Er komen berichten binnen dat een Russisch vliegveld in Pskov, te zien op de kaart hierboven, getroffen is door een drone-aanval. Eerste – ONBEVESTIGDE – rapporten beweren dat de drones afkomstig zijn uit Estland (d.w.z. een NAVO-land), bericht Hal Turner.

Er zijn talrijke explosies, branden en secundaire explosies te zien en te horen vanaf het vliegveld van Pskov.

Verschillende Tele-bronnen melden dat de drones uit het grensgebied tussen Estland en Letland kwamen, op slechts 40 km afstand.

De eerste berichten zeggen dat vier (4) IL-76 vliegtuigen beschadigd zijn en het lijkt erop dat een brandstofdepot geraakt is en ook in brand staat.

Bronnen zeggen dat er in totaal 20 drones bij de aanval betrokken waren, waarvan sommige door de luchtafweer heen wisten te komen.

Er zijn nog geen slachtoffers gemeld.

Vliegvelden in heel West-Rusland, van Pskov in het noorden tot Bryansk in het zuiden, zijn momenteel gesloten vanwege wat een grote Oekraïense drone-aanval lijkt te zijn, die nog steeds aan de gang is.

ANALYSE

De realiteit hier is eenvoudig: Pskov is te ver voor drones om vanuit Oekraïne te vliegen. Ze moesten van veel dichterbij komen.

Rusland weet waar die drones vandaan kwamen, en als ze uit Estland kwamen, heeft de NAVO een heel groot probleem.

UPDATE 10:24 PM EDT —

Aanvullende berichtgeving zegt dat een drone de fabriek “Kreminy EL” heeft geraakt – een van de grootste fabrikanten van micro-elektronica in Rusland.

Het 334e Berliner Red-Banner luchttransportregiment dat gestationeerd is op de luchthaven van Pskov, een gezamenlijke civiel/militaire faciliteit, werd geraakt.

  Bloomberg: "De dagen van Duitsland als industriële supermacht zijn geteld"

Video’s (via Pronews):


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldoorlog 3: De weg wordt geëffend voor een gelijktijdige oorlog van de Verenigde Staten tegen China en RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

  Centrumrechts wil EU-brede dienstplicht uitvoeren en Brussel uitrusten met eigen nucleaire afschrikkingscapaciteiten

Lees meer over:

Vorig artikelHollywood voorspelde ons lot in een film in 1981
Volgend artikelOntsnappen aan uitputting: Oekraïne gooit de dobbelstenen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

50 REACTIES

  • De Westerse welvaartstaten zijn allemaal zo goed als failliet.
   Steeds minder mensen die nog bijdragen aan het systeem en steeds meer mensen die als ‘uitkeringsgerechtigde’ ten laste vallen van het systeem. What can go wrong?!
   De welvaartstaat draagt de kiemen van haar eigen ondergang in zich.
   De hautaine sancties van het Westen tegen Rusland en de opkomst van de BRICS landen zullen de ondergang alleen maar versnellen.
   But no problem, de NATO is volop aan het werk om dit probleem op te lossen op de oude beproefde manier: een ‘kleine’ oorlog…

 1. Indien Rusland duidelijk kan maken voor de Veiligheidsraad dat Rusland is aangevallen door de navo, is vandaag de derde Wereldoorlog begonnen.
  Als dat de waarheid wordt, wens ik U allemaal heel veel sterkte.

   • Zoals je wellicht weet staat X (voorheen Twitter) onder leiding van Linda Yaccarino, die inmiddels bij de WEF-bijeenkomsten in Davos de deur plat loopt.

     • De winnaar van de nobelprijs voor natuurkunde in 1922 Niels Bohr (1885 – 1962) zei ooit: ‘voorspellen is moeilijk, vooral als het toekomst betreft’.
      Wim Kan (1911 – 1983) heeft deze quote gebruikt in zijn oudejaarsconference in 1979.

   • Vergeet niet, dat wat de social media haalt (of het nu Tiktok, twitter of X is) bewust door de cabal doorgelaten wordt en met een reden. Als het echt bedreigende informatie is voor de cabal, dan zul je het namelijk niet op de media platforms aantreffen.

    • inderdaad zoveel mogelijk tegen elkaar opzetten, zoveel mogelijk slachtoffers en de aarde wordt van de (300) gevallen engelen (angel=slang)

 2. Benieuwd wat de nederlandse media straks allemaal weer verdraaien om de NAVO uit de wind te houden. Geduld van de Russen is een keer op. Na de Nordstream, de Krimbrug en de Dam die ze opgeblazen hebben ben ik benieuwd wat de zet van de Russen nu zal zijn. Belooft in ieder geval niets goeds.

 3. “Rusland weet waar die drones vandaan kwamen, en als ze uit Estland kwamen, heeft de NAVO een heel groot probleem.”

  Elk zinnig mens vindt oorlog voeren een no go is, maar dit is de zoveelste rode lijn die werd overschreden, denk dat Kiev de eerst komende tijd veel Russisch oorlogsmaterieel zijn kant op ziet komen, kijken of de geïnstalleerde Patriot systemen het overleven OMG, in ieder geval zal Rusland moeten reageren op deze provocatie, neemt Polen niet het voortouw dan doet Estland het wel, (in de achterliggende gedachte hoe Estland deze provocatie overleeft) het wordt tijd dat er stratigisch genuked moet worden op de besluitvormings centra van Oekraïne, nog steeds niet gebeurt behalve een paar strategische NAVO bunkers inclusief personeel vernietigd.

 4. Strikte straf noodzakelijk. Alle commandocentra in UA waar zich mogelijk NAVO personeel bevindt platmaken, tot minstens 50 m diep onder de grond. Alle verzamelplaatsen van nazi banderasten ook.

 5. Zo te lezen aan de hete reacties hierboven wrijft het duivelke genoegzaam in zijn handen. Zal de escalerende provocaties dan uiteindelijk toch de boel doen ontploffen? Gelukkig zitten in het Kremlin koele kikkers.

  • Nuke Davos augustus 30, 2023 at 14:49

   Ja dat lag in de lijn der verwachtingen; het inlegvelletje van MinPres Rutte van ’t associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne, de andere EU lidstaten hadden het verdag reeds eerder getekend, dat zegt meer over die landen dan het akkoord zelf.

 6. Als een van die Baltische staten zo dom zijn dit toe te laten dan is er niks anders dan een totale oorlog de uitkomst.

  Rusland zal zwak overkomen als ze dit tolereren. Een tweede front zal Rusland niet willen denk ik maar ze hebben al wraak beloofd, alhoewel ik dit altijd zo vaagjes vind.

  Ze lokken misschien rusland uit de tent om iets doms en onbesuis te doen. Volgend jaar komt er een andere administratie in de Verenigde staten en dan zul je zien dat de steun aan Oekraïne zal verdampen.

 7. Een zwarte dag in de geschiedenis. Dat God barmhartig is voor de slachtofders. De daders zullen ooit hun loon krijgen te verduren wegens hun duivelse daden. Deze dag is veel dichterbij dan menig een denkt.

  Wie worden er straks geslachtofferd? De arme burgers van beide zijden, die dit geweld niet willen en er zeker ook niet om gevraagd hebben. In gedachten zie ik de aangestoken bosbranden, de vele, vele doden en getroffenen in bijv. Mauii, dankzij de satanische wapens als DEW…. En dat op eiven bevolking…
  De door de de duivel bezeten elite stort de wereld van ramp naar ramp, gepaard met absurde maatregelen, stompzinnige verklaringen, zgn wetten en dwangmaatregelen etc. etc.
  Ze zijn dronken van ‘hun wijn’ en overmoedig denken zij straffeloos hun slag te kunnen slaan. God zij dank komt er zeer binnenkort recht en zullen zij voor de allerhoogste Rechter veroordeeld worden.

  Arme, arme slachtoffers, arme arme toekomstige, nabije slachtoffers, want actie vraagt om reactie. De elite weet dit donders goed, maar het interesseert hen geen ene moer. Zij denken door te zondigen verlossing te krijgen (zie Sabbatai Zevi e.v.). Dus iedere leugen, ieder slachtoffer wordt door hen met gejuich gevierd. Demonisch bezeten onmensen en alle (!) regeringen, wereldwijd zijn hier bij aangesloten; laat je niets wijsmaken.
  Doe je huiswerk….

 8. Dat die video’s van deze “overwinning” doorkomen is toch duidelijk.
  De Oekraiene is nu leeggebloed maar er zijn nog een paar baltische staten met schuim voor de mond ivm.de Sovjet tijd en de herrineringen daaraan.
  Ben benieuwd of Putin het rustig kan houden in Rusland, Estland had toch al een plan om samen met Finland de doorgang naar St. Petersburg te versperren.
  Half NATO van Europa is al in Lithouwen verzameld als ik het goed begrepen heb, dus ze zijn ready for action lijkt het.
  De paddestoeltjes komen weer een stuk dichterbij, maar goed hebben een boel het nog even lekker warm zonder hoge stookkosten.

 9. Putin is niet zo dom om de Navo aan te vallen. Wat als Oekraïense soldaten in een Navo land die drones besturen, om zo de Navo erbij te betrekken?! Want dat is wat Oekraïne wil, omdat ze het zonder de Navo het niet kunnen winnen.

  • De Nato in de oorlog sleuren is voor Oekraïne de enige manier om niet te verliezen….voor Amerika maakt het niet uit want “FUCK the EUROPEANS” dus iedere Europeaan in uniform mag zich nu ernstig zorgen gaan maken: sterven voor de Yankee dollar !

   • klein detail, amerika zit dus ook in nato en heeft hier heel wat troepen gelegerd…fuck the europeanen gaat niet op, want ook hun troepen zullen geraakt worden…
    nog klein detail..afstand rusland amerika??? VIJF KILOMETER (letterlijk)…ga maar ’s kijken op de map…siberia alaska….
    zou best nog wel’s interessant kunnen worden in de nabije toekomst…de oorlog tussen rusland en amerika HOEFT NIET PERSE hier uitgevochten te worden….rusland kan het letterlijk in amerika uitvoeren…..

    • Volgens Maps is het 40 km naar Diomedes en 90 km naar het vasteland van Alaska. En dan is het nog meer dan 3.000 km voordat je de grens bereikt met daadwerkelijk de USA. Dat lijkt me wat omslachtig.

    • Het verhaal: “de witte hel”/ “so lange die fusse tragen” beschrijft ene duitse soldaat hoe hij uit een Sovjet gevangenkamp Alaska kan zien liggen….

     Dichtbij is soms een wereld verwijderd.

 10. Het is vrij duidelijk dan een groep infiltranten de grens met Rusland ergens is overgestoken en toen die drones die lucht in hebben gebracht.
  Je hebt geen landingsbaan meer nodig om die dingen de lucht in te brengen, noch een immens lanceerplatform. Een open veld volstaat prima.
  Guerillaoorlogen 2.0

 11. Doelbewust wordt de escalatie stap voor stap opgevoerd. Maar één ding weet ik heel zeker. Dit keer komt usa er niet ongeschonden uit. De smeerlappen die usa / nato en EU heet.
  Verdomme streef naar vrede ipv deze krankzinnige , waanzinnige oorlog, die alleen maar doorgaat om een stel machtgeile psychopaten aan nog meer dollars en meer macht over het klootjesvolk te geven.
  De defensie industrie in usa kan weer een dikke winst boeken en een heel stevig dividend aan de roemruchte aandeelhouders uitkeren. En dat is precies het doel van deze krankzinnige oorlog.
  Het gezegde : iedere oorlog is een bankiersoorlog is er niet voor niets.
  Tuig regeert!! En het klootjesvolk is de L.L!

 12. Degenen die dit bevolen en uitgevoerd hebben.
  Wie het ook is.
  Die geven geen moer om mensenlevens.
  Wat die mensen ook doen of waar ze ook vandaan komen.
  Degenen die dit bevolen en uitgevoerd hebben zijn smeerlappen van de buitencategorie.

 13. Hoe dan ook volgens Deagel wordt de bevolking van de usa flink uitgedund,hoe?
  Geen idee, maar wellicht krijgen ze in eigen land eens flink op hun donder en dat wordt hoog tijd ook!!!

 14. Toen ik op school zat, ben ik niet voor niets gestopt met examens. Ik las pas weer wat lange stukken tekst. Ik kan het nog, maar ik moet de invalshoek vinden voor de golflengte, dan lukt het me. Ik las het voor mezelf, en niet om te kunnen weergeven aan een ander (de examinator, die je je hele leven tegenkomt) want dat werkt dubbelheid, zelfs schizofrenie in de hand. Je begrijpt het zoals jij het begrijpt en daar is toch niemand tevreden mee. De eersten zullen de laatsten zijn heeft vooral betrekking op het niveau van begrip.

 15. De Oekies konden natuurlijk een klein groepje met droes over de grens sturen naar Estland(?) of Rusland om vanaf daar een aanval uit te voeren.

  Maar dat vliegveld moet een radar hebben; dus waarschijnelijk is het traject opgenomen en bekend.
  Lijkt me, dat als dat spul uit Estland komt, en er geen excuse van de Esten komen, dat het een Nato aanval is.

  Wraak erop is dan wijzer om op volle zee ergens een schip op te blazen dat onder de vlag van Nato vaart.

  Maar idd; dit kan niet zonder repercussies.
  Loopt het uit de hand, gaan we dan huilie-huilie doen en zeggen “wir haben das nicht gewusst?”

 16. Een veilige wraak is een neutronen wapen op Rambotino; of een EMP boven Kiev; of een Poseidon voor Odessa.

  Alle drie een methode voor wraak, die oorlog bekort maar een WO3 voorkomt.
  Dat RU even zijn tanden moet laten zien is duidelijk.

  Waarschijnelijk weten de russen de lanceerplaats wel; ben benieuwd wat ze eraan gaan doen.

 17. Vanuit de Oekraïne moet het een grens van een EU land over, waarschijnlijk Polen. Met grenscontrole. De gebruikte hoeveelheid materiaal verberg je zogezegd niet in de kofferbak van een Suzuki Alto. Daar zijn een paar stevige bestelwagens aan te pas gekomen, die toch wel erg soepeltjes de grens met (vermoedelijk Polen) zijn gepasseerd.
  Dit zaakje stinkt behoorlijk.

  Algemeen Dagblad en Telegraaf zwijgen als het graf. Deze aanval is kennelijk niet voor de zeugenoogjes van de domme Nederlandse consument bedoeld. Wordt waarschijnlijk bij eventuele repercussies als “smoes van Poetin” verkocht en de domme lezer zal dat accepteren. Stuurt vervolgens zijn/haar kinderen blijmoedig naar het Oostfront.

  • Bernardo A. augustus 31, 2023 at 07:21

   Goed opgemerkt, Polen is zó corrupt als maar kan wezen, de grenscontroleurs hebben opdracht gekregen om een oogje toe te knijpen bij dit speciale transport naar mijn mening, zeker het oud zeer van Polen tegen de Sovjet Unie speelt nog steeds een grote rol, propaganda om ook de Poolse burgers in slaap te wiegen.

   • Er zijn reeds meer dan 10.000 Poolse huurlingen omgekomen, niets over gehoord in de gekochte Europese media, Polen is toch een EU natie staat met de ambities om het grootste en sterkste leger van Europa te worden, de Poolse burgers hebben net zoals de Nederlandse burger geen flauw idee van de betrokkenheid door de VS met deze proxy-oorlogen die op Europese bodem tot de laatste Oekraïener uitgevochten wordt.

    De media schilderen Poetin als kwade genius af en het wordt bijna algemeen als waarheid aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in