Infrarode satellietbeelden die ontworpen zijn om het vochtgehalte en de gezondheid van de landbouwgronden te meten, wijzen erop dat de basisgewassen, zoals tarwe, in slechte staat verkeren en sterk achteruitgaan bij de belangrijkste exporteurs, waaronder Oekraïne, de VS en India. Twee landen hebben tot nu toe echter wel een recordoogst, namelijk Rusland en China, bericht Tyler Durden.

Het is moeilijk te zeggen welke regeringen en instellingen deze gegevens in de gaten houden, maar enkele maanden geleden hebben een groot aantal politieke leiders en wereldbanken tegelijk gewaarschuwd voor een “wereldwijd voedseltekort” en een dreigende crisis. Dergelijke instellingen waren onder meer het IMF, de Wereldbank, de BIB en ook het Witte Huis. Tot dusver heeft een ‘perfect storm’ van stagflatie, verstoringen van de bevoorradingsketen en slechte weersomstandigheden er samen voor gezorgd dat de voedselproductie in de hele wereld ontwricht is.

De prijsinflatie als gevolg van de stimuleringsmaatregelen van de centrale banken is al voldoende geweest om ongelooflijke schade toe te brengen aan de vele nationale economieën, maar één enkel slecht oogstjaar daarbovenop zou een ramp kunnen betekenen.

Rusland en China daarentegen genieten een strategisch voordeel. Toen wij de lente van dit jaar ingingen, kondigden de grote media het einde van de Russische economie aan en de snelle ineenstorting van hun oorlogsinspanningen in Oekraïne. Vandaag de dag verkoopt Rusland meer olie en exporteert het meer grondstoffen dan ooit tevoren, en zowel Rusland als China hebben nu de gezondste basisgewassen ter wereld. Het is bijna alsof het publiek in het westen opzettelijk misleid is over onze economische kracht.

  Waarom het VS-leger geen flauw idee heeft wat betreft Oekraïene

Helaas zijn veel mensen in het westen vergeten hoe belangrijk grondstoffen, industrie en energie zijn voor de geopolitieke invloed. Zonder dominantie over deze drie arena’s is er geen kans voor een natie of een groep naties om voorwaarden te dicteren aan een land dat zulke voordelen heeft. Economische oorlogsvoering gaat over onafhankelijke productie en aanpassingsvermogen; dat zijn twee dingen die de VS en Europa op dit moment niet hebben.

Door de daling van de uitvoer van gewassen zullen de voedselprijzen dit jaar nog verder stijgen, en er is ook de mogelijkheid dat Rusland de EU en andere naties de toegang tot hun landbouwmarkt afsnijdt. Hoewel het Kremlin zegt dat dit niet zal gebeuren, blijft het, mits de juiste aanleiding zich voordoet, een legitieme dreiging. Reeds deze maand staat Europa op de rand van een economische afgrond, terwijl het afwacht of de Russische “onderhoudsstillegging” van de Nord Stream 1 pijpleiding werkelijk tijdelijk is, dan wel het begin van een energiecrisis die jaren zal duren.

Met andere woorden, de verleiding voor de oosterse naties om voedsel als wapen tegen de NAVO-landen te gebruiken, zal even hoog op hun lijst staan als olie en gas. Nu de stabiliteit van voedsel en energie twijfelachtig is, bestaat er ook een aanzienlijk gevaar voor burgerlijke onrust. De derdewereldlanden zullen waarschijnlijk het ergst van de tekorten te lijden hebben, maar de prijsinflatie van de eerste levensbehoeften zal ook voor de eerste wereld landen blijven bestaan. En daarmee gepaard gaan alle economische problemen die daarmee gepaard gaan, zoals stijgende criminaliteit, stijgende werkloosheid en stijgende armoede.

  SituatieRapport 23/2: Poetin, Prigozhin, PMC's en PMR's

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

De ineenstorting van het wereldvoedselsysteem – massale hongersnood en wereldwijde sterfte is nu op handenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSPIKE-EIWIT SYNDROOM overspoelt de wereld nu dodelijke aandoeningen uit het niets opduiken na de COVID-19 vaccinatie
Volgend artikelRussische Minister van Defensie geeft bevel tot intensiveren offensief in Oekraïne 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Bovenstaande onzin verhalen want in ons land groeit en bloeit de oogst op zijn best Nep nieuws verspreiders zijn het….. Alleen het klimaat maakt ons zorgen maar dat was al eeuwen zo De mens heeft heel veel catastrofes overleeft Sterven doen we allen vroeg of laat!!!!!!!!!!

  • De Amerikaanse zionistische CIA en hun gewillige scribenten die vooral gericht zijn om Europa aan het wankelen te brengen met hun vermaledijde nep nieuws. Washington wil niet hebben dat Europa goede contacten onderhouden met Zuidoost Azië.

  • Maar is een klein rotlandje met wel veel financiële opbrengst per hectare, maar slechts weinig volume t.o.v. de grote producenten, en daarvan ook nog veel niet te vreten producten zoals bloembollen. Nederland telt in dit staatje dus niet mee.

   Om vanwege jouw lokale waarnemingen het predikaat “onzin” op dit artikel te plakken toont vooral jouw onzin aan. Het interesseert je blijkbaar niets dat juist in andere werelddelen veel mensen door honger het leven zullen laten, dit maal nog meer verergerd door de bemoeienissen van WEF en overige drie-letter agentschappen.

 2. Ga zo door.
  Of het klopt doet er niet toe.

  Als ons voedsel uit China of Rusland moet komen, kunnen ze ons kapot CHANTEREN.

  Bild back better?

  Voor de uitvoerders v.d. great reset?

  Voor de bevolking?

  Voor Rusland en China, want dan kunnen we ALLEMAAL niemand uitgezonderd naar hun pijpen dansen.

  Dan hebben de build back better bedenkers, geen macht meer.

  Goed van hen, stelletje tunnel visionairs.

 3. Hebben chemtrails invloed op de opbrengst/oogst? In mijn tuin is de opbrengst en groei van fruitbomen en groente en fruit niet zo goed. Er zit soms een vreemde grijzige waas over. Weet iemand hier iets meer van?

  • In Roemenie: kurkdroog. En dan loopt de productie van mais, groente en granen sterk terug, en vliegt de prijs omhoog.

   Afrika: moeten ze productie in Zimbabwe weer opstarten. Oh, dat kunnen ze niet? Tjs dan heeft Afrika een probleem…….eigen schuld, dikke bult ?

  • Schimmel.Gebruik een copper-based anti fungis, en ontsmet de grond met kalk–gewone droge metselkalk

   • Schimmels doden is dom, schimmels behoren tot de grootste en belangrijkste organismen van onze planeet en velen van hen zijn onze grootste vrienden.

 4. Ik woon aan het water en heb nauwelijks muggen op dit moment. Die waren er wel een poosje geleden. Zo ‘ n 20 jaar geleden juist heel veel in deze tijd van het jaar. Misschien ook een relatie met chemtrails?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in