Op 16 juli kwam de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu naar Oekraïne om de Russische militairen te inspecteren die in het buurland zijn ingezet. Het hoofd van het Russische militaire departement gaf de nodige instructies om de acties van het Russische leger op alle operationele gebieden verder te intensiveren, om de mogelijkheid uit te sluiten dat het regime in Kiev massale raket- en artillerie-aanvallen uitvoert op de civiele infrastructuur en de bewoners van woongebieden in de Donbass en andere regio’s, bericht Southfront.org.

Op de commandopost hoorde legergeneraal Sergej Sjoigoe verslagen aan van legergeneraal Sergej Surovikin, commandant van de Zuidgroep, kolonel-generaal Alexander Lapin, commandant van de Centrumgroep, en andere commandanten over de huidige situatie, de aard van de vijandelijke acties en de voortgang van de gevechtsmissies van de Russische strijdkrachten.

Het bevel van de Russische minister van Defensie kan het begin betekenen van een groot offensief van de door Rusland geleide strijdkrachten in het gebied van de stad Donetsk. Dit is een van de zwaarst versterkte gebieden, waar de Russische opmars bijna tot staan werd gebracht. De strijdkrachten van Oekraïne die in de buurt van de stad Donetsk zijn ingezet, beschieten dagelijks de burgers die in de regio wonen, waardoor het aantal burgerslachtoffers toeneemt.

Moskou had eerder gewaarschuwd dat de Russische kant nog niet “met volle kracht vocht”, maar een speciale operatie uitvoerde met beperkte middelen en strijdkrachten. Tegelijkertijd heeft het Kremlin vanaf het allereerste begin van de Russische interventie benadrukt dat het bereid is tot onderhandelingen.

“Vandaag horen wij dat zij ons op het slagveld willen verslaan. Wel, wat kan ik hier zeggen, laat ze het maar proberen,” verklaarde de Russische president Poetin op 7 juli. De president voegde eraan toe dat “we nog niet echt iets begonnen zijn.”

Poetin zei dat Moskou niet afziet van vredesbesprekingen. “Maar degenen die weigeren moeten weten dat hoe verder het gaat, hoe moeilijker het zal zijn om met ons te onderhandelen,” zei het staatshoofd.

  Het Mechanisme: Hoe de verzonnen op "orde" gebaseerde regels afglijden naar wreedheid
Klik voor groot

Tegelijkertijd verzekerde Poetin dat het Russische leger geen extra troepen zal mobiliseren. Rusland heeft Oekraïne niet de oorlog verklaard. Als de Russische groepen die in de Donbass en andere regio’s van Oekraïne gestationeerd zijn niet met extra troepen versterkt worden, is het onduidelijk hoe het Russische leger aan het bevel van Shoigu kan voldoen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin over het Westen: “Zij hebben al verloren”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSatellietbeelden tonen een wereldwijde daling van de oogsten – behalve in Rusland en China
Volgend artikelAnti-Rusland sancties “moordend” voor EU economie – Orban
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. “Poetin zei dat Moskou niet afziet van vredesbesprekingen. “Maar degenen die weigeren moeten weten dat hoe verder het gaat, hoe moeilijker het zal zijn om met ons te onderhandelen,” zei het staatshoofd”

  Voorlopig is dit de hele kicksaus waarom het gaat Oekraïense leiding aan tafel krijgen, maar dat zal geen gemakkelijke opgave zijn voor de Russen immers iedereen in het conflict van de speciale operation Z staat zogezegd met de rug tegen de muur.

  De Amerikaanse zionisten, Engeland met zijn aangeboren Russen haat wil nog steeds operation unthinkable uitvoeren, de verdeeld Europese Unie, Polen die reeds in West Oekraïne aanwezig is. Waar velen aan het feit voorbij zijn gegaan is dat in het Oostblok voornamelijk in polen 300.000 boots on the ground aanwezig zijn met een gigantisch aantal Abraham-tanks ect.

  Zelf zie ik geen uitweg meer in deze pat stelling, of onderhandelen en alle zionistisch wapentuig uit de onmiddellijke nabijheid van de Russische grenzen verwijderen of totale oorlog waarbij het gebruik van tactische nucleaire wapens beperkt ingezet worden en zodoende wachten dat een van de partijen hun ambities aan de wilgen hangen. Einde bericht.

 2. Ik denk, dat ze meer geschut gaan gebruiken; en/of meer bommenwerpers–bommen uit de goede oude tijd moeten ook op–meer raketten.
  Maar eerst moeten ze die USA satelieten uitschakelen; hoe dan ook. zij kosten Russische verliezen.

  Kan natuurlijk ook zijn, dat er taktische atoombommetjes gebruikt gaan worden.

  In ieder geval, de legertjes van de Oppersnuiver moeten daar bij Donets regio vernietigd worden.

 3. De Russen kunnen als ze het willen de horizon satellieten uitschakelen, dan is Amerika blind. Dan kunnen ze geen enkele GPS bestuurde raket meer lanceren. Wat er nu gebeurt lijkt een beetje op oorlogje voeren en elkaar uitdagen. Zodat het net lijkt alsof. Terwijl Rusland het potentieel heeft om makkelijk binnen in paar maanden aan de Poolse grens te kunnen staan. En zo de NAVO overrompeld. Het lijkt er nu meer op dat de NAVO en Amerika zich zelf zo ontwapenen en daarmee ook de gehele bevolking in Oekraïne zich ermee laat uitroeien nu er ook vrouwen opgeroepen worden om de strijd aan te gaan. Zelfs vrouwen met kleine kinderen wordt niet als excuus gezien om niet deel te nemen aan de verplichte deelname. Daar er ook alle zelfstandige huurmoordenaars zich melden wereldwijd, om aan de kant van Oekraïne te vechten. Ruimt wel zo makkelijk op.

 4. Dat die satelieten nog niet zijn uitgeschakeld verbaast me.
  Ook mobiel telefoon werkt nog; en internet ook.

  Dat zou ik als eerste plat leggen…
  ————————-
  De no go zones in b.v. Zweden of FR hetzelfde: in donker omsingelen; electriciteit/internet, mobiel telephone uitschakelen, binnengaan, huiszoeking……
  Niet door politie maar door leger.

 5. Maar ik denk wel, dat Poetin heel Oekraine moet bezetten, ook vanwege het de-nazificering en ontwapening leger.

  De vraag is: en dan?

 6. Er zijn dus wel systemen om een sateliet uit de lucht te plukken……dat zou een goeie zijn….

  • Rusland heeft al één van zijn oude satellieten uit de lucht geblazen een tijdje geleden om te laten zien wat ze kunnen. Maar Poetin weet dat dit de lont van het kruidvat aansteken zal zijn en dan zijn de rapen gaar. Denk wel dat wanneer de ‘Pleuris’ uitbreekt met de NATO al die satellieten het eerste zal zijn wat ze gaan doen. Making them blind as a mole.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in