke” zone CHAZ in het centrum van Seattle.

  Bill Gates over zijn aanstaande Covid-19 vaccinatie: "Je hebt geen keuze" - en kan nauwelijks zijn lachen inhouden

Taylor wordt ervan beschuldigd CHAZ-vertegenwoordigers te hebben geprobeerd over te halen geld van de stad af te persen toen de zone werd opgeheven.

“Ga niet zomaar weg. Vertrek met iets”, zou Taylor hebben gezegd volgens een opname van een bijeenkomst, waar Taylor activisten aanspoorde om 2 miljoen dollar te eisen om de zone te verlaten.

Kort daarna verscheen Taylor samen met burgemeester Durkan op een persconferentie waarin hij activisten aanspoorde CHAZ te verlaten. Op dezelfde dag heeft Taylor volgens de Seattle Times de nieuwe baan als “straatmanager” gekregen.

Zwarte vrouw weigert om stewardess haar op het vliegtuig te laten passeren vanwege “wit privilege”

Vorig artikelMoslimseksisme: Jonge Franse vrouw op straat mishandeld – was te licht gekleed
Volgend artikelBLM intensiveert zijn terreur in Portland – New York Times noemt het “carnaval”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Hopelijk word Trump herkozen en trapt hij deze imbeciel Seattle uit. Het word steeds gekker in Amerika.
    Niet alleen in Amerika trouwens. Ik zie het zeer somber in voor de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in