Via Twitter

Er worden actieve schietpartijen gemeld in de Oekraïense hoofdstad Kiev, die in duisternis is gedompeld als gevolg van Russische aanvallen op de energie-infrastructuur.

Sinds februari 2022 zijn verschillende bendes in Kiev actief geworden, waarvan sommige bewoners, banken en winkels beroven. De vorige piek van criminele bende-activiteit was in maart-april 2022. Toen was het Russische leger in de buurt van Kiev, wat bij sommige burgers paniek veroorzaakte en bij anderen uitzicht op plunderingen tijdens de chaos, bericht Southfront.org.

Vandaag lijkt het verhaal zich te herhalen. De situatie wordt verergerd door de verarming van de bevolking, een gevoel van hopeloosheid en de verwachting van ijskoud weer in een uitgeputte stad.

Lokale informatiebronnen zijn verward en zeggen dat de actieve schietpartij waarschijnlijk verband houdt met het feit dat de territoriale verdedigingstroepen iemand proberen te arresteren. Er wordt echter gezegd dat het schieten in verschillende wijken van de stad is gehoord.

In de wereld van vandaag kan het enige wat enger is dan een lokale oorlog een reactieve sociale wanorde zijn, of het nu gaat om Libië, Korea, Haïti of Oekraïne. De neoliberale marionettenspelers van het Westen rekenden op dit middel om de gehate geopolitieke entiteit in het centrum van Eurazië te vernietigen, maar in de praktijk blijkt dat ze nog maar weinig tijd hebben om het regime in Kiev zelf te redden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wraak van de Poetin-nazi’s!Volg Frontnieuws op Telegram

Oekraïne zal pas in 2024 klaar zijn voor Patriot-raketten: Adviesorgaan waarschuwt Amerikaans Congres voor grote risico's bij levering

Lees meer over:

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here