Oekraïense manschappen vuren een M777 houwitser af op een niet nader omschreven front in de Donbass-regio. Bron: het Oekraïense ministerie van Defensie.

Het Russische leger heeft met succes nog eens drie M777 155 mm houwitsers van de Oekraïnse strijdkrachten (AFU) vernietigd. Op 5 november heeft het persbureau RIA Novosti beelden vrijgegeven van een gerichte aanval met een Lancet-UVA op een M777 houwitser van de AFU aan het Nikolaev-front, schrijft Southfront.org.

De aanval werd uitgevoerd met de verbeterde versie van de Lancet-3, die een vliegduur heeft van een uur en gewapend is met een granaatkop van vijf kilogram. Het is ook uitgerust met een elektro-optisch systeem waarmee het statische en bewegende doelen kan detecteren, volgen en vergrendelen.

Op 6 november deelden Russische bronnen nog een video van de vernietiging van nog twee M777 houwitsers van de AFU, dit keer aan het Donetsk front.

De houwitsers werden blijkbaar gelokaliseerd door een Orlan-10 drone, die een vliegduur heeft van 16 uur en een bereik van 140 kilometer. De drone kan worden uitgerust met verschillende soorten sensoren om verschillende missies uit te voeren, waaronder verkenning, 3D-kartering, elektronische oorlogsvoering en communicatierelais.

De M777 houwitser heeft een maximale vuursnelheid van zeven granaten per minuut met een bereik tot 40 kilometer bij het afvuren van Excalibur precisiegeleide kogels.

De AFU ontving 162 houwitsers van dit type na het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne. De Verenigde Staten leverden er 152, Canada vier en Australië zes. Alle houwitsers zouden tussen mei en oktober zijn geleverd.

Het Russische leger heeft al veel van de pas verworven M777 houwitsers van Oekraïne vernietigd of beschadigd, in de meeste gevallen met drones en artillerievuur.

Update van de militaire situatie in Oekraïne - Video's

De de Russische artillerie heeft nog steeds meer vuurkracht dan de Oekraïense troepen. De VS en haar bondgenoten in het Westen hebben blijkbaar niet de middelen om het artillerieprobleem van Kiev op te lossen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

8 REACTIES

 1. Er bekruipt mij een gevoel dat in Oekraïne gewoon oude wapens worden afgeschreven. Alsof ze alle wapentuig van het westen vernietigen. En als het op is, zijn Rusland en China automatisch de nieuwe wereldmacht. Ik ben benieuwd wat de deepstate voor zieke laatste poging gaat doen om de oorlog tegen de mensheid te winnen.

  • De laatste poging zal dé Bom zijn.
   De vazalstaten hebben de laatste bijna 1000 jaren, niets noemenswaardigs verloren.
   Nu dreigen deze criminelen alles te verliezen.
   Dat laten ze nooit toe.

 2. Vamos papa putin. Zij beschermen hun notmen en waarden en willen niet ten prooi vallen aan de globalisten en hun lgbtq bullcrap

 3. Ik vind t wel effectief.maar t lijken zulke kleine bommetjes.wanneer haalt meneer sir poetin nou eens iets moois illegaals vuurwerk uit de kast .dat je zo.n mooie vuurbal ziet en wit licht en veel luchtverplaatsing . Miss dat ze dan wat sneller overgeven .en nee geen atoombom.maar zoiets als in waar was dat ook alweer in die haven .ik dacht 2015 ofzo .

  • Heleboel kunstmest in Libanon…..

   Ik zou–in de schoenen van Poetin–zeggen: een granaat op Denesk, en dan krijg je een tapijt bombardement op Kiev.
   En dan ook doen.

   Ze moeten een hele voorraad ouderwetse bommetjes hebben uit de Sovjet tijd….gebruiken dus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here