Iskander, via Russische MvD

Amerika’s verslaving aan kernwapens leent zich niet voor stabiliteit op basis van afschrikking. Het leidt alleen maar tot oorlog.

“That’s great, it starts with an earthquake…”

Er gaat niets boven een klassiek rocknummer uit de jaren 80 om je bloed sneller te laten stromen, en REM’s klassieker uit 1987, It’s the End of the World as We Know It (And I Feel Fine), past precies in het plaatje op deze warme en benauwde zomerdag, schrijft Scott Ritter.

Het enige probleem is dat het nummer net zo goed een voorspelling zou kunnen zijn, want van waar ik zit, terwijl ik het nieuws over de snel escalerende nucleaire wapenwedloop tussen de Verenigde Staten en Rusland in me opneem, lijkt het heel erg op het einde van de wereld zoals we die kennen.

En ik voel me niet goed.

Het nieuws is niet goed. Vorige maand, op 6 mei, kondigde het Russische Ministerie van Defensie aan dat het, op bevel van de Russische president Vladimir Poetin, oefeningen zou houden waarbij niet-strategische kernwapens gebruikt zouden worden. Volgens Russische functionarissen waren de oefeningen een reactie op “provocerende uitspraken en dreigementen van bepaalde westerse functionarissen aan het adres van de Russische Federatie”.

De Russen reageerden op uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron tegenover The Economist op 2 mei, waarin hij verklaarde dat “ik niets uitsluit [als het gaat om het inzetten van Franse troepen in Oekraïne], omdat we tegenover iemand [Poetin] staan die niets uitsluit.” Macron voegde eraan toe dat “als Rusland besluit om verder te gaan [in Oekraïne], we ons in ieder geval allemaal deze vraag moeten stellen (of we troepen moeten sturen).”

Hoewel Macron zijn opmerkingen omschreef als een “strategische wake-up call voor mijn collega’s”, was het duidelijk dat niet iedereen geloofde wat hij verkocht. “Als een NAVO-lid grondtroepen [naar Oekraïne] stuurt,” zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto nadat Macrons woorden bekend werden, “zal het een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland worden, en dan wordt het de Derde Wereldoorlog.”

De Russen voerden hun oefeningen uit in twee fasen, waarvan de eerste eind mei plaatsvond. Daar oefenden de tactische rakettroepen van het zuidelijke militaire district “de taak om speciale oefenmunitie voor het Iskander tactische raketsysteem te verkrijgen, ze uit te rusten met lanceervoertuigen en ze in het geheim naar het aangewezen positiegebied te verplaatsen om zich voor te bereiden op raketlanceringen.”

De Iskander-M is de nucleaire versie van de Iskander-familie raketten en kan een enkele nucleaire kernkop dragen met een variabele opbrengst tussen 5 en 50 kiloton. (Ter vergelijking: de Amerikaanse atoombom op Hiroshima had een kracht van 15 kiloton). De eentraps vaste raketraket vliegt met hoge hypersonische snelheden en heeft een manoeuvreerbare kernkop, waardoor het vrijwel onmogelijk is om hem neer te schieten. Met een bereik van 500 kilometer zou de Iskander-M, afgevuurd vanaf locaties op de Krim, Franse bases in Roemenië kunnen bereiken, die ogenschijnlijk gebruikt zouden worden om troepen naar Oekraïne te sturen.

De tweede fase van de oefeningen vond plaats op 10 juni, toen de Russische en Wit-Russische strijdkrachten de overdracht van Russische kernwapens aan Wit-Russische controle oefenden als onderdeel van de nieuwe Russische doctrine voor het delen van kernwapens, die eerder dit jaar door Vladimir Poetin en zijn Wit-Russische tegenhanger, Alexander Loekasjenko, werd ingevoerd. De wapens in kwestie omvatten de Iskander-M raket en zwaartekrachtbommen die zouden worden afgeleverd door aangepaste Wit-Russische SU-25 vliegtuigen. De wapens zouden heel Polen en de Baltische staten onder de dreiging van een nucleaire aanval brengen.

Rond dezelfde tijd dat Rusland zijn tactische nucleaire oefeningen uitvoerde, kondigden verschillende NAVO-landen, waaronder Duitsland, aan dat ze Oekraïne groen licht hadden gegeven om de wapens te gebruiken die het had geleverd om doelen in Rusland aan te vallen. De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zei op 29 mei in de marge van een vergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO in Praag dat Oekraïne het recht heeft om legitieme militaire doelen in Rusland aan te vallen. “Oekraïne heeft het recht op zelfverdediging,” verklaarde Stoltenberg, eraan toevoegend dat “wij het recht hebben Oekraïne te helpen het recht op zelfverdediging te handhaven, en dat maakt de NAVO-bondgenoten geen partij in het conflict.”

  Biden krabbelt terug over toetreding van Oekraïne tot de NAVO

Poetin nam de tijd van zijn bezoek aan Oezbekistan om te reageren en waarschuwde dat NAVO-leden in Europa met vuur speelden door Oekraïne westerse wapens te laten gebruiken om diep in Rusland toe te slaan. Poetin zei dat Oekraïense aanvallen op Rusland met langeafstandswapens westerse satelliet-, inlichtingen- en militaire hulp nodig zouden hebben, waardoor elke westerse hulp in dit opzicht een directe deelnemer aan het conflict zou zijn. “Constante escalatie kan leiden tot ernstige gevolgen,” zei Poetin. “Als deze ernstige gevolgen zich voordoen in Europa, hoe zullen de Verenigde Staten zich dan gedragen, rekening houdend met onze pariteit op het gebied van strategische wapens? Dat is moeilijk te zeggen,” zei Poetin, waarmee hij zijn eigen vraag beantwoordde. “Willen ze een wereldwijd conflict?”

Op 5 juni, tijdens zijn toespraak tot een publiek van senior redacteuren van internationale persagentschappen tijdens het bijwonen van het Sint Petersburg Internationaal Economisch Forum, merkte Poetin op: “Om de een of andere reden gelooft het Westen dat Rusland het [kernwapens] nooit zal gebruiken. We hebben een nucleaire doctrine,” merkte Poetin op. “Kijk wat er staat. Als iemands acties onze soevereiniteit en territoriale integriteit bedreigen, achten wij het mogelijk om alle middelen te gebruiken die ons ter beschikking staan. Dit moet niet lichtvaardig, oppervlakkig worden opgevat.”

Maar de VS en de NAVO deden precies dat. In een interview aan de Britse krant Telegraph, gegeven in het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel, België, zei Stoltenberg dat NAVO-leden overleg pleegden over het inzetten van meer kernwapens, ze uit de opslag haalden en ze stand-by hielden in het licht van een groeiende dreiging van Rusland en China. “Ik ga niet in op operationele details over hoeveel kernkoppen operationeel zouden moeten zijn en welke zouden moeten worden opgeslagen, maar we moeten over deze kwesties overleggen,” zei Stoltenberg.

De enige kernwapens die zich momenteel in het NAVO-systeem bevinden, zijn zo’n 150 door de VS gecontroleerde B61-zwaartekrachtbommen die zijn opgeslagen op zes NAVO-bases: Kleine Brogel in België, Büchel Air Base in Duitsland, Aviano en Ghedi Air Base in Italië, Volkel Air Base in Nederland en Incirlik in Turkije. NAVO-functionarissen verduidelijkten Stoltenberg’s opmerkingen later en zeiden dat er geen belangrijke veranderingen waren in de nucleaire houding van de NAVO. Ze merkten op dat Stoltenberg’s opmerkingen refereerden aan de modernisering van de nucleaire afschrikking van de NAVO, inclusief de vervanging van F-16 jets door F-35 stealth gevechtsvliegtuigen, en de modernisering van een aantal van de B61 bommen die momenteel worden ingezet in Europa.

Stoltenbergs commentaar aan de Telegraph kwam 10 dagen nadat Pranay Vaddi, de senior directeur voor wapenbeheersing bij de Nationale Veiligheidsraad, een “nieuw tijdperk” voor kernwapens aankondigde waarin de VS kernwapens zouden inzetten “zonder numerieke beperkingen.”

De uitspraken van Stoltenberg, gezien in de context van de verklaring van Vaddi, wijzen op een gevaarlijke verschuiving in de focus binnen zowel de NAVO als de VS, weg van het concept dat kernwapens een afschrikkingsmiddel zijn en in plaats daarvan in het Westen steeds meer worden gezien als een bruikbaar oorlogswapen.

Het concept van afschrikking als enige rechtvaardiging voor het bestaan van kernwapens gaat terug tot 1978, toen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties haar eerste Speciale Zitting over Ontwapening hield. Eén van de belangrijkste ideeën die hieruit voortkwam was het idee van zogenaamde negatieve veiligheidsgaranties, of NSA’s, waarin de verklaarde nucleair bewapende staten zich engageerden om geen kernwapens te gebruiken tegen niet nucleair bewapende staten die in goede conditie waren met het Non-Proliferatie Verdrag (NPV) en niet anderszins op één lijn stonden met een nucleair bewapende staat.

  Oekraïne: Reddit Rambo Franse deserteur heeft zichzelf letterlijk huilend gefilmd terwijl hij vluchtte voor Russische bommen

Deze NSA’s bevorderden de notie van nucleaire afschrikking als een formele bindende doctrine tussen nucleair bewapende staten, werkend vanuit het idee dat aangezien kernwapens enkel gebruikt kunnen worden tegen een nucleair bewapende staat, en dat elk dergelijk gebruik zou leiden tot de wederzijdse vernietiging van de betrokken partijen, daarom was het enige rationele doel voor het bestaan van kernwapens het afschrikken van die naties die ze ook bezaten om ze überhaupt ooit te gebruiken.

Vanuit dit basisbegrip ontstonden de moderne concepten van nucleaire ontwapening die het kader vormden voor het wapenbeheersingsbeleid van de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie dat ontstond in de jaren 1980 en 1990 – aangezien het enige doel van kernwapens afschrikking was, was het in het belang van alle partijen om a) hun respectievelijke kernwapenarsenalen aanzienlijk te verminderen en b) een beleid te implementeren dat erop gericht was om de relaties zo te normaliseren dat de kernwapenarsenalen overbodig werden.

De ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991 luidde echter een nieuwe post-Koude Oorlog realiteit in waarbij het idee van een nucleair ‘evenwicht’ waarbij de VS en de Sovjets opereerden als gelijken werd vervangen door een doctrine van ‘geleide suprematie’ waarbij de VS de mechanismen van wapenbeheersing en ontwapening gebruikten om hun positie als ’s werelds dominante nucleaire macht te bevorderen en te behouden. Wapenbeheersing hield op een concept te zijn dat gebaseerd was op rechtvaardige afschrikking en werd in plaats daarvan een instrument dat ontworpen was om de nucleaire capaciteiten van de Russische Federatie, die uit de as van het Sovjetrijk was herrezen, ondergeschikt te maken aan die van de nieuwbakken Amerikaanse hegemoon.

De VS begon met het afbreken van de basis van wapenbeheersingsverdragen die onderhandeld waren op basis van de vooronderstelling om een op nucleaire afschrikking gebaseerd machtsevenwicht in stand te houden, eerst door het START-proces (Strategic Arms Reduction Treaty) te gebruiken als een mechanisme om de unilaterale ontwapening van het Russische strategische arsenaal te bevorderen, en later door zich terug te trekken uit het ABM-verdrag (Anti-Ballistic Missile) dat had gediend als de basisovereenkomst waarrond het concept van wederzijds verzekerde vernietiging (Mutually assured destruction) was opgebouwd.

De afschrikkingstheorie is alleen levensvatbaar zolang MAD wordt gezien als de onvermijdelijke uitkomst van elk nucleair conflict. Door het idee van een levensvatbare verdediging tegen ballistische raketten opnieuw te omarmen, ondermijnde de VS de premisse die in MAD was vastgelegd, namelijk dat het gebruik van kernwapens je eigen ondergang betekende. De VS opereerde nu in een wereld waar het de afschrikkingstheorie enkel omarmde in de mate dat het andere naties afschrikte om de VS aan te vallen met nucleaire wapens. Vanuit het perspectief van de VS was verzekerde vernietiging een gedateerde notie, één die vervangen werd door het concept van een ‘winbare’ nucleaire oorlog.

Het proactieve nut van kernwapens vormde het standpunt van de Amerikaanse nucleaire doctrine, zoals verwoord in de Nuclear Posture Review (NPR) van de VS in 2010, waarin de VS, hoewel ze blijven beloven geen kernwapens te gebruiken of te dreigen te gebruiken tegen niet-kernwapenstaten [die het NPV naleven], verklaarden dat “er een beperkt aantal eventualiteiten blijft waarin Amerikaanse kernwapens nog steeds een rol kunnen spelen in het afschrikken van een conventionele of [chemische en biologische wapens] aanval.”

Latere NPR’s hebben dit begrip uitgebreid met de mogelijkheid van nucleaire vergelding door de VS tegen cyberaanvallen en andere gebeurtenissen die geen verband houden met massavernietigingswapens. De proactieve aard van de nucleaire houding van de VS was zodanig dat, toen een hoge functionaris van de Trump-regering die betrokken was bij het maken van nucleair beleid verklaarde dat het doel van de regering van president Donald Trump was om de Chinezen en Russen elke ochtend wakker te laten worden zonder te weten of “dit de dag was dat de VS hen nuked,” men deze uitspraak eenvoudigweg niet kon afdoen als ondoordachte hyperbool, maar eerder kon erkennen als onderdeel van ondoordacht nucleair beleid.

  Oekraïne op de rand van een staatsgreep nu Zelensky het land naar de afgrond leidt

De Russische president Vladimir Poetin is echter niet iemand die ’s ochtends bang wakker wordt van een mogelijke Amerikaanse kernaanval. Onlangs zei Poetin vanuit Hanoi: “Ze [de VS en de NAVO] lijken te denken dat we op een gegeven moment bang zullen worden. Maar tegelijkertijd zeggen ze ook dat ze Rusland strategisch willen verslaan op het slagveld.” Poetin merkte vervolgens onheilspellend op: “Dit betekent het einde van de 1000-jarige geschiedenis van de Russische staat. Ik denk dat dit voor iedereen duidelijk is. Is het niet beter om er helemaal voor te gaan, tot het einde?”

Poetin beschuldigde het Westen van het “verlagen van de drempel” voor het gebruik van kernwapens tegen Rusland en verklaarde dat Rusland nu zijn eigen nucleaire houding moet heroverwegen, gezien de kennelijke bereidheid van de NAVO om tactische kernwapens operationeel te maken – een duidelijke verwijzing naar de opmerkingen van Jens Stoltenberg op 16 juni. Rusland publiceerde voor het laatst zijn kernwapendoctrine, formeel bekend als ‘Basisprincipes van staatsbeleid inzake nucleaire afschrikking’, in 2020. Deze doctrine verklaart dat Rusland kernwapens kan gebruiken als een vijand “het bestaan van de Russische staat bedreigt” in reactie op het gebruik van massavernietigingswapens door een vijand tegen Rusland of zijn bondgenoten, of als Rusland geloofwaardige informatie ontvangt dat een nucleaire aanval wordt gepland of op het punt staat plaats te vinden.

Poetin bagatelliseerde in zijn opmerkingen in Hanoi het idee dat Rusland een beleid van nucleaire preëmptie zou omarmen. “We hebben geen preventieve aanval nodig,” zei Poetin, “want met een vergeldingsaanval wordt de vijand gegarandeerd vernietigd.”

Op de vraag van verslaggevers of het gebruik van westerse langeafstandswapens tegen Russisch grondgebied door Oekraïne beschouwd kan worden als een daad van agressie en een directe bedreiging voor de Russische staat, antwoordde Poetin: “Dit vereist aanvullend onderzoek, maar het komt er dichtbij.”

Te verdomd dichtbij.

De Verenigde Staten en Rusland komen steeds dichter bij een totale nucleaire oorlog. Het is hoog tijd dat de mensen die de ultieme prijs zouden betalen voor deze dwaasheid beslissen, om de poëzie van Dylan Thomas te gebruiken, of ze “zachtjes de nacht in willen gaan” van een nucleair Armageddon, of in plaats daarvan “woeden, woeden tegen het sterven van het licht” door beter beleid te eisen van hun respectievelijke regeringen.

Ik kies voor woede.

Er zal op 28 september in Kingston, New York, een evenement plaatsvinden dat is gewijd aan het stoppen van deze waanzinnige stormloop naar voren. Gerald Celente stelt dit samen met een coalitie van gelijkgestemde burgerpatriotten.

We hopen zusterevenementen te organiseren in steden in het hele land.

We willen die dag meer dan een miljoen Amerikanen de straat op krijgen, gefocust op slechts één ding – de waanzin van een nucleaire oorlog stoppen.

Doe je met ons mee?

Of blijf je thuis en luister je naar de muziek van de collectieve versies van moderne Nero’s, die zitten te klungelen terwijl Amerika en de rest van de wereld in brand staat.

You vitriolic, patriotic, slam fight, bright light

Feeling pretty psyched

It’s the end of the world as we know it…

Maar niet als het aan mij ligt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCEO Pfizer bedreigt de mensheid: Covid was elite’s ‘repetitie’ voor wat hierna komt
Volgend artikelEen deur gaat dicht, een raam gaat open
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. Het volk wil niet wakker worden en denken dat dit een film is, deze is dan wel gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en de aftiteling ze velen niet zien, vele zeepbellen Knappen straks en dan worden ze heel ruw wakker.

 2. Het volk wil niet wakker worden en denken dat dit een film is, deze is dan wel gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en de aftiteling ze velen niet zien, vele zeepbellen Knappen straks en dan worden ze heel ruw wakker.

 3. De krankzinnigheid van de westerse oorlogophitsers kent geen grenzen. Of die lui zijn stapelgek of zij doen mee in het WEF bende en haar opdrachtgevers / Gates / soros plaatje van de ontvolking van de wereldburgers tot de 500.000.000, die overblijven om als slaaf van de zgn elite bende te dienen.
  Die lui snappen toch ook dat als er nucleaire bom ploft (of meer) dat een groot deel (of heel) de aarde onbewoonbaar wordt. En dus ook voor die idioten zelf en zij zelf toch ook geen fatsoenlijk vreten meer hebben.
  Stop deze waanzin, in opdracht van het failliete zooitje in usa en de usa marionetten in het zgn democratische Westen. Streef verdomme naar vrede, dan doen die gasten tenminste nog iets nuttigs voor hun dikke salaris.
  Wie denken deze lui wel niet wat ze zijn? De machtgeile psychopaten die deze waanzin doordrukken en/of uitvoeren in opdracht van ziousa.

  • @Gijp…

   Die horde idioten die wel een voetbalfeest vieren, maar tijdens cojona maakten ze geen enkel geluid. Brood en spelen.

   Als deze massa in het binnenhof alle satanisten de straat op sleept om ze uit te leveren aan Rusland, dan zou Poetin zeggen bombardeer NL nog maar niet, die zijn met grotere dingen bezig dan een potje voetbal, daar heb ik wat aan.

   Voor de toekomst van hun land en hun kinderen doen deze fans NIKS, maar voor een potje voetbal gaan ze helemaal los.

   Een feestje over een voetbalwedstrijd… dat is echt het laatste wat de mensheid nu nodig heeft. Het zijn juist deze feestvierende idioten die een paar bommen en granaten moeten zien vallen om te beseffen wat er om hen heen aan de hand is.

   Ik keur een feestje niet af hoor… maar komop… BROOD EN SPELEN. Waarom zou Poetin daar respect voor hebben? Terwijl de Russen alles riskeren op een vreselijk slagveld, staan de blanke mannen als kleuters te gillen over een potje voetbal… terwijl die blanke mannen nu bezig zouden moeten zijn om hun land en hun kinderen uit de klauwen van de duivel te trekken.

   Maar kennelijk is de houding dat wij passief blijven en alleen tussen alle ellende door lekker feestjes vieren, terwijl de Russen hun levens wagen om ons en zichzelf te bevrijden. Als ik Poetin was en ik zag dit feestje van NLse voetbalsupporters, dan zou ik concluderen dat NL niet te redden is en dat daar de eerste mega bom moet vallen, want als je temidden van de Apocalyps nergens vecht voor het goede en alleen maar de straat op komt om je tijdens een voetbalwedstrijd vol te gieten en op straat te gaan lallen… tja… dan draag je werkelijk niks bij om de situatie in de wereld te kantelen.

   Sorry Gijp… ik brand je niet af en een feestje is normaal gesproken hardstikke leuk… maar volgens mij moeten al die mensjes in hun oranje pakken allemaal met veel urgentere dinfen bezig zijn. Het is net als met cojona…. de verpleging die wereldwijd bezig was met dansjes ipv de plandemie. De westerse mens moet zich doodschamen… de vrijheid en de toekomst van al die supporters en al hun familieleden en kinderen staat op het spel, maar ze komen enkel en alleen in beweging als ze kunnen zuipen schreeuwen.

   Het is een schande dat er momenteel überhaupt wordt gevoetbald ipv alle energie te gebruiken om de mensheid te behoeden voor de ondergang. Tijdens cojona waren er nergens stoere hooligans of voetbalsupporters die opstonden tegen de tiranniek, maar voor een feestje worden het ineens helden.

   Brood en spelen Gijp… Poetin ziet een groot oranje doelwit van nutteloze eters die nutteloze dingen doen terwijl de wereld om hen heen ineenstort. Ik zou Nederland direct afschrijven als ik dit door Poetin zn ogen zou zien.

   • Tja, zo kan je het ook zien Theme. Ik bedoelde te zeggen dat niemand oorlog wil. En zonder soldaten geen oorlog. En dit volk in Hamburg kan je echt niet naar het slachtveld sturen. Dan zeggen ze best: maar is het Heinekenhouse. Oorlog moet ook een beetje fun zijn toch! Hoort een biertje bij. Paar lekker wijven, xtc pil op zijn tijd. En een coffeeshop, die moet ook mee.

    Zonder soldaten geen oorlog.

    • @Gijp…

     Ik snap hoe je hem bedoelde en je hebt helemaal 100% gelijk Gijp… mensen willen van nature een feest ipv oorlog. Maar we moeten nu even onze prioriteiten op een rijtje houden. Als we feestjes willen bouwen, moeten we eerst onze vrijheid gaan opeisen. Prima dat mensen feestjes bouwen… maar doet dat dan midden in een plandemie tijdens de avondklok en laat je niet in je hok jagen. Nu feesten de schapen als de satanisten het toelaten, maar als de satanisten morgen zeggen dat het verboden is, dan blijven al die stoere oranje fans allemaal braaf thuis.

     Maar je hebt wel gelijk dat je hier ook in kan zien dat mensen in basis gewoon een fijn en leuk leven willen en dat het onze natuur is om voor feestjes de straat op te gaan en ons te verstoppen als er gevaar dreigt. Zo worden brood en spelen gebruikt om ons te controleren. Maar als het huis in brand staat is het tijd om te blussen ipv feest te vieren.

     • Theme, Misschien is de brand al geblust, wat moet die pot Ollongren nu nog?

      Jij bent toch altijd van de liefde, ik kan hier wel liefde in herkennen. Het is duidelijk, val dood. Dat is het signaal. En uiteindelijk wil Rusland ook bij europa horen, en de Chinezen willen de spoorlijn hebben ( de nieuwe zijderoute zeg maar ) maar kennelijk zijn we schatplichtig aan de Yanken, ik dacht dat onze dankbaarheid wel genoeg is afbetaald. Met alle respect voor de gesneuvelde Noord-Amerikaanse soldaten die de dood vonden in Normandië.

      We hebben geen zin in oorlog. Punt.

      • @Gijp…

       Ik ben idd van de liefde, maar liefde is waarheid en de waarheid is nou eenmaal dat we dit kwaad moeten stoppen ipv feestjes te vieren. Nederland staat letterlijk op de kop en Nederlanders doen exact het omgekeerde van wat er nu moet gebeuren.

       Zware tijden creëren sterke mannen. Sterke mannen creëren goede tijden. Goede tijden creëren zwakke mannen. Zwakke mannen creëren zware tijden.

       Zwakke mannen leven voor feestjes, sterke mannen leven om de liefde te beschermen zodat zwakke mannen feestjes kunnen vieren. We leven nu in het tijdperk dat de meesten zwakke mannen (egoïsten) zijn. De hele wereld dreigt te eindigen en de mensheid wordt actief vernietigd en de zwakke mannen gebruiken hun egoïsme om liefde uit te leggen als jezelf klemzuipen en voetbal kijken.

       Liefde is de waarheid!!!

       Anno 2024 is liefde volgens de meesten neuken, consumeren, zuipen, doen wat je wil, je zin krijgen, mooie spullen, eten en drinken, brood en spelen.

       Mensen hebben geleerd dat liefde gelijk staat aan brood en spelen, lieve woorden (ookal zijn ze fake), nieuwe spullen en seks… dat liefde de rauwe onversneden waarheid is, dat snappen weinigen nog.

       De waarheid is dat we in nood zijn. En in nood is er liefde (moed) nodig om op te staan tegen zij die de liefde (waarheid) willen vernietigen. De waarheid is dat deze situatie geen zuipfeestje in oranje tenu vraagt. De waarheid is dat we even de feestjes moeten skippen als we over een paar jaar nog willen leven.

       Maar uit egoïsme wil niemand een feestje opgeven, want uit egoïsme zeggen ze dat het feestje obv liefde is. Terwijl daar echt helemaal niks van klopt.

       Ik ben idd van de liefde. Maar in de meeste mensen is liefde vervangen voor egoïsme waardoor ze de echte liefde kapot laten gaan terwijl ze uit egoïsme een feest vieren en negeren wat er nodig is.

       Het is krankzinnig. Als de oranje supporters op de titanic zouden zitten dan zouden ze pas beseffen wat er gaande is als de boot de bodem van de oceaan raakt. En ze blijven maar feesten… met de uitleg dat feesten en zuipen gelijk staan aan liefde.

        • Bij die supporters, om daar even op terug te komen zie je liefde, liefde voor het leven. Als je ze naar het slachtveld krijgtin Oekraïne ( die pot????) vreet ik een asbak leeg.

         Ik denk dat Rusland dat wel weet.

        • Hoho Gijp… je begrijpt me verkeerd.

         Ik zeg niet dat alles kut is. Ik zeg dat we uit liefde even de feestjes moeten overslaan en dat we bezig moeten om een wereld te maken waarin we feestjes kunnen blijven vieren.

         Ik zeg niet dat alles kut is… maar voor alles is er een tijd en een plaats en ipv feestjes is het nu tijd om onze onderdrukkers af te zetten. Maar omdat iedereen feestjes en zuipen als liefde ziet, gaat iedereen dat doen ipv onze vrijheid en de toekomstige feestjes zeker te stellen.

         Ik snap wel waarom ik het label krijg dat ik alles kut vindt… omdat ik de waarheid (liefde) uitspreek dat we nu geen feest moeten vieren, maar onze onderdrukkers moeten afzetten. De mensen die willen feesten vinden dat ik praat alsof alles kut is. Tja… ga lekker feesten en negeer dat wat heel urgent aandacht nodig heeft en let op hoe kut de wereld over een paar jaar is.

         Als je ziek bent en je wil genezen… ga je dan feestvieren of offer je even een paar feestjes op zodat je daarna weer naar een feest kan? En komop zeg… is het leven dan alleen maar leuk als je kan zuipen en schreeuwen in een kroeg?

         Wil je over 10jr nog feestjes? Dan moet er NU iets gedaan worden aan onze onderdrukking. Maar iedereen viert liever feest. Na mij de zondvloed.

         En de mensen die dan opperen dat we misschien even niet moeten feesten, dat is degene die de wereld ziet alsof alles kut is. Mensen lijken wel kleine kinderen die de brandende disco niet uit willen omdat hun lievelingsliedje wordt gedraaid door de dj’s die weten dat mensen zich levend laten verbranden als ze bepaalde liedjes draaien.

         De FIFA en het voetbal zijn een wapen van de vijand. Vier vooral lekker feest, want niet alles is kut in de wereld… nog een paar jaar feestjes vieren terwijl we moeten strijden voor onze vrijheid en alles zal idd allemaal kut zijn. We komen er wel, zolang we maar met celebs, onzin, spullen en feestjes bezig blijven, zinkt ons land vanzelf de hel in.

        • Volgens mij zie je het zwaar Theme. je kan er toch geen barst aan doen. Op dit forum kunnen we onze zorgen uiten, maar het gaat om de massa. En je ziet dat die ook te mobiliseren is door een simpele radiozender.

         Nederlanders zijn geen domme mensen, naïef ( tot op zekere hoogte) en lui. Vooral dat. Volgevreten noemen ze dat. Stuur ze maar naar de akkers in Oekraïne. Kijken of je dat voor elkaar krijgt.

         Zonder soldaten geen oorlog. En we zijn geen slaven. Degene die willen gaan hebben mijn zegen. Veel succes zou ik zeggen daar op die akkers. Als je geluk hebt kom je er goed vanaf, paar ledemaatjes minder, maar hè, het had erger kunnen zijn. Ja toch!

       • @Theme: Yes! De Oranje-supporters vieren feest/ Maggut? Zou de wereld er beter uitzien als ze dat niet deden, samen met andere gekken, de wereld rond?
        Ze weten niet wat ze doen? Jawel, ze feesten uitbundig. Weten zure azijnzeikers wat ze doen? Door in staccato hun en andermans leven te vergallen met hun boetepreken en crash waarschuwingen.
        Geef mij maar een feessie en een gulle schaterlach! Doe gewoon mee en zit niet boven je toetsenbord te verpieteren!

  • Domme schapen die impliciet de massaimmigratie alzo goedkeuren. Afrikaans elftal tegen surinaams elftal met eebn aantal afgedwaalde blanken en dat noemt men Nederland tegen Frankrijk.

    • @Gijp…

     En kort gezegd:

     NIEMAND wil oorlog, iedereen wil feest.

     Dan moeten we NU aan de slag om oorlog te voorkomen ipv feest te vieren terwijl we de opdoemende oorlog en onze onderdrukkers negeren.

     Vrijheid vraagt eeuwige waakzaamheid, feestjes vieren en je vol zuipen heeft niks met liefde of waakzaamheid te maken.

     • Stel je voor dat ik Klaus van het WEF was en ik zou dit in Hamburg zien, dan zou me de moed in de schoenen zinken. Dit zijn mensen die werken, die Nederland draaiend houden en die zeggen “ we maken er een feest van”

      En dan? Je hebt ze met de vaxx al te grazen gehad. Hoe krijg ik ze een oorlog in. Hoe krijg je ze op de akkers in Oekraïne waar de granaten om je oren vliegen. Gaat niet lukken volgens mij Klausje. Dat zou ik tegen Klausje zeggen als ik zijn adviseur was. Maar we gaan het zien.

      Kortom, deze in jouw ogen zuipende oranjefans hebben een sterk signaal afgegeven. Aan de hele wereld.. lees de reacties maar op YouTube. Dat hadden we al gedaan met het songfestival. Oekraïne referendum enz. Wij zijn misschien wel het land, dat weet ik overigens wel zeker, dat het meest die deze WEF shit implanteert. Samen met het bedrijfsleven, vergeet dat niet. Gaat om geld, niet om welzijn. Een mens telt niet.

      Maar dit is toch wel een serieuze waarschuwing, nu is het sport en zuipen. Maar we kunnen elkaar vinden als het nodig is. Waar een klein land groot in kan zijn. Ik volg het met interesse. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen.

 4. LOL. “Poetin ziet een groot oranje doelwit van nutteloze eters die nutteloze dingen doen terwijl de wereld om hen heen ineenstort. Ik zou Nederland direct afschrijven als ik dit door Poetin zn ogen zou zien.”

  En Poetin is niet de enige die het zo ziet!

  “Voor de toekomst van hun land en hun kinderen doen deze fans NIKS, maar voor een potje voetbal gaan ze helemaal los.”

  En zo is het, treurig maar waar. Daar is eigenlijk alles mee gezegd…

 5. Denk aan ‘ de ideologie ‘
  •De reeksen oorlogen voor en na oprichting NAVO – ze willen meer chaos, minder mensen, meer sprookjes om dit te realiseren, meer macht één wereld heerschappij , geld, voor “ clubleden” de Grieken/Romeinen anno 2024 – de democratie’ is net zo actueel als destijds .
  •En wat erop Georgia guide stone stond gegraveerd , hoeveel minder men wenselijk acht, min 90% ( heeft niets met hoax -IQ -,klimaat, -,CO2, alleen om controle en meer voor zichzelf) veel van het “ televisie oranje “ staat in Oekraïne mogelijk aankomende winter
  Dit wordt ws niet gevraagd aan de voordeur, nsb denkt met u mee.
  Den Haag/EU denkt niet in het belang van de mensheid alleen in hun (familie) belangen, en om totale verveling te verdrijven,
  Elke dag toneelstukjes opvoeren raakt men op uitgekeken mi.
  In ‘23 kaartje bij Bruna gezien met een Romantisch tafereeltje, mooi meisje in het bos omringt met half mens/ dier combinaties – mi predictive programming-
  Kuipers en consorten, Erasmus MC Rotterdam denk je dat die “ old school artsen” zijn ….

  Scott is mi VET betaald om script ‘angst en chaos’ in entertainment style uit te dragen .
  Wat een afgang is die vent.

  • Oranje feest ‘ ieder zijn ding, wat weten wij van deze wellicht hardwerkende jongens en mannen .
   ***** Iedereen is jong geweest ****
   Ieder heeft zijn route te maken
   Ieder kan foute inschattingen maken
   Ieder van ons heeft ‘deze jongeren’ mogelijk niet kunnen bereiken.

   We hebben doorgaans geen vangnet wat WEF , NSB heet waardoor het leven eenvoudig is als psychopaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in