Op social media is een video opgedoken waarop te zien is hoe een Russische soldaat twee granaten weggooit die door een Oekraïense drone op hem zijn afgeworpen. Het is niet bekend waar de video is opgenomen, bericht Reporter.

In het eerste geval gooit een soldaat, liggend in een loopgraaf, de op hem gevallen granaat opzij, waarna hij zich van de drone verwijdert. Verderop valt er nog een granaat uit de drone, die de soldaat ook weggooit. Deze ontploft, maar de soldaat blijft in leven en ongedeerd.

Inmiddels heeft het Russische ministerie van Defensie berichten over zware verliezen van de 155e Mariniersbrigade van de Pacifische Vloot bij Ugledar ontkend. Volgens het departement bedragen de onherstelbare verliezen van de formatie niet meer dan 1 procent van het personeel en ongeveer 7 procent aan gewonden. Het ministerie van Defensie neemt maatregelen om de situatie te normaliseren.

De gouverneur van Primorsky Krai, Oleg Kozhemyako, suggereerde dat de gegevens over de moeilijke situatie van de brigade bij Vuhledar een vervalsing zouden kunnen zijn die door de Oekraïense geheime diensten is gefabriceerd.

Daarnaast deelde het ministerie van Defensie tijdens een briefing op 7 november mee dat de Oekraïense strijdkrachten tijdens de gevechten op het grondgebied van de LPR ongeveer 120 gesneuvelde en ongeveer 130 gewonde soldaten hebben verloren. De strijdkrachten van Oekraïne verloren ook drie tanks, twee pantservoertuigen en vijf voertuigen.

Via Warnews 24/7:

De naam van de Russische held die “koelbloedig” Oekraïense granaten afsloeg, is bekend geworden.

De naam van de soldaat uit de virale video is Aleksej, hij komt uit het dorp Kamenka, in de regio Leningrad.

Vladimir Poetin's bondgenoot stuurt alarmerende boodschap op staatstelevisie - Liever dood dan leven onder Westerse waarden

De soldaat dient bij de infanterie van de 138e gemotoriseerde geweerbrigade.

De video, waarin Aleksey Oekraïense granaten van zich afgooit alsof hij vervelende vliegen wegjaagt, ging buiten Rusland viraal.

Volgens het Russische Readovk neemt Aleksey op dit moment nog steeds deel aan de vijandelijkheden in de speciale operatiezone, hij leeft nog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

8 REACTIES

  • ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

   “De wereldmedia bewonderden de vechtlust, naar verluidt, van de Russische soldaat. Op de beelden die de wereld rondvlogen, zou een Russische soldaat te zien zijn geweest. Hij zat in een loopgraaf en is mogelijk gewond geraakt.

   Op dit moment, vanuit de lucht, vermoedelijk, gooide een Oekraïense drone granaten op de soldaat. De jager gooit deze granaten echter één voor één van hem weg. Het is waarschijnlijk dat deze episode zich in maart heeft voorgedaan.

   Deze foto’s worden vandaag besproken door ’s werelds toonaangevende publicaties – de Britse The Independent, The Telegraph, The Sun en zelfs de Arabische tv-zender Al Hadath, die de video op de hoofdpagina plaatste.

   Gebruikers merkten de moed en stalen zenuwen van de held van de video op. Het is belangrijk op te merken dat er momenteel vrijwel geen positief materiaal over het Russische leger in de westerse media is. Daarom kan deze publicatie als een doorbraak worden beschouwd.”

   ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

 1. Ff offtopic…

  Ik krijg een veel betere en prettigere VIBE bij de Russische soldaten… zie ook video op de link zoals hierboven.

  Op de een of andere manier hebben de Zelensky soldaten voor mij een losgeslagen karakter en de Russische een humane, gecontroleerde… maar dat ervaar ik zo o.b.v. opnames die ik zie elke keer weer…

  Articuleren netjes, kijken rustig in de camera, zijn sociaal, begeleiden anderen…

  Kan natuurlijk een show zijn maar intrinsiek voelt het veel beter aan…dan de Oekraïense “strijdmachten”.

  Ook als je LIVE video’s uit Rusland bekijkt… gewoon van op straat gefilmd enzo.. er hangt een kalme sfeer…. maar ik kan niet in mensen hun koppies kijken…. misschien is het een angst sfeer en LIJKT het kalm maar ze komen niet over als gewelddadige moord lustende beesten… zoals Oekraïense “soldaten” wel dat effect keer op keer lijken te hebben….

  • Klopt. Ik heb vele jaren Rusland docs gekeken, o.a. “Bald and Bankrupt” op youtube, dat is een brit met een Russische vriendin en die laat zien dat de doorsnee Rus een stuk aardiger is dan ik me ooit kon voorstellen.
   Er zijn heel veel Britten Nederlanders en Amerikanen die gewoon daar wonen en vertellen allemaal hetzelfde

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here